donderdag 28 juli 2011

PRIKBORD 3 (gesloten)



Prikbord 2 wordt te vol, dus we gaan hier verder met alles over stockpicken dat niet thuishoort op een van de specifieke andere draadjes.
Als je een reactie wilt krijgen op een 'anoniem' geplaatst bericht, vermeld dan svp een naam of een nickname onder het bericht.

Probeer ieder bericht zo compact mogelijk te houden, vanwege de beperkingen van dit blog.
Als je een persbericht plaatst, laat dan svp de onbelangrijke delen en de 'witruimte' weg.





204 opmerkingen:

  1. Advanced Explorations Inc. Moving Forward at Tuktu and Roche Bay Iron Projects

    Press Release Source: Advanced Explorations Inc. On Thursday July 28, 2011, 9:00 am
    TORONTO, ONTARIO--(Marketwire - July 28, 2011) - Advanced Explorations Inc. (the "Company" or "AEI") (TSX VENTURE:AXI - News; FRANKFURT:AE6 - News) is pleased to provide an update on recent progress made on its Tuktu and Roche Bay Project along with yesterday's approval by the TSX Venture Exchange which accepted the Framework Agreement with its strategic partner XinXing Pipes Group of China ("XXP") for filing.
    As press released on July 27, 2011, the Company recorded 50% Fe within a 264 metre interval which provides positive indications as to a broader resource potential of Tuktu and highlights the Direct Ship potential. This immediately followed the release of the metallurgical test results on the Roche Bay Project's A/B Zone (July 26, 2011) which indicated the ability to produce a 50 % Fe product as well as a high quality concentrate product of 70% Fe.

    John Gingerich, President and CEO, commented:
    "The Company is extremely pleased with the technical results of this summer's program at Tuktu and the Roche Bay Project. The technical program has revealed yet but another development opportunity for AEI and its strategic partner XXP. Now that we have obtained both shareholder and TSX approval, the Company can move forward with its strategic partner in aggressively pursuing the development options on the east coast of the Melville Peninsula. Obtaining approval now allows AEI to move forward on programs that could not be fully implemented prior to these approvals. Both companies will work diligently towards implementing these program objectives".

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De laatste posts worden bij mij weer niet weergeven (in 3 browsers niet). Moet dus een foutje weer ingeslopen zijn ofzo.

    P.S: wat een klotedag voor aandelen zeg. Als ik er niet zwaar inzat dan zou ik vandaag mooi opkopen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hendrik,

    alle berichten zijn gewoon te lezen, alleen de 'recent comments' schijnt niet meer te werken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een zeer nuttig (contraire) artikel in deze tijd:


    http://www.telegraaf.nl/dft/goeroes/jandekoning/10308581/__AEX__Einde_van_de_camping-baisse___.html?sn=dft

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Maar hoe weet je als belegger of de kudde angstig is? Zelf gebruik ik hier altijd twee indicatoren voor. De eerste is het nieuws. Opent het Journaal of de krant met de bedrukte/angstige stemming op de beursvloer, dan ligt de bodem dikwijls binnen handbereik. Immers, de media schrijven pas over een beweging op de beursvloer wanneer deze significant is en het gehele publiek raakt. Het Financieel Dagblad opende vanochtend met “Beleggers dumpen aandelen”. Ook het RTL Nieuws en het NOS Journaal hebben veel aandacht besteed aan het onderwerp.
    Amerikanen geven advies
    De tweede – en meer objectieve - indicator is wel de wekelijkse sentimentspeiling onder Amerikaanse particuliere beleggers (Joe Sixpack). De American Association of Individual Investors (AAII) peilt of particuliere beleggers denken dat de koersen de komende zes maanden gaan stijgen (bullish), dalen (bearish) of zijwaarts bewegen (neutral). Door de uitslagen van de enquête in een grafiek te verwerken en deze vervolgens te vergelijken met de ontwikkeling van de Amerikaanse aandelenmarkt (S&P-500), kunnen beleggers een interessante conclusie trekken. Vooral de AAII Bearish Sentiment Index, welke het aantal pessimistisch ingestelde beleggers weergeeft, is een handig hulpmiddel voor korte termijn beleggers.

    Grafiek: AAII Bearish Sentiment Index.

    Merk op dat het aantal pessimistisch ingestelde beleggers eind 2010 tot een dieptepunt was gezakt. Niet veel later bereikten veel aandelenindices hun voorlopige top. Bron: AAII en Bloomberg.
    Mijn eigen ervaring leert, dat een waarde van 48 voor de AAII Bearish Sentiment Index wijst op een bodem in de markt. Een waarde van 50 wordt echter niet vaak geregistreerd. Gemiddeld heeft deze index een waarde van 28, met een standaard deviatie van 10. Slechts in een aantal gevallen worden er waardes boven 48 waargenomen. In het verleden correspondeerde een waarde van boven de 48 vaak met een significante bodem van de S&P-500. Ofwel: het kan lonen om aandelen aan te schaffen bij een AAII Bearish Sentiment Index van boven de 48. En jawel, gisteren noteerde deze index op een waarde van 49,85. De beleggende kudde is bevangen door angst.
    Angst is een goede raadgever
    Volgens Buffett is karakter dé eigenschap die de ene belegger succesvol maakt en de ander niet. Beleggers die de moed hebben om gretig aandelen te kopen wanneer de rest van de kudde angstig is, maken meer kans op een succesvol rendement dan zij die alleen bij mooi weer kopen.
    Toegegeven, gemakkelijk is het niet. U gaat immers tegen het heersende groepsgevoel van de markt in en de mens – een kuddedier bij uitstek – zondert zich van nature nu eenmaal niet graag van de groep af. Toch is juist dit gedrag noodzakelijk om binnen de kudde op Beursplein 5 te overleven. Want wie betere resultaten wil behalen dan de massa, moet juist gedrag vertonen dat anders is dan het gedrag van deze massa.

    Jan de Koning is een onafhankelijk beleggingsanalist met een jarenlange ervaring

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Natuurlijk, deze schuldencrisis is zwaar overdreven. Net als de subprime crisis in 2008 en de extreem dure internetaandelen tijdens de dot.com crash. Gewoon blijven kopen, hoor! Sukkels.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het is toch niet zo heel moeilijk.
    Een bakker wil brood verkopen.
    Een schilder wil schilderen.
    Een autoverkoper wil auto's verkopen.

    En bijna alle mannetjes in de aandelenbusiness
    willen........JUIST !

    En daar speelt geen enkele ethiek.
    Of enige realiteitszin.
    Enige mazzel die ze nog wel hebben is dat de overheden nu geen verder dalende markten willen.
    En dat dus "regelen".

    Makkelijk toch.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Anoniem @ 07:29; sarcasme?

    BeantwoordenVerwijderen
  9. en het bleef nog lang stil op dit forum!!!!!!
    intussen zijn de picks van precies keihard aan het zakken, het zal dus ook nog even stil blijven! Sterkte aan de longers, believers, stockpickers, etc.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Lol. Alsof het alleen om de picks van Precies gaat. Kan het wel begrijpen die stilte, iedereen wacht met spanning af. Ik heb echter (mede door Precies) geleerd dat je juist moet handelen als de rest wacht. Ik zie ATPG bijna op 9.00 staan en kan mijn ogen bijna niet geloven. Heb er daarom wat discussie in proberen te brengen net hier (nieuw artikel, zie Yahoo Finance), maar mijn teksten zijn te lang ofzo want ze worden automatisch verwijderd.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. @ Anoniem

    ''intussen zijn de picks van precies keihard aan het zakken''

    No shit Sherlock. Alle beurzen gaan momenteel door het putje.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Dit weten we toch al tijden? Dubai, Griekenland, Ierland, Portugal, Spanje, Italië, de V.S. zijn al realiteit. En straks volgen Japan, het V.K., Frankrijk, België en nog velen meer. Hoeveel waarschuwingen moet je nog krijgen om eindelijk te snappen waar dit heen gaat? Beurzen door de plee, economie de recessie in, aandelen op hun bek en straks grote problemen met de Euro zone en de dollar.

    Als je gewoon je ogen open doet is het allemaal erg simpel en we hebben genoeg waarschuwingen gehad. Dat er dan nog steeds simpele zielen zijn die zeggen dat je nu moet gaan kopen: go ahead, get crushed.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze zeer negatieve mening van Anoniem is gedaan op bijna het dieptepunt van de beurs vorig jaar, we dachten toen nog dat de wereld (weer eens!) zou vergaan.

      Maar goed dat ik en hopelijk veruit de meeste lezers van dit blog niet zijn uitgestapt bij het dieptepunt van de beurs, dit is nog steeds de allergrootste fout die beleggers kunnen maken.

      Ondertussen staat mijn porto bij de ABN Amro weer op een absolute recordhoogte, ondanks 2 beurscrashes van meer dan 50%.

      Verwijderen
  13. Anoniem,

    Een nickname en een constructieve opmerking zouden u sieren!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Helaas heb ik een paar dagen mijn blog niet kunnen lezen wegens computerproblemen, ik ben nu bezig om alles over te zetten op een andere computer.
    Ik hoop dus binnenkort op iedereen en op de verstandscrash te kunnen reageren.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Franse banken op imploderen, dus ik ben benieuwd naar je reactie, Precies! In elk geval is er helemaal niets meer van je bull markt over....

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik heb het vermoeden dat er iemand onder de naam "Anoniem" dingen heel persoonlijk op Precies schuift. Precies zijn bull markt die vervaagt, Precies zijn spots die zakken. Misschien heb je het niet door maar de hele markt wordt (wederom / nog steeds) geregeerd door angst en daarom dat ook veel beleggers emotioneel overreageren en aandelen die soms letterlijk de waarde van de aandelen alleen al 5x in cash hebben, worden daarom zelfs vaak gedumpt.

    Wat ik professioneel gezien wel mis is meer gedachtegoed van Precies (de contrarian), in deze tijden waarin juist die insteek je wat geld kan opleveren. Maar er waren wat computerproblemen begreep ik. Heb zelf leuke dingen met ATPG kunnen doen vandaag.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Bericht van Dyzc verplaatst naar Nikkel-draadje.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. vr 19 aug 2011, 18:24 |
    Apple evenveel waard als alle eurozonebanken

    LONDEN - De Amerikaanse smartphonemaker Apple is nu evenveel waard als de 32 grootste banken in de eurozonelanden. Dat is het loutere gevolg van de sterke daling van de aandelenkoersen van deze banken zoals het Spaanse Santander, het Franse BNP Paribas en Deutsche Bank, terwijl de koers van Apple tegelijkertijd alleen maar stijgt.
    Eerder op vrijdag daalde de Dow Jonesindex van de eurozonebanken met 4 procent, waarmee de totale waarde van deze banken op 340 miljard dollar uitkwam. Apple was op dat moment meer waard, als gevolg van het succes van innovatieve technologische producten als de iPod, iPhone en iPad.
    De bankenindex moest sinds begin juli een derde prijsgeven door angst bij beleggers dat banken misschien miljarden verliezen op hun staatsobligaties in de eurozonelanden. Sinds mei 2007 verloren de banken maar liefst driekwart van hun waarde.
    Op 11 augustus was Apple bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen ook al het meest waardevolle bedrijf van de Verenigde Staten. De beurswaarde van het technologieconcern kwam toen uit op ruim 337 miljard dollar. De smartphonemaker ging daarmee oliegigant ExxonMobil voorbij, dat een beurswaarde had van bijna 331 miljard dollar.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. CT-scan voor diamanten door grote vraag
    Gepubliceerd op 19 aug 2011 om 08:14 |

    SINGAPORE (AFN) - Nu de vraag naar diamanten als gevolg van de onrust op de financiële markten welhaast ongekende vormen aanneemt, wordt het ook zaak om diamanten sneller te kunnen beoordelen op waarde. Het Israëlische Sarin Technologies heeft daar wat op gevonden.
    Het bedrijf heeft een machine ontwikkeld die de waarde van de ruwe stenen binnen een paar minuten kan bepalen. De Galaxymachines waarderen de stenen op basis van de kleur, helderheid en karaat. Het apparaat lijkt een beetje op de CT-scan uit de medische wereld en kost tussen de 100.000 en 200.000 dollar (70.000 tot 140.000 euro).
    Sarin heeft tot op heden 37 van de machines geïnstalleerd, onder andere bij 's werelds grootste mijnbouwbedrijf BHP Billiton en bij de luxe juwelier Tiffany & Co. ,,Aan het eind van dit jaar moeten er meer dan 50 machines zijn'', zei topman Daniel Glinert tegen persbureau Reuters. ,,In 2012 moet dan aantal zijn verdubbeld.''
    Voor elke keer dat er een diamant door een Galaxy gehaald wordt, krijgt Sarin tussen de 5 en 70 dollar, afhankelijk van de grootte van de steen.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Bericht over Tournigan verplaatst naar uranium-draadje.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Pageviews voor aug. 2011:

    Nederland
    4.184
    België
    671
    Noorwegen
    103
    Zwitserland
    72
    Verenigde Staten
    71
    Mexico
    35
    Rusland
    35
    Duitsland
    32
    Griekenland
    20
    Oekraïne
    20

    BeantwoordenVerwijderen
  22. O.a. Extract en Northern Dynasty worden weer eens genoemd als overnamekandidaten.
    Net zoals in de olie/gas-sector zal ook in de mijnbouw een overname-frenzy losbarsten.

    http://www.bloomberg.com/news/2011-08-25/glencore-rio-speed-deals-as-stock-plunge-makes-partners-cheap.html?cmpid=yhoo

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Cameco doet vandaag een bod op Hathor Exploration voor 3.75 CAD.

    http://www.marketwire.com/press-release/cameco-announces-intention-to-acquire-hathor-exploration-limited-tsx-cco-1554053.htm

    BeantwoordenVerwijderen
  24. It May Be Time To Buy The Junior Miners
    September 8, 2011 |
    includes: ABX, AEM, AUQ, GDX, GDXJ, GG, NGD, NXG, RBY

    http://seekingalpha.com/article/292426-it-may-be-time-to-buy-the-junior-miners?source=yahoo

    BeantwoordenVerwijderen
  25. 5 Huge Dividends Our Analysts Bought

    Brian Stoffel
    September 13, 2011
    Let's be honest: Investing has been downright scary for the past four months.
    The stock market has tumbled almost 15% since the beginning of May; with credit downgrades at home, and even more serious problems brewing in Europe, it seems that now is not the time for the weak at heart.
    But instead of sitting idly by while waiting for the storm to pass, I encourage you to consider these fat dividends that our Rising Stars have already bought. If the waters continue to be choppy, these monster yields will be paying you while you wait for things to clear up.

    Waste Management (NYSE: WM )
    Rising Star leader Alyce Lomax bought in to this company back in late June. Her socially conscious portfolio initially found a spot for Waste Management because of its green efforts.
    But the company's dividend yield and stellar balance sheet didn't hurt, either. Moreover, as she put it, "Although annual profits have shrunk over the last several years, the company restarted revenue growth 2010 with a 6.1% sales boost, and it's generated more than $1 billion in free cash flow annually for years now."
    Add Waste Management to your Watchlist.

    Nucor (NYSE: NUE )
    Decades ago, Nucor completely rewrote the book on steel. Its mini-mills were able to produce the material for a fraction of the cost of the established powers in the field.
    Today, Nucor is all grown up and paying out a regular, substantial 4.4% dividend yield. Rising Star Jordan DiPetro chose Nucor as the inaugural stock in his portfolio. He pointed to a rise in domestic spending, emerging-market growth, and Nucor's cutting-edge technology as three catalysts for growth.
    If that growth doesn't occur overnight, Jordan's just fine waiting: "[Nucor] pays a great dividend, has paid 150 consecutive dividends, and has among the lowest payout ratio of all its peers."
    Add Nucor to your Watchlist.
    Telefonica (NYSE: TEF )
    For this Spain-based telecom pick, we again head back to Rising Star Jordan DiPetro.
    In presenting his thesis for Telefonica, Jordan pointed out that fear was pulling the stock down. Unemployment in Spain at the time exceeded 20%, and since then, things have only gotten worse. This may help explain why the company's yield has jumped from 6.2% when Jordan bought the company to a double-digit yield today.
    But judging the company based on the employment picture in Spain alone is a huge mistake, according to Jordan: "Telefonica may be a company tied to the Spanish economy, but don't let that fool you; it's extremely geographically diversified, and most of its growth in the years to come will occur in Latin America and Eastern Europe. 42% of the company's 2010 revenue so far has come from Latin America, while another 25% has come from European countries besides Spain."
    Add Telefonica to your Watchlist.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. 2)

    Veolia Environnement (NYSE: VE )
    What's the most valuable commodity in the world? Gold? Oil?
    If you're thinking with the big picture in mind, you'd know that although these two are important, absolutely nothing is more important than water. Consider:
    More than one-sixth of the global population does not have access to the necessary amount of safe freshwater to ensure basic health.
    Fully 2.5 billion people live without basic water sanitation.
    In developing nations, 70% of industrial waste is dumped, untreated, into water supplies.
    Over the past 20 years, more than 600,000 people have died related to natural disasters, of which 90% were water-related events.
    As Jordan DiPetro (once again) points out, no one stands to benefit from these circumstances more than Veolia: "Veolia has been around for more than a century and has been an expert in its field for longer than any other company. … Think about the statistics mentioned above, and then consider that Veolia derives about 35% of its revenues from wastewater treatment and about 27% from environmental cleanliness."
    And you, dear Fool, will benefit from its whopping 12.8% dividend yield as well.
    Add Veolia Environnement to your Watchlist.

    Annaly Capital (NYSE: NLY )
    There is perhaps no field more ripe with mind-boggling dividends than real estate investment trusts (REITs). These types of companies are required to pay out 90% of their earnings in dividends and in return pay no taxes.
    Annaly's current yield of 14.6% is one of the highest amongst the Rising Star portfolios, and it has been purchased by three different analysts. But with so many mortgage REITs out there with high yields -- American Capital Agency (Nasdaq: AGNC ) pays out 19.7% and Chimera Investment (NYSE: CIM ) pays out 18.3% -- why choose Annaly?
    Fool Ilan Moscovitz ended up buying both Annaly and Chimera for his portfolio. But he took a bigger position in Annaly, noting that "Annaly's bigger [and] has an ultra-safe portfolio, a long track record, and a strong management team headed up by Michael Farrell."
    Add Annaly Capital to your Watchlist.

    http://www.fool.com/investing/dividends-income/2011/09/13/5-huge-dividends-our-analysts-bought.aspx

    BeantwoordenVerwijderen
  27. METALEX DISCOVERS LARGE KIMBERLITE IN ANGOLA
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Kelowna, Canada - September 26, 2011 - Metalex Ventures Ltd. (TSXV : MTX) ("Metalex",
    the "Company") is pleased to report that kimberlite and kimberlitic crater infill has been intersected from 19.8 meters to the last reported depth of 154.8 meters of a vertical core hole currently being drilled into a large geophysical target underlying the flood plain of the Cuango River in Angola.
    This geophysical target has been re-modeled by geophysicist Scott Hogg to be 7 hectares in size. Drilling of the discovery hole is still underway.
    The Company intends to test one additional target which has been re-modeled to be 18 hectares in size once drill testing of the first kimberlite is complete.
    Downstream from the newly discovered kimberlite and the one remaining large geophysical target abundant alluvial diamonds are being mined from the Cuango River. Though the Cuango River is one of the most diamondiferous rivers in the world, the source
    of the diamonds has not been discovered. Indicator minerals, including purple pyrope G10 garnets, with compositions favourable for diamonds are present downstream from
    the new kimberlite and large geophysical target but not upstream suggesting that one or both of these could be the source of the alluvial diamonds being mined downstream.
    Field logs for the current hole as completed by Metalex's geological field technician with more than 20 years experience working with kimberlites are summarized below:
    The geological field technician has identified kimberlite indicator minerals including purple pyropes, chrome diopsides and picroilmenites or chromites in the core.
    Metalex looks forward to completing the drilling of this hole. The first 91.4 meters of core have been shipped to Luanda. After government inspection, the core will be flown by air cargo to CF Mineral Research Ltd in Kelowna for diamond content and diamond indicator mineral analysis. The presence of abundant diamonds and diamond
    indicator minerals downstream from this kimberlite and the remaining large geophysical target suggest that one or both of these could be significantly diamondiferous pipes.
    The technical information and results reported here have been reviewed by Mr. Chad Ulansky P.Geol., a Qualified Person under National Instrument 43-101, who is responsible
    for the technical content of this release.

    BeantwoordenVerwijderen
  28. wo 28 sep 2011, 08:30
    Kleine belegger ontvlucht beurs

    AMSTERDAM - Never catch a falling knife. Met dat adagium in het achterhoofd hebben particuliere beleggers fors gesneden in hun belegd vermogen. Door de economische onzekerheid en de bij vlagen angstaanjagende koersdalingen was er sprake van een vlucht richting de uitgang van het Damrak.
    Dit blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite Brokertarieven.nl over de laatste twaalf maanden. „In die periode verloor de AEX een slordige 20%, terwijl het belegd vermogen in aandelen en beleggingsfondsen met 45% terugliep. Dus het afnemen van het belegd vermogen kwam duidelijk niet alleen door koersdalingen”, stelt initiator Jorrit Baerends.
    Door de economische malaise en spectaculaire koersdalingen drukten beleggers driftig op de verkoopknop. Zelfs obligaties werden niet ontzien. Tot verbazing van Baerends zakte het belegd vermogen in die ’veilige’ categorie met 36%. Blijkbaar vinden particuliere beleggers het rendement op obligaties van sterke landen te laag, en het risico bij zwakkere landen te hoog.
    Beleggers die overbleven, handelden meer, zij het op fors lagere orderbedragen. „Het aantal transacties nam door het tumult op de beurs toe. Allicht door toegenomen verkooptransacties, anderzijds biedt de volatiliteit in de markt kansen op ’korte ritjes’. Daghandel zal zijn toegenomen.”Het handelsgedrag bij opties veranderde nauwelijks. Baerends: „De toegenomen beweeglijkheid bood op dat gebied kansen.” Ook futures bleven populair. Bij beide derivaten gaan de grotere kansen wel gepaard met een hoger risico. Beleggers die niet terugvielen op cash, waren blijkbaar bereid risico te nemen.
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    commentaar: als contrarian vind ik dit verhaal zeer positief; gewoonlijk kopen de kleine beleggers op de top en verkopen ze op de bodem.
    Het duidt ook op capitulatie.
    Ook het verhogen van de margins, bij IB en bij grondstoffen zoals zilver, goud en koper, duidt er op dat we toch op z'n minst dicht bij de/een bodem staan.

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Beste bezoeker,

    Het jaar 2011 is voor alle beleggers een van de moeilijkere uit de recente geschiedenis. Vrijwel alle vermogenscategorieën staan op een verlies, en vermeende vluchthavens bieden weinig bescherming. De AEX staat ruim 20% onder water. Vastgoed moet je ook niet hebben. Obligaties en spaarrekening bieden maar weinig rendement, amper genoeg om de stijgende kosten van het levensonderhoud te compenseren. En het veelgeprezen Goud & Zilver blijkt met een paar simpele drukken op de knop kopje kleiner te kunnen worden gemaakt en biedt zo allerminst de bescherming die je van een degelijke vluchthaven zou verwachten.
    De traders van Marktgevoel hebben zich verstopt onder hun tradingdesk sinds de AEX vanaf begin augustus onder de 300 is gezakt en sindsdien als een ADHD’er in de range 260-296 heen en weer stuitert. De beurs gedraagt zich als een manisch-depressieve patiënt waarvan de stemming vrijwel dagelijks verandert. Het ene moment lijkt een Grieks failliet onafwendbaar en is er angst voor een domino-effect naar andere PIS-landen. Even later blijken de Europese lidstaten eensgezind in een aanpak van de schuldenproblematiek en wordt ons een oplossing in het vooruitzicht gesteld, met als gevolg dat de beurzen herstellen tot aan een heuse 5% dag zoals begin deze week toe.
    Maar zoals het manisch-depressieve patiënten betaamt, is het niet eenvoudig er op een makkelijke manier mee om te gaan. Buy-and-hold beleggers hebben momenteel op de beurs niks te zoeken en staan ongetwijfeld op een jaarverlies. En traders worden telkens op het verkeerde been gezet. Daarbij komt dat tegenvallende handelsomzetten succesvol traden moeilijk maakt. Dus hebben wij van Marktgevoel recent een pas op de plaats gemaakt en voeren we nog maar sporadisch transacties door. We hebben geen zin onszelf of onze lezers op het verkeerde been te zetten. En het voordeel van deze pas op de plaats is dat we ons opgebouwde werkkapitaal intact houden. Want het is nog steeds zo dat onze portefeuille, op nu bijna 30.000 euro, op 100% rendement staat sinds de start in mei 2010.

    Handelsstrategie MG
    Gaan we dan helemaal niets meer doen? Jawel, we staan te popelen om weer in actie te komen zodra de beurzen kleur bekennen en eindelijk richting kiezen, en uitbreken uit de verstikkende range 260-296. Hoewel lange termijn beleggers daar anders over zullen denken, maakt het ons niets uit of de AEX daarbij wegglijdt onder 250 of dat we herstellen tot boven de 300. Op dit moment kan je geen zinnig woord zeggen over het verloop van de beurzen tot eind dit jaar. De hoge heren die het voor het zeggen hebben in de financieel-economische wereldtop weten zelf nog niet wat de beste oplossing voor de huidige problemen is, en ook niet hoe een eenmaal gekozen oplossing in de praktijk uitpakt. Laat staan dat wij gewone stervelingen wel even zullen vertellen welke kant het op gaat.
    Go with the flow blijft het devies. In de tussentijd zit MG niet stil. Zo intensiveren we onze samenwerking met Alex Vermogensbank, en voor BNR radio laten we wekelijks op woensdag ons licht schijnen op de actuele stand van zaken op de beurs in de rubriek “Zaken doen met ..”. Tegelijkertijd blijven we regelmatig nieuwe beursobservaties op de site plaatsen, twitteren we er vrolijk op los met meestal originele en afwijkende invalshoeken, en zullen we u weer voorzien van SMS transacties zodra we kansen zien.

    Het Marktgevoel team
    Sjon, Martijn, Diede & Leon
    Marktgevoel.nl

    29 september 2011

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Bericht van Tweetie over Chinese 'belastingboot' verplaatst naar: Opmerkelijk etc.

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Dockwise haalt nieuwe orders binnen
    5 oktober 2011

    AMSTERDAM - heeft voor in totaal meer dan $55 miljoen aan nieuwe orders verworven en is nieuwe betalingsvoorwaarden overeengekomen voor het schip de Vanguard.
    Het zeetransportbedrijf meldt woensdag onder meer een contract te hebben gewonnen voor het vervoer van het Bigfoot-platform voor Daewoo en Chevron van Zuid-Korea naar de Golf van Mexico.
    Dockwise transporteert en installeert grote installaties voor de olie- en gassector, zoals booreilanden en productieplatformen. Het concern heeft een marktaandeel van honderd procent voor groot zeetransport en een aandeel van vijftig procent in het middensegment.
    De nieuwe orders zorgen voor een uitbreiding van het orderboek met 20 miljoen dollar aan uit te voeren werk in 2011 en voor 35 miljoen dollar in 2012 en daarna, aldus de onderneming.
    Daarnaast zijn de betalingsvoorwaarden voor het nieuwe vlaggenschip 'Dockwise Vanguard' aangepast en verbeterd. Deze ontwikkelingen zorgen voor een "wezenlijke verbetering" van de kasstroom en het werkkapitaal in 2011 en 2012, meldt Dockwise.
    Dockwise maakte eerder al bekend dat er in het tweede kwartaal een 39 procent lagere nettowinst werd geboekt ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dit werd veroorzaakt door de voortdurende moeilijke economische omstandigheden, waarbij sprake is van aanhoudende prijs- en volumedruk.
    © Novum/NUzakelijk

    BeantwoordenVerwijderen
  32. (Spinout of Full Metal Minerals)
    (TSXV-FZ) (24 cent)
    Full Metal Zinc was spun out from Full Metal Minerals (FMM-TSXV) in July to advance the various zinc projects in that company. The highlight is the Fortymile project in east-central Alaska. Full Metal
    discovered a rich base metal district, with
    numerous zinc-lead-silver occurrences over a 14 kilometer trend. Drill results include 45 meters at 21% lead-zinc and 76 grams per tonne silver and 5.6 meters at 51% lead-zinc and 346.8 g/t silver.
    Another area produced 9.6 meters at 725 g/t silver and 6.7% lead-zinc. The mineralization in the district also includes copper and indium.
    That newly discovered district, while exceptional, has been largely ignored by investors who presently give little value to base metals.
    Full Metal Zinc is headed by Rob McLeod, a highly successful exploration geologist. A C$2.2 million financing was done at C .25/unit in conjunction with
    the spin-out.
    An exploration program now underway at Fortymile will include 4,000 meters of core drilling focused on high-grade targets identified by the earlier work. In addition, the geological team will conduct
    further surface work on the extensive property package.
    Building on previous drilling, the present
    program should generate substantial information,
    most likely putting the company in a position to complete an initial resource estimate.
    With nobody paying attention, now is an excellent time to get a position at a good price.

    Roulston update from this past weekend might have contributed to rise in volume and share price.

    HH

    BeantwoordenVerwijderen
  33. di 11 okt 2011, 17:08
    'Docdata heeft geen last van crisis'
    AMSTERDAM (AFN) - De onzekerheid in de economie heeft weinig invloed op de ontwikkeling van internetdienstverlener en technologiebedrijf Docdata. Dankzij de opkomst van het winkelen via internet blijven de activiteiten van het bedrijf groeien, zei bestuursvoorzitter Michiel Alting dinsdag tegen ANP-Reuters.

    DOCdata 11-10-2011 (17:35)
    10,54 EUR +6,68% +0,66

    Het doel van Docdata is om aanmerkelijk sterker te groeien dan de totale markt voor e-commerce, die jaarlijks 10 tot 20 procent groter wordt. Voorlopig slaagt het bedrijf daar goed in, stelde Alting. ,,Het eerste halfjaar was goed en we hebben geen reden om te verwachten dat het in de tweede helft minder wordt.''
    In de eerste helft van 2011 nam de omzet uit e-commerce bij Docdata, afgezien van overnames, met 59 procent toe ten opzichte van het voorgaande jaar.
    Winkelen via internet
    De onzekere economische omstandigheden raken de groei van het winkelen via internet niet, aldus Alting. ,,Internet vormt een steeds groter deel van de markt. Als een winkel verdwijnt, pakt internet een deel van de achterblijvende omzet.''
    De groei komt daarbij volgens hem vooral van de snelle uitbreiding van het soort goederen dat online wordt aangekocht, zoals kleding en witgoed. ,,De volgende grote stap moet in dat verband komen van de verkoop van levensmiddelen via internet.''
    Uitbreiding
    Die groei moet voor Docdata ook tot uitbreiding in het buitenland leiden. Frankrijk is daarbij volgens Alting de meest logische kandidaat. De groei kan op eigen kracht plaatsvinden of via acquisities.
    De zoekotcht naar overnames wordt echter bemoeilijkt omdat er weinig bedrijven zijn die aansluiten bij de specifieke activiteiten van Docdata. ,,Er zijn weinig bedrijven die zich puur met e-commerce bezighouden. Vaak krijg je er een heel stuk logistiek bij. Onze afwijkende activiteiten zijn in ons voordeel, maar maken acquisities lastiger. Maar wij hebben altijd wel wat bedrijven in het vizier.''
    Bol.com
    Docdata sloot onlangs een 5-jarig contract met Bol.com. Daarbij neemt het de volledige afwikkeling van de bestellingen van magazijn tot bezorger op zich van alle producten, met uitzondering van Nederlandstalige boeken. In dit verband bouwt Docdata momenteel een geheel nieuw pakhuis, dat in maart gereed moet zijn.
    Volgens Alting is vooral de lange looptijd van het contract met Bol van groot belang. ,,In de internetwereld waren contracten van 1 of 2 jaar altijd gebruikelijk, die tendens verschuift naar overeenkomsten van minimaal 3 jaar. Dat maakt de bedrijfsvoering een stuk overzichtelijker.''

    BeantwoordenVerwijderen
  34. vr 21 okt 2011, 17:00
    ’Handelen in aandelen is gokken, niet beleggen’
    door Johan Wiering
    AMSTERDAM - Wie met aandelen waarde wil creëren, dient zich op de zeer lange termijn te richten. En zeker niet te handelen in de betekenis van frequent aan- en verkopen, want dat staat nagenoeg gelijk aan gokken. Dit meent Sander van Eijkern, partner bij vermogensbeheerder Scorevalue.
    Volgens Van Eijkern zijn beleggers in slaap gesust door de goede resultaten in de jaren 80 en 90. „Toen kon bijna iedereen geld verdienen. Zelfs de krach van ’87 was een rimpeling in een opgaande lijn. Hoe gevaarlijk het is om te extrapoleren, hebben de afgelopen jaren uitgewezen."
    De voormalige bestuurder van Robeco schrijft de toegenomen focus op de korte termijn voor een deel ook toe aan de opkomst van discount brokers. „Particuliere beleggers worden met lage transactietarieven gelokt om snel in en uit te stappen. Ze overschatten daarbij vaak hun kunde en onthouden de winstgevende transacties beter dan de nare ervaringen. De handel werkt heel verslavend, maar heeft weinig met beleggen te maken."
    Volgens Van Eijkern zouden brokers particuliere beleggers op de grote risico’s zouden moeten wijzen. „Elk een beetje riskant beleggingsfonds moet immers ook aangeven dat deelname risicovol is."
    Waarde creëren
    Van Eijkern wijst erop dat hoewel de rente die spaarders ontvangen niet of nauwelijks opweegt tegen de inflatie, dit niet automatisch betekent dat beleggen de voorkeur verdient. „Wie bijvoorbeeld over drie jaar een nieuwe keuken wil kopen, kan het geld nu veel beter op een spaarrekening zetten. En wie slecht slaapt door verliezen op de beurs, kan zich ook beter tot sparen beperken. Beleggen zou je alleen moeten doen bij een horizon van meer dan tien jaar en dan alleen met geld dat je niet nodig hebt."
    De partner bij Scorevalue meent dat vooral particuliere beleggers ook veel te weinig spreiden. „Op korte termijn biedt spreiden niet altijd bescherming, want soms gaan de prijzen van verschillende beleggingscategorieën tegelijkertijd onderuit. Maar op de lange termijn pakt dit wel degelijk goed uit."
    Grondstoffen horen volgens hem in een goed gespreide beleggingsportefeuille. „In onder meer China, Brazilië en in mindere mate India komen honderden miljoenen mensen uit de armoede, waardoor de vraag naar grondstoffen op langere termijn zal blijven groeien. Dat geldt zeker ook voor landbouwgrondstoffen, vanwege het zich wijzigende eetpatroon."
    Wie in een aandeel stapt, dient volgens Van Eijkern niet over een nacht ijs te gaan. „Het is belangrijk een bedrijf goed door te spitten, zoals de Amerikaanse topbelegger Warren Buffett dat doet. En ook om te spreiden naar waarde- en groeiaandelen. Aangezien dit bepaald niet eenvoudig is, kan het verstandig zijn hiervoor een vermogensbeheerder in te schakelen."
    Hij meent voorts dat managed futures niet misstaan in een goede gespreide beleggingsportefeuille. „Deze fondsen handelen in futures (termijncontracten) op onder meer aandelen, rente en grondstoffen op basis van het prijsgedrag in de afgelopen periode. Ten opzichte van de klassieke hedgefondsen zijn ze heel liquide en omdat ze veelal slechts op officiële beurzen handelen lopen ze nauwelijks tegenpartijrisico. Ook managed futures kunnen best wel eens een paar jaar negatief scoren, maar op langere termijn behalen ze een keurig rendement."
    Niet alleen particuliere beleggers, maar ook pensioenfondsen zijn volgens Van Eijkern te veel gefocust op te korte termijn. „De huidige problemen zijn voor een belangrijk deel terug te voeren op het afromen van de goed gevulde pensioenfondsen in de jaren 80 en 90 door onder meer de instelling van premievrije periodes. Voorts bouwen ze vaak aandelenportefeuilles na een periode van sterke koersdalingen af. En ze zouden niet de dagstand van de rente moeten gebruiken voor het berekenen van hun langlopende verplichtingen."

    BeantwoordenVerwijderen
  35. By Susan Thomas and Christopher Jungstedt
    updated 9/21/2011 12:35:56 PM ET

    STOCKHOLM (Reuters) - Demand growth for base metals in China is exceeding its GDP growth rate by 10 percent, and will keep growing, Fan Shunke, the president of China Non-ferrous Techno-Economic Research Institute said on Wednesday.

    "Base metals demand is about 10 percent higher than the GDP growth rate," Fan, who is also chairman of state-backed research firm Antaike's board, told Reuters on the sidelines of a China Metal Forum in Stockholm.
    Gross domestic product growth was around 9 percent this year, Fan said at the event organized by Antaike and research body Raw Materials Group.

    "In the next five-year period the demand for base metals will keep growing," he said, although he acknowledged the global economic slowdown would have an impact on China's economy.
    "But with regard to the demand for base metals it will not be affected because most of the base metals are consumed in China, not exported," he added. "In the industrialization of China, the demand for raw materials is necessary."

    BeantwoordenVerwijderen
  36. In dit artikel van Businessinsider staat een grafiek waaruit blijkt dat de bedrijfswinsten zelden of nooit zo hoog geweest zijn als nu.

    Feit is dat de aandelenkoersen in relatie tot deze winsten zeer goedkoop geworden zijn.
    Aangezien het inmiddels duidelijk geworden is dat er geen 'veilige' beleggingen zijn, tenzij men genoegen neemt met 1 of 2 % rendement, zou het me helemaal niet verbazen dat binnenkort aandelen van gezonde bedrijven worden 'ontdekt' als een relatief veilige plek om te 'schuilen' in deze absurde en onzekere tijden.


    http://www.businessinsider.com/here-are-the-four-charts-that-explain-what-the-protesters-are-angry-about-2011-10

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Ik zie dat de stand van 60.000 pageviews vandaag is gepasseerd.
    Ik krijg steeds uitnodigingen van Google om advertenties te gaan plaatsen, ik zit daar over na te denken, maar ik weet nog niet of de voordelen daarvan opwegen tegen de nadelen.

    Opvallend is het grote aantal pageviews uit Mexico; zitten daar een paar Nederlanders die vaak kijken of wordt mijn blog bekeken door Mexicaanse drugsbaronnen die hun geld willen beleggen...??? (lol)
    --------------------------------------
    Deze week:
    Nederland 802
    België 88
    Mexico 47
    Duitsland 34
    Rusland 22
    Zwitserland 12
    Verenigde Staten 9
    Noorwegen 8
    Australië 4
    Indonesië 3

    BeantwoordenVerwijderen
  38. About Metalex Ventures Ltd

    Metalex is a Canadian based exploration company with strategic Canadian and international projects.
    The Company has recently completed two 400 tonne bulk samples on two large kimberlite pipes located within 70 kilometers west of DeBeers' Victor Diamond Mine in the James Bay lowlands of Ontario. Processing of both samples are now complete.
    In Metalex's Attawapiskat Joint Venture, white microdiamonds have been recovered from a newly discovered kimberlite pipe located 7 kilometers south of the Victor Diamond Mine.
    Near Wawa, Ontario the Company has a joint venture focused on discovering economic quantities of diamonds in conglomerates and also to locate their primary kimberlite sources. Drill results to-date have discovered the presence of coloured stones within the conglomerate.
    In northern Quebec the Company has two joint ventures. The first is for base and precious metals while the second is focused on diamonds. The diamond joint venture has claims over 395 square kilometers where significant diamond quantities have been found in preliminary outcrop samples from conglomeratic rocks. Of significance is the presence of coloured stones including a purple macrodiamond in these samples.
    Internationally, the Company is exploring the headwaters of the highly diamondiferous Cuango River and has discovered 50 kimberlites. In Morocco, Metalex has an exploration license covering 17,100 km2 over one of the few unexplored cratons in the world.
    High quality G10 garnets recovered from sediment samples suggest that the source kimberlites could be high grade. In southwestern Greenland, abundant G10 garnets have been found in glacio-fluvial sediments around Smile Lake and work has focused on finding the kimberlite source of these high quality diamond indicators..The Company also has exploration licenses in northern Mali where anomalous gold and base metals have been found in stream and soil samples.

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Interest Rates Are The Long-Term Driver Of Market P/E Ratios
    1 comments | November 2, 2011 | includes: DIA, SPY, TLT


    http://seekingalpha.com/article/304341-interest-rates-are-the-long-term-driver-of-market-p-e-ratios?source=yahoo

    BeantwoordenVerwijderen
  40. Veolia cuts forecast for 2011 again

    PARIS | Thu Nov 10, 2011 1:50am EST
    Nov 10 (Reuters) - French utility Veolia Environnement issued a new profit warning on Thursday, saying its adjusted operating income could drop around 9 percent this year after nine-month operating earnings fell due to difficulties in several of its businesses.
    The waste, water, transport and energy group issued a profit warning in July and has said it would detail its accelerated restructuring and new strategy in December, drawing criticism from analysts for leaving investors in the dark for too long.
    "The company expects a downturn at constant exchange rates in full-year adjusted operating income excluding Veolia Transdev, compared to 2010 published adjusted operating income excluding Veolia Transdev. The amount of this decrease may be similar to that reported for the nine months ending September 30, 2011," it said in a statement.
    Veolia Transdev contains the merged transport units of Veolia and French state bank Caisse des Depots et Consignations.
    --------------------------------------
    commentaar: Veolia, een mooi waarde-aandeel, nog te koop voor een historisch lage koers.

    BeantwoordenVerwijderen
  41. vr 11 nov 2011, 09:57
    'Orderintake Dockwise verrassend sterk'

    AMSTERDAM (AFN) - De cijfers die maritiem dienstverlener Dockwise vrijdag publiceerde, waren beter dan verwacht. De orderintake is verrassend sterk. Dat stelt SNS Securities.
    De omzet van Dockwise kwam afgelopen kwartaal uit op 113 miljoen dollar, terwijl SNS rekende op 100 miljoen dollar. De ebitda bedroeg 40 miljoen dollar tegen een verwachting van 36 miljoen dollar van SNS.
    De orderportefeuille van Dockwise bereikte een recordniveau van 512 miljoen dollar. In het derde kwartaal ontving Dockwise voor 135 miljoen dollar aan orders. SNS is verrast door de sterke orderontvangst en verwelkomt de toegenomen zichtbaarheid na 2012.
    'Buy'-advies
    SNS hanteert een 'buy'-advies voor Dockwise.
    Vrijdag om 9.45 uur noteerde het aandeel 8,2 procent hoger op 11,78 euro.

    BeantwoordenVerwijderen
  42. TORONTO, ONTARIO--(Marketwire -11/14/11)- Nuinsco Resources Limited ("Nuinsco" or the "Company") (TSX: NWI.TO - News) (www.nuinsco.ca) today announced that the transfer to Nuinsco and Ocean Partners Holdings Limited ("Ocean Partners") of all exploration, mining and processing assets located in and near Chibougamau, Quebec, and other assets (the "Assets") that were formerly owned by Les Ressources Campbell Inc. and Ressources MSV (2007) Inc. ("Campbell") is now complete.
    C-Bay Minerals Inc., 50% owned by each of Nuinsco and Ocean Partners, is now able to restructure the Assets in order to recognize full value. The Assets include eight past-producing mines representing 75% of total past copper and gold production from the Lac Dore Complex in northern Quebec. The Lac Dore Complex has produced 47.6 million tons of ore containing 1.6 billion pounds of copper and 3.2 million ounces of gold. In addition, the Assets include two development-stage properties (Corner Bay and the Dore Lake Ramp, discussed below), an operational 3,000 ton per day mill and a permitted tailings facility, and numerous exploration properties throughout the Chibougamau mining camp.
    "This event completes the process that began in 2009 when Campbell filed for creditor protection under the federal Companies' Creditors Arrangement Act," said Rene Galipeau, Nuinsco's Vice-Chairman and CEO. "Initially six secured creditors were involved in the process, but the partnership between Nuinsco and Ocean Partners made it possible to rationalize the debt and to gain 100% ownership of the Assets. It is this same partnership that is now completing a plan to restructure this group of valuable projects and revitalize the Chibougamau Mining Camp. The full potential of these assets is yet to be fully understood."
    Nuinsco and Ocean Partners have been, and continue to engage in discussions with various groups in respect of restructuring the Assets. Alternatives under consideration include creating a Quebec-focused spin-off company to move the Assets forward, sale of the Assets for consideration including cash and a significant equity ownership of the continuing company and the sale/joint venturing of specific assets, many of which have not seen adequate exploration/development activity in almost two decades. The companies are also in the process of establishing an exploration program on priority targets on its land position.

    BeantwoordenVerwijderen
  43. hoe moeten we dit bericht lezen Precies, is dit de spin-off waar je enige tijd geleden aan dacht?

    Gr,
    Ronald

    BeantwoordenVerwijderen
  44. Ronald,

    dit is zeker geen spin-off, integendeel Nuinsco ziet hier veel brood in en gaat hard aan de slag, tenslotte zit er in dit pakket een bijna kant-en klare kopermijn met een mill.
    NWI werkt al heel lang samen met Ocean, voorzover ik weet is dat een behoorlijk kapitaalkrachtig bedrijf.

    De aangekondigde spin-off betreft de goudbelangen in Turkije en Egypte.

    BeantwoordenVerwijderen
  45. 16-11-2011 09:14
    3W Power verhoogt omzetverwachting 2011

    Door Levien de Feijter
    Van DOW JONES NIEUWSDIENST

    AMSTERDAM (Dow Jones)--3W Power Holdings sa (3WP.AE) verhoogt zijn omzetverwachtingen voor 2011 op basis van sterke groei in het derde kwartaal, meldt het concern woensdag voorbeurs.
    De onderneming verwacht dat de omzet dit jaar tot boven de EUR420 miljoen zal stijgen, waar eerder nog werd gerekend op een omzet van meer dan EUR400 miljoen. 3W Power verwacht ook dat de winstgevendheid aanzienlijk zal verbeteren ten opzichte van 2010 en voorziet een dubbelcijferige EBITDA-marge voor 2011.
    Het bedrijf maakt tegelijkertijd bekend de notering aan de beurs in Amsterdam te beeindigen en zich te concentreren op de notering aan de Duitse beurs in Frankfurt. 3W Power verwacht per 19 december van de Amsterdamse beurs te verdwijnen.
    De omzet steeg met 56% naar EUR109,2 miljoen van EUR70,0 miljoen in het derde kwartaal van 2010. De winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) liep op tot EUR17,0 miljoen van EUR0,8 miljoen en het aangepaste bedrijfsresultaat (EBIT) steeg naar EUR15,2 miljoen van EUR1,4 miljoen.
    Het aantal orders steeg in de derde periode met 15% naar EUR102,9 miljoen.
    ======================================
    commentaar: Dit bedrijf is werkzaam in de 'groene energie', draait als een trein, is spotgoedkoop en is een geheide overnamekandidaat; wat wil je nog meer...???

    BeantwoordenVerwijderen
  46. Door Bart Koster en Anton Reijinga
    Van DOW JONES NIEUWSDIENST

    AMSTERDAM (Dow Jones)--In een week, waarin de hele wereld uitkeek naar de Eurotop van dit weekeinde in Brussel en druk werd gespeculeerd over de uitkomsten daarvan, kwam Docdata met een mooie trading update en ging AMT onderuit, nadat het wederom geen goedkeuring heeft gekregen voor het medicijn Glybera.

    DOCDATA BELOOND VOOR MOOIE TRADING UPDATE
    Docdata nv (DOCD.AE) kwam maandag met een trading update, waarin het technologie- en e-commercebedrijf meldde in het derde kwartaal sterk verbeterde resultaten te hebben geboekt ten opzichte van dezelfde periode in 2010.
    Docdata maakte geen cijfers bekend, maar zei wel te rekenen op een verdere groei in het vierde kwartaal dankzij een toenemend aantal klanten en orders voor technologie-onderdeel IAI Industrial Systems.
    Vooral aansprekend was echter dat er in het derde kwartaal flinke omzet- en volumegroei was in de e-commerce-activiteiten in Duitsland en Nederland. Daar werd een hogere omzet geboekt en dat was vooral het gevolg van een autonoom hoger transactievolume. De teller kwam uit op 26 miljoen verwerkte transacties, tegen 20 miljoen een jaar geleden.
    Beleggers weten natuurlijk ook dat e-commerce een snel groeiende business is in de retail en bij banken, maar ook steeds meer in de verkoop van motoren, witgoed en andere duurzame goederen.
    Docdata kan inmiddels bedrijven als ABN Amro, De Bijenkorf, bol.com en V&D tot zijn e-commerce-klanten rekenen.
    Bemoedigend was verder dat Docdata bij de trading update melding maakte van een strategische studie voor de jaren 2012-2015, waarin wordt uitgegaan van verdere uitbreiding en winstgevende groei. Dat is nogal gedurfd in de huidige onzekere tijden, waarin veel bedrijven zich bij de publicatie van de derdekwartaalcijfers niet eens wagen aan een enigszins concrete outlook voor de jaarcijfers van 2011.
    SNS Securities verhoogde twee maanden geleden het koersdoel voor Docdata naar EUR17,50 van EUR13,50 en daar staat het nog steeds. SNS-analist Martijn den Drijver stelde dat Docdata's e-commerce in het eerste halfjaar van 2011 een autonome groei van maar liefst 59% realiseerde, doordat klanten marktaandeel winnen, hun productaanbod via e-commerce uitbreiden en ook geografisch nieuwe markten betreden.
    Docdata maakte afgelopen donderdag bovendien bekend als eerste in Europa een totaaloplossing te lanceren voor m-commerce, ofwel de snel groeiende markt van e-commerce via smartphones en tablets.
    SNS houdt een buy-advies op Docdata en dat werd deze week massaal overgenomen. Het aandeel sloot de week 10,2% hoger op EUR11,99.

    - Door Bart Koster en Anton Reijinga; Dow Jones Nieuwsdienst;
    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    commentaar: Docdata is gewoon mijn 'ster-aandeel' voor dit jaar in Amsterdam; geen enkel ander bedrijf draait zo goed in deze moeilijke tijden.

    BeantwoordenVerwijderen
  47. vr 18 nov 2011, 15:51
    Aandelen weer goedkoop?

    AMSTERDAM - Van de week las ik op deze site dat de eerste bank de aftrap gegeven heeft met een vooruitzicht voor de beurs in 2012. Volgens analisten van de bank wordt 2012 een fantastisch jaar voor aandelen met een potentiële stijging van 25%. Toe maar.
    Voorspellen
    Het doet denken aan een uitspraak van de vermaarde fondsmanager Peter Lynch over rentevoorspellingen. “In de Verenigde Staten zijn honderden macro-economen de hele dag met niks anders bezig dan te proberen de rente te voorspellen. Als ze dat twee keer achter elkaar juist zouden doen, zouden ze miljonair zijn. Maar het feit dat ik er nog nooit een op een tropisch eiland ben tegengekomen, genietend van zijn rijkdom, zegt mij genoeg over voorspellingen.” Zijn stelregel is: niemand kan de rente voorspellen, noch de richting van de economie, noch die van de beurs. Let niet op voorspellingen, maar concentreer je op wat er gaande is in de ondernemingen waarin je belegd hebt.
    Dat aandelenkoersen zich moeilijk laten voorspellen blijkt uit de performance van de AEX over de laatste vijf jaar. De aandelenrendementen van die index gedragen zich als een achtbaan: 2007 +4%; 2008 -52%; 2009 +36%; 2010 +6%; 2011 YTD -18%. Daar valt geen peil op te trekken, maar nuchtere cijfers laten zien dat het totaalrendement over de periode 2007-2011 uitkwam op -41%. Zie de onderstaande grafiek.

    En nu gaan we dolenthousiast 2012 weer in, de aan(deel)houder wint. Want let op, aan het eind van dit jaar gaan diverse verrekijkers ons vertellen dat aandelen nog nooit zo goedkoop zijn geweest als nu. Dat was aan het begin van dit jaar niet anders. Na het ‘overgangsjaar’ 2010 zou 2011 volgens veel analisten het jaar van het aandeel worden. Goeroes adviseerden massaal in aandelen te stappen.
    Helaas leed de AEX onder een zwak gesternte van winstwaarschuwingen en de eurocrisis. Maar met het ongebreidelde optimisme dat zo kenmerkend is voor analisten, stellen zij na negen maanden malaise nuchter vast: door de koersdalingen is het aantal koopjes toegenomen. En zo blijkt maar weer eens dat elk nadeel zijn voordeel heeft.
    Zijn aandelen goedkoop? Dat kun je nooit zo stellen. Teleurstellende omzetverwachtingen en het schrappen van winstprognoses voor de middellange termijn zijn aan de orde van de dag. Als je er een trend in wil ontdekken, dan merkt het bedrijfsleven dat de consument in versneld tempo de hand op de knip houdt. De toenemende zorgen over de situatie op de Zuid-Europese rentemarkten zijn daarbij geen steuntje in de rug. Aandelenkoersen reageren direct op al deze ontwikkelingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  48. Simpele sommetjes
    Keren we terug naar het advies van Peter Lynch. Als je goed zoekt zijn er altijd individuele bedrijven te vinden die op de beurs te zwaar zijn afgestraft en voor de lange termijn koopwaardig zijn. Zo ‘ontdekten’ we een bedrijf met een beurswaarde van 3,6 miljard euro, dat voor dit jaar een geschatte nettowinst voor belastingen draait van 900 mln (2010 764 mln; 2009 27 mln; 2008 648 mln; 2007 650 mln).
    Tel ik de winsten over de afgelopen vijf jaar (waarin het slechte jaar 2009 zit) bij elkaar op, dan komt de gemiddelde jaarlijkse winst uit op 600 mln. Dan zou je na zes jaar je geld terugverdiend hebben. Er ligt trouwens nog 360 mln aan liquiditeiten in de la als ik de onderneming vandaag van de beurs zou halen (lukt niet want 70% is in vaste handen). Het is een onderneming zonder (netto) schuld, kom er maar eens om.
    Een kenner van de sector kon mij vertellen dat er in het huidige klimaat zeven tot acht keer het bedrijfsresultaat voor dit soort ondernemingen wordt betaald. Op basis van de verwachte winst van 900 mln voor dit jaar laat zich een waarde berekenen van 6,3 tot 7,2 mrd. De onderwaardering bedraagt dan 43% tot 50%. Dat is de beruchte ‘margin of safety’ (veiligheidsmarge) waar superbelegger Warren Buffett altijd van uitgaat. Want gelooft u me, Buffett doet niet anders dan dit soort sommetjes maken. Met zulke uitkomsten kun je voor de lange termijn een investering in een aandeel overwegen.
    Een wonderbaarlijk advies
    Ik sluit af met het advies van een beurshandelaar, die de Crash van 1929 ternauwernood overleefde. In zijn boek “Where are the customers’ yachts?” omschrijft hij zijn strategie als volgt.
    “Tegen nul vergoeding ben ik bereid om aan elke welvarende persoon een beleggingsprogramma aan te bieden met een levenslange garantie. Het programma zorgt niet alleen voor behoud van het vermogen, maar het zal het nog eens fors doen toenemen. Zoals met alle goede ideeën is het simpel:
    Als de koersen tot in de hemel stijgen en iedereen als een dolle aandelen koopt, raap alle aandelen bijeen en verkoop ze. Steek de opbrengst in obligaties. Zonder twijfel zullen de koersen van de verkochte aandelen verder oplopen. Besteed er geen aandacht aan – wacht gewoon op de depressie die er vroeg of laat op zal volgen. Als de depressie – of paniek – tot nationale ramp verklaard wordt, verkoop de obligaties (misschien wel met verlies) en koop de aandelen terug. Zonder twijfel zullen de koersen van de gekochte aandelen verder zakken. Besteed er wederom geen aandacht aan. Wacht op de volgende hausseperiode. Ga zolang u leeft met deze operatie door en u zult rijk sterven.”
    Emissiekalender
    Drie meldingen op de emissiemarkt, deze week. Een tweejarige RCI (Renault) met een coupon van 4%; een vijfjarige Autoroute Paris-Rhin-Rhone, rendement 4,465% ; en vandaag een vijfjarige Capgemini lening met een indicatief rendement van 5,3%. Oudere leningen op onze emissiekalender.

    Boer & Olij Effectenhuis is een commissionair in effecten

    http://www.telegraaf.nl/dft/goeroes/ronboer/10954905/__Aandelen_weer_goedkoop___.html

    BeantwoordenVerwijderen
  49. Metalex discovers 18 hectare kimberlite in Angola

    Symbol Price Change
    MTX.V 0.59 +0.04

    KELOWNA, BC, Nov. 22, 2011 /CNW/ - Metalex Ventures Ltd. (TSXV : MTX.V - News) ("Metalex", the "Company") is pleased to report that our geological field technician reports that kimberlite has been intersected while core drilling a 18 hectare geophysical target underlying the flood plain of the Cuango River in Angola.
    The kimberlite reported was intersected at 21.8 meters depth beneath the river sands to the depth at which drilling continues at 32.6 meters. Our geological field technician has identified the core as kimberlite and has noted the presence of a purple pyrope garnet.
    The two large (7 and 18 hectare) targets tested by this drill program have been confirmed by our field technician as kimberlite. Both targets lie within the flood plain of the Cuango River where downstream abundant alluvial diamonds are being mined. Though the Cuango River is one of the most diamondiferous rivers in the world, the source of the diamonds has not been discovered. Indicator minerals including purple pyrope G10 garnets with compositions favourable for diamonds are present downstream from these kimberlites but not upstream suggesting that one or both of these could be the source of the alluvial diamonds being mined downstream.
    Metalex looks forward to completing the drilling of this hole and testing the core for diamonds and diamond indicator minerals.
    The technical information and results reported here have been reviewed by Mr. Chad Ulansky P.Geol., a Qualified Person under National Instrument 43-101, who is responsible for the technical content of this release.

    BeantwoordenVerwijderen
  50. Dit bericht van Orca kwam ik toevallig tegen op de IEX als reactie op een bericht over Grontmij; kennelijk is dit een 'moderne' belegger met hip taalgebruik...!!!
    Ik vond het te grappig om niet te plaatsen:

    --------------------------------------
    Orca 23 nov 2011 om 20:49
    Ik zit die toko inmiddels long op avg 7, na 3 entries. Los van de problemen van deze hut (waar zijn geen problemen?) wil men nu alleen nog large caps hebben en wordt alle carry geleveragede shit eruit gekeild in 'n soort reverse mad dash for trash. Epische unwind, leuk om te zien.
    De vraag is of Grontmij gaat overleven. Ik denk 't wel (zeker weten doe ik niks meer), en dan is dit niveau 'n aardig instappert. Misschien claimpje de markt in jetzen, div jaartje of 2 inhouden, en we lullen weer ietwat normalere koersen. En gaat ie fout dan gaat ie fout, het heet niet voor niets risicokapitaal.
    ---------------------------------------

    BeantwoordenVerwijderen
  51. @precies: beste Precies, ik volg je blog al een tijdje met veel interesse. Ik heb een website aangemaakt waar ik de minder bekende blogs onder de aandacht breng. Ik heb jouw afbeelding overgenomen en een link naar je blog geplaatst. Mocht je het er niet mee eens zijn, mail dan naar info@blogboard.nl
    ik vroeg mij tegelijkertijd af, veronderstellende dat je het er mee eens bent, of je een RSS hebt?
    Hoop een reactie tegemoed te mogen zien!
    groet!
    Jeroen
    blogboard.nl
    23 november 2011 13:16

    BeantwoordenVerwijderen
  52. Hallo Jeroen,

    bedankt voor je belangstelling..!!

    Ik werk niet met RSS.

    veel succes met je blog!

    PS: als ik vanaf jouw blog doorklik, dan krijg ik eerst een foutmelding:
    --------------------------------------
    Oeps! Google Chrome kan www.http niet vinden
    Bedoelde u: ppprecies.­blogspot.­com
    --------------------------------------

    BeantwoordenVerwijderen
  53. do 24 nov 2011, 13:17
    Goud eruit, aandelen erin
    AMSTERDAM - Helaas kent ook passief beleggen dilemma's. Om een breed gespreide portefeuille weer in balans te brengen moet er nu eigenlijk goud verkocht worden en aandelen gekocht. Hoezo, passief?
    In deze column heb ik ruim een jaar geleden al eens aandacht besteed aan de beleggingsmethodiek van Harry Browne. Het is een eenvoudig systeem dat bestaat uit een vaste asset mix die aan het einde van ieder jaar wordt geherbalanceerd op de volgende waarden:
    - 25% aandelen (bijv. AEX-tracker)
    - 25% cash
    - 25% goud
    - 25% obligaties (bijv. Rorento obligatiefonds)
    Het is in feite een passieve manier van gespreid beleggen waarbij alleen de verhoudingen tussen de verschillende assets bewaakt hoeven te worden. Het idee erachter is dat de verschillende assets zo min mogelijk correlatie hebben en dat een waardedaling van de ene asset wordt opgevangen door de ander.
    Zodoende wordt gestreefd naar een portefeuille die over een langetermijn een stabiele waardestijging laat zien zonder grote tussentijdse verliezen. In grafiek 1 is aan het stabiel stijgende waardeverloop te zien dat deze methodiek zich de afgelopen 20 jaar behoorlijk crisisbestendig heeft getoond.
    Maar nu komt het dilemma. Bij passief beleggen is geen enkele visie op de markt vereist. Dit is goed voor de gemoedsrust en maakt dat er geen moeilijke beslissingen hoeven te worden genomen. In de huidige portefeuille is echter door de flink gestegen goudprijs dit edelmetaal +26% overwogen geraakt. Terwijl door de sterk dalende beurskoersen de aandelen juist -25% onderwogen zijn.
    U weet uit ervaring dat de portefeuille al jaren goed presteert en dat herbalanceren hier ieder jaar bij hoort, maar toch is het dit jaar extra moeilijk. Het gaat immers tegen het huidige sentiment in om aandelen bij te kopen en goud te lozen.
    U zou nu kunnen zeggen dat u het ‘allemaal niet vertrouwt’ en het herbalanceren dit jaar maar eens overslaat. U bent waarschijnlijk niet de enige, maar toch begaat u dan een doodzonde in het passief beleggen: u bent de markt aan het timen. Door geen beslissing te nemen, neemt u paradoxaal genoeg juist wel een beslissing. U probeert namelijk ‘mister market’ dit jaar te slim af te zijn.
    De uitweg uit dit dilemma is uiteraard: gewoon herbalanceren. Want consequent handelen loont bij beleggen uiteindelijk altijd.
    Uitgebreide Nederlandstalige informatie over methode Harry Browne kunt u vinden op het ledengedeelte van de site www.tradersclub.nl

    Rombout Kerstens is directeur van Keyword Info Systems BV. www.keyword.nl.

    http://www.telegraaf.nl/dft/goeroes/romboutkerstens/10993252/__Goud_eruit__aandelen_erin__.html

    BeantwoordenVerwijderen
  54. Nuinsco Testing to Enhance Concentrate Production at Prairie Lake Has Begun
    Ability to Produce Distinct Niobium and Phosphorus Concentrates Will Enhance Economic Appeal
    Symbol Price Change
    NWI.TO 0.085 +0.00

    TORONTO, ONTARIO--(Marketwire -11/30/11)- Nuinsco Resources Limited ("Nuinsco") (TSX: NWI.TO - News) (www.nuinsco.ca) today announced that optimized metallurgical evaluation is underway to produce separate niobium (Nb2O5) and fertilizer-grade phosphorus (P2O5) concentrates from Prairie Lake mineralization. Already the second largest deposit of its kind in North America, this testing is designed to enhance Prairie Lake's economic viability.
    "We've shown that Prairie Lake is big and has the potential to become much bigger, and demonstrated that we can produce a concentrate grading up to 23.6% P2O5 using a non-optimized metallurgical process," said Paul Jones, President. "The potential to produce a concentrate containing greater than 30% P2O5 as well as an Nb2O5 concentrate by optimizing the process is very real. This testing, if successful, combined with its location near existing power and transportation infrastructure, will greatly enhance Nuinsco's ability to create value from the Prairie Lake project."
    The tests will take several months to complete and will evaluate optimized gravity, flotation and magnetic separation methods. A 1,000kg sample was submitted to COREM in Quebec City to evaluate production of an apatite concentrate that can attain the requirements of the fertilizer industry - namely P2O5 content of greater than 30%, CaO/P2O5 less than 1.6% and magnesium oxide ("MgO") content less than 1%. COREM conducted an earlier metallurgical program on Prairie Lake mineralization (see news release dated Nov. 4, 2010) in which it was demonstrated that the production of high grade phosphorus concentrates is possible. Production of a second and distinct niobium/pyrochlore concentrate will also be investigated.
    About Prairie Lake
    Located about 45 kilometres northwest of Marathon, Ontario, Nuinsco's Prairie Lake property covers the entire 2.8 km2 (at surface) Prairie Lake Carbonatite Complex and is easily accessible from the TransCanada Highway. The Prairie Lake project hosts an Exploration Target Mineralization Inventory ("ETMI") of 515 - 630 million tonnes grading between 0.09-0.11% Nb2O5 (0.9 to 1.1 kg/tonne) and 3.0-4.0% P2O5 (see news release dated October 26, 2011).
    The ETMI increase places Prairie Lake well within the ranks of the ten largest carbonatite-hosted niobium deposits in the world. In North America, Prairie Lake is second only to the Iron Hill Project in Colorado owned by Colorado Rare Earths Inc., in contained tonnes (the average grade at Prairie Lake is however greater). All of the mineralization is exposed at surface and could be exploited by simple quarrying methods. The suite of minerals of potentially economic significance also includes tantalum (Ta), uranium (U) and rare earth elements (REE) (including lanthanum (La), cerium (Ce), samarium (Sm), neodymium (Nd) and yttrium (Y)).

    BeantwoordenVerwijderen
  55. di 29 nov 2011, 08:10
    Docdata profiteert van internetverkopen
    door Theo Besteman
    AMSTERDAM - De cd’s, dvd’s, kleding, witgoed en speelgoed gaan voor sinterklaas met tienduizenden stuks bij Docdata in het karton. De cd- en dvd-kopieerder van weleer is dankzij bol.com, Bijenkorf en V&D de grootste internetverkoper van Nederland geworden. Het Waalwijkse bedrijf breidt, zonder schulden, met megahallen uit in Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk en Italië. „Steeds meer branches gaan online, deze groei gaat nog jaren door.”
    De vierde, verlengde TNT-truck vertrekt die ochtend afgeladen uit de loods die Docdata voor verkopen van webwinkel bol.com reserveert. Ook Bijenkorf en V&D kennen een eigen distributiehal. Binnen buigen zich honderden werknemers over zo’n 180.000 verschillende producten. „Dit is wel de drukste dag van het jaar”, nuanceert directeur Michiel Alting von Geusau.
    Ondanks de inhuur van honderden tijdelijke krachten, investeringen in nieuwe hallen – het breidt uit tot 45.000 vierkante meter – zijn de derdekwartaalresultaten opnieuw beter. „Dat zit vooral in deze internetverkopen”, wijst voormalig marinier Alting von Geusau op de lopende band. Over het eerste halfjaar dreef hij verkopen met 30% op. Daar kwam de crisis doorheen. „Maar van een crisis merken wij he-le-maal niks.”
    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    commentaar: mijn oude favoriet Docdata bereikt vandaag een all-time-high op ca 12,50....!!!
    Niet veel beleggers of aandelen maken zoiets mee in deze 'angsthype'.
    Wees svp niet verbaasd als dit aandeel een keer ontdekt wordt en de koers plotseling boven de 20 staat.

    BeantwoordenVerwijderen
  56. Achter het net vixxen
    02 dec 2011, 16:00 - Jeroen Blokland

    De VIX-index staat volop in de schijnwerpers. Immers, niets geeft de angst onder aandelenbeleggers zo goed weer als de volatiliteitsindex. Zo kwam de fear gauge, zoals de index liefkozend wordt genoemd, recentelijk al even langs in een column van mijn collega Dr. Hoe. Maar hoe goed kun je die angstindex nu eigenlijk gebruiken? Vanwege zijn ‘vermogen’ om de angst van beleggers te meten, wordt de VIX-index geroemd om zijn negatieve samenhang met de aandelenkoersen.
    Trekken de gezichten van beleggers wit weg dan dalen de koersen. Of correcter geformuleerd: als de verwachte volatiliteit op de beurzen stijgt, willen beleggers meer compensatie voor het toegenomen risico. De koersen gaan omlaag. Een kleine exercitie op Bloomberg laat zien dat er inderdaad sprake is van een negatieve relatie tussen de VIX en aandelen. Sinds de start van dit millennium bedraagt de correlatie -0.72. Dat is dusdanig hoog dat je met recht mag spreken van potentiële diversificatievoordelen.
    Het toevoegen van een beetje VIX aan een aandelenportefeuille brengt het risico substantieel omlaag. Je kunt het zien als bescherming. Als belegger in aandelen ben je short risico en met een belang in de VIX kun je dat afdekken.
    Zo simpel is het niet
    Nu is het zo dat je in dé VIX zelf niet kunt beleggen. In de regel worden daarom VIX-futures gebruikt. Met deze termijncontracten kun je een positie opbouwen in de verwachte volatiliteit. Maarr, met een belegging in VIX-futures verschijnen de eerste haarscheurtjes in de relatie tussen de VIX en de aandelenkoersen. Naarmate het termijncontract een langere looptijd heeft, neemt de samenhang met het rendement op aandelen toe. De diversificatiekracht van de VIX-index wordt minder.
    Vervelender is dat je met een belegging in futures te maken krijgt met de futurecurve. Immers, om de positie aan te houden moet de future van tijd tot tijd worden doorgerold. Daarbij komen backwardation en contango om de hoek kijken. Helaas krijg je met een VIX-future bijna altijd te maken krijgt met ‘het lelijke zusje’ van die twee, contango. In geval van contango loopt de futurecurve op. De prijs van volatiliteit in de toekomst is hoger dan de prijs nu.
    Bij het doorrollen van de futurepositie verkoop je laag en koop je hoog terug, met een negatief rolrendement als resultaat. Alleen bij backwardation, waarbij de futurecurve omlaag loopt, is sprake van een positief rolrendement.
    Doorrollen kost teveel
    Dit doorrollen doet je vaak de das om.

    BeantwoordenVerwijderen
  57. 2)
    Uit een recente studie van twee onderzoeksstudenten aan de Universiteit van Reading volgt dat het doorrollen van VIX-futures tot flinke negatieve rendementen kan leiden. Zo kreeg je in de periode maart 2004 tot en met mei 2007 bij het doorrollen van 1-maands VIX-futures een rendement van -94% per jaar(!) voor je kiezen. Daar staat tegenover dat je op dezelfde strategie ruim 40% per jaar verdiende in de periode juni 2007 tot en met juni 2010.
    Met dit onderscheid benadrukken de onderzoekers het paradoxale van een belegging in VIX-futures. Alleen in perioden van acute stress op de beurzen (in 2008 rondom de val van Lehman bijvoorbeeld) loopt de VIX op én stijgt de future met de kortste looptijd, dus het dichtst bij de werkelijke VIX-index, boven de andere futures uit. Je loopt dan dus dubbel binnen op de positie.
    Maar in een rustige periode zoals maart 2004 tot mei 2007 of net na een periode van acute stress waarbij de koersen van aandelen oplopen, biedt een VIX-future zelden toegevoegde waarde. De VIX-index zakt na een crash vaak in rap tempo terug naar het langetermijngemidddelde. De future in daalt dan in waarde. Tel daarbij op dat de futurecurve juist dan weer zijn vertrouwde contangovorm opzoekt en je zit als snel fors onder water.
    Het kopen van een VIX-future heeft dus alleen zin net voordat zich een beurscrash voordoet. In alle overige perioden verwatert het je rendement op aandelen. Misschien kun je dan beter een putoptie kunt kopen. Immers, hierbij profiteer je tot aan expiratie én van de dalende koersen én van de toegenomen volatiliteit die zich vertaalt naar een hogere waarde van de optie. Maar als je dan toch zo’n glazen bol hebt, verkoop dan gewoon tijdelijk al je aandelen. Heb je helemaal nergens last van.

    Jeroen Blokland is fondsbeheerder van de Robeco Life Cycle Funds en van Robeco Vermogensbeheer.

    BeantwoordenVerwijderen
  58. Het bedrijf Facebook maakt zich op voor een beursgang. Hoe kunnen we hiervan profiteren? Het bedrijf verwacht 10 miljard op te halen en daarmee te worden gewaardeerd op 100 miljard. Gezien de eindejaarsrally (die met een beetje geluk doorzet, als de EU doelgerichte acties aankondigt) en de nog steeds aanwezige hausse omtrent grote, snelle bedrijven (zie bijv. Groupon) denk ik dat een algemeen bekend fenomeen als Facebook best wel eens leuk kan zijn om in de gaten te houden.

    BeantwoordenVerwijderen
  59. Hendrik,

    inschrijven op Facebook is niet mogelijk voor ons, het enige wat je kunt doen is bestens kopen direct na het begin van de notering en hopen dat je ze duurder kunt verkopen aan mensen die langzamer zijn.

    Aangezien dit soort hypes vrijwel altijd weer in elkaar storten zou je ook een shortpositie op kunnen bouwen, dit was bij Groupon (en veel andere recente introducties) zeer succesvol geweest.

    BeantwoordenVerwijderen
  60. OK. Groupon is wel relatief nieuw, Facebook heeft al een plek verworven in het leven van de (westerse) mensen plús een reeds operationeel inkomstenmodel (advertenties aan de rechterkant). In dit opzicht verschilt het wel van Groupon.

    BeantwoordenVerwijderen
  61. Hendrik,
    het enige wat zeker is bij Facebook is dat je vreselijk veel geld moet betalen voor MOGELIJKE toekomstige winsten.

    Het hele gedoe rond Facebook lijkt ongelooflijk veel op o.a. de internet-hype van 2000, de Worldonline-hype, de Xemplar- en Xcite-hypes, etc, etc.

    Op de korte-termijn kun je soms geld verdienen met dit soort hypes, door te verkopen aan 'the greater fool'.

    BeantwoordenVerwijderen
  62. Klopt.

    Aan de andere kant :

    voor Google moest je ook veel betalen.
    Nu nog vééél meer...........

    BeantwoordenVerwijderen
  63. Precies,

    Ik denk dat je verkeerd zit. Facebook maakt 4.27 miljard omzet dit jaar.

    Ik ben zelf ook Xemplar-bezitter geweest helaas en die situatie is amper vergelijkbaar. Facebook is een bedrijf wat veel omzet maakt en jaarlijks 100% groei doormaakt, de afgelopen 4 jaar al. Dát gegeven verandert binnenkort wel denk ik. Maar men staat wel weer op het punt om duizenden werknemers weer aan te gaan nemen.

    BeantwoordenVerwijderen
  64. Anoniem en Hendrik,

    Google was de uitzondering die de regel bevestigt, Google is tevens de grootste concurrent van Facebook en zal zich zeer zeker niet de kaas van het brood laten eten.

    Ik vergelijk niet XE met Facebook, maar de HYPE eromheen; aandelenhypes zijn nl altijd hetzelfde: men betaald VEEL TE VEEL voor MOGELIJKE toekomstige winsten.
    Ook al wordt Facebook waarschijnlijk een zeer winstgevend bedrijf, dan nog kun je er veel te veel geld er voor betalen; kijk maar naar Netflix, ook zo'n mooie hype die plotseling in elkaar stort.
    Ik denk ook even aan Second Life (geen notering), dat plotseling geheel uit de mode is.

    En die nieuwe werknemers van Facebook...?? Die kosten eerst heel veel geld..!!
    Ik heb veel liever een bedrijf dat geen nieuw personeel aanneemt, maar het werk door computers laat doen.
    Het is ook een typisch verschijnsel voor een bedrijf dat plotseling veel omzet heeft en dat daarna geld als water gaat uitgeven.

    BeantwoordenVerwijderen
  65. Nou we gaan het meemaken toch? Denk wel dat je een sterk punt hebt mbt de hype. Ik denk dat dat de vuistregel is. Als de fundamenten van het bedrijf de hype zelf is (of sterk daarop leunt), dan wegwezen! Zie maar bij Enron, waar men gewoon niet kon beantwoorden waar men nou geld mee verdiende.

    Maar even voor de goede orde; Facebook heeft een grote groep (actieve) gebruikers en een grote groep (actieve) adverteerders. Vandaar de 4.7 miljard omzet nu al.

    Second Life was in de basis inderdaad een hype. Second Life had nauwelijks (wereldwijde) users en was flink gericht op de Nederlandse markt. Daarnaast had het niet echt veel toegevoegde waarde; mensen konden er een ander leven "leven", maar dat is het. Facebook is totaal anders. Het creeert geen behoefte (om een ander te spelen, zoals in Second Life), maar het vervult een communicatie-behoefte.

    BeantwoordenVerwijderen
  66. Hendrik,
    alles gaat vervelen, ook Facebook en als ergens (veel) geld mee te verdienen is, komt er onvermijdelijk concurrentie en wordt het uiteindelijk een soort 'KPN'.

    Als contrarian acht ik Facebook per definitie niet interessant, behalve om evt. te shorten.

    BeantwoordenVerwijderen
  67. M.i. is Facebook te duur met een market cap van 100 miljard. Dat is de helft van Google en mij te duur.

    Ik denk dat de penetratiegraad in het westen niet veel hoger zal worden. Als er nog veel klanten bijkomen zal dat in de wat armere landen zijn.

    Ik wil eerst nog eens zien dat het Facebook lukt om de advertentieopbrengsten per (Westerse) gebruiker op te voeren. Hoe leuk vinden die gebruikers het als ze na iedere actie een berg advertenties op zich af krijgen? B.v als ze aangegeven een kookboek gelezen hebben en daarna een aanbieding voor de Weight Watchers krijgen?

    BeantwoordenVerwijderen
  68. Carmakers’ $7 Billion Platinum Purchases Shrink Supply Glut: Commodities
    By Nicholas Larkin and Glenys Sim - Dec 6, 2011

    Carmakers will use a record $7 billion of platinum in catalytic converters next year, diminishing a glut just as mine production declines for the first time since 2008.
    About 3.82 million ounces will go into auto catalysts, 17 percent more than this year and the most since 2007, Morgan Stanley estimates. Supply will exceed demand by 81,000 ounces, down from 295,000 ounces, as output contracts 1 percent, according to Barclays Capital. Prices that fell 15 percent this year will average $1,845 an ounce in the fourth quarter of 2012, 22 percent more than now, the median of 12 analyst estimates compiled by Bloomberg shows.
    While there is mounting concern about global economic growth, automakers will sell a record 79.5 million cars and light commercial vehicles in 2012, according to LMC Automotive Ltd., a research company in Oxford, England. The 6.5 percent increase will be led by gains in developing economies. Demand for platinum is also coming from investors, and holdings in exchange-traded products are within 13 percent of a record, data compiled by Bloomberg show.
    “The price is very low and very near production costs,” said Thorsten Proettel, the analyst at Landesbank Baden- Wuerttemberg in Stuttgart, Germany, who was the most accurate price forecaster tracked by Bloomberg over the past two years. “We won’t have a global recession next year. Emerging markets will still prosper.”
    Declining Supply
    Platinum fell this year to $1,509.75 an ounce at 1:20 p.m. in Singapore today, declining in the first three quarters. The last time that happened, in 2001, prices rallied more than 10 percent in the final three months. The Standard & Poor’s GSCI gauge of 24 commodities advanced 3.4 percent, led by gasoil, gold and cattle. The MSCI All-Country World Index of equities dropped 8.2 percent this year, while Treasuries returned 8.9 percent, a Bank of America Corp. index shows.
    Supply will decline next year in both South Africa and Russia, which together account for 88 percent of the global total, Barclays estimates. Mining expenses rose 30 percent last year in South Africa and 13 percent in Russia, according to UBS AG. Anglo American Platinum Ltd. (AMS), the world’s biggest producer, said in July it expected costs to reach 12,600 rand ($1,558) an ounce this year, 7.4 percent more than in 2010.

    BeantwoordenVerwijderen
  69. De Vries vergroot belang in Ego-Lifestyle
    Gepubliceerd op 25 nov 2011 om 08:40 |

    EgoLifestyle 16:30
    € 0,23 +0,03 (+15,00%)

    Ego Lifestyle verlaat strafbankje Euronext
    De Vries vergroot belang in Ego-Lifestyle
    AMSTERDAM (AFN) - Peter Paul de Vries heeft zijn kapitaalbelang en stemrecht in Ego-Lifestyle Holding vergroot naar 84,58 procent. Dat blijkt uit een vrijdag gepubliceerde melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
    Bij een eerdere melding, op 18 mei, bezat De Vries nog een kapitaalbelang en stemrecht van 60,06 procent in het bedrijf. Aandeelhouders zijn verplicht hun belang bij de AFM te melden als dit 5 procent, of een veelvoud daarvan, overschrijdt.

    BeantwoordenVerwijderen
  70. Vandaag bereikte Ego-Lifestyle een koers van 40 cent.

    BeantwoordenVerwijderen
  71. Kraland in het gelijk gesteld

    Tags: fd.nl, Financieele Dagblad, inveztor.nl, Michael Kraland
    Door Satilmis Ersintepe | 13 december 2011 | in Beleggen | Geen reacties » |

    De rechtbank van Amsterdam heeft het Financieele Dagblad (FD) bij vonnis van 30 november jl. veroordeeld tot schadevergoeding aan investeerder Michael Kraland.
    Al eerder hebben wij aandacht besteed aan deze zaak zie de artikelen onder de tag: http://www.dekritischebelegger.nl/tag/michael-kraland/. In augustus 2009 berichtte het FD dat Kraland gedagvaard is door het Franse recyclingbedrijf Eco Emballage.
    De rechter heeft geoordeeld dat het artikel in FD van 3 augustus 2009 met de titel “Belegger Kraland voor de rechter” onrechtmatig is. Eerder stelde de Raad van Journalistiek Kraland ook al in het gelijk. Het is de eerste keer in zijn ruim 200-jarige bestaan dat het gezaghebbende Financieele Dagblad tot schadevergoeding wegens onrechtmatige publicatie is veroordeeld.
    In de zomer van 2009 werd Kraland door het FD zeer prominent in een kwaad daglicht gesteld. Kraland heeft vrijwel al zijn financiële activiteiten in Nederland hierdoor noodgedwongen moeten staken en ondervond dat samenwerkingsverbanden met financiële instellingen werden beëindigd of opgeschort, met forse schade tot gevolg.
    Het FD betoogde in het bewuste artikel onder meer dat Kraland miljoenen euro’s had verdiend aan bemiddeling voor een feederfund van Madoff waardoor een grote Franse onderneming in verpakkingen € 23 miljoen zou hebben verloren. Niet alleen bleek dat de onderneming op deze belegging niet had verloren maar daar juist miljoenen euro’s op had verdiend, ook bleek dat Kraland zich tijdig had teruggetrokken uit het fonds dat zijn gelden toevertrouwde aan de later als oplichter ontmaskerde Madoff.
    De rechter rekende het FD meer onzorgvuldigheden aan. Ook het verwijt dat Michael Kraland heimelijk zou hebben geopereerd als bemiddelaar voor hedge funds bleek aantoonbaar onjuist. En de stelling van het FD dat Kraland omstreden zou zijn, omdat hij voor zijn website www.inveztor.nl geen vergunning had van de AFM, sneuvelde op voorhand bij de rechter. Michael Kraland voerde tijdens de zitting hierover aan: “Voor het bakken van kroketten heb ik ook geen AFM vergunning nodig.” Ook het FD zelf, dat meerdere financiële sites exploiteert, behoeft daarvoor geen vergunning van AFM.
    Kraland vond het onbegrijpelijk dat het FD de onzinnige verdachtmakingen had geuit, gezien de innige samenwerking tussen Kraland en het FD in de periode 2005 tot 2009. De website www.inveztor.nl had Kraland namelijk in 2005 samen met FD Mediagroep opgezet en geëxploiteerd. Eerder was Kraland medeoprichter van beleggerssite IEX.nl.
    Michael Kraland in reactie op het vonnis: “Onnodig en jammer dat het zover heeft moeten komen. Het FD had in 2009 meteen door prominente rechtzetting mijn schade kunnen beperken. De redactie bleef, ondanks de eerdere uitspraak van de Raad voor de Journalistiek, echter halsstarrig achter haar foute publicatie staan.”
    Kralands advocaat Matthijs Kaaks: “De rechter heeft goed ingezien hoe veel schade het FD met zijn grote gezag in de financieel economische markt kon toebrengen aan de reputatie van Kraland door deze onzorgvuldige en tendentieuze berichtgeving.”
    In een afzonderlijke schadestaatprocedure zal de rechtbank Amsterdam het exacte schadebedrag vaststellen dat het FD aan Kraland zal moeten voldoen.

    Bron: persbericht Redactie Inveztor

    BeantwoordenVerwijderen
  72. 'Metalen onhoudbaar goedkoop'
    21 dec 2011, 09:35 - IEXProfs Redactie

    De prijzen voor metalen zijn momenteel onhoudbaar laag. Dat stelt Goldman Sachs in de ‘Metal Detector’. De Europese vraag is sinds augustus extreem laag, door angst en voorraadvermindering. Die situatie zal echter niet zo blijven, tenzij zich een staartrisico-gebeurtenis voordoet. Wanneer er een einde komt aan de voorraadvermindering en de Chinese vraag groeit, zullen de prijzen weer stijgen.
    De afgelopen week daalden de prijzen voor basismetalen flink, wat in lijn is met de verkoopgolf binnen de grondstoffen- en aandelenmarkten. Lood zag een vergelijkbare ontwikkeling en daalde met 9,5% in prijs. Ook edelmetaal verloor aan waarde, namelijk 4-7%. Koper deed het nog minder goed dan andere basismetalen, nadat het industriële geschil bij de Grasbergmijn werd opgelost. De verwachting is dat de zendingen pas rond het Chinese nieuwjaar hun volledige capaciteit bereiken, waardoor de (Aziatische) kopermarkt relatief gespannen blijft.
    Het lijkt er op dat Chinese producenten van halfgeleiders zijn gestopt met de voorraadsvermindering van halfgeleiders en verfijnde metalen. Goldman Sachs verwacht daarnaast dat vooral de vraag naar aluminium en zink aantrekt. De zakenbank rekent niet op een volledige Europese crisis, en denkt daarom dat de Europese vraag naar koper dit kwartaal op zijn laagst is. De voorraadvermindering zal in de eerste helft van 2012 ten einde komen. Verwacht wordt dat de vraag zal stijgen, hoewel met een lager consumptieniveau.
    De markt is nog steeds sceptisch voor wat betreft de groei in aanbod in 2012. De afgelopen zeven jaar was deze klein, en Goldman Sachs kan zich voorstellen dat men sceptisch is ten opzichte van de voorspelde groei van 4,3% in 2012. De bank denkt dat deze groei met name in de tweede helft zal plaatsvinden. Dat betekent interessante mogelijkheden voor beleggers.

    BeantwoordenVerwijderen
  73. Hoop dat je opbouwende kritiek goed kan verwerken Precies. Ik waardeer namelijk innovatie, maar je site is er niet op vooruit gegaan.
    Als je een filter/functie zou installeren die sorteert op latest posts, dan zou je e.e.a. nog levend houden. Maar nu sorteert ie op tijd van post, waardoor het nieuws niet echt meer volgbaar is, tenzij je elke post naloopt? Of doe ik iets verkeerd?

    Je huidige site heeft dan ook meer iets van een blogger (mijn posts zijn het belangrijkst en daar sorteren we op, comments zijn slechts een accessoire) dan van een levende club van meerdere beleggers?

    Nou hopelijk kun je er wat mee. Altijd leuk om te zien dat de mensch bezig blijft :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  74. Hendrik,

    ik stel je commentaar zeer op prijs, want deze nieuwe layout is een experiment zowel van mijzelf als van Blogspot.
    Er zitten grote nadelen, maar ook grote voordelen aan, in ieder geval is het aantal pageviews ca verdubbeld.
    Die 'latest posts'-functie en andere gadgets zijn spoorloos verdwenen en ik heb geen idee of die ooit weer terugkomen in de nieuwe layout.
    Ik probeer het nog ca een week uit en keer dan waarschijnlijk weer terug naar de oude layout.
    In ieder geval wil ik iedereen vragen om alle nieuwe 'buttons'uit te proberen en evt. commentaar te leveren.

    BeantwoordenVerwijderen
  75. Grondstoffen sterk dankzij krapte
    22 dec 2011, 15:30 - IEXProfs Redactie

    Het aanbod van grondstoffen is krap, waardoor de prijzen overeind blijven. MarketMinds gaat in een artikel in op de verrassende staat van de grondstoffenmarkt. Gezien de Europese schuldencrisis en de wereldwijde economische groeivertraging lijkt het klimaat voor grondstofbeleggingen niet ideaal, maar ondanks de angst voor een recessie blijven de prijzen redelijk hoog en liggen de havens vol.
    Peter Csöregh, fondsmanager bij Robeco van Robeco Natural Resources Equities: “Mijnbouwbedrijven halen minder metalen uit de grond. Grote olievelden raken uitgeput en dat gat is lastig op te vullen: er zijn al heel lang geen grote olievelden meer gevonden en de olie die wel gevonden wordt, ligt op lastig ontginbare plaatsen.” Het investeren in aanbodvergroting vaak een langdurige zaak. Veel landen hebben strenge milieuregels, waardoor het voor een bedrijf lastig is de capaciteit uit te breiden.
    Naast de tekorten belemmert de kredietcrisis de uitbreiding van de toeleveringscapaciteit van grondstoffen. “Het is voor bedrijven lastiger geworden de benodigde investeringen te financieren. Banken zijn minder scheutig met kredietverlening en als een bedrijf obligaties wil uitzetten, is dat vaak niet tegen een aantrekkelijk rentetarief,” aldus Csöregh.
    Door de politieke en economische omstandigheden durven bedrijven minder risico’s te nemen, waardoor projecten worden uitgesteld. Ook worden veel landen die rijk zijn aan natuurlijke hulpbronnen assertiever. “Ze confronteren Westerse bedrijven met strengere regelgeving en hogere belastingtarieven en zijn steeds kritischer in samenwerking met deze bedrijven.”
    Ondertussen blijft de vraag naar groeistoffen aardig overeind. Vooral in China steeg de vraag de afgelopen jaren sterk, vanwege een toegenomen productie, de aanleg van infrastructuur en een opkomende middenklasse. Er zijn echter ook onzekerheden: als de schuldencrisis in de eurozone leidt tot een recessie, raakt dat ook andere economieën.
    Een belangrijk voordeel van grondstoffen is de sterke correlatie met inflatie, aldus Csöregh. “Grondstoffen bieden de beste bescherming tegen onverwachte inflatieschokken. Als een klein deel van je portefeuille in grondstoffen wordt belegd, is de hele portefeuille beter tegen inflatie beschermd.”

    BeantwoordenVerwijderen
  76. Geen dank Precies. Het is ook in mijn belang om deze site fijn te laten werken :-).
    Zo is het ook handig als je direct bovenin op comments kunt klikken, of als deze standaard opengeklapt zijn. En dan niet steeds op LOAD MORE hoeft te klikken.

    De site hoort dus transparant en open te zijn, niet moeilijk vindbaar en steeds meer klikken om uiteindelijk alles te kunnen lezen. Dat zijn belemmeringen die een organische manier van communiceren/informatie delen, negatief beinvloeden.

    BeantwoordenVerwijderen
  77. Hendrik,

    ik ben het volledig eens met je kritiek, helaas kan ik er niets aan verbeteren, ik ben immers gebonden aan het sjabloon van Blogspot. Ik kan alleen kiezen voor het minst slechte sjabloon.

    BeantwoordenVerwijderen
  78. za 24 dec 2011, 09:46
    Scholen massaal beroofd van daklood

    AMSTERDAM (AFN) - Scholen zijn in toenemende mate het doelwit van dieven die uit zijn op het daklood. Verzekeraar Centraal Beheer Achmea ontvangt sinds begin dit jaar gemiddeld zeven meldingen per week. Per school varieert de hoeveelheid gestolen daklood tussen de 10 en 130 meter, aldus de verzekeraar.
    De gemiddelde schade bedraagt 11.000 euro, waarbij de waterschade nog niet is meegenomen. Een lekkage in bijvoorbeeld een gymzaal kost aan herstelwerkzaamheden gauw 25.000 euro. Dit jaar loopt de totale schade volgens Achmea al in de miljoenen euro's. Dat is een verdrievoudiging ten opzichte van voorgaande jaren.
    De verzekeraar roept schoolbesturen en docenten op tot preventieve controles van schoolgebouwen, juist in de kerstvakantie. Al was het maar om eventuele waterschade na diefstal zoveel mogelijk te voorkomen. Ook pleit Achmea voor cameratoezicht en een burgerwacht, bijvoorbeeld tijdens de jaarwisseling. Dit alles om de veiligheid in de omgeving van de scholen te verhogen.
    --------------------------------------------------------------------
    commentaar: dit zijn natuurlijk berichten waar een aandeelhouder van een loodmijn heel blij van wordt........

    BeantwoordenVerwijderen
  79. Iedereen fijne kerstdagen toegewenst en een gezegend nieuw jaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  80. Research In Motion's Valuation Creates Opportunity
    December 27, 2011 | about: RIMM, includes: AAPL, AMZN, GOOG, MSFT, NOK, VOD
    by Kraken

    Research In Motion (RIMM) has been under significant pressure this entire year. The company has had a difficult time competing with Google's (GOOG) Android phones and Apple's (AAPL) iPhone. The stock is down almost 80% YTD.
    Currently, RIM's valuation stands at a forward P/E of 4.7. While this is low, there is a significant chance that the company will continue to guide down as earnings fall. However, I do believe that after sometime the earnings will stabilize. This is due to multiple reasons. While this past quarter, RIM beat on bottom line they still gave a poor outlook EPS and revenue for their next quarter. The one thing the market fails to see is that the company is still making a significant amount of cash. The market is already discounting a massive drop, but the drop that is expected may not be that likely.
    The BlackBerry subscriber base is now almost 75 million, which is up 35% from 1 year ago. The base is expected to grow by millions each quarter as newer customers arrive. Another thing that RIM has going for them is the future release of their QNX O/S system, which is expected to revolutionize the way customers use smart phones.
    While I do not like the dual-CEO structure of the company, the one thing that I liked that both CEOs are doing is collecting a $1 salary until they turn around the company. This does show that the CEOs are committed to the company rather than themselves.
    RIM still has plenty of value. Goldman Sachs analyst Simona Janiskowski believes that the break-up value of the company is $18 per share. This valuation considers patents, distribution, branding, and cash on hand. I believe this estimate is fair and even if RIM does not break-up, there are still plenty of suitors out there that are willing to acquire the company. Let's look at some potential candidates.

    BeantwoordenVerwijderen
  81. 2)
    Potential Acquirers
    Microsoft (MSFT)
    Amazon (AMZN)
    Vodafone (VOD)
    Nokia (NOK)
    Many investors know that Microsoft has been late to the game in the smart phone market. They missed out on a major trend, but the company is trying to play catch-up and it turns out they are doing a pretty good job. Reviews have been positive for its lineup of Windows phones. Microsoft also paid Nokia $1 billion in order for exclusive rights, which would make Nokia drop its Symbian O/S for Windows O/S. There are rumors that both Microsoft and Nokia were trying to make a joint bid to acquire RIM.
    It was also recently announced that Amazon was interested in acquiring RIM over the summer. If Amazon went through a deal like this then they would be able to move away from solely being an online retailer to competing in the smart phone market. Although an acquisition of RIM would not yield a whole lot of synergies for Amazon, the company will be able to widen its arsenal of patents. These patents could help protect Amazon from major competitors.
    A few months ago, the British wireless carrier Vodafone was rumored to have made a bid for RIM. This scenario is fairly unlikely as a service provider purchasing a handset maker would mean that Vodafone may not be able to provide other phones to customers. However, it is still good to see that there are plenty of potential suitors out there.
    Both CEOs have stated they do not wish to sell RIM, rather they want to turn the company around. If QNX O/S does not end up grabbing market share, then the company would be forced to sell itself. The nice thing about all these potential acquirers is that it creates a floor for the stock. When Amazon was thinking about acquiring RIM, it was trading around $30 per share. RIM's stock is almost half that now. The risk-reward at this price is great. If RIM can truly turn itself around, then the stock will shoot up. If RIM fails, the company will sell itself for a decent sum of cash. I would expect them to sell for a minimum of $10 billion, which is almost 40% higher than its current market cap. At this price, RIM is worth a buy as the market has been extremely negative to a company that still generates plenty of free cash flow.

    Disclosure: I am long MSFT. I have sold RIMM Jan 2012 $11 puts.

    http://seekingalpha.com/article/316052-research-in-motion-s-valuation-creates-opportunity?source=yahoo

    BeantwoordenVerwijderen
  82. Beursgorilla legt het af tegen AEX
    29-12-2011 |

    Het aandelenpakket dat ooit gekozen werd door een gorilla heeft voor het eerst in 12 jaar slechter gepresteerd dan de AEX-index. Dat maakte de financiële website BeursGorilla donderdag bekend.
    Het verlies van beursaap Jacko over 2011 kwam uit op liefst 45,2 procent. Ter vergelijking: de AEX verloor in die periode 'slechts' 13,5 procent.
    De zwaar verliesgevende aandelenportefeuille werd door de gorilla begin 2000 samengesteld aan de hand van bananen, waarop een labeltje met een beursfonds hing. Sindsdien past een softwareprogramma het pakket elke maand aan, door het aapgedrag na te bootsen.
    Eurocrisis
    ,,Jacko wist de grote kredietcrisis in 2008 en 2009 goed te weerstaan en met ruim gemak de AEX te verslaan. De eurocrisis is de beleggende gorilla echter teveel geworden'', aldus de website.
    Gekeken naar het algehele rendement over de afgelopen 12 jaar, verdiende de behaarde vermogensbeheerder echter aanzienlijk meer ten opzichte van de Amsterdamse beursgraadmeter. Gemiddeld bedroeg de winst ruim 30 procent. De AEX daalde in die periode met bijna 55 procent.
    Analistenbureau Iris had er een aantal jaren geleden schoon genoeg van om iedere keer verslagen te worden door een aap. De onderzoekers besloten om de handel van de gorilla grondig uit te vlooien. Het onderzoek leverde 'tal van onjuistheden en inconsistenties' op.

    BeantwoordenVerwijderen
  83. The Death of the PC

    The days of paying for costly software upgrades are numbered. The PC will soon be obsolete. And BusinessWeek reports 70% of Americans are already using the technology that will replace it. Merrill Lynch calls it "a $160 billion tsunami." Computing giants including IBM, Yahoo!, and Amazon are racing to be the first to cash in on this PC-killing revolution. Yet, a small group of little-known companies have a huge head start. Get the full details on these companies, and the technology that is destroying the PC, in a free video from The Motley Fool. Enter your email address below to view this stunning video.

    http://beta.fool.com/dtlly/2012/01/05/drilling-down-atpg/?source=eogyholnk0000001

    BeantwoordenVerwijderen
  84. News Release - Thursday, January 12, 2012
    Uranium North Discovers New High Grade Gold and Silver Zones at Nowyak
    --------------------------------------------------------------------------------
    Vancouver, BC, January 12, 2012 - Uranium North Resource Corp. ("Uranium North" or the "Company") (TSX-V: UNR) announces that the 2011 exploration program on the Nowyak property in Nunavut has focused the company into a zone of high grade gold and silver mineralization with grab samples assaying up to 72.1 g/t Au, 1040 g/t Ag and 5.8% copper.
    An induced polarization (IP) geophysical survey has outlined numerous contiguous anomalies within a 1.8 kilometre by 1.0 kilometre area along a shear zone. Follow-up prospecting of this area resulted in the discovery of numerous new mineralized zones between the historic Gareth and Century showings (see map). Gold, silver and copper mineralization in this area is related to a nearby granodiorite intrusion. The zone remains open to the north, south and west.
    Another high priority IP anomaly 750 metres to the south along the shear zone was also recognized. This IP anomaly extends at least 550 metres to the south in an overburden covered valley and is open to the north and south. Data from a ground magnetic survey suggests the presence of a similar granodiorite intrusion as observed at the Garath - Century showing.
    "This new zone, defined by strong IP anomalies and associated gold and silver mineralization, is drill ready. Based on the high grade assays and extent of the zone, we have the potential to discover a significant gold deposit," says Mark Kolebaba, President and CEO of Uranium North Resources.
    A total of 88 grab samples collected from the area are directly associated with the IP anomalies. Twenty four of the samples have returned high metal content with greater than 1 g/t Au. The table below highlights the most significant 2011 samples.
    Nowyak Sample Highlights
    Sample Au g/t Ag g/t Sample Au g/t Ag g/t Sample Au g/t Ag g/t
    1 72.1 89.0 9 14.0 256 17 4.0 15.0
    2 48.3 30.0 10 8.6 20.3 18 3.7 69.9
    3* 27.3 1040 11 6.9 5.9 19 2.7 23.2
    4* 22.3 27.5 12 6.4 0.9 20 2.5 5.4
    5 21.2 16.2 13 6.0 7.9 21 2.1 0.6
    6 20.9 47.9 14 5.1 2.2 22 1.2 74.1
    7 20.6 33.0 15 4.3 3.2 23 1.2 52.9
    8 17.45 50.3 16 4.1 8.2 24 1.1 1.3
    *Sample 3 contains 1.06% Cu
    *Sample 4 contains 5.8% Cu
    Nowyak is considered a greenstone hosted lode-gold prospect. Several drill targets have been delineated within this zone. Plans for the 2012 season are underway. Drilling could begin in spring/summer 2012.
    Bruce Kienlen, P.Geol is the Qualified Persons as defined by National Instrument 43-101, assisting in reviewing data for this property.
    On behalf of Uranium North Resources
    Mark Kolebaba President and CEO

    BeantwoordenVerwijderen
  85. IEX forum:
    ----------
    Een paar jaar geleden keek men altijd naar het NAV.
    Dit NAV loopt al jaren terug bij Eurocastle en dus ook de koers.
    De derde kwartaalcijfers waren alsvolgd:
    =========================================
    Press Release
    18 November 2011
    In the third quarter of 2011, Eurocastle Investment Limited (“Eurocastle” or the “Group”) continued to make progress toward its main objective of stabilising the Group’s financing and maximising long term value through continuous asset management and capitalising on current value through strategic divestments from its real estate holdings.
    This interim management statement reports on the status of this objective, as well as other recent developments.
    Highlights*
    • CDOs II, III and IV have been restructured resulting in positive cashflows to the Group and an increase in the Group’s NAV per fully diluted share (on a pro-forma illustrative basis) to €0.66 from €0.46 at the end of the first half of 2011.
    • Since the half year-end, the Group has signed 57 commercial leases for approximately 25,200 square metres (sqm).
    • At end of the third quarter 2011, the level of physical portfolio occupancy on a like-for-like basis remained unchanged at 83.8% from the end of the second quarter 2011.
    • The Group sold 4 properties during the third quarter for total sales proceeds of €6.3 million
    ======================================================================
    oftewel het NAV loopt weer op, dus ook de koers binnen afzienbare tijd
    ----------------------------------------------------------------------

    commentaar:

    Eurocastle nog te koop voor 6 a 7 cent, laatstbekende intrinsieke waarde 66 cent, zit vnl in Duits vastgoed.
    De koers is het laatste halfjaar in elkaar getrapt door grote, vrijwel zeker gedwongen dumpings door een ex-houder van converteerbare obligaties.
    Deze dumpings zijn nu gestopt, Diede van Marktgvoel zit er ook in sinds kort.
    Het fonds trekt duidelijk de belangstelling van penystockgokkers en shufflelaars.
    Alleen geschikt voor personen die zich vervelen en niet weten wat ze met hun geld moeten doen...!!

    BeantwoordenVerwijderen
  86. Nou dat is snel....!!!!
    Het Spel gaat beginnen..!!

    Een grote koper koopt de totale Laat op 7 cent weg:

    TRANSACTIES
    Tijd Volume Prijs
    12:24:00 1 0,080
    12:24:00 999 0,080
    12:00:16 40.000 0,070
    11:53:45 30.000 0,070
    11:53:45 700 0,070
    11:53:45 4.500 0,070
    11:53:45 3.000 0,070
    11:53:45 18.000 0,070
    11:53:45 5.000 0,070
    11:53:45 25.000 0,070
    11:53:45 20.150 0,070
    11:53:45 8.000 0,070
    11:53:45 2.400 0,070
    11:53:45 8.000 0,070
    11:53:45 10.000 0,070
    11:53:45 5.000 0,070
    11:53:45 5.000 0,070
    11:53:45 10.000 0,070
    11:53:45 2.071 0,070
    11:53:45 132.699 0,070

    BeantwoordenVerwijderen
  87. Bij Eurocastle zijn er interessante ontwikkelingen: het kostte behoorlijk wat moeite om het aanbod op 8 cent te verwerken, maar we staan nu toch op ca 9 cent.
    De laatst bekende intrinsieke waarde is nog steeds 66 cent en de shufflelaars snuffelen aan dit aandeel.
    Er is in principe maar heel weinig geld nodig voor een verdubbeling.
    In vergelijking met Homburg en vrijwel alle andere NL-pennystocks zijn de risico's minder en de kansen veel groter.

    BeantwoordenVerwijderen
  88. Alles over 3W Power:
    nog te koop voor minder dan 3 euro, een historisch lage prijs terwijl de winst op een historisch hoog nivo staat.
    70% van de aandelen zit bij groot-aandeelhouders.
    Bij uitstek geschikt voor de liefhebbers van alternatieve energie.
    Beurswaarde ca 150 miljoen bij een omzet van bijna een half miljard, omzet groeit op het ogenblik met ca 50% op jaarbasis.

    http://www.aegps.com/aeg/export/sites/aegpowersolutions/en/investor/presentations/downloads/AEG_September_2011.pdf

    http://www.aegps.com/aeg/export/sites/aegpowersolutions/en/investor/presentations/2011-11-16_analyst_call/Analyst_Presentation_Q3_2011_Results_xPDFx.pdf

    3W Power Holdings S.A. (formerly
    germany1 Acquisition Ltd) is a limited
    company organized under the laws of
    Luxembourg. the company has an authorised
    share capital of ¤37,560,018 consisting of
    150,240,072 shares and an issued capital of
    ¤12,520,006 consisting of 50,236,024 shares
    without an indication of a nominal value. As of
    the end of the 2010 financial year, the share
    capital consisted solely of ordinary shares which
    are listed on the euronext Amsterdam exchange
    and, since December 17, 2010, on the Deutsche
    Börse Frankfurt.

    BeantwoordenVerwijderen
  89. Eurocastle zit blijkbaar in de sneltrein: 11 cent vandaag gezien!!
    Dit levert dus een mogelijke winst op van ca 83% in precies een week tijd...!!
    Zelf heb ik na de tipdatum op 16 jan nog bijgekocht op 6 cent.

    Ik kan niet zeggen of je nu nog moet instappen of niet.
    De koers kan nog makkelijk verder stijgen naar 15 cent, maar net zo makkelijk weer dalen naar 8 cent.

    Het hele gebeuren lijkt op een shuffle en shuffles zijn onvoorspelbaar wat mij betreft.

    BeantwoordenVerwijderen
  90. Er is nu een behoorlijke omzet geweest in Eurocastle op 12 cent: het is dus 'officiëel' 100% winst in een week tijd voor diegenen die mijn tip hebben opgevolgd.

    Het lijkt een beetje op een shuffle, maar toch is het anders: bij een echte shuffle wordt gewoonlijk door het plaatsen van grote bestens-orders de Laat zo snel mogelijk leeggekocht; dat is hier niet het geval.

    Bij ECT gaat het allemaal vrij langzaam en zijn er ook flinke grote verkopers aan de gang geweest.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ook de Laat op 12 cent wordt nu snel leeggekocht:

      TRANSACTIES
      Tijd Volume Prijs
      17:24:45 19.351 0,120
      17:24:42 20.000 0,120
      17:24:42 10.649 0,120
      17:24:41 20.000 0,120
      17:24:36 50.000 0,120
      17:24:36 15.000 0,120
      17:24:36 4.351 0,120
      17:24:36 20.649 0,120
      17:24:34 11.000 0,120
      17:24:34 25.000 0,120
      17:24:33 15.000 0,120
      17:24:20 12.500 0,120
      17:24:13 10.000 0,120
      17:24:04 950 0,120
      17:22:47 50.000 0,120
      17:22:34 15.000 0,120
      17:22:07 10.000 0,120
      17:21:48 7.500 0,120
      17:21:11 10.000 0,120
      17:20:58 50.967 0,120

      Verwijderen
  91. Nuinsco Buys Back 2% Royalty Interest on Prairie Lake Property
    Prairie Lake Now Royalty-Free

    Symbol Price Change
    NWI.TO 0.09 +0.00

    TORONTO, ONTARIO--(Marketwire - Jan. 23, 2012) - Nuinsco Resources Limited ("Nuinsco") (TSX:NWI.TO - News) (www.nuinsco.ca) today announced that it has purchased back the 2% production royalty on its Prairie Lake phosphate and rare metals project in consideration for the issuance of 3,157,894 common shares of Nuinsco. The royalty was obtained by Stares Contracting Corp. in 2001.
    "The buy-back of this royalty enables Nuinsco shareholders 100% participation as the Company moves forward to capitalize on the significant tonnage and tremendous upside potential at Prairie Lake," said Rene Galipeau, Vice-Chairman and CEO. "Already the second largest deposit of its kind in contained tonnes in North America, we know that the tonnage at Prairie Lake has the potential to become much larger. The property is now royalty-free as we await the results of the ongoing metallurgical evaluation program."
    Phosphorus rock represents a vital, non-renewable, resource that can be neither substituted nor recycled in agricultural applications. Hence total world demand must be met through the mining, beneficiation and processing of naturally derived sources. The increased needs of world food production assure the long-term growth in world phosphate rock demand (excerpted from Sis and Chander, 2003).
    Optimized metallurgical evaluation is underway to produce separate niobium (Nb2O5) and fertilizer-grade phosphorus (P2O5) concentrates from Prairie Lake mineralization. It has already been demonstrated that a concentrate grading up to 23.6% P2O5 can be produced using a non-optimized metallurgical process. The target is to produce a concentrate containing greater than 30% P2O5 as well as a distinct Nb2O5 concentrate.
    The testing is evaluating gravity, flotation and magnetic separation methods. A 1,000kg sample was submitted to COREM in Quebec City to evaluate production of an apatite concentrate that can attain the requirements of the fertilizer industry - namely P2O5 content of greater than 30%, CaO/P2O5 less than 1.6% and magnesium oxide ("MgO") content less than 1%. COREM conducted an earlier metallurgical program on Prairie Lake mineralization (see news release dated Nov. 4, 2010) in which it was demonstrated that the production of high grade phosphorus concentrates is possible. Production of a second and distinct niobium/pyrochlore concentrate will also be investigated.
    About Prairie Lake
    Located about 45 kilometres northwest of Marathon, Ontario, Nuinsco's Prairie Lake property covers the entire 2.8 km2 (at surface) Prairie Lake Carbonatite Complex and is easily accessible from the TransCanada Highway. The Prairie Lake project hosts an Exploration Target Mineralization Inventory ("ETMI") of 515-630 million tonnes grading between 0.09-0.11% Nb2O5 (0.9 to 1.1 kg/tonne) and 3.0-4.0% P2O5 (see news release dated October 26, 2011).
    The ETMI increase places Prairie Lake well within the ranks of the ten largest carbonatite-hosted niobium deposits in the world. In North America, Prairie Lake is second only to the Iron Hill Project in Colorado owned by Colorado Rare Earths Inc., in contained tonnes (the average grade at Prairie Lake is however greater). All of the mineralization is exposed at surface and could be exploited by simple quarrying methods. The suite of minerals of potentially economic significance also includes tantalum (Ta), uranium (U) and rare earth elements (REE) (including lanthanum (La), cerium (Ce), samarium (Sm), neodymium (Nd) and yttrium (Y)).

    BeantwoordenVerwijderen
  92. do 26 jan 2012, 10:45
    Trading is gevaarlijk

    AMSTERDAM - De twee belangrijkste beleggingslessen zijn spreiding en ‘rebalancing’. De grote vraag is waarom zoveel beleggers ze maar niet willen leren. Psychologie speelt een belangrijke rol. We zetten aan aantal belangrijke psychologische ‘biases’ op een rijtje.
    In mijn column van 4 januari beschreef ik hoe spreiding en rebalancing u als belegger hadden kunnen behoeden voor een verlies in de moeilijke beleggingstijd van het laatste anderhalve decennium. Over de optimale rebalancingfrequentie gaan we het later nog hebben. De vraag die ik nu centraal wil stellen is waarom beleggers de simpele lessen van beleggen maar niet in praktijk willen brengen.
    Bij de beantwoording van deze vraag moeten we te rade gaan bij de ‘behavioural finance’, een wetenschap die vooral in de jaren tachtig is opgekomen om te verklaren waarom wij geen rationeel calculerende mensen zijn, in tegenstelling tot wat veel wetenschappers in de decennia daarvoor wel altijd dachten, maar dat we veel beslissingen op basis van emoties nemen. En dat is niet altijd goed voor het rendement, zo blijkt
    Overigens, hoe weet ik zo zeker dat de meeste beleggers geld verliezen? Hierover zijn verschillende wetenschappelijke studies gedaan. Bekend in Nederland is wellicht de studie die professor Pennings van de Universiteit van Maastricht onder de cliënten van Alex uitvoerde. Hieruit kwam naar voren dat 90% van de doe-het-zelf-beleggers geld verloor. En dan hebben we het niet over ‘underperformance’ ten opzichte van de markt, maar over echt geld verliezen!
    Er zijn meer van dit soort studies gedaan. In een wetenschappelijk studie. getiteld ‘Just How Much Do Individual Investors Lose By Trader’ rekenden Barber e.a. uit dat particuliere beleggers in Taiwan 3,8 procentpunten verloren door foutieve beleggingsbeslissingen in de periode 1995-1999. Dat verlies was gelijk aan 2,2% van het bbp van Taiwan per jaar! Ongelofelijk? Nou, wellicht toch minder dan u nu denkt.
    Er zijn talloze emotionele ‘biases’ (geaardheden/neigingen) beschreven die beleggers parten spelen. Er zijn hierover genoeg leuke boeken geschreven. Op onze site heb ik een samenvatting van een van de leukste en leerzaamste boeken over dit onderwerp geplaatst. De basisstelling van dit boek is dat het menselijke brein nog basisstructuren bevat uit de oertijd. En dat die structuren ons in de weg staan om de financiële markten geld te kunnen verdienen.

    BeantwoordenVerwijderen
  93. 2)
    Een van de allergrootste problemen waar mensen mee kampen is het ‘automatisch vluchtgedrag bij onraad’. Dat is in veel gevallen een goed automatisme (brand bijvoorbeeld), maar bij financiële markten kan het in sommige gevallen juist de moeite lonen in te stappen als iedereen wegvlucht. U kunt dan goedkoop instappen. Een van de emoties die in de studie onder Taiwanese beleggers als probleem naar voren kwam was overmoed.
    Overmoed (of denken dat je beter bent dan gemiddeld) leidt vaak tot te risicovolle beslissingen, of tot te vaak handelen, waardoor transactiekosten het rendement om zeep helpen. Uit een studie onder de cliënten van Alex bleek dat vrouwen beter (of liever minder slechtere) beleggers zijn, omdat ze minder last hadden van overmoed en minder transacties uitvoerden. Voorzichtigheid en lagere transactiekosten betaalden zich uiteindelijk uit.
    Toen ik laatst met iemand in discussie ging over de menselijke valkuilen bij beleggen, werd mij tegengeworpen dat beleggers waarschijnlijk nu minder verlies zouden maken omdat er via internet steeds meer ‘tools’ ter beschikking komen. Juist ja, de veel geprezen ‘empowerment of the people’, die internet brengt. BinckBank maakt bijvoorbeeld op de televisie reclame over de ‘rendementsboosters’ die hun cliënten allemaal ter beschikking staan om het nog beter te kunnen doen.
    Uit een wetenschappelijke studie uitgevoerd door Barber en Odean genaamd ‘Online Investors: Do the Slow Die First?’ bleek echter dat beleggers die online gingen handelen gemiddeld genomen beduidend slechter gingen presteren. Een conclusie uit de studie luidde: ‘Zij die switchten naar een onlineplatform en die het voorheen gemiddeld 2% beter deden dan de markt, gingen het daarna online 3% slechter doen, door meer, speculatiever en minder winstgevend te handelen.’
    De redenen hiervoor hadden Barber en Odean al eerder beschreven in een andere studie onder de veelzeggende titel: ‘Trading is Hazardous to Your Wealth’, namelijk ‘overtrading’ en overmoedigheid. Hoe ontstaan overtrading en overmoedigheid eigenlijk? Hier komen de ‘behavioural biases’ weer om de hoek kijken, meer specifiek de ‘self-attribution’, ‘illusion of knowledge’ en de ‘illusion of control’ biases.
    De laatste twee biases ontstaan vooral doordat mensen steeds meer informatie en tools ter beschikking krijgen, waardoor ze denken dat ze meer weten en dat ze betere controle krijgen over hun prestaties. Natuurlijk willen doe-het-zelf-platforms u doen geloven dat u alle belangrijke informatie en alle slimme tools ter beschikking moet hebben en dat u snel en vooral veel op allerlei beleggingskansen in moet springen en winst te maken. De vraag is wie daar echt bij gebaat is: u of het onlineplatform?

    Harry Geels is directeur Research en partner bij Inmaxxa Vermogensbeheer in Naarden.

    BeantwoordenVerwijderen
  94. Shale Gas $100 Billion Savings to U.S. Exceed Tax Cuts: Energy
    January 27, 2012, 8:58 AM EST

    By Mark Chediak
    Jan. 26 (Bloomberg) -- Natural gas prices that slumped to a 10-year low this month could save U.S. consumers $16.5 billion on home energy bills over the course of a year, according to a senior economist at the U.S. Federal Reserve.
    U.S. households might see total savings from lower gas prices of as much as $113 billion a year through 2015, including tack-on effects such as lower product prices and higher wages generated by cheaper fuel, according to energy industry consultants IHS Inc.
    The projected savings is “an unbelievable amount of money,” said Greg Ebel, chief executive of Spectra Energy Corp., during a Jan. 17 interview. “That’s better than any tax cut you’ve seen out there, better than any government handout.”
    If consumers end up pocketing more than $100 billion due to low gas prices, it could add a “significant” piece to U.S. gross domestic product growth for 2012 or 2013, said Robert Solow, professor emeritus at the Massachusetts Institute of Technology in Cambridge, who won the 1987 Nobel Prize in economics. “If that figure is right, it’s a substantial amount,” Solow said in a telephone interview yesterday.
    The savings realized by the nation’s 113 million households will vary depending on location and how much gas makes up the home’s total energy bill. Gas utilities are passing along the lower prices they’re paying for the fuel because of a glut of new domestic production from hydraulic fracturing and horizontal drilling in shale formations.

    BeantwoordenVerwijderen
  95. do 09 feb 2012, 18:57
    ING: cyclische aandelen bieden kansen
    Door Ertan Basekin

    AMSTERDAM - Ondergewaardeerde cyclische aandelen, financials uit de eurozone en aandelen van nuts- en it-bedrijven kunnen dit jaar aantrekkelijke kansen bieden voor beleggers. Dat stelt ING Investment Management.

    ,,De waarderingen lagen de afgelopen twee jaar zwaar onder druk'', zei Nicolas Simar van ING Investment Management. ,,Als we dat bekijken over een periode van vijf jaar blijft de waarde 23% achter bij de groei. Wij denken dat het tijd is om cyclische aandelen te heroverwegen. Deze aandelen zijn ondergewaardeerd, terwijl deze bedrijven gezonde balansen laten zien.''
    Simar denkt dat de wereldeconomie komend jaar een groei laat zien van 3%, waarvan 2% voor rekening van de opkomende markten komt. Als er wordt gekeken naar waarde in Europese aandelen wijst ING Investment Management vooral op de potentie van financials in de eurozone en verbeterde dividendvooruitzichten voor de nutsbedrijven en it-sector.

    BeantwoordenVerwijderen
  96. De vijf do's voor valuebeleggers
    10 feb 2012, 16:45 - Peter van Kleef

    Valuebeleggen is meer dan het vinden van aandelen met een lage koers-winstverhouding en boekwaarde. Het Noorse fondshuis Skagen Fonder spiegelt zich graag aan de grondlegger van het valuebeleggen, Benjamin Graham. Die twee criteria zijn gebaseerd op statistische gegevens en dat maakt echt valuebeleggen lastig, stelt fondsbeheerder Torkell Eide.
    Beleggers met een horizon van drie tot vijf jaar moeten rekening houden met de constante verandering van bedrijven en hun speelveld. Eide hanteert daarom vijf belangrijke uitgangspunten voor actief valuebeleggen anno nu.
    1) Voorkom permanente verliezen.
    Wie geld wil verdienen moet dat doen door in eerste plaats geen permanente verliezen op te lopen. Koersen kunnen dalen, maar dat kunnen tijdelijke verliezen zijn. Van permament verlies is volgens Eide sprake als de koers daalt en de fundamentele waarde van het bedrijf ook, bijvoorbeeld doordat de vooruitzichten om winst te kunnen maken verslechteren. Grote schuldposities zijn daar het vaakst de oorzaak van.
    2) Groei is alleen aantrekkelijk als het goedkoop is.
    Het verschil dat beleggers maken tussen waarde- en groeiaandelen is vaak kunstmatig. Maar de waarde wordt bepaald door de toekomstige kasstromen en die zijn afhankelijk van de groeipotentie van een bedrijf. Groei en waarde zijn daarom onafscheidelijk. Maar historisch gezien zijn beleggers bereid forse premie te betalen voor aandelen met hoge groeiverwachtingen. Eide zoekt liever bedrijven met hoge groeipotentie in combinatie met lage verwachtingen.
    3) Return on equity is de beste maatstaf.
    Het rendement dat een bedrijf haalt op zijn eigen vermogen is van groot belang omdat beleggers zelden hoger rendement op de aandelen hoeven te verwachten dan het rendement dat een bedrijf zelf haalt op zijn eigen vermogen. Bij Koreaanse bedrijven ligt dat cijfer een stuk hoger dan bij Japanse. Reden voor Eide en heel Skagen om in te zetten op Koreaanse aandelen.
    4) Goed management is beter dan slecht management.
    Inkoppertje, natuurlijk. Maar een stijging van de intrinsieke waarde van een onderneming is afhankelijk van de potentie van het management om (aandeelhouders)waarde te creëren. Het is beter dure aandelen met goed management te kopen, dan schijnbaar goedkope aandelen met een slecht management.
    5) Dividend, alstublieft.
    De dividenduitkering is de belangrijkste rendementsfactor voor beleggers op de lange termijn. Eide gaat uit van minimaal 50% (andere onderzoeken zettend at cijfer nog ruim hoger). Een solide, duurzaam dividendbeleid is een goede indicator voor een solide bedrijfsvoering waarbij het creëren van aandeelhouderswaarde centraal staat, stelt Eide.
    Dividend is bovendien een betere beloning voor aandeelhouders dan de inkoop van eigen aandelen – want daarin blijken bedrijven zelden uit te blinken. Volgens recent onderzoek van McKinsey zouden aandeelhouders in 77% van de gevallen beter af zijn met een kwartaaldividend dan met een bedrijf dat een aandeleninkoopprogramma heeft lopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  97. Allied Irish Banks Significantly Overvalued Versus Bank Of Ireland
    8 comments | February 8, 2012 | about: AIB, includes: IRE

    In two articles last year, we reviewed the capital raising initiatives completed by Allied Irish Banks (AIB).
    On 27 July 2011, the bank issued 500 billion (yes, billion is not a misprint!) shares at 0.01 EUR each.
    In our article we gave a price target of 0.033 EUR per Ireland-listed share, and $0.49 per ADR. The ADRs declined to that level on 9 September 2011.
    In line with the strong performance of the stock market since late November, AIB shares have since risen to 0.10 EUR per Ireland-listed share, and $1.40 per ADR on 8 February. The sale of 500 billion shares at 0.01 EUR represents over 97% of the bank's shares outstanding.
    At its current share price of 0.10 EUR in Ireland and over $1.30 in New York, the company has a market capitalisation of 513.4 billion * 0.10 EUR = 51.34 billion EUR. This doesn't make much sense given that the company required a 13.2 billion EUR bailout in July 2011.

    Comparison with Bank of Ireland (IRE)
    In our second article regarding AIB, we compared its valuation to its stronger rival Bank of Ireland, and concluded that the latter is a more sensible alternative for those looking to gain exposure to Irish banks.
    The valuation table from that article is updated to reflect the share prices of AIB and IRE on 8 February. Note that the balance sheet figures are from 31 December 2010, given the lack of more recent financial reports for AIB.
    Bank of Ireland

    Shareholders' equity
    (31 Dec 2010)
    7,407.0
    5,041.3
    Book value after capital raisings
    11,757.0
    18,241.3
    Shares outstanding after capital raisings
    30,119.0
    513,493.1
    Recent share price
    0.145 EUR
    0.10 EUR
    Market capitalisation
    4,367.2
    51,349.3
    Price to book ratio
    0.37
    2.81
    The above amounts in million EUR, apart from share prices and price to book ratios. Market capitalization and price-to-book ratios are calculated based on the shares outstanding after capital raising.
    AIB shares have declined a little since that second article (from 0.11 EUR to 0.10 EUR), however Bank of Ireland shares have risen from 0.101 EUR to 0.145 EUR. Despite this, Bank of Ireland is still at a more sensible valuation at a price to book value of about 0.37, versus a silly price to book valuation of 2.81 for AIB.
    As Felix Salmon stated in this Seeking Alpha article, AIB pricing at current levels is simply a market inefficiency. Although that article was published on 26 October 2011, it applies equally to AIB at the time of writing.

    We stand by our target price of 0.033 EUR per share or (0.033 * 10 * 1.325) $0.44 per ADR from our previous articles.

    Disclosure: I am short AIB.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. commentaar: de Ierse pennystockgokkers zijn kennelijk net zo dom als de pennystockgokkers in SWAN: bij een huidige koers van ca 13 a 14 cent heeft AIB een beurswaarde van ca 70 MILJARD.....!!!

      Blijkbaar kunnen ze niet begrijpen (of geloven) dat AIB recent ca een half MILJARD aandelen heeft uitgegeven tegen een koers van 1 cent........

      Verwijderen
  98. di 14 feb 2012, 07:58
    Dockwise vergroot orderportefeuille
    BREDA (AFN) - Maritiem dienstverlener Dockwise had aan het einde van 2011 een fors hogere orderportefeuille dan een jaar eerder. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend bij de presentatie van de jaarcijfers.

    Dockwise 13-02-2012 (17:35)
    14,85 EUR +0,00% +0,00

    De orderportefeuille bereikte een recordniveau van 531 miljoen dollar (404 miljoen euro), tegen 380 miljoen dollar aan het einde van 2010. De omzet kwam in het vierde kwartaal uit op 88 miljoen dollar, tegen 113 miljoen dollar een jaar eerder. De ebitda bedroeg 30 miljoen dollar. Een jaar eerder was dat 40 miljoen dollar.
    Over heel 2011 nam de omzet af tot 399 miljoen dollar, van 439 miljoen dollar in 2010. De ebitda bedroeg 134 miljoen dollar, tegen 167 miljoen dollar in het voorgaande jaar. De operationele winstmarge zakte tot 34 procent, van 38 procent een jaar eerder. De bezettingsgraad van de schepen van Dockwise bedroeg vorig jaar 68 procent, tegen 71 procent een jaar eerder.
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    commentaar: het begint erop te lijken dat 2012 voor Dockwise een goed jaar gaat worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  99. di 14 feb 2012, 15:05
    Econoom laat beursexperts achter zich
    door Mark Garrelts

    AMSTERDAM - Mathijs Bouman heeft gisteravond de Alex Beurs Clash 2012 op zijn naam geschreven. De econoom dankte zijn overwinning op beursgoeroes Jim Tehupuring en Geert-Jan Nikken met name door veel stemmen bij het publiek te vergaren met zijn bijdrage over de rol van de centrale banken in het aandelenklimaat. Beurskenner Sem van Berkel moest ondanks een eindprint voor de derde keer op rij genoegen nemen met de tweede plek.
    In het eerste gedeelte van de wedstrijd georganiseerd door internetbroker Alex, waarbij de gastsprekers vijftien minuten de tijd kregen om hun visie op de markt te geven, zette Tehupuring gelijk de toon met de slogan 'De aanval is de beste verdedeging' door zijn tegenstanders om de oren te slaan met uitspraken uit het verleden, die de plank behoorlijk missloegen. De beleggingsspecialist van RBS wijst op het belang voor een belegger om strategisch te werk te gaan. "De basis begint bij welke visie je op de markt hebt en op welke wijze je invulling hier aangeeft door het bepalen van de beleggingscategorieën." Een andere belangrijk aspect is in zijn ogen het volgen van een exitstrategie wanneer winst en verlies moet worden genomen.
    Van Berkel van Sem.nl stak in zijn betoog de loftrompet over de handelswijze van superbelegger Warren Buffett. ”Het Orakel van Omaha koopt alleen aandelen van bedrijven die geleid kunnen worden door idioten, want op een dag stelt hij zal een idioot de leiding hebben." Angst en hebzucht zijn volgens van Berkel echter slechte raadgevers. Een tweede gouden tip, die hij gaf is fietsenbedrijf Accell dat 'door de vergrijzing zal profiteren van de toenemende vraag naar fietsen met hulpmotor.'
    Bouman, beurscommentator bij RTL Z, kreeg de meeste bijval van het publiek door zijn vergelijking van de ontwikkeling van de AEX in de afgelopen jaren en het omvangrijke ingrijpen van centrale bankiers in de eurozone, Amerika en China. Het bedrijfsnieuws speelt daarbij volgens hem een ondergeschikte rol. Zijn standpunt is dat beleggers kunnen inspelen op nieuwe acties van de beleidsmakers door te letten op de kredietgroei in het eurogebied, de ontwikkeling van de Amerikaanse banengroei, de ISM-cijfers en de voortgang van de wereldhandel.

    BeantwoordenVerwijderen
  100. Nooit meer verkeerde aandelen
    Door Guruwatch.nl op 14 feb 2012 om 14:50

    Hoe simpel is beleggen. Iedere potentiële stockpick legt u langs de Tien Geboden van Benjamin Graham - zeg maar de godfather van waardebeleggers - en zeker op lange termijn kan u weinig meer gebeuren. Kijk maar eens hoe rijk, beroemd en invloedrijk zijn bekendste leerling is geworden: Warren Buffett.
    Business Insider (BI) publiceert vandaag die Tien Geboden van Graham. Ze zijn lastig te vertalen door al het jargon en daarom staan ze hier in het originele Engels. Dat maakt verder niet uit. Voortaan kopen we met z’n allen alleen nog de goede en geen verkeerde aandelen meer, afgesproken?

    An earnings-to-price yield at least twice the AAA bond rate
    P/E ratio less than 40% of the highest P/E ratio the stock had over the past 5 years
    Dividend yield of at least 2/3 the AAA bond yield
    Stock price below 2/3 of tangible book value per share
    Stock price below 2/3 of Net Current Asset Value
    Total debt less than book value
    Current ratio great than 2
    Total debt less than 2 times Net Current Asset Value
    Earnings growth of prior 10 years at least at a 7% annual compound rate
    Stability of growth of earnings in that no more than 2 declines of 5% or more in year end earnings in the prior ten years are permissible
    Ja, maar…
    Dit stukje is nu afgelopen, ware het niet dat er een Klein Probleempje is. Wereldwijd zijn er maar - als ze er al zijn - een handvol aandelen die aan ál deze criteria voldoet. Welke regels zijn dan de belangrijkste? Bovenstaande volgorde is een beetje willekeurig, want het is onduidelijk welke criteria Graham zelf bovenaan zette.

    BeantwoordenVerwijderen
  101. 2)
    Via indirect bewijs concludeert BI dat Graham punten 1 en 3 verreweg het belangrijkste vond. Bij deze. De hamvraag is en blijft: werkt het ook? Lastig vast te stellen: zoals gezegd zijn er maar weinig aandelen die aan al deze criteria voldoen en bij backtesting is er het eeuwige probleem van waarom welke periode.

    Toch concludeert BI dat het systeem over langer periodes werkt. Het zal. De heilig graal is het niet, want die bestaat domweg niet op de beurs. Belangrijkste aan deze methodiek is de methodiek zelf. Het beschermt u tegen hypes, fopfondsen en kuddegedrag, omdat het u dwingt naar cijfers te kijken en emotie uitschakelt.

    Buffet’s geboden
    Buffett zelf, een groot liefhebber van de moeder aller levenswijsheden: keep it simple and stupid, voegt hier nog een aantal niet financiële criteria aan toe. Officieus, want die gaan zowel door het leven als de vijf gouden regels…

    Cheap’s not good
    Bet on the captain or the ship
    Stick to the basics
    Avoid greed
    Investor trust

    … of de tien geboden van het beleggen:
    Reinvest your profits
    Be willing to be different
    Never suck your thumb
    Spell out the deal before you start
    Watch small expenses
    Limit what you borrow
    Be persistent
    Know when to quit
    Assess the risks
    Know what success really means

    Toiletpapier
    Klikt u op de linkjes voor tekst en uitleg van deze oneliners, of anders voor de vele anekdotes die worden genoemd. Zoals de kostenbewuste CEO van bedrijf X bijvoorbeeld, die letterlijk ging tellen of er wel 500 pampiertjes in 500-vels toiletpapier zat. Niet dus :-) Voor Buffett was het wel mede een reden om dit bedrijf te kopen.
    Resumerend zijn dit mooie regeltjes om naast uw potentiële beleggingen te leggen. Let wel, het gaat hierbij écht om lange termijn waardebeleggen, waarbij u in principe voor minimaal tien jaar en misschien wel voor het leven in een bepaald aandeel gaat zitten. Voor korte termijn handelswerk heeft dit geen… waarde.

    Rest de vraag welke Nederlandse (hoofd)fondsen aan deze citieria voldoen: Dat mag u zelf bepalen, maar duideljk is dat u in de vijver met saaie aandelen vist. Leg bijvoorbeeld Shell, Unilever, AkzoNobel, Boskalis, Fugro, DSM, Imtech, Nutreco, Ten Cate, Vopak, Aalberts et cetera eens langs deze meetlatten.
    Guruwatch.nl is een volbloed dochter van IEX.nl.

    BeantwoordenVerwijderen
  102. Full Metal Zinc Exploration

    Full Metal has spent in excess of US$10M in exploration work on the project: including geologic mapping, surface rock and soil geochemical surveys, geophysical surveys, and diamond core drilling. Exploration results have been positive and indicate the potential for multiple carbonate replacement or massive sulphide deposits within the district.
    Full Metal's exploration program has been conducted under the supervision of Robert McLeod, P.Geo, Vice-President Exploration for Full Metal Minerals: a Qualified Person as defined by NI 43-101. All exploration including surface and core sampling was conducted using accepted industry practices; a sample quality control/quality assurance program was implemented.

    Little Whiteman (LWM)
    The Little Whiteman (LWM) prospect was first noted during Doyon's mineral evaluation program conducted as part of their land selection process. Initial interest in the area was caused by the discovery of a large 'kill zone;' a field term that describes an area of minimal vegetation caused by acidic soils that may be a product of weathering sulphides. Follow up exploration resulted in soil and rock geochemical anomalies coincident with a gravity high and a relative magnetic low.
    Mineralization at Little Whiteman occurs in dolomitized marbles and marble breccias located in the hanging wall of a northeast trending high angle normal fault. It consists of massive to semi-massive to disseminated sphalerite, galena and chalcopyrite capped by a thick zone of oxide mineralization which includes the minerals smithsonite, hemimorphite, and cerrusite.
    In addition to surface geophysical - geochemical surveys and geologic mapping Full Metal has completed sixty diamond drill core holes totaling 13,343 meters at LWM. Drilling has delineated a zone of continuous mineralization extending 700 meters along strike and 300 meters down dip. Drill hole spacing along this zone is approximately 50-meter intervals.

    Drilling highlights from LWM include:
    LWM07-04: 44.6 meters averaging 15.7% Zn, 5.3% Pb, 76 g/t Ag
    LWM07-07: 11.1 meters averaging 26.3% Zn, 11.7 % Pb, 169.8 g/t Ag
    LWM07-09: 6.5 meters averaging 31.6% Zn, 11.3% Pb, 464.2 g/t Ag
    LWM07-19: 5.6 meters averaging 31.8 % Zn, 19.9 % Pb, 346.8 g/t Ag
    LWM08-32: 17.7 meters averaging 14.5% Zn, 11.1% Pb, 217.5 g/t Ag
    LWM mineralization also hosts a significant copper content, as well as indium. During 2008, nine individual samples from holes LWM08-23, 28 and 34 were also analyzed for Indium; values range from trace to 39.8 g/t In, averaging 16.1 g/t In. Global Indium production is generally a byproduct of zinc mining, and is used in many high-technology applications including LCD screens and solar panels. Indium currently trades in the US$745 per kilogram range. Full Metal plans on more extensive analysis for Indium at the Fortymile Property
    A mineralization model using data from 2006-07 & 08 drilling programs outlines two mineralized zones. The lower zone extends the full length of the drilled area and is open at both ends, it measures 700 meters along strike, is 25-50 meters thick, and dips to the southeast. The upper zone extends approximately 200 meters along strike, is 10-30 meters thick, and occurs near the center of the drilled area. Mineralization in upper and lower zones is continuous throughout with both containing numerous intervals of >5% combined lead-zinc.

    Based on available data, mineralization at Little Whiteman is considered a high temperature Carbonate Replacement Deposit Type (CRD), also known as a manto.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Full Metal Zinc (FZ) is een afsplitsing van Full Metal Minerals, het bedrijf heeft forse hoeveelheden zink, lood en zilver gevonden.
      Huidige beurswaarde ca 5 miljoen, huidige koers ca 15 cent.

      Verwijderen
    2. Property Full Metal Zinc:

      40 Mile District Target

      Target
      The 242,000 acre 40 Mile project encompasses numerous lead-zinc-silver targets as well as prospective gold and copper showings. Exploration by Full Metal at West Little Whiteman, Little Whiteman, and Fish has resulted in the discovery of a previously unknown mineral district containing multiple occurrences of massive to semi-massive to disseminated sphalerite and galena mineralization distributed over a fourteen kilometer trend. Due to lack of outcrop and remoteness the district has seen little previous exploration and the potential for further discoveries is excellent. At Little Whiteman a large area of lead, zinc, silver mineralization has been discovered which has the potential to become an economic deposit. Multiple other prospective Carbonate Replacement Style (CRD) targets have been identified on the Property.

      Introduction, Location
      The 40 Mile Project is located in Eastern Alaska approximately 260 kilometers east of Fairbanks, near the community of Chicken. In 2006, Full Metal Minerals signed a lease agreement with Doyon, Ltd. The lease grants Full Metal exploration and development rights to over 242,000 acres of Doyon land containing numerous lead-zinc-silver targets as well as prospective gold and copper showings. Full Metal has completed three years of systematic exploration evaluating the project's mineral potential resulting in the discovery of a previously unknown mineral district.

      Verwijderen
    3. Ligt ruim 100 meter onder de grond? Is dit niet diep voor basismetalen zoals deze ?

      Verwijderen
    4. Nee hoor, dat is zeker niet te diep en zeer geschikt voor een open pit; 300 m is zo'n beetje het maximum voor een open pit.
      De gehaltes zijn trouwens zo enorm hoog dat het in principe ook een ondergrondse mijn zou kunnen zijn.

      Verwijderen
  103. Nuinsco/Ocean Partners Appoint Roland Horst as CEO of C-Bay Minerals
    Industry Veteran to Lead Restructuring of Chibougamau Mining Assets

    Symbol Price Change
    NWI.TO 0.105 -0.00

    TORONTO, ONTARIO--(Marketwire -02/15/12)- Nuinsco Resources Limited ("Nuinsco" or the "Company") (TSX: NWI.TO - News) (www.nuinsco.ca) and Ocean Partners Holdings Limited ("Ocean Partners ") today announced the appointment of Roland Horst as the Chief Executive Officer of C-Bay Minerals Inc. ("C-Bay"). C-Bay, 50% owned by each of Nuinsco and Ocean Partners, was created to advance the exploration, mining and processing assets located in and near Chibougamau , Quebec (the "C-Bay Assets") that were jointly acquired late last year.
    Mr. Horst has over 35 years of mining industry experience as a chief executive officer, investment banker, corporate banker and geologist, including close to 15 years as a CEO of both public and private companies involved in mining, development and exploration in North and South America, Indonesia and Europe.
    The C-Bay Assets incorporate eight past-producing mines representing 75% of total copper and gold production from the Lac Dore Complex in northern Quebec. The Lac Dore Complex has produced 47.6 million tons of ore containing 1.6 billion pounds of copper and 3.2 million ounces of gold. In addition, the C-Bay Assets include several development-stage properties, including the partially developed high-grade Corner Bay copper deposit, an operational 3,000 ton per day mill and permitted tailings facility and numerous exploration properties throughout the Chibougamau mining camp.
    "The C-Bay Assets are a unique mix of exploration, development and production projects that require a similarly unique skill set to realize their value," said Rene Galipeau, Nuinsco's Vice-Chairman and CEO. "With a career that encompasses exploration, development, production, M&A and project finance, Roland is the ideal person to structure and finance these mining and exploration projects within a new public company and take them forward to benefit all stakeholders."
    Mr. Horst holds a Masters in Business Administration from the Richard lvey School of Business Administration, University of Western Ontario; a Bachelor of Law (LLB) from the University of Western Ontario; a M.Sc. in Geology from Laurentian University; and a B.Sc. in Geology from McGill University. He will be based in Toronto.
    About C-Bay Minerals Inc.
    Jointly owned by Nuinsco and Ocean Partners, C-Bay's land position covers 96,000 acres, giving it a dominant position in Quebec's Chibougamau Mining Camp. Chibougamau is located about 500Km north of Montreal, and copper and gold production in the camp dates back to the early 1900s. The following table summarizes the past producing Lac Dore Complex mines situated on C-Bay's property package:

    BeantwoordenVerwijderen
  104. Ireland Hires Goodbody to Review Value of Allied Irish Stake
    By Joe Brennan - Feb 14, 2012 9:08 PM GMT+0100

    Ireland’s National Pension Reserve Fund hired Goodbody Stockbrokers to review the valuation of its holding in Allied Irish Banks Plc (ALBK) because the bailed-out lender’s market value, now at 66 billion euros ($86 billion), is “inappropriate” for the agency’s accounting purposes.
    The fund, which funded three-quarters of the state’s 20.7 billion-euro bailout of Allied Irish in the past three years, put a preliminary 1 euro-cent value on the stock at the end of December, said David Clerkin, a spokesman for the NPRF in Dublin. Allied Irish trades at 12.9 cents today after soaring 85 percent this year. Bank of Ireland Plc, the nation’s largest bank, rose 62 percent to 13.2 cents this year.
    “AIB’s recent share price is comical, as the moves closely reflect the recent strong performance by Bank of Ireland, despite the diverging fortunes of both banks,” said Stephen Lyons, an analyst with Dublin-based securities firm Davy. Bank of Ireland is 15.1 percent state owned. “An implied 66 billion- euro market cap more than covers the recapitalization cost of the entire Irish banking system.”
    The trading anomaly first emerged in August, following the state’s most recent capital injection into Allied Irish at the end of July. At the time, the NPRF bought 5 billion euros of new shares in the bank for 1 cent each, in an accord that valued group at about 5.1 billion euros. The government owns 99.8 percent of Allied Irish following its bailout.
    ‘Valuation Review’
    “The NPRF has commissioned an independent fair market valuation review in respect of both its ordinary and preference share holding in AIB and will include this valuation in its annual report,” Clerkin said.
    Allied Irish is Europe’s fourth-largest bank by market value, behind HSBC Holdings Plc (HSBC), Banco Santander SA (SAN), and OAO Sberbank (SBER) and it’s “inappropriate” to rely on its quoted share price, as the amount of tradable stock is very small, Clerkin said by e-mail.
    The bank’s price “makes little sense and reflects a continuing ban on short-selling of its shares,” and the fact that it is thinly traded by retail investors, with no institutional stock changing hands, Davy’s Lyons said.

    BeantwoordenVerwijderen
  105. Feb. 21, 2012, 8:25 p.m. EST
    3W Power Welcomes Recommended Public Takeover Offer to Their Shareholders by Andrem Power

    LUXEMBOURG & ZWANENBURG, The Netherlands, Feb 21, 2012 (BUSINESS WIRE) -- 3W Power S.A., the holding company of AEG Power Solutions, a global leading provider of power electronic systems and solutions for industrial power supplies and renewable energies, today has been informed by Andrem Power of its decision to make a voluntary public takeover offer for all outstanding shares of 3W Power. Andrem Power is a company indirectly wholly owned by Nordic Capital Fund VII ("Nordic Capital").

    The offer in brief
    -- Andrem intends to offer EUR 4.35 in cash per share in 3W Power
    -- The offer price represents a premium of approximately 40% to the volume-weighted average share price of the last 3 months and a premium of approximately 38% compared to the closing price (Xetra) on 21th February 2012
    -- 3W Power's Board of Directors welcomes the public takeover offer and will, subject to review of the offer and its duties under applicable law, recommend the offer unanimously
    -- Core shareholders holding approximately 65% of 3W Power voting rights support the offer and have entered into share purchase or tender agreements with Andrem
    Andrem and 3W Power have entered into a transaction agreement, which governs the relationship with Andrem and the Company's support with regard to the offer. Andrem has entered into share purchase or tender agreements with certain core shareholders totalling approximately 65% of 3W Power's voting rights.
    Under certain circumstances, the above-mentioned shareholders are entitled to terminate these share purchase or tender agreements.
    "We see 3W Power / AEG Power Solutions as a strategically well-positioned platform in power management and energy efficiency products and systems as well as in the renewable energy market with strong growth prospects in the three business areas. Nordic Capital is prepared to take the time and provide the resources needed to allow management to continue to transform the Company and build on its potential", said Sonke Bastlein, Partner at NC Advisory, advisor to the Nordic Capital Funds.
    3W Power's Board of Directors welcomes the offer and will, subject to review of the offer and its duties under applicable law, unanimously recommend it to its shareholders for acceptance. The Board of Directors will make a separate statement with regard to the offer in accordance with 27 of the German Takeover Act (WpUG).
    "The offer by Andrem Power shows that Nordic Capital has recognized the strategic potential of our Company and we are looking forward to continuing the development of AEG Power Solutions together with Nordic Capital. We welcome the opportunity for our investors participating in the offer to realize their investment at an attractive premium to the current share price", comments Horst J. Kayser, Chief Executive Officer of 3W Power and AEG Power Solutions.
    According to the terms of the transaction agreement, the offer will be conditional upon the acquisition by Andrem Power of not less than 95% of the outstanding 3W shares (including all 3W shares subject to the share purchase or tender agreements), merger control clearance, non-occurrence of a material adverse change to certain of 3W's financial conditions and other customary conditions.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. commentaar: ik hoop van harte dat van degenen die mijn voorgaande berichten over 3W Power gelezen hebben, er tenminste een paar zijn die deze aandelen ook gekocht hebben.

      Deze tip was natuurlijk een schot voor open doel: een bod op dit aandeel was praktisch onvermijdelijk, mede doordat de meeste aandelen in bezit zijn van grote investeringsbedrijven.
      Zeer opvallend waren de grote omzetten in de afgelopen weken zonder dat de koers echt veel gestegen is.
      Mijn laatste aankopen waren op ca 2,80.
      Ik verkoop mijn forse belang nog niet, omdat er misschien nog een tegenbod kan komen.

      Verwijderen
  106. fd89Feb 22, 2012 05:18 PM
    He Precies,

    Zou je misschien eens naar War Eagle Mining kunnen kijken. Hun project in Mexico bevat Germanium, zink en lood. Bovendien was het project al een producerende mijn tot 1992, al was het op kleine schaal.

    Plussen: basismetalen plus germanium is een interessante combinatie. Mineralisering zit vrij dicht bij de grond, en de graden zijn niet slecht. Andere projecten van het bedrijf zijn een JV op een goudconcessie en een tantalum-project, beide in Canada.

    Minnen: Geen geld, dus aandelen zullen moeten uitgegeven worden.

    MC is 2.5 miljoen C$.

    Ben erg benieuwd naar je mening!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. FD89,

      ik heb even naar War Eagle Mining gekeken en ik ben niet erg enthousiast geworden.
      Ik vraag me ook af hoe je dit aandeel gevonden hebt; wordt dit aandeel soms gepromoot..??
      Zo ja dan kun je beter wegwezen.

      Ik heb een beetje de buik vol van dit soort mini-exploratiebedrijfjes, die misschien wel, misschien niet, ooit wat vinden dat de moeite waard is om uit de grond te halen.

      Ik probeer mezelf te beperken tot exploratiebedrijven die op z'n minst iets gevonden hebben dat de moeite waard is, zoals Full Metal Zinc.
      De market cap van FZ is slechts ca 5 miljoen en daardoor is het risico klein, terwijl de kansen omhoog bijna onbeperkt zijn.

      Verwijderen
    2. Bedankt voor je mening Precies!

      Aandeel wordt niet gepromoot (ten minste niet bij mij), ik onderzoek maandelijks een aantal van dit soort bedrijven en was benieuwd naar je mening. Ik kom de meeste namen tegen via Google Finance of Yahoo Finance of uit nieuwsberichten van andere bedrijfjes.

      Ga FZ nog maar een keer bekijken, ik vond de vorige keer de graden goed maar de lengtes niet zo indrukwekkend (uit de nieuwe drillresults). De historical drillresults zijn natuurlijk wel goed.

      Verwijderen
  107. Sabon Funding AEX:SBN, NL0009364041

    Realtime (EUR) Verschil Volume Bied Laat Vandaag 52W
    95.000,00 +4.000,00 (+4,40%


    -------------------------------------------------------------------------------------------
    Sabon stijgt bijna iedere dag en is dit jaar al gestegen van 55.000 naar 95.000......!!!!!!

    Dit terwijl er vorig jaar vrijwel nooit gehandeld werd in dit aandeel.

    Ik neem aan dat er in ieder geval een splitsing op komst is.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Sabon Funding AEX:SBN, NL0009364041

      Realtime (EUR) Verschil Volume Bied Laat Vandaag 52W
      103.500,00 +4.000,00 (+4,02%

      Verwijderen
    2. Ja hoor!!!
      Het is gelukt!!

      Sabon, het eerste NL-aandeel (voor zover ik weet) dat meer kost dan een klein huis in een goedkope buurt, oftewel meer dan een ton aan euro's....!~!!

      Verwijderen
    3. Sabon Funding AEX:SBN, NL0009364041
      Realtime (EUR) Verschil Volume Bied Laat Vandaag 52W
      129.000,00 +13.750,00 (+11,93%)10:11:49

      Verwijderen
    4. Sabon FunDing neemt iCentre over
      Gepubliceerd op 19 mrt 2012 om 08:04 | Views: 279

      Sabon Funding 14 mrt
      € 115.092,50 0,00 (0,00%)

      AMSTERDAM (AFN) - De houdstermaatschappij BCU Holding van grootaandeelhouder Bob Ultee van Sabon FunDing neemt de verkoper van Apple-producten iCentre over van investeringsmaatschappij Antea. Dat werd maandag bekendgemaakt zonder financiële details te verstrekken.
      De afronding zal binnen enkele weken na het boekenonderzoek worden afgerond. Naar verwachting vindt dit voor eind april plaats. ICentre heeft 26 vestigingen en 375 medewerkers en behaalde in 2011 een omzet van 126 miljoen euro en een ebitda van 9 miljoen euro. Voor 2012 verwacht het bedrijf een omzet van 170 miljoen euro en een ebitda van 12 miljoen euro.
      Verder werd gemeld dat de naam van Sabon FunDing, dat is genoteerd aan de Amsterdamse beurs, wordt gewijzigd in Brand FunDing. De naamswijziging zal op de aandeelhoudersvergadering ter goedkeuring worden voorgelegd.
      Met de toevoeging van iCentre aan Brand FunDing rekent het bedrijf op een omzet van 200 miljoen euro en een ebitda van 17 tot 18 miljoen euro. Het voornemen is de aankoop grotendeels te financieren door herplaatsing en (of) emissie van participaties.

      Verwijderen
  108. dit blog deze week:
    -------------------
    Pageviews per land:

    Nederland
    988
    Verenigde Staten
    130
    Nederlandse Antillen
    53
    België
    51
    Mexico
    49
    Duitsland
    23
    Zwitserland
    16
    Rusland
    14
    Frankrijk
    8
    Verenigd Koninkrijk
    6

    BeantwoordenVerwijderen
  109. Vergeet zilver, platina en goud, want hier komt ... palladium

    Tijdens de afgelopen Emmy Awards ging de aandacht vooral naar de weelderige boezem van Christina Hendricks, maar ook haar sieraden waren best speciaal. Die waren namelijk niet gemaakt van goud, zilver of platina, maar van palladium. En dat is tegenwoordig hét edelmetaal van de juwelenmode.
    De kans is klein dat je al eens van palladium hebt gehoord, tenzij je weleens een katalysator uit elkaar hebt gehaald. Want tot voor kort werd het metaal alleen gebruikt in de industriële sector.
    Per jaar wordt zo'n 300 ton palladium geproduceerd, vooral in Zuid-Afrika, Rusland en Noord-Amerika. De overgrote meerderheid daarvan wordt gebruikt in de auto-industrie, maar we vinden het edelmetaal ook in gsm's, flat-screen televisies en computers.
    Alternatief
    Maar de laatste jaren is palladium ook steeds populairder bij juwelenmakers en dat hebben we vooral te danken aan de economische crisis. 'Ik stel steeds meer palladium voor als alternatief voor klanten die bezorgd zijn over de prijs van platina of wit goud', zegt juwelenmaker Alex Goodman.
    'Om je een idee te geven van de prijs: een ring die 3.300 euro zou kosten in 18-karaats wit goud, kost ongeveer 4.500 euro in platina', zegt Goodman. 'Maar als je dezelfde ring maakt in palladium, dan gaat het om zo'n 1.900 euro.'
    Status
    Toch is palladium niet zomaar een 'goedkoop' alternatief, want het edelmetaal bouwde al een goede status op. Zo moeten verkopers exact kunnen aantonen hoeveel procent palladium hun juwelen bevatten. De meest voorkomende vorm is palladium 950, met 95 procent puur palladium, aangevuld met 5 procent andere metalen zoals koper en kobalt.
    En dat palladium een heuse trend wordt, bewijzen de verkoopscijfers. Tussen april en juni werden bijna 30.000 palladium-juwelen verkocht, alleen in het Verenigd Koninkrijk. Dat is maar de helft van de verkochte juwelen in platina, maar experten weten zeker dat de cijfers voor palladium enkel zullen stijgen.
    Celebrities
    En zoals bij elke trend, helpt de goedkeuring van de celebrities om de populariteit van palladium te doen stijgen. Niet alleen Christina Hendricks is een fan, maar ook Sarah Jessica Parker en Kelly Osbourne dragen juwelen in palladium. En eerder dit jaar koos mode-ontwerpster Vivienne Westwood het metaal voor haar eerste juwelencollectie.
    Nadelen
    Dus hoe kunnen we palladium herkennen? Voor het ongetrainde oog is het een grijs, zilverkleurig metaal, dat bijna niet te onderscheiden is van platina. Bovendien blijft de kleur van palladium langer intact en weegt het minder dan platina en goud. 'Dat maakt het uitermate geschikt om oorringen van te maken', vindt Goodman.
    Toch zijn er volgens juwelenontwerpster Harriet Kelsall ook een aantal nadelen. 'Als je van strakke lijnen houdt, dan is palladium perfect. Maar als je een juweel met vormen en details wil, dan kun je beter kiezen voor platina.'
    Zeldzaam
    En zelfs als je niet van plan bent om juwelen in palladium te dragen, is het edelmetaal volgens experten een goede investering. 'Palladium is vrij zeldzaam', weet juwelenexpert Nigel Dunn. 'Er is ongeveer 40 keer meer goud in de wereld dan palladium. En aangezien palladium nu nog niet echt gekend is, zal dat in de toekomst wel zo zijn en zal de vraag daardoor stijgen.'
    En dat zal natuurlijk leiden tot een enorme prijsstijging. 'Het is moeilijk om te voorspellen, maar ik zou niet verrast zijn als de prijzen van palladium in de toekomst die van de traditionele metalen ver zou overtreffen', beklemtoont Dunn.
    Juwelen die vandaag maar half zoveel kosten als platina, maar in de toekomst twee keer zoveel waard kunnen zijn? Dat klinkt als muziek in onze oren.
    (Redactie-AD)

    BeantwoordenVerwijderen
  110. TETRAGON FINANCIAL GROUP LIMITED (TFG)
    MONTHLY UPDATE FOR JANUARY 2012
    February 20, 2012
    Tetragon Financial Group Limited (TFG) is a Guernsey closed-ended investment company traded on
    Euronext Amsterdam by NYSE Euronext under the ticker symbol “TFG”.
    In this monthly update, unless otherwise stated, we report on the consolidated business incorporating
    TFG and Tetragon Financial Group Master Fund Limited.
    (1)
    Net Asset Value Estimates as of January 31, 2012
    (Amounts provided are unaudited and subject to change)
    (in millions except per share data)
    Estimated Fair Value of Investments: $1,261.5
    Cash and Cash Equivalents: $238.1
    Net Other Assets/ (Liabilities): $(17.6)
    Estimated Net Asset Value: $1,482.0
    TFG Shares Outstanding: 132.1
    Net Asset Value per Share:
    (2)
    $12.83
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    commentaar: nog te koop met een korting van ca 45%.
    De koers kruipt bijna dagelijks omhoog, ik heb het idee dat er een grote koper bezig is.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik verwacht zelf niet teveel actie in dit aandeel. Aandeel is alleen in 2007 even boven de 10 geweest. Die 45% is theoretisch gezien wel waar, maar goed zo ken ik er nog een paar..

      Uiteraard hoop ik dat ik mis zit ;-)

      Verwijderen
    2. Tetragon is een van mijn grootste winnaars van de afgelopen ca 2 jaar en ze keren ook nog dividend uit.

      Vroeg of laat zal Tetragon weer noteren rond de intrinsieke waarde of dmv een bod van de beurs gehaald worden, dat is in ieder geval mijn ervaring met dit soort aandelen.

      Voor zover ik kan zien is de intrinsieke waarde nog nooit zo hoog geweest en is deze ieder kwartaal sinds Q2 van 2009 gestegen.

      Verwijderen
  111. Zijn er hier nog mensen die Intertainment volgen? (int.v). Ik probeer de NR na de halt te begrijpen. Volgens mij is het vrij goed nieuws, maar de koers staat inmiddels al 13% lager. Ortsbo onderbrengen in een apart fonds (Capstream) met eigen listing en dan hernoemen naar Ortsbo. Aandeelhouders krijgen aandelen Capstream/Ortsbo en Orstbo blijft voor een gedeelte in handen van Intertainment. Ik ben benieuwd of de koers nog verder zakt, zit erover te denken om bij te kopen.

    Justme (op inveztor stond ik destijds ook onder Justme geregistreerd)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Justme,

      Ik heb een tijdje in Intertainment gezeten, ontzettend mooie winsten gemaakt (500+%). Was me er echter wel altijd bewust van dat het hele business model niet de meest zekere was. Vandaar ook dat ik op een koers van 2+ mn laatste aandelen verkocht heb.

      Ik vond het meer een ride the wave aandeel. Dit omdat voor paradepaardje Ortsbo vele (en echt vele) gratis alternatieven zijn. Blijf er nu dan ook ver vandaan.

      Verwijderen
  112. Bij Eurocastle is een windstilte ingetreden, binnenkort is er echter nieuws te verwachten over het 4e kwartaal/jaar 2011, als dat toevallig positief is kan de koers best wel eens exploderen.

    De pennystockgokkers onder ons kunnen nog op de trein springen voor 8 of 9 cent.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Eurocastle is toch vastgoed? In welk universum gaat het goed met vastgoed?

      Verwijderen
    2. Hendrik,
      toevallig gaat het in Duitsland heel goed met onroerend goed.


      Maar je weet toch ondertussen wel dat je moet kopen als het slecht gaat...!!??
      Nergens gaat het slechter met de huizenprijzen in de USA dan in Las Vegas; je kunt daar hele mooie huizen kopen voor 20.000 tot 30.000 USD, dit terwijl er maar weinig te huur staat.
      Reken maar eens uit; 400 USD per maand vangen voor een huis van 30.000......
      Als iemand nog een pensioengat heeft dan adviseer ik om een paar pandjes te kopen in Las Vegas....!!!
      Voor Miami ben je al te laat daar hebben de buitenlanders alle goedkope huisjes al opgekocht en in de verhuur gegooid.
      Maar dit heeft natuurlijk niks meer met ECT te maken!

      Verwijderen
    3. De trein wordt weer eens besprongen; de Laat op 10 cent is helemaal leeg gekocht:

      TRANSACTIES
      Tijd Volume Prijs
      15:51:57 10.000 0,100
      15:51:57 10.600 0,100
      15:51:57 12.000 0,100
      15:51:57 13.387 0,100
      15:51:57 26.613 0,100
      15:51:57 3.000 0,100
      15:51:57 40.000 0,100
      15:51:57 30.000 0,100
      15:51:57 10.000 0,100
      15:51:57 30.000 0,100
      15:51:57 800 0,100
      15:51:57 10.000 0,100
      15:51:57 50.000 0,100
      15:51:57 10.000 0,100
      15:51:57 10.000 0,100
      15:51:57 3.920 0,100
      15:51:57 10.000 0,100
      15:51:57 8.750 0,100
      15:51:57 25.000 0,100
      15:51:57 65.250 0,100

      Verwijderen
  113. CDC CORP CL-A (CDCAQ.PK) -Other OTC
    4.50 0.52(13.07%)

    -----------------------------------

    CDC corp stijgt lekker door, in dec nog te koop voor 8 cent....!!!!

    Dat is dus een stijging van ca 5500% in ca 2 maanden tijd.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Yahoo-forum:

      Re: The best CDCA analysis - Minimum $5.50 per share 2-Mar-12 08:26 pm
      I've never seen anything like this, and probably never will...it went from .07 to 4.6...this is 65x in a matter of few months...WOW...and all this without any news from the company.

      It may have another $1-$2 upside maybe more with momentum.

      I would look to get out at these levels, a parabolic upside more of this magnitude will surely be followed by a violent move down.
      Rating : (No ratings)
      Rate it:
      lyakubov200...
      Male

      Verwijderen
  114. Alcatel-Lucent: Recent Bernstein Downgrade Tells You To Buy
    March 2, 2012 | about: ALU, includes: CRM, CSCO, MS, NFLX

    http://seekingalpha.com/article/408321-alcatel-lucent-recent-bernstein-downgrade-tells-you-to-buy?source=yahoo


    Alcatel-Lucent nog te koop voor ca 1,83.

    BeantwoordenVerwijderen
  115. Ik hoop dat je aan het A/B testen bent met je website Precies, want in het weekend is het altijd raak met die onoverzichtelijke nieuwe variant. Is wordpress niet iets voor je?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hendrik,

      het weekend is inderdaad voor experimenten.

      Wat is Wordpress...??

      Verwijderen
    2. Bij mij hetzelfde. In het weekend is de website vaak niet te bereiken...vandaar ;)
      Ook soms doordeweeks niet. Ik krijg soms een oranje figuur met 2 tandwielen die dan in elkaar draaien..en blijven draaien (laden van site?). Soms wordt er aangegeven dat ik mijn browser moet vernieuwen (ik heb nu IE8, wil geen IE9). Soms krijg ik melding "stop running script".
      Ik krijg af een toe een verschillende weergave van de site. Het liefst heb ik de "recent comments" linksboven, zodat ik meteen kan zien of er nog nieuwe berichten zijn.
      Dit alles ter info.

      Justme

      Verwijderen
    3. Justme,

      bedankt voor je reactie.
      De 2 tandwielen staan voor het laden van het blog, bij mij duurt dat altijd heel kort en zoals gezegd in het weekend is er meestal een andere dynamische layout om te kijken hoe dit werkt. De 'recent comments' zijn hierbij afwezig, ik heb geen idee waarom.
      Ik kan van harte aanbevelen om Chrome te gaan gebruiken als (2e) browser, ik denk dat je dan geen problemen meer hebt.

      Verwijderen
    4. Wordpress is net zoiets als blogspot. Misschien als Blogspot je niet kan geven wat je zoekt, dat je daar eens moet kijken.

      Ik vind de meest recente opmerkingen/posts een MUST voor een brede site als deze. En het zou handig zijn als je kon filteren op datum van aanmaak enerzijds, en datum van laatste post anderzijds. Zo heb je de threads met de laatste reacties snel zichtbaar, en de threads die gewoon als laatste aangemaakt zijn.

      Maar blogspot is meer vanuit de blogger gemaakt en heeft denk ik niet de mogelijkheid om te filteren op posts/reacties

      Verwijderen
    5. Hendrik,
      Wordpress ziet er goed uit en heeft op het eerste gezicht betere mogelijkheden voor reacties, echter het is in feite een programma dat moet draaien op een eigen host.
      Ik vermoed dus dat e.e.a. veel meer tijd gaat kosten en je moet het doen zonder steun van Google/Blogspot.
      Ik hoop in ieder geval dat Blogspot doorgaat met het aanbrengen van verbeteringen.

      Verwijderen
    6. Zoals het er nu weer uitziet, kan ik er best mee leven hoor Precies! Alleen de weekend-variant niet. Maar ik denk dat je dat probeert om alle threads weer even onder de aandacht te brengen. Misschien kun je combineren?

      Wat Wordpress betreft; hosting zelf betalen kost bijna niets. Maar denk dat je technische kennis beetje te laag is om dit te faciliteren momenteel. Komt wel enig werk bij kijken.

      Verwijderen
  116. Heeft iemand misschien enig idee waarom bijna alle afbeeldingen in de kopartikels recent zijn vervangen door zwarte dingen..???

    Ik heb geen enkel bericht hierover gekregen, maar het zou te maken kunnen hebben met copyrights, alhoewel de bron van de plaatjes totaal verschillend is.

    Ik ben nu weer bezig om nieuwe afbeeldingen te plaatsen, maar dat kost veel tijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  117. ECT:

    ORDERBOEK
    Bied Vol. Prijs Vol. Laat
    378.166 0,060
    507.000 0,070
    571.289 0,080
    501.295 0,090
    211.623 [0,100]
    0,110 354.996
    0,120 336.197
    0,130 314.605
    0,140 172.540
    0,150 110.000

    BeantwoordenVerwijderen
  118. DIAMONDS SURPASSING GOLD AS INVESTORS’ KEY TARGET

    11.03.12, 10:56 / World

    Over the past couple of years, diamonds have been steadily becoming sought-after ‘investing gems’ around the world, thanks to the stone’s spectacular performance.

    Times of India reports that diamonds have surpassed gold in the country as key objective for investment, particularly among wealthy individuals who are wary of the volatility in the prices of gold. The newspaper reports that new supplies were unable to keep up with strong demand, especially from India and China.

    Prices for polished diamonds have increased by 25% in the past year, the newspaper reports. The price of top-quality polished diamonds has almost reached an unprecedented level of $170,000 a carat in January.

    Particularly desirable among investors are colored diamonds – yellow, pink and blue. The Business Standard reports that natural colored diamonds, which make up only 1% of global production, are now in great demand due to their scantiness compared to white diamonds.

    BeantwoordenVerwijderen
  119. di 13 mrt 2012, 18:20
    AMG lanceert bod op Graphit Kropfmühl

    AMSTERDAM (AFN) - Advanced Metallurgical Group (AMG) heeft dinsdag officieel zijn bod uitgebracht van 31,75 euro per aandeel Graphit Kropfmühl dat de staalspecialist nog niet in handen heeft. AMG kondigde het voornemen om het Duitse bedrijf volledig in te lijven op 29 februari aan.

    AMG 13-03-2012 (17:35)
    8,891 EUR +1,03% +0,091

    AMG heeft al 88,16 procent van de aandelen in handen. Het bod heeft betrekking op 341.083 stukken. AMG zei eind februari dat het bod een premie van 29 procent biedt ten opzichte van de huidige marktwaarde van Graphit Kropfmühl.
    AMG verwacht de overname in het tweede kwartaal te kunnen afronden. Zodra het vereiste aantal aandelen is aangemeld, zal AMG een zogeheten uitrookprocedure beginnen om aan 100 procent van de aandelen te komen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beleggers die gek zijn op grafiet en andere lucratieve grondstoffen kunnen zeer goed terecht bij AMG, die zelfs eigen mijnen heeft.

      Het Timminco-hoofdstuk is gelukkig afgesloten.

      Verwijderen
  120. wo 14 mrt 2012, 07:31
    AMG voorziet verdere groei in 2012

    AMSTERDAM (AFN) - De producent van specialistische metalen Advanced Metallurgical Group (AMG) heeft de winst en omzet in 2011 sterk zien stijgen en verwacht dit jaar een verdere groei. Dat stelde het bedrijf woensdag bij de presentatie van zijn jaarcijfers.

    AMG 14-03-2012 (09:52)
    9,22 EUR +3,70% +0,329

    Afgelopen jaar boekte AMG een omzetgroei van 36 procent tot 1,35 miljard dollar (ruim 1 miljard euro). In het laatste kwartaal lag de omzet daarbij met 308,5 miljoen dollar 14 procent hoger dan een jaar eerder. De nettowinst verdubbelde in 2011 ruimschoots tot 5,2 miljoen dollar. De ebitda klom met bijna een derde tot 110,1 miljoen euro.
    Het vierde kwartaal van 2011 was voor AMG moeilijk, vooral bij het onderdeel Advanced Materials. Het bedrijf meldde een nettoverlies over het laatste kwartaal van het jaar van circa 13,2 miljoen dollar.
    De marktomstandigheden blijven volgens AMG uitdagend, maar tonen tekenen van herstel. Ondanks de wereldwijde onzekerheid verwacht AMG een toename van de omzet, ebitda en nettowinst in 2012.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. OVERVIEW
      AMG, incorporated in the Netherlands, is a global leader in the production of highly engineered specialty metal products and advanced vacuum furnace systems. AMG serves growing industries worldwide with its unique combination of metallurgical engineering expertise and production know-how. AMG is a market leader in many of its products and systems, which are critical to the production of key components for the aerospace, energy (including solar and nuclear), electronics, optics, chemicals, construction and transportation industries. AMG has two operating divisions of businesses, Advanced Materials and Engineering Systems, and owns majority interest in publicly-listed company Graphit Kropfmühl AG (Deutsche Borse: GKR.DE).
      AMG operates globally with production facilities in Germany, the United Kingdom, France, Czech Republic, the United States, Mexico, Brazil, Sri Lanka and Australia and also has sales and customer service offices in Belgium, Russia, China and Japan.
      The list below includes selected industries and applications supported by AMG’s products and services:

      Aerospace
      Turbine blades and engine components
      Structural components
      Rocket fuel
      Chemical
      Lubricants
      Sealants
      Paints
      Construction
      Rebar, high-strength steel
      Tools
      Glass/window coatings
      Consumer Products
      Medical implants
      Water heater anodes
      Golf club heads
      Energy
      Solar silicon feedstock and equipment
      Stationary turbines
      Petrochemical pumps and pipes
      Electronics
      Electronic capacitors (laptop computers)
      Fibre optics
      Semiconductors
      Transportation
      Engine parts and other components
      Transportation bodies
      Aluminum alloy wheels


      AMG produces four "critical raw materials" as defined by The European Union Report on Critical Raw Materials. Those materials are:

      Antimony
      Graphite
      Niobium
      Tantalum

      Verwijderen
  121. wo 14 mrt 2012, 11:22
    Hersenspinsels van een technisch analist
    AMSTERDAM - In de loop der jaren heb ik vele beurswaardigheden, one-liners, stellingen, aannames, gedachten en andere kronkels verzameld en bedacht, die ik vervolgens als coach op allerlei terreinen heb ingezet. Ik lardeer mijn columns en presentaties ermee en ik zet ze in tijdens workshops en trainingen. Ik zal overwegen om alles eens te bundelen in een handzaam boekwerkje, maar dan moet eerst de week acht dagen krijgen.

    De markt
    Ken het verleden om de toekomst te kunnen begrijpen….
    De richting van de koers is niet van belang, het gaat om de kantelpunten….
    Mis de top en mis de bodem, maar profiteer van hetgeen er tussen zit…..
    Turbo Tijd, de juiste plek op de chart om toe te slaan…..
    Een trend is ook een hellend vlak…..
    De prijs is de ‘leading indicator’, volume speelt tweede viool….
    Charting is een directe visualisatie van marktgedrag…..
    Grafiek: links is verleden, rechts is toekomst…
    Een vervolg van de trend is aannemelijker dan een onderbreking…..
    De markt heeft altijd het laatste woord, ook al heeft ze ongelijk….
    Een dalende koers is als een vallend mes, wacht tot het stil ligt…
    Een top is een top als de koers er al over heen is…
    Een bodem is een bodem als de koers er al onder door is…

    De belegger
    Als belegger moet je niet nadenken maar voordenken….
    De zwakste schakel in het beleggingsproces is de belegger zelf…..
    Als je reageert krijg je eerder gelijk van de markt dan als je anticipeert….
    Het is beter te reageren op hetgeen je waarneemt, dan te anticiperen op hetgeen je hoopt…
    Zonder kuddedieren zijn er geen trends….
    Verliezen door discipline is niet erg, verliezen door gebrek er aan wel….
    Goed of fout is niet van belang, hoeveel je wint als je goed zit en verliest als je fout zit, daar gaat het om….
    Wel eens met een beer of stier gevochten? En beviel het?
    In de kolkende massa van angst en hebzucht leveren emotie en ratio een verbeten strijd om de heerschappij…
    De massapsychologische reacties op de beurs zijn als die in het theater, als iemand hoest, hoest meteen de hele zaal….
    Een lange termijn belegger is een korte termijn belegger die verkeerd heeft gemikt….
    De ultieme droom van een speculant is het terugzien van de oorspronkelijke aankoopkoers….
    Winst nemen en verlies houden is niet slim, draai het om…..
    Als de wind draait moet je de zeilen aanpassen, niet proberen de wind te keren….

    De analist
    Er is niets mis met de chart, het probleem zit veelal bij de chartist….
    Een visie is belangrijker dan een tip….
    Als coach geef ik liever een hengel dan een vis…..
    Een analist is iemand die alles weet van beleggen, maar meestal niets van koersvorming…
    Een fundamenteel analist heeft altijd gelijk, ook al krijgt ie het niet….
    Een technisch analist krijgt altijd gelijk, ook al heeft ie het niet….
    Het getuigt van grotere lef om je mening te herzien dan er aan vast te houden….
    Voorspellen is erg moeilijk, zeker als het over de toekomst gaat….
    Zelfs een aap valt wel eens uit de boom…..

    Disclaimer: Nico Bakker (www.nicoprbakker.nl ) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan The Royal Bank of Scotland(www.rbs.nl/markets ).

    BeantwoordenVerwijderen
  122. INT Files Civil Claim vs Posters on Stockhouse

    artois4 on 3/14/2012 11:07:19 AM

    Looks like companies are going to start standing up and taking bashers/shorters to task. I am betting more and more companies jump into action soon also.
    Stock bashers are the bacteria of the investment world and hurt everyone for self gain.

    Intertainment Files Civil Claim Against Defamatory Posters on Stockhouse
    TORONTO, CANADA--(Marketwire - March 13, 2012) - Intertainment Media Inc. ("Intertainment" or the "Company") (TSX VENTURE:INT)(OTCQX:ITMTF)(FRANKFURT:I4T) announces that the Company has filed a claim in the Supreme Court of British Columbia, Canada against John Doe No. 1, aka MaydayMalone, John Doe No. 2, aka f3drivr, and John Doe No. 3, aka CESpumper ("Defendants") who have posted false, malicious and defamatory comments ("Posts") on the Stockhouse website.
    Intertainment is claiming general and punitive damages and seeking an injunction consequent to the following matters:
    Each of the Posts was known by the responsible Defendant to be false, or was made recklessly, without regard to whether it was true or false;
    Each of the Posts was made by the responsible Defendant with malice, spite and ill will and was calculated to disparage Intertainment and Intertainment's chosen business, to damage Intertainment's reputation in the community, and to lower Intertainment in the minds of right thinking members of society, and did have these intended effects; and
    Each of the Posts was published in the form known by the responsible Defendant to be visited by persons with a financial interest in Intertainment.
    "The Company is adamant that it will defend itself and the rights of its stakeholders and will not let the defamatory actions of those that hide behind anonymity to undermine the value being built by the Company and its businesses," said David Lucatch, CEO of Intertainment Media Inc.
    The Company routinely engages in communications that are forthright and open to discussion by all parties. It regularly provides market updates and non-confidential information to educate and inform the public at large about its activities and endeavors.
    The Company will continue the process to identify the persons and organizations making and supporting improper postings and will pursue further legal options.

    BeantwoordenVerwijderen
  123. maandag 19 maart 2012
    JO LERNOUT KRIJGT ENKELBAND

    De oprichter van het Belgische spraaktechnologiebedrijf Lernout & Hauspie is veroordeeld tot het dragen van een enkelband. Probleem: ze zijn op...

    Van ster tot stakker. Lernout & Hauspie was de juweel in de kroon van de Belgische technologie-sector. Met hun spraaktechnologie liepen Pol Hauspie en Jo Lernout in de jaren negentig voorop en stonden ze regelmatig op de cover van internetbladen als Business 2.0, Red Herring en Wired. En natuurlijk de Wall Street Journal, want de beurskoers van Lernout & Hauspie trok ook op winst beluste beleggers. En Lernout & Hauspie was een van de lieveling in de e-hype op de beurs.

    Tot rond 2000 duidelijk werd dat L&H met behulp van zelf opgerichte spookbedrijven de koers kunstmatig omhoog krikte. Het proces tegen de top van Lernout en Hauspie begon in 2007. Daarbij werd ook ceo Gaston Bastiaens veroordeeeld. Bastiaens was een internationaal bekende figuur: hij was werkzaam bij Philips en halverwege de jaren 90 was hij bij Apple verantwoordelijk voor de introductie van de voorloper van de iPad, de Apple Newton.

    Hauspie had al eerder straf gekregen nadat hij had bekend met de cijfers te hebben gesjoemeld en is inmiddels weer op vrije voeten. Maar Lernout ging in hoger beroep. Hij ontkent nog steeds schuld. Nu krijgt hij drie jaar lang een enkelband die hem aan huis zal binden. Dat duurt overigens nog wel even, want er zijn geen enkelbanden vrij op dit moment. Tot die tijd zit hij in de gevangenis.

    De technologie van Lernout & Hauspie wordt gebruikt nu in enkele topmodellen van Mercedes en BMW. Ook Google zou de technologie van de Belgen in zijn spraakdiensten hebben ingevoerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  124. Metalex discovers another large (18Ha) kimberlite in Angola
    Press Release: Metalex Ventures Ltd. – 2 hours 59 minutes ago

    Symbol Price Change
    MTX.V 0.43 -0.00

    KELOWNA, BC, March 21, 2012 /CNW/ - Metalex Ventures Ltd. (TSXV : MTX.V - News) ("Metalex", the "Company ") is pleased to report the recent progress on several of its projects.
    Morocco Multi-Commodity Project
    In Morocco the Company is pleased to report that the airborne magnetic and radiometric survey is now complete. This survey covered virtually the entire 17,100 square kilometer license over which an extensive geochemical survey indicated the potential for a variety of commodities. A total of 88,146 line kilometers were flown and the final survey reports should be complete at the end of March.
    Angola Diamond Project
    A third target is now being tested at the Company 's Angolan project. The current drill program is focused on testing large geophysical anomalies in the immediate proximity of the Cuango River, which downstream has large alluvial diamond deposits which are being mined.
    A third anomaly (MB04), estimated at 18 hectares based on its geophysical signature has now been field confirmed as a kimberlite as a part of this program. Initially a vertical core hole (LDH009-1) encountered sandstone at 4.3 meters before intersecting potential kimberlite from 8.2 to 9.8 meters, 15.8 to 48.5 meters and from 431.9 to 434.3 meters. Intervening sections comprised sandstone and mudstone which is interpreted to represent crater infill. Sandstone was also intercepted below the last kimberlitic intersection to the end of hole at 594.7 meters. Core from this hole is en route to Canada by DHL air cargo.

    BeantwoordenVerwijderen
  125. 2)
    A second inclined hole (LDH009-2) is now underway and is being drilled from the same location as LDH009-1 but is inclined at -50 degrees towards an azimuth of 318 degrees. Sandstone was intersected at a depth of 4.3 to 18.0 meters where interpreted kimberlite was intersected until 65.8 meters. The hole then re-entered sandstone which is interpreted to represent crater infill to the present depth of drilling at 206.3 meters.
    Core from hole LDH006 which tested the 7 hectare MB02 anomaly is currently being processed by the C.F. Minerals laboratory for diamonds and diamond indicator minerals.
    U2 Diamond Project
    Through the remainder of 2012 the Company will be completing the preparatory work for the upcoming 10,000 ton bulk sample of the U2 kimberlite.
    The proposed bulk sample is to be collected by 48 large diameter (60cm) reverse circulation holes and the kimberlite from the holes will be processed at a plant on site. This plant is being custom designed to meet the specifications of the U2 kimberlite. The processing plant, drill and all other supplies needed for the program will be mobilized to site in early 2013 by winter road.
    Drilling and processing of the bulk sample are expected to take approximately one year. This will allow the drill and unneeded equipment to be demobilized by winter road the following winter.
    AMEC Environment and Infrastructure ("AMEC") was contracted in September, 2011 to complete the permitting required for the program and this is well underway. AMEC has also commenced environmental baseline studies for the project area.
    Metalex and Dundee Corporation are now completing the Earn In Agreement.
    The Company also announces that Dundee Corporation has advanced the $5,000,000 convertible loan forming part of the larger transaction involving the development of the U2 kimberlite pipe, as more particularly detailed in the Company's January 20, 2012 news release. Any shares issued on conversion of the loan would be subject to a hold period expiring June 1, 2012
    The U2 kimberlite pipe is a highly prospective diamond development project located in the James Bay Lowlands of Ontario, near De Beers' Victor Mine. Diamonds recovered from the U2 pipe are of exceptional quality - with 88.8% by weight of the +1.7mm diamonds being white and 1.1% being colored. The large 9.3 hectare U2 pipe shows the potential to host a substantial tonnage.

    BeantwoordenVerwijderen
  126. Mededeling aan alle grote en kleine gokkers:

    Vrijwel iedereen denkt dat er geen hoger bod komt op TNT Express, als contrarian voel ik me dus min of meer verplicht om iets anders te (be)denken.

    Omdat een bedrijf als TNT bijna nooit te koop komt, ZOU het kunnen gebeuren dat er toch nog een hoger bod komt b.v. van de Chinezen, de Arabieren, een concullega of private equity.
    Fedex zal in ieder geval gruwelijke spijt krijgen als ze niks proberen.

    Ik heb dus wat out-of-the-money opties gekocht voor het geval dat er toch nog iets gebeurt.
    Vanaf ca een tientje kan iedereen meegokken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. wat lees ik nou? Precies die opties heeft gekocht????
      Ben je nu een contrarian aan je eigen mening? ;-)

      je gokt op biedingsstrijd of gewoon een hoger bod? ach wat maakt het uit...je opties zullen stijgen. Inderdaad een leuke gok.

      Justme

      Verwijderen
    2. Justme,

      voor dit specifieke geval maak ik een uitzondering, een vergelijkbare hoeveelheid aandelen kopen kost gewoon teveel geld.

      Ik heb heel goed geboerd dit jaar in Europa, dus ik kan me wel een klein gokje veroorloven, de kans op een positieve uitkomst schat ik op laten we zeggen ca 25%.

      Verwijderen
  127. Dat kan best grappig worden. Maar out-of-the-money (black swan) betekent in jouw geval....?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hendrik,
      dat is de 9,60.

      En ik gok op een bod van ca 11 a 12.

      Verwijderen
    2. een bod van 11 of 12 vind ik wel erg hoog. Ik schat de kans op een hoger bod slechts op 5%. Misschien kan Fedex een bod doen , laten zegen op 10 euro. Ze weten dat UPS er dan toch overheen gaat en hebben ze de concurrentie wat meer laten betalen :-)

      De put-opties 9,60 doen trouwens nog ongeveer 0,25 (wel laag volume), vreemd, want ik kan me niet voorstellen dat UPS hun bod nog gaat intrekken.

      Justme
      p.s. ik richt me meer op Shell, zit weer onder de 27, en als ze laag in de 26 komen, dan ga ik weer putjes schrijven.

      Verwijderen
  128. Ridderkerk, 22 maart 2012
    Participanten Sabon FunDing keuren voorgenomen overname iCentre goed
    Sabon FunDing wordt Brand FunDing
     Participanten van Sabon FunDing keuren de voorgenomen overname vaniCentre goed
     Naam Sabon FunDing wijzigt in Brand FunDing
     iCentre wordt als nieuwe investering aan het fonds toegevoegd
     BCU Holding, grootparticipatiehouder van Brand FunDing verkoopt participaties om de
    voorgenomen overname van iCentre te financieren
     Door herplaatsing van participaties door BCU Holding is er geen verwatering van bestaande aandeelhouders
     Het voornemen is de nominale waarde in een verhouding van 1:25000 te splitsen
     Met de toevoeging van iCentre aan Brand FunDing verwacht Brand FunDing een omzet van
    €200 miljoen en een EBITDA van €17 tot €18 miljoen te kunnen realiseren.
    Participanten van Sabon FunDing hebben donderdag 22 maart tijdens de participantenvergadering ingestemd met de overname van iCentre, Nederlands grootste Apple premium reseller. Het is het voornemen om iCentre als nieuwe investering aan het fonds toe te voegen. Daarnaast gaan de participanten ook akkoord met de naamswijzing van Sabon FunDing in Brand FunDing.
    BCU Holding, grootparticipatiehouder van Brand FunDing, verkoopt ter financiering van de overname (een deel) van zijn participaties. De opbrengst daarvan wordt 1 op 1 als informele kapitaalstorting in Brand FunDing gestort. Het totaal aantal uitgegeven participaties blijft gelijk (621). Het voornemen is
    de nominale waarde in een verhouding van 1: 25000 te splitsen.
    Met de toevoeging van iCentre aan Brand FunDing verwacht Brand FunDing een omzet van €200
    miljoen in 2012 en een EBITDA van €17 tot €18 miljoen te kunnen realiseren. De afronding van de voorgenomen transactie zal in de komende weken na het due diligence onderzoek plaatsvinden. De afronding van de voorgenomen transactie zal naar verwachting eind april zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  129. Beste mensen,

    een aparte vraag, ik hoop dat dit mag op dit forum. Vorig jaar heb ik geinvesteerd in United States Oil (USO). Nog steeds in bezit en een (kleine) winst gemaakt. Ik krijg echter per post nu een tax package, Schedule K1 (Form 1065) formulier binnen en begrijp er niks van. Als ik de instructies lees dan begrijp ik er soms uit dat ik vanwege USO belastingplichtig ben in de VS (voor het jaar 2011) en soms lijkt het alleen een overzicht dat ik moet ondertekenen als toevoeging bij een EVENTUELE belastingaangifte indien erom gevraagd wordt door de IRS. Iemand ervaring met dit soort formulieren en wat je ermee moet? Op internet al gezocht maar weinig gevonden, ik zoek nog verder.
    Alvast bedankt.

    Justme

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. JustMe,

      dankzij IB krijg ik ook regelmatig dat soort papierstapels, dat komt omdat IB zich moet houden aan de Amerikaanse belastingregels. Als je USO koopt via een NL-bank dan krijg je dit soort papieren niet.

      Zolang je niet belastingplichtig bent in de USA en/of geen USA-dividendbelasting wilt terugvragen, dan zijn dit soort papieren niet van belang.

      Waarschijnlijk is USO een soort 'limited partnership' (of zoiets) en moeten in principe de partners/aandeelhouders belasting betalen over hun winstaandeel (voor zover aanwezig).

      Verwijderen
    2. Precies, bedankt voor je antwoord. Ik zit bij Todays (en dus via IB) en krijg ook stapels papieren, rapporten etc binnen. Altijd leuk om stemrecht te krijgen 4 tot 6 weken na de verstreken stem-datum ;-).
      USO is inderdaad een "partnership". Ik doe er verder dus niks mee.

      Justme

      Verwijderen
    3. JustMe,

      zelf zit ik short in UNG, dat is fiscaal pas echt leuk: ik heb dus een negatief aandeel in een negatieve winst....!!! (lol)

      Ik heb trouwens net voor het eerst eens gestemd en wel voor het bestaande bestuur van Baja, dat een enorme knokpartij voert met een grootaandeelhouder.

      Zowel Baja als de grootaandeelhouder spenderen heel veel geld en tijd om dit gevecht te winnen.

      Verwijderen
    4. eerste keer gestemd? hoe? online?
      Ik kreeg vandaag weer post. Van MIO, dated: 10 februari, special meeting of shareholders op 8 maart, en vandaag 29 maart krijg ik dat dus per post binnen. Of ik wil stemmen, jaja.

      Justme

      Verwijderen
    5. Justme,

      Baja was ruimschoots op tijd bij wijze van uitzondering en ik kon dus gewoon per post stemmen.

      Verwijderen
  130. wo 28 mrt 2012, 15:26
    Participaties in Sabon gesplitst

    RIDDERKERK (AFN) - Sabon FunDing maakte woensdag bekend dat elke participatie in dat bedrijf wordt gesplitst in 25.000 participaties in Brand FunDing, de naam waaronder het bedrijf verder gaat.

    De participaties in Sabon FunDing hebben een nominale waarde van 1583,26 euro, die in Brand FunDing 0,0633304 euro. NYSE Euronext is gevraagd de handel in en notering van de participaties in Brand FunDing te laten aanvangen op 4 april.

    BeantwoordenVerwijderen
  131. do 29 mrt 2012, 14:35
    Verschil Duitse aandelen en obligaties extreem groot

    AMSTERDAM - Hoewel de Duitse aandelenindex DAX, die de dertig grootste beursgenoteerde ondernemingen omvat, in de laatste maartweek weer onder de 7000 punten is gedoken, blijft de stijging van zoiets van 20 procent sinds begin dit jaar opmerkelijk. Nog indrukwekkender is rond 40 procent waarmee de DAX sinds het dieptepunt in september van het vorig jaar omhoog is gegaan.
    Welke factoren zijn voor de koersrally van de afgelopen zes maanden verantwoordelijk? Ten eerste het feit dat de beurs vorig jaar zomer zwaar overdreef, en wel naar beneden. Veel beleggers geloofden dat de wereldeconomie weer in een recessie, zoals in 2009, terecht zou komen omdat een aantal conjunctuurindicatoren daarop schenen te wijzen.
    Toen die indicatoren echter in de herfst van 2011 stabiliseerden, sloegen moedige beleggers toe en kochten aandelen. Onderzoek heeft aangetoond dat de koerswinsten van aandelen in de eerste fase van conjunctuurherstel het sterkst zijn: dat komt overeen met het koersbeeld van de afgelopen tijd.
    De echte drijvende kracht achter de koersstijgingen is de door de centrale banken, onder leiding van de Amerikaanse Federal Reserve, uitgevoerde expansieve geldpolitiek. De vrees dat tenminste delen van deze liquiditeit weer uit de circulatie kunnen worden genomen, schrikt beleggers niet af. Die gaan er eerder vanuit dat de zogenoemde Quantitative Easing nog niet voorbij is.
    De ontwikkelingen op de aandelenbeurzen lijken de argumentatie van de monetaristen dat het in de eerste plaats op geld aankomt, te bevestigen. Hoe meer liquiditeit ter beschikking staat, hoe lager de rentes, hoe beter dat is voor de aandelenmarkt.
    Hoe het met de aandelenmarkten verder gaat, kan niemand precies zeggen. Maar het lijkt wel vast te staan dat een verdere stijging van de DAX in hetzelfde tempo als in het afgelopen halfjaar hoogst onwaarschijnlijk is. Naast cyclische zouden dan ook structurele factoren de rally moeten voortstuwen, en juist daaraan ontbreekt het.
    Door de financiële crisis valt de economische groei bijna overal tegen. Boomende woningmarkten zijn allang verleden tijd, wat invloed heeft op de consumentenbestedingen. Opkomende markten, als bijvoorbeeld de vroeger extreem groeiende BRIC-landen, moeten stappen terugdoen op hun groeipad. Hierdoor wordt het koerspotentieel van aandelen in de industrielanden begrensd.

    BeantwoordenVerwijderen
  132. 2)
    Dat wil echter niet zeggen dat de westerse aandelenmarkten nu aan de vooravond van een duidelijke correctie staan. Dat komt vooral omdat aandelen gunstig gewaardeerd zijn. Volgens Peter Oppenheimer, aandelenstrateeg bij Goldman Sachs, zijn aandelen nu ten opzichte van staatsobligaties attractiever dan ooit eerder in de huidige generatie. Dat komt tot uiting in het verschil tussen de koerswinstverhouding en de koersrenteverhouding (het omgekeerde van het actuele rendement op staatsobligaties).
    Voor de Duitse DAX bedraagt de koerswinstverhouding circa 12, de van de tienjarige staatslening afgeleide koersrenteverhouding meer dan 50. Dat is, met een blik op de grafieken van de afgelopen twintig jaar, een buitengewoon groot verschil. Van 1990 tot begin 2002 liepen beide verhoudingen min of meer parallel, na 2002 nam het verschil tussen koerswinst- en koersrenteverhouding steeds meer toe: met wisselingen van 10 tot ruim 50.
    Het is op zich logisch dat het rendement op Duitse staatsobligaties zo gering is want die gelden, als gevolg van de Europese schuldencrisis, immers bij uistek als veilige haven in het eurogebied. Dat voor aandelen in onzekere tijden een hogere risicopremie geldt, is eveneens logisch. Zelfs als daar rekening mee wordt gehouden, is het waarderingsverschil zeer groot.
    Het verschil wordt kleiner als de koerswinstverhouding van aandelen toeneemt, en dat komt erop neer dat koersen omhoog moeten. Het wordt ook kleiner als de koersen van Duitse staatsobligaties substantieel dalen. Of dat laatste gebeurt is met name afhankelijk van hoe de centrale banken zich in de toekomst opstellen en wanneer zij ermee beginnen hun expansieve geldpolitiek te beëindigen.

    Hans Amesz is onafhankelijk beleggingsdeskundige.

    BeantwoordenVerwijderen
  133. Nuinsco Updates Current Status of Projects and Initiatives
    Highlights:
    - Nuinsco plans to maintain a presence in MENA region.
    - Prairie Lake metallurgical program producing positive results, reporting is expected in April.
    - Two drill holes completed in on-going program at Diabase Peninsula property in the Athabasca Basin.
    - Berta project to be the focus in Turkey, joint venture partner Xstrata is planning $1.7 million work program, including diamond drilling, in 2012.
    - Drilling program to start in Chibougamau mining camp.
    - CBay Minerals Inc. to be funded by RTO/IPO in the second half of 2012.
    - Company is actively assessing opportunities in Canada and abroad.
    -----------------------------------------------------------------------------------------
    CBay Minerals - Chibougamau Assets
    Late in 2011, Nuinsco acquired, with its 50% partner Ocean Partners Holdings Limited ("Ocean Partners"), a pool of past-producing copper/gold mines, processing and tailings impoundment facilities, mine development projects and exploration properties (the "CBay Assets") in Chibougamau, Quebec, a historically prolific mining camp. In early 2012, the Company announced the appointment of Roland Horst as CEO of CBay Minerals Inc. ("CBay"), the company created to advance the CBay Assets.
    Since his appointment, Mr. Horst has focused on identifying the most appropriate means to structure CBay with an eye to taking CBay public to finance its activities without diluting Nuinsco's other assets while maximizing the value of these assets for shareholders. At present, CBay is pursuing a structure that would culminate in the public listing of CBay before the end of 2012. Further details will be provided once the structure has been finalized.
    "Management has always believed that the Chibougamau properties have both near-term production potential and extremely attractive exploration upside which we are planning to test with a drilling program in the very near future," said Mr. Galipeau. "Under Roland's leadership we intend to realize this potential."
    "The opportunity to put together a new company with a base of properties this solid and diverse doesn't happen very often and making CBay a separately-structured and well-capitalized public company with Nuinsco and Ocean Partners as significant shareholders is the best way to achieve a realistic valuation of the CBay Assets for the benefit of Nuinsco shareholders," added Mr. Horst. "The CBay Assets are not well understood by the market, and we are working with brokerage firms, bankers, investors and the media to generate a level of understanding of the value that CBay has."
    The CBay Assets represent a very substantial presence in a mining camp which has historically produced 1.6 billion pounds of copper and 3.4 million ounces of gold from 18 past-producing mines. CBay has the rights to:
    -- eight past-producers on the Lac Dore fault and the significant potential
    to add to the known mineralization at these projects;
    -- one partially-developed high-grade copper mine - the Corner Bay Mine;
    -- a permitted 3,000 tonne per day mill and tailings impoundment facility;
    and
    -- in excess of 96,000 acres of highly-prospective exploration property.
    --------------------------------------------------------------------------------------

    http://finance.yahoo.com/news/nuinsco-updates-current-status-projects-204504908.html

    BeantwoordenVerwijderen
  134. ma 02 apr 2012, 07:15
    FD Mediagroep koopt website Inveztor.nl

    AMSTERDAM (AFN) - De FD Mediagroep koopt voor een onbekend bedrag een belang van 90 procent in de beleggerwebsite Inveztor.nl van Michael Kraland. Dat meldde oprichter Kraland zondagavond laat in een bericht op Inveztor.nl.

    De FD Mediagroep was in het verleden een van de medeoprichters van de website. Kraland zelf houdt 10 procent en wordt columnist bij het Financieele Dagblad. Als onderdeel van de transactie zal hij enkele juridische procedures tegen het FD stopzetten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. http://inveztor.nl/2012/04/fd-koopt-inveztor-van-kraland/

      Verwijderen
    2. Is dit een 2 april grap...???

      Verwijderen
    3. Blijkbaar is dit bericht inderdaad een 1 april grap, het was ook te mooi om waar te zijn (voor Kraland).

      Behalve een grap is het natuurlijk ook een voorzet voor een schikking.

      Verwijderen
  135. Sabon Funding AEX:SBN, NL0009364041

    Realtime (EUR) Verschil Volume Bied Laat Vandaag 52W
    160.000,000 +26.850,00 (+20,17%)
    09:38:15

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Sabon is inmiddels gesplitst 1 op 25.000 en de naam is gewijzigd in Brand Funding.

      Op de eerste dag heb ik gekocht tegen 5,35, tot mijn stomme verbazing staat de koers even later op 8...!!

      8 x 25.000 = dus 200.000 pre-split.

      Het bedrijf heeft recent de 2 grootste Apple-dealers in de Benelux overgenomen.

      Verwijderen
    2. Brand Funding dendert gewoon door: 9,70 gezien.
      Pre-split is dat bijna ca 250.000, oftewel dit aandeel is ca 5x over de kop gegaan in een paar maanden tijd.

      Verwijderen
  136. Om ppprecies te zijn nog een derde van de waarde over van Victory nickel en Nuinsco op het moment toen Precies deze aandeeltjes tipte?

    BeantwoordenVerwijderen
  137. za 21 apr 2012, 09:00
    De portefeuille van Henk Huising (32)
    Gok niet op één aandeel, zorg voor spreiding

    AMSTERDAM - Henk Huising belegt al vele jaren en over het algemeen zeer succesvol. Hij begon in 1996 met de aankoop van aandelen in Philips, waarvan de koers drie jaar later was verdrievoudigd.

    Beste belegging: ,,De aankoop van Apple halverwege 2009 voor $135, dus net na de kredietcrisis. Ik zit nog altijd in Apple, dat nu op ruim $600 staat."
    Grootste sof: De aankoop van 80.000 aandelen in TIE eind 2003. ,,Weliswaar bleef het verkoopverlies zeven maanden later beperkt tot €800, maar deze belegging bezorgde me wel mijn grootste emotionele schade. Tussentijds was de winst opgelopen tot een slordige € 14.000. Ten onrechte bleef ik in het softwarebedrijf geloven. Ik had hier ook nooit twee derde van mijn vermogen in mogen stoppen en heb ervan geleerd altijd te spreiden."
    Strategie
    ,,Het grootste stuk van mijn portefeuille zit in aandelen die ik voor de lange termijn aanhoudt, waaronder het fantastische bedrijf Acomo. Door voor 20% in achtergestelde leningen zoals van Wolters Kluwer te beleggen, zorgt ik voor een stukje rust in de portefeuille. En voor periodieke rente-inkomsten die aanzienlijk boven die op een spaarrekening liggen. Met het overige geld maak ik korte ritjes in speculatievere aandelen, waarbij ik me door technische analyse laat leiden. Tevens handel ik in opties, maar vooral om aandelenposities af te dekken."
    Dit is de iets uitgebreidere versie van het derde krantenartikel in de reeks 'De portefeuille van'. Indien u ook met uw beleggingen in de zaterdageditie van de Financiële Telegraaf wilt komen, e-mail dan naar redactie@dft.nl

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. SPREIDING, SPREIDING, SPREIDING...!!!!

      Ik heb het al zo vaak gezegd en zal het eindeloos blijven herhalen...!!

      Spreiding is en blijft de basis van iedere succesvolle belegger/stockpicker, zowel op de korte, als op de lange termijn.

      Vooral de laatste tijd is dit nogmaals overduidelijk geworden, kijk maar eens naar het koersverloop van relatief veilige aandelen zoals BP, PostNl, KPN en TNT Express.

      Ook in tijden van grote (koers)ellende zijn er altijd wel aandelen die het toch goed doen, zoals bv Tetragon, de preferente aandelen RBS (vroeger ABN) en Ziggo.
      In de exploratiesector staan talloze aandelen in de buurt van de nivo's tijdens de Lehmancrash en toch zijn er winnaars te vinden zoals bv TAG Oil en Afren.

      Verwijderen
  138. Analisten zien nieuw Japan-mirakel
    23 Apr 2012 om 16:45 - IEXProfs Redactie - Gerelateerde onderwerpen: Japan

    Herstel van de tsunami en Fukushima-ramp duwen Japan richting een nieuw groeiwonder. Dat is de consensus onder 2600 analisten die persbureau Bloomberg wereldwijd enquêteerde. Zij voorspellen dat de fondsen in de Nikkei 225 over heel 2012 een winstgroei zullen laten zien van 69%, "de grootste voorsprong op andere landen sinds 2001", aldus Bloomberg. Op een gemiddelde waardering van 24,5 keer de winst behoren Japanse aandelen nu al tot de duurste ter wereld.

    Sinds 2009 klom de MSCI All-Country World Index drie keer zo hard als de Nikkei 225. "Voor Japan is het ergste achter de rug wat betreft de bedrijfswinsten," zegt Masafumi Oshiden, fondsmanager bij ING, tegen Bloomberg. "Consumenten kopen weer." Pessimisten zijn er ook. Zij wijzen op de enorme verliezen die Sony en Sharp onlangs rapporteerden, en op het feit dat de Japanse economie drie van de laatste vier jaren krimp vertoonde.

    De meerderheid van de analisten die Bloomberg ondervroeg, voorspellen dat de MSCI All-Country World Index dit jaar zal afsluiten met een winstgroei van 'slechts' 10%, tegen de 69% voor de Nikkei 225. De Japanse index steeg sinds november 2011 al 17% in waarde. "Te hoog en te snel," denken de weinige doemdenkers in het Bloomberg-panel.

    BeantwoordenVerwijderen
  139. Vivendi Said to Consider Company Breakup
    By Marie Mawad, Matthew Campbell and Jacqueline Simmons - Apr 25, 2012 10:43 PM GMT+0200

    Vivendi SA (VIV) is considering an overhaul of its company structure that may lead to a breakup of the owner of the world’s largest music and video-game companies, according to people with knowledge of the matter.
    One option under discussion is to split the Paris-based company into two, with one part incorporating media assets such as Universal Music Group and video-game maker Activision Blizzard Inc. (ATVI), said the people, who asked not to be identified because the deliberations are private. The other would include Vivendi’s telecommunications and content distribution units, they said, adding that the internal review is at an early stage.

    A sign hangs outside the headquarters of Vivendi SA in Paris. Photographer: Antoine Antoniol/Bloomberg
    Vivendi’s supervisory board, led by Chairman Jean-Rene Fourtou, is seeking to reverse a slide in the company’s stock and reduce a discount he puts at almost 40 percent because of the way Vivendi is structured as a holding vehicle of multiple units. The board is due to discuss the alternatives during a three-day summit with top executives in June, one person said.
    Other options may include a partial or complete spinoff of pay-TV operator Canal Plus, which is 20 percent owned by publisher Lagardere SCA (MMB), the people said.
    Changes in top management may also be announced after the meeting, one of the people said.
    Shares Jump
    Vivendi’s American depository receipts jumped as much as 8 percent in the final minutes of trading in the U.S. On the Paris exchange, the stock has fallen 21 percent this year, the worst performance in France’s benchmark CAC 40 Index.
    A Vivendi spokesman said the company “vigorously denies having the intention to separate from Canal Plus.” He said there has been no decision on a review of corporate structure and referred to a letter to shareholders on March 27.
    In the letter looking into the reasons for a “disappointing” stock performance, Chief Executive Officer Jean-Bernard Levy said Vivendi’s portfolio of assets made sense, though he said the board “regularly posed the question of the group’s perimeter.”
    Levy last year spent 7.95 billion euros ($10.5 billion) to take full control of French mobile-phone company SFR. Vivendi’s largest division has seen its earnings decline as new operator Iliad SA (ILD) builds market share.
    Shareholder Pressure
    At 16.6 billion euros, Vivendi’s market capitalization compares with almost 40 billion euros in total value of its various businesses, not counting 12 billion euros of net debt, according to estimates by Morgan Stanley analysts. The investment bank values SFR alone at 12.9 billion euros, and Brazilian phone unit GVT at 5.2 billion euros.
    Levy and Fourtou faced calls to change managers and invite new members to the board at the company’s shareholder meeting last week. Levy also came under fire from shareholders asking for plans to tackle the company’s low valuation.
    “Our conglomerate discount has become gigantic, close to 40 percent,” Fourtou said at the meeting in Paris. “We will not stay idle, and there are no taboos about how we will tackle this. We will look over our strategy, our perimeter and our image among investors.”

    BeantwoordenVerwijderen
  140. Informatie over uw abonnement
    25 apr 2012 | Redactie | De Kapitalist | 0 reacties | Geplaatst in: Van de redactie
    Informatie voor abonnees van De Kapitalist, Schmull Nieuwsbrief en Schmull Strategie. lees meer


    Inveztor biedt geen abonnementen meer aan!!!

    Anders gezegd: ze stoppen ermee.

    BeantwoordenVerwijderen
  141. Particuliere belegger is wél slim
    26 Apr 2012 om 17:00 - IEXProfs Redactie -

    Particuliere beleggers kunnen koersstijgingen van aandelen wel degelijk voorspellen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Amerikaanse economen Paul Tetlock (Columbia Business School) en Eric Kelley (Eller College of Management, University of Arizona). Kelley en Tetlock zullen hun bevindingen binnenkort publiceren in de gezaghebbende Journal of Finance, zo meldt MoneyScience, een social network voor economie-nerds.

    De twee hoogleraren onderzochten voor 2,6 biljoen dollar aan orders uit de periode 2003 tot 2008. De aan- en verkopen betroffen vrijwel alle beursgenoteerde Amerikaanse aandelen en omvatten eenderde van de totale handel door 'zelfkazende' particulieren in die jaren. Verder scheidden zij "agressieve" orders (tegen elke prijs) en "passieve" tegen een vooraf afgesproken koerslimiet.

    "Agressieve" aankopen gaan opvallend vaak vooraf aan gunstig nieuws over het betrokken aandeel, waardoor de kopers profiteren van de koersstijging dankzij dat nieuws. Tetlock zoekt de oorzaak in een informatievoorsprong. "Stel dat natuurkundigen veel meer weten over microchips dan Wall Street-analisten," oppert hij. "Dan kopen zij als eerste aandelen AMD." Pas daarna 'besmet' hun kennis de rest van de markt.

    "Passieve" orders 'voorspellen' de markt doordat zij liquiditeit verschaffen aan beleggers die willen of moeten handelen. "Stel, AMD daalt in koers omdat een beleggingsfonds het aandeel dumpt om klanten te kunnen uitkopen die hun geld uit het fonds willen halen," aldus Tetlock. Als het aandeel daalt tot de limiet die de potentiële 'instappers' hebben ingelegd, beginnen die vanzelf te kopen - en gaat de AMD-koers weer omhoog.

    De vraag is waar deze onverwacht slimme particulieren vandaan komen. Tetlock denkt dat zij de overlevenden zijn van een botte darwinistische veldslag. "Particulieren met veel dotcom-aandelen in 2000 hebben de twee jaar daarna 80 procent van hun vermogen verspeeld, terwijl dat bij beter gespreide beleggers grotendeels intact bleef. Actieve maar slechte beleggers verloren domweg hun geld."

    BeantwoordenVerwijderen
  142. vr 27 apr 2012, 16:20
    Tegeltjeswijsheid: Sell in May

    AMSTERDAM - Nu de maand mei weer voor de deur staat, kun je er op wachten dat men weer gaat schrijven over een oude en bekende beurswijsheid: Sell in May and stay away, but do remember to come back in September. En ik vrees dat ik nu ook mee doe aan dit soort tegeltjeswijsheden.
    In de financiële wetenschap wordt er zeer veel onderzoek gedaan naar dit soort uitspraken, zoals het januari-effect en sell in May. Vaak blijken dit soort verbanden in het verleden inderdaad op te gaan en worden de inefficiënties in de markt steeds minder nadat ze bekender worden. Toch blijven er nog veel beleggers in dit soort wijsheden geloven. Om voor eens en altijd hier vanaf te zijn, heb ik alle maandrendementen sinds het begin van de AEX onderzocht.
    Eigen onderzoek
    Het gemiddelde maandrendement van de AEX van de periode mei tot en met augustus bedroeg 0,21%. In de andere maanden is het gemiddeld maandrendement 0,96 %. Het lijkt er dus dat een belegger er verstandig aan doet om de beleggingen en mei te verkopen en later weer in te stappen.
    Maar uiteraard is dit niet zo. Sinds 1983 tot en met dit jaar behaald een belegger in de zomermaanden nog steeds een positief rendement. Waarom zou je dus verkopen? Daarnaast is het zo dat bijna alle ondernemingen het dividend in de zomermaanden uitkeren. Gemiddeld is dit circa 2 tot 3 procent. Historisch gezien heeft een belegger in de zomermaanden dus gemiddeld minimaal 3 procent verdiend.
    Dit moet je vergelijken met een belegger die we alles verkoopt en de opbrengst naar de bank brengt. Deze belegger maakt twee keer transactiekosten voor het in- en uitstappen. Stel dat de transactiekosten 0,5 % zijn. In totaal maakt de belegger dus 1 procent kosten en loopt hij 3 procent mis. In 4 maanden tijd moet hij dus 4 procent rente krijgen. Dit betekent dat de bank hem een rente van 12 procent per jaar moet vergoeden. Uiteraard is dat niet reëel.
    Come back in October
    Maar wellicht verandert een en ander als we wederom eind april alles verkopen, maar nu pas in oktober instappen. We missen dan de maand september die vaak negatief is. Dit maakt inderdaad behoorlijk veel uit. Ons gemiddeld maandrendement daalt dan van plus 0,2 procent naar min 0,2 procent. In deze vijf maanden behalen we dus een negatief rendement van ruim 1 procent. Echter, ook hier geldt weer dat we het dividend van minimaal 2 procent mislopen. Daarnaast moeten we de transactiekosten maken. Kortom, ook hier schiet een belegger niet echt veel mee op.
    Verkoop september
    Hoewel ik hier geen mooie spreuk over kan verzinnen, is het wel verstandig geweest om de maand september over te slaan. Dus eind augustus verkopen en begin oktober weer instappen. Sinds 1983 blijkt namelijk het gemiddelde rendement in september ruim 2 procent negatief te zijn. De bank moet wel zeer hoge kosten berekenen om dit effect teniet te doen. Daarnaast blijven we gewoon het dividend van de zomermaanden incasseren.
    Mocht u nu of in de toekomst iemand tegenkomen die begint over het sell in may-effect, dan kunt u nu met een gerust hart zeggen dat dit in Nederland onzin is. Beter is het om eind augustus te verkopen en begin oktober in te stappen.
    Wat iedereen echter voor zichzelf moet bepalen, is de vraag of een gebeurtenis / trend uit het verleden ook in de toekomst plaats zal vinden. De kans hierop wordt natuurlijk een stuk groter als een effect zich over een lange periode voortdoet. Wat mij betreft is 30 jaar wat dit betreft lang te noemen.
    Maar om zelf met een mooie tegeltjeswijsheid af te sluiten: Niets is zo moeilijk als het doen van voorspellingen, zeker als het de toekomst betreft.

    Drs Richard H.J. de Jong RBA is adjunct directeur vermogensbeheerbij Van Lieshout & Partners N.V. Meer informatie kunt u vinden op www.lieshout-partners.nl.

    BeantwoordenVerwijderen
  143. OVERVIEW

    Copper North is a Canadian mineral exploration and development company. Copper North's mineral resource assets include the Carmacks Copper Project located in the Yukon, and the high-grade, stratiform-copper Redstone Deposit, located in the Northwest Territories. Copper North trades on the TSX Venture Exchange under the symbol COL.

    Properties

    The Carmacks project, 100% owned by Copper North, is located 220 km northwest of Whitehorse, Yukon. Carmacks is a near term producer and is permitted for construction. It will produce 32 million pounds of cathode copper per year at a cash cost of US$ 0.84/lb of copper. A positive feasibility study was completed in May 2007.

    The company also wholly owns the Redstone deposit, located in the Northwest Territories of Canada. Redstone is a high-grade deposit with claims and leases extending over approximately 160km.

    Financials

    As of October 31, 2011, Copper North has no debt and $2 M in cash


    http://www.coppernorthmining.com/s/Corporate.asp

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. aanvulling:
      Bij Redstone heeft men al ca 3,2 miljard pond koper gevonden (in 4% erts).
      Het ziet er naar uit dat daar in de omgeving nog veel meer van dat soort high-grade kopererts te vinden is.

      De huidige beurswaarde bij een koers van ca 17 cent, is minder dan 10 miljoen.

      Verwijderen
  144. May 01, 2012
    Copper North Announces Exploration Program at Redstone Property, Northwest Territories

    Vancouver, British Columbia - Copper North Mining Corp. ("Copper North" or the "Company") (TSX.V: COL) announces the planned exploration program at the 100% owned Redstone Property ("Redstone"), Northwest Territories, Canada.

    Redstone Property
    The Redstone Property is comprised of five mining leases and 13 mineral claims in the Nahanni Mining District, which extend northwest-southeast for approximately 180 kilometres across a district of known sedimentary rock-hosted copper deposits.
    Exploration Program
    The planned exploration program, comprising geological mapping, geophysical surveying, geochemical sampling and prospecting will commence in July 2012. Geophysical work will include Induced Polarization ("IP") surveys and additional ground-based Extremely-Low Frequency-Electromagnetic ("ELF-EM") surveys.
    The program will focus on assessing the lateral and vertical extent of copper mineralization around known mineral occurrences and newly-delineated prospective areas. Geophysical surveys will be guided by detailed geological mapping of the structures and stratigraphy that control the location of copper mineralization.
    Previous field work has been successful in identifying stratiform copper mineralization, structures and stratigraphy using IP surveys at the Coates Lake deposit. Further exploration is intended to locate potential chargeability and resistivity anomalies associated with copper mineralization, particularly in areas that are covered by overburden. The ground-based ELF-EM system is highly portable, requiring no cut grids or wire loops and is a low-cost means of providing electrical resistivity data to depths of up to one to two kilometres. The ELF-EM data is relatively rapid to collect and will allow follow-up IP surveys to be more strategically located.
    Mineral Deposit Research Unit - University of British Columbia
    Copper North has been working closely with the Mineral Deposit Research Unit, University of British Columbia to improve regional and deposit scale exploration strategies at Redstone. The collaboration has enabled the Company to plan a focused field campaign, which will primarily test potential deposit extensions at the high-grade, Coates Lake deposit; as well as significantly increasing the Company's understanding of the regional prospectivity of the project.
    Dr. Sally Eyre, President and Chief Executive Officer commented "we've significantly increased our understanding of the regional geology and mineral deposit genesis within the Redstone Copperbelt - which remains one of the largest and least explored, sedimentary rock-hosted copper belts in the world. We are in a unique position to maximize our exploration campaign this summer".
    The Coates Lake deposit and copper occurrences in the Hayhook Basin, which are both located within the Redstone Copperbelt, can be classified as sedimentary rock-hosted stratiform copper deposits and are geologically similar to the large, well known copper deposits of the Kupferschiefer in north-central Europe; and the copper deposits of the Central African Copperbelt in the Republic of Zambia and Democratic Republic of Congo.
    The copper occurrences at the Johnson Vein and Hidden Valley properties which are also located within the Redstone Copperbelt, exhibit different characteristics and can be classified as carbonate rock-hosted, polymetallic Cu-Ag-Zn-Bi-Co deposits.

    BeantwoordenVerwijderen
  145. 2)
    The exploration program will be supervised by Mr. Jack Milton (M.Sc.), a University of British Columbia Ph.D. candidate currently working on the Redstone Copperbelt project. The geophysical and geochemical sampling work will be carried out by Aurora Geosciences Ltd.
    The planned exploration is expected to cost an estimated $0.8 million. As at December 31, 2011, the Company had a cash balance of $1.88 million.
    Objectives
    The 2012 exploration program will focus on the Coates Lake deposit, Johnson Vein, Hayhook Basin and Hidden Valley areas of the property. The key objectives of the program include: testing the potential extensions to the Coates Lake deposit by IP and ELF-EM ground geophysical surveys and geochemical surveys; to conduct soil geochemical surveys, biogeochemical surveys, IP surveys and ELF-EM surveys on the Johnson Vein, Hayhook Basin and Hidden Valley claims and leases; and to define new regional exploration targets by prospecting and stream sediment sampling.
    Coates Lake deposit
    The Coates Lake deposit is a stratiform, sedimentary rock-hosted copper deposit that is located 116 kilometres north-east of the Cantung mine, Tungsten, Northwest Territories. At Coates Lake, mineralization comprises a high-grade, laterally continuous zone that has a demonstrated strike-length of over 6,000 metres and extends down-dip for at least 2,400 metres. The Coates Lake deposit is open to the north, where the prospective stratigraphy is inferred to extend beyond the limit of historic drilling, beneath the cover of glacial sediments. The Coates Lake deposit is also open at depth to the west and southwest.
    Hayhook Basin
    The Hayhook Basin is located approximately 80 kilometres NNW of Coates Lake. The Hayhook Basin has over ten known copper occurrences and contains the prospective stratigraphy for laterally-continuous, reduced-facies, stratiform copper-silver deposits. Much of the prospective stratigraphy in the Hayhook Basin is covered by glacial sediments. Therefore, field work in 2012 is intended to target potential anomalies associated with bed-rock mineralization under the overburden. Grab samples of chalcocite-rich dolostone from the 2010 field season have returned grades of over 13.8% copper and 15.6 g/t silver.
    The potential quality and grade of the mineral occurrence at Hayhook Basin is conceptual in nature. There has been insufficient exploration to date to define a mineral resource and it is uncertain if future exploration will result in the target being delineated as a mineral resource.
    Johnson Vein
    The Johnson Vein is a carbonate rock-hosted, fault-related, polymetallic vein Cu-Ag-Zn-Ni-Co occurrence located on a lease approximately 40 kilometres NNW of Coates Lake. Two grab samples from the 2011 field season taken from historic trenches of massive to semi-massive sulphide rock, returned grades of 16.25% Cu, 21.1 g/t Ag, 0.07% Zn, 0.16% Ni, 0.026% Co (sample a); and returned grades of 20.1% Cu, 123 g/t Ag, 0.16% Zn, 0.23% Ni, 0.041% Co (sample b). The Johnson Vein has never been drilled and can be traced laterally as talus for at least 450 metres.
    The potential quality and grade of the mineral occurrence at the Johnson Vein is conceptual in nature. There has been insufficient exploration to date to define a mineral resource and it is uncertain if future exploration will result in the target being delineated as a mineral resource.
    Hidden Valley
    The Hidden Valley lease, approximately 30 kilometres NW of Coates Lake, covers an area that contains vuggy, hydrothermal dolomite-calcite-quartz-tetrahedrite-chalcopyrite-pyrite breccias that are related to faults within carbonate rocks. Copper sulphides occur as massive lenses, pods or disseminated tetrahedrite-chalcopyrite. Although not representative of the breccia rock mass as a whole, samples of massive tetrahedrite lenses from the 2011 field season have returned grades as high as 35.0% Cu, 1800 g/t Ag, 0.65% Zn and 0.45% Bi.

    BeantwoordenVerwijderen
  146. @ precies: dat is een enorme hoeveelheid koper en de kans dat die hoeveelheid nog groter wordt is niet ondenkbaar. Maar hoe denkt u over het feit dat deze deposit in North West Territories ligt? Dat is toch wel een heel afgelegen gebied. Zouden ze daar ooit een mijn kunnen realiseren? (hoeveelheid cash is ook niet geweldig, maar goed, daar kan natuurlijk met de nodige verwatering wel wat aan gedaan worden), mvg Seadoc.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Seadoc,

      je stelt de juiste vragen: het gebied is inderdaad zeer afgelegen, maar verder bij uitstek geschikt voor mijnbouw: heuvels, geen moeras en geen bomen. Niet zo lang geleden was er een exploratiehype in het gebied McFaulds Lake/Ring of Fire; dit is een bijna hopeloos moerasgebied en erg naar om in te werken.
      De Yukon, Alaska en Nunavit zijn ook zeer afgelegen, maar als er ergens voldoende 'mooi spul' gevonden wordt, dan komt er heus wel een ontwikkeling.
      COL spreekt zelf van een mogelijk 'mining district'.
      Het kopererts van COL begint trouwens vlakbij het opppervlak, maar het zou wel een ondergrondse mijn moeten worden.

      Verwijderen
    2. Redelijk dichtbij ligt trouwens een grote rivier.

      Verwijderen
    3. Waarom moet het een ondergrondse mijn worden en de rivier die in de buurt ligt is die qua diepte bevaarbaar?

      Verwijderen
    4. Anoniem,
      op de kaart ziet deze rivier er groot en breed uit, in ieder geval wordt deze rivier al eeuwenlang gebruikt door de Hudson Bay Company, meer kan ik er niet van zeggen.

      De ertslagen die ze gevonden hebben (het zijn er velen, maar slechts 1 heeft 4% koper/zilver) zien er uit als een pannenkoek van vele kilometers lang en breed, die zeer schuin de grond insteken.

      Verwijderen
  147. Mocht het ooit wat worden dan gaat die koers vele malen over de kop. Beetje jammer dat die mijn in wording in de Yukon nog even gaat duren, daar kunnen ze aardig wat cash uithalen om vervolgens Redstone te ontwikkelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  148. Dit draadje is vol en wordt gesloten.

    Zie vervolg op Prikbord 4.

    BeantwoordenVerwijderen