maandag 20 juni 2011

Opmerkelijk = gekke en leuke zaken die niks (of weinig) met beleggen te maken hebben






















































































































ma 20 jun 2011, 12:53
Datingsite dumpt 30.000 lelijkerds
AMSTERDAM -  Beautifulpeople.com, een datingsite die claimt exclusief mooie mensen toe te laten, heeft 30.000 leden geblokkeerd omdat ze te lelijk zijn.
Door een computervirus kon de software van de site mooie en lelijke kandidaten niet meer uit elkaar halen. Greg Hodge, directeur van de site, werd achterdochtig toen er plots wel heel veel nieuwe leden waren bijkwmaen in zes weken tijd. Hij vermoedt dat het virus werd verspreid door een ontevreden ex-werknemer.
Shrekvirus
De software wordt treffend het 'Shrekvirus' genoemd, naar de groene oger uit de gelijknamige animatiefilm. Volgens Hodge moet de site trouw blijven aan haar grondprincipe om enkel mooie mensen toe te laten. ''Dat is waar onze leden voor betalen'', aldus de directeur tegenover The Guardian. "."
Hulplijn
De verwijderde leden zijn nu zo kwaad dat er een hulplijn is opgezet waar de ex-leden terecht kunnen om te leren omgaan met de afwijzing. De hele operatie kost de site ongeveer 70.000 euro, maar de woordvoerder maakt zich sterk dat er geen lelijkaards zullen overblijven. (sam)

195 opmerkingen:

  1. do 23 jun 2011, 15:35
    Zoontje Jennifer Lopez poept in zwembad

    AMSTERDAM - Met kleine kinderen kun je voor onsmakelijke verrassingen komen te staan. Dat hebben Jennifer Lopez en Marc Anthony aan den lijve ondervonden. Ze moesten een professioneel schoonmaakbedrijf inhuren omdat hun 3-jarige zoontje Max in het zwembad had gepoept.

    ”Hij had laatst een ongelukje in het zwembad waardoor de filter verstopt raakte”, vertelde Marc Anthony in de talkshow van Jay Leno. ”We moesten zelf opdraaien voor de kosten, die nogal hoog waren. Het grapje kostte ons uiteindelijk 6000 dollar (ruim 4200 euro)."
    .........................................
    commentaar: dat was een hele dure drol!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ma 27 jun 2011, 13:33
    Zuid-Frans dorp wordt dol van apocalyps-types

    BUGARACH - Bewoners van een klein Zuid-Frans gehucht worden belaagd door een groeiende groep mensen die menen dat het dorpje als enige overblijft bij het vermeende einde der tijden in 2012. Het dorpje bevat nu vele nieuwkomers die geheel in het wit zijn gekleed. Ze geloven dat een nabijgelegen rots een basis is voor buitenaards leven.
    De apocalyps-gelovers denken dat op 21-12-2112 de berg opengaat voor andere werelden ofwel dat buitenaardsen hun toevlucht zoeken tot de ufo-basis.

    De bewoners van Bugarach worden horendol van de nieuwkomers. „Die idiote profeten uit de hele wereld hebben van onze berg een soort ufo-garage maakt”, zei burgemeester Jean-Pierre Delord. „Het lijkt grappig, maar zij zijn bloedserieus”.
    De nieuwkomers menen dat op 21-12-2012 de berg opengaat voor andere werelden ofwel dat buitenaardsen hun toevlucht zoeken tot de ufo-basis. „De buitenaardsen komen snel. We moeten ons voorbereiden voor hun komst”, zei de 42-jarige Kean, die uit Nederland naar het dorp is gereisd om de buitenaardsen te begroeten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. di 28 jun 2011, 11:33
    Bejaarde voert konijntjes wiet

    BRANDENBURG - De politie in het Duitse dorpje Golzow heeft een grote wietplantage ontdekt. De 84-jarige eigenaresse van het braakliggen stuk grond bleek de drugsplanten aan haar konijntjes te voeren.
    De bejaarde verklaarde dat haar konijnen 'er dol op zijn'. Dat schrijft de Duitse krant Tagesspiegel.
    Een agent had de planten, die een meter hoog waren, vanaf de weg zien staan. De bejaarde vrouw werd aangesproken op de plantage. Ze zei dat ze de planten niet zelf kweekte, maar dat ze daar per toeval gegroeid waren en dat het prima konijnenvoer bleek. De dieren waren er niet alleen gek op, de planten groeiden ook heel snel terug.
    Het verhaal van de vrouw is volgens een woordvoerder van de politie heel aannemelijk. De planten worden gerooid. In een laboratorium worden ze onderzocht op het THC-gehalte.
    ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    commentaar: Geweldige politie, daar in Duitsland; ze hebben zelfs nog tijd en zin om het konijnenvoer van een oude dame in beslag te nemen....!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ma 04 jul 2011, 09:56
    Leger India bewaakt miljardenschat

    THIRUVANANTHAPURAM - Commando's bewaken sinds maandag een hindoetempel in Zuid-India waar een schat aan goud, zilver en edelstenen is gevonden. Dat hebben de autoriteiten bekendgemaakt.

    Experts vermoeden dat de schat ongeveer 7,7 miljard euro waard is. Onderzoekers vonden duizenden kettingen, munten en waardevolle stenen in de tempelruimtes. Een geheime kamer moet nog geopend worden, aldus een functionaris maandag.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. do 07 jul 2011, 08:55
    Miljonair woont bij moeder

    AMSTERDAM - Hij heeft 1,6 miljoen pond op zijn bankrekening staan, maar toch moet Neil Baker (37) er niet aan denken om een eigen huis te kopen. De Brit wil niets liever dan bij zijn 77-jarige moeder blijven wonen.

    In tegenstelling tot wat de meeste mensen zouden doen - naar de autodealer rennen, een huis kopen, een wereldreis maken - heeft de Engelsman niet zoveel wensen. Wel gaf hij zijn baan op als hotelkok toen hij in januari te horen kreeg dat hij in de lotto een fortuin had gewonnen.
    Baker woont nog steeds in het huis waarin hij werd grootgebracht door zijn moeder. Ook voor zijn vriendin Debbie blijven dingen bij het oude. Zij werkt nog steeds bij de bowlingbaan, ondanks de rijkdom van haar vriend.
    "Ik zie niet in waarom ik dingen moet kopen. Ik heb mijn auto laten repareren en dat was het. Als je een groter huis koopt, kost het alleen maar meer geld om het te onderhouden. Het is gewoon een gezonde instelling", aldus de Brit in The Sun.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat is daar mis mee?

    ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. wo 13 jul 2011, 18:02
    Dure mercedes 'undercover' als Honda

    AMSTERDAM -
    De politie in China heeft een manier gevonden om in dure auto's te rijden, zonder dat het de bevolking opvalt.

    De politie heeft een aantal dure bolides aangeschaft van het merk Mercedes, maar het logo vervangen door dat van een goedkoper merk.
    Vele burgers vinden het een onnodig luxeartikel waarmee de politie belastingsgeld verkwanselt, dus is het logo van de Mercedes vervangen door dat van een veel goedkopere Honda, in de hoop dat het niet opvalt.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. wo 13 jul 2011, 20:07 |
    Oostenrijker met vergiet op rijbewijs

    WENEN - De Oostenrijkse 'pastafari' Niko Alm mocht met een pastavergiet op zijn hoofd op de foto voor zijn rijbewijs, omdat het om een religieus hoofddeksel gaat.

    Petjes of mutsen zijn alleen toegestaan als ze een religiueze functie hebben.
    Alm is een aanhanger van de "kerk van het vliegende spaghettimonster", een antireligieuze beweging die zich in het bijzonder afzet tegen het creationisme.
    De pastafari diende in 2008 een aanvraag voor een rijbewijs in, vergezeld van een foto met een omgekeerde pastavergiet op zijn hoofd. Aanvankelijk dachten de autoriteiten dat de man niet goed bij zijn hoofd was, maar uiteindelijk, na drie jaar gaven ze hem toch zijn rijbewijs.
    De man wil nu een aanvraag indienen om zijn 'religie' officieel erkend te laten worden in Oostenrijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. ma 25 jul 2011, 13:44
    1620 euro voor prikkeldraad Johnny

    Van onze Telesportredactie
    Het prikkeldraad dat er in de negende etappe van de Tour de France voor zorgde dat Johnny Hoogerland 33 hechtingen in zijn benen kreeg, heeft 1620 euro opgeleverd. De paal met prikkeldraad werd door het televisieprogramma Tour du Jour geveild. Jakhals Erik Dijkstra had het paaltje een dag na de nu al legendarische val meegenomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. wo 27 jul 2011, 14:01
    XXL-toiletbrillen niet aan te slepen
    ENGELAND - De verkopen van XXL-toiletbrillen schieten omhoog. Sinds de extra grote toiletbrillen twee jaar geleden werden geïntroduceerd, lijken dikke Britten massaal over te stappen.
    Volgens Britse media verdubbelden de verkopen sinds 2009. De brillen zijn bijna dertien centimeter wijder dan de standaard brillen. Ook hoeven personen tot 380 kilo niet bang te zijn dat ze door de bril heen zakken, want daar zijn de extra grote versies op berekend.
    Het bedrijf dat de wc's importeert, verklaart het gegeven dat de XXL-brillen zo populair zijn aan het feit dat 'mensen steeds groter, breder en zwaarder worden'.
    "Mijn man was zo zwaar dat ieder jaar diverse toiletbrillen sneuvelden. De grotere versies maakten daar een eind aan", vertelt een blije klant uit Manchester woensdag tegen Daily Mail.
    In de Verenigde Staten worden de extra grote brillen, die je op je eigen toilet kunt monteren, al op meer dan driehonderd verschillende punten verkocht.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. do 04 aug 2011, 11:03
    Israëliër vindt flinke cheque in Klaagmuur

    JERUZALEM - Een 22-jarige Israëliër heeft in de Klaagmuur in Jeruzalem een cheque van 100.000 dollar (70.000 euro) gevonden. Hoewel op het waardepapier staat dat het bestemd is voor de beheerders van de Klaagmuur, wil de vinder het zelf houden. Hij heeft een advocaat in de arm genomen.
    Dat berichtte de krant Yediot Aharonot donderdag. De Israëliër was naar de Klaagmuur gegaan om te bidden, zoals veel gelovige Joden doen. Zij steken daarbij briefjes met hun smeekbeden tussen de stenen. De man merkte een vreemd briefje op en opende het. Toen vond hij de cheque.
    De rabbijn die de Klaagmuur beheert, Schmuel Rabinovich, noemde het ongehoord om briefjes uit de Klaagmuur te trekken om ze te lezen. Hij sprak van ,,godslastering en schending van de heilige Klaagmuur''. Waarschijnlijk moet een rechter bepalen wie recht heeft op de cheque.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Tweetie zei
    NEW YORK (Reuters) - The octogenarian billionaire George Soros has been sued for $10 million by a former Brazilian soap star who said he reneged on promises to give her an expensive apartment on Manhattan's Upper East Side.
    Adriana Ferreyr, 28, said Soros had twice during the five years they dated promised to buy her apartments, but never followed through, according to her complaint filed on Wednesday in the New York State Supreme Court in Manhattan.
    Ferreyr said she and Soros, who turns 81 on Friday and is among the world's most admired investors, had been dating for more than three years when he promised on January 1, 2010, to buy her an apartment worth nearly $2 million two blocks from his home.
    The pair broke up two months later and soon reconciled, but Soros told her as they lay in bed in August 2010 that he had given the apartment to a new girlfriend, the lawsuit said.
    An argument ensued, resulting in Soros slapping Ferreyr on the face and trying to choke her and throwing a lamp that smashed on the floor, cutting Ferreyr's foot and requiring stitches, the lawsuit said.
    Nonetheless, the pair rekindled their romance and Soros told Ferreyr while they vacationed in St. Barts that he would give her another apartment, only to renege again, it said.
    Ferreyr is seeking damages for fraud, infliction of emotional distress, assault and battery and other claims.
    William Zabel, a lawyer for Soros, called the lawsuit frivolous and without merit and said he will seek dismissal.
    11 augustus 2011 22:45
    ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    Opnieuw geplaatst met weggehaalde witruimte.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. vr 12 aug 2011, 12:09
    Ex wil 50 miljoen van Soros

    NEW YORK - De Amerikaanse miljardair George Soros zal zich in het vervolg wel twee keer bedenken voordat hij een geliefde de bons geeft. Zijn ex-liefje heeft de 80-jarige superbelegger en filantroop aangeklaagd voor de lieve som van 50 miljoen dollar.

    Adriana Ferreyr (28), een Braziliaans soapsterretje, mocht zich vijf jaar lang miss Soros noemen, totdat de bejaarde miljardair haar vorig jaar aan de kant zette. Onlangs belandden de ex-geliefden weer bij elkaar in bed, waar het volgens Ferreyr goed mis ging.
    Soros zou haar ooit een sjiek appartement in de New Yorkse Upper East Side hebben beloofd, maar vertelde Ferreyr na afloop van het recente romantische onderonsje dat hij de woning inmiddels aan iemand anders had gegund. Daarna zou de belegger zijn ex hebben geslagen en zelfs hebben proberen te wurgen, aldus de aanklacht.
    Volgens de advocaat van Soros, wiens vermogen wordt geschat op 14,5 miljard dollar, is er niets waar van de beschuldigingen en is de vrouw gewoon uit op geld.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. vr 12 aug 2011, 15:53
    Man wast handen met urine en wordt ontslagen

    AMSTERDAM - Een zaalwachter van een Weens museum is ontslagen omdat hij zijn handen en gezicht met zijn eigen urine wast. De man werkte 23 jaar in het museum.
    De 57-jarige Alfred Zoppelt is aanhanger van de zogenaamde 'urinetherapie'. Hij gelooft dat urine een helende werking heeft. Een stelling die nooit door wetenschappelijk onderzoek is bewezen.
    "Gedurende de 23 jaar dat ik in het Belvederemuseum werk, is dit nooit een probleem geweest", verklaart Zoppelt, "maar gisteren heb ik mijn ontslagbrief gekregen. Daarin staat dat ik mijn gelaat en handen regelmatig was met urine. Hierdoor zou ik de werkvloer bezoedelen en de gezondheid van mijn collega's in het gevaar brengen."
    Het Belvederemuseum bevestigt dat Zoppelt bedankt is voor bewezen diensten, maar was niet bereid verder commentaar te geven.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. iPad-hoezen gemaakt van Bernie Madoff’s kleding
    woensdag, 10 augustus 2011 Gonny van der Zwaag

    Bernard (Bernie) Madoff maakte heel wat Amerikanen straatarm met frauduleuze beleggingsplannen. Hij werd veroordeeld als fraudeur en zit nu een gevangenisstraf van (op papier) 150 jaar uit in North Carolina. Toch blijkt de man nog steeds tot de verbeelding te spreken. Ondernemer John Vaccaro zag er handel in, kocht vorig jaar kledingstukken van Madoff tijdens een veiling en besloot er iPad-hoezen van te maken. Bij elke hoes krijg je een certificaat dat het om een authentiek kledingstuk van Madoff gaat. Dat mag ook wel voor het prijskaartje van $250 tot $500. Of zou de accessoirelijn alleen mensen trekken die vinden dat ze nog niet genoeg zijn opgelicht?
    Madoff blijkt een gevarieerde smaak te hebben gehad: hij had broeken van Ralph Lauren in de kast hangen, maar kocht ook broeken bij gewone ketens als J. Crew en Banana Republic, waar de gewone man komt. Elke hoes is gemaakt van een andere broek en dus uniek.

    Meer info: Bernie Madoff Collection

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Woman Allegedly Kills Cat For Lady Gaga Concert Outfit

    A 20-year-old Oklahoma woman was charged with animal cruelty for allegedly killing the family cat and using the blood for an outfit she planned to wear to a Lady Gaga concert.
    A relative of Angelina K. Barnes returned to her home in Oklahoma City and found the woman wearing a long coat, with her face covered in blood -- later determined to be cat's blood -- ready to attend the concert, KFOR reported.
    The light switches in the house had been covered in duct tape to make them almost impossible to turn on.
    It was later determined the cat had been drowned in the bathroom, before being sliced open and its eyes mutilated. The liver of the animal was found in a makeup case on the bathroom's vanity.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. zo 14 aug 2011, 08:19
    Zieke Indonesiërs op treinrails als therapie

    JAKARTA - Iedere ochtend en avond liggen tientallen mensen in de Indonesische hoofdstad Jakarta op de treinrails als therapie tegen reuma of rugpijn. Ze hopen door de stroom via de rails te genezen. Medewerkers van het Indonesische spoorbedrijf hebben de 'patiënten' al meermaals tevergeefs gewaarschuwd uit angst voor ongelukken, aldus een woordvoerder, berichtte persbureau DPA zondag.
    De therapie nam een vlucht nadat volgens de geruchtenstroom een lamme man op een rails was gaan liggen om een einde aan zijn leven te maken, weer kon lopen voordat de trein passeerde. Volgens het ministerie van Volksgezondheid is er geen bewijs dat de 'stroomkuur' werkelijk helpt.
    Een vrouw die naar eigen zeggen genas van rugpijn na de kuur zei niet bang te zijn geweest door een trein te worden overreden: „ik ken de dienstregeling”.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. 'Britten hadden plan om Hitler vrouwelijker te maken'
    15 augustus 2011 16:21 info

    AMSTERDAM – Groot-Brittannië had het bizarre plan om Adolf Hitler vrouwelijker te maken om zo een einde te maken aan de Tweede Wereldoorlog.
    Ze wilden vrouwelijke hormonen in het voedsel van Hitler smokkelen met als doel hem minder agressief te maken. Dit staat maandag in de Britse krant The Telegraph.
    “Het idee was om met oestrogeen zijn agressieve kant in balans te brengen”, vertelt professor Brian Ford van de universiteit van Cardiff.
    Volgens Ford had het plan ook daadwerkelijk doorgevoerd kunnen worden. Britse spionnen hadden toegang tot Hitlers eten.
    "Het was niet mogelijk om zijn voedsel te vergiftigen, daarvoor had Hitler mensen die het eten voor hem proefden. Maar hormonen waren een andere verhaal." Waarom het dan niet is gedaan, is niet bekend gemaakt.
    Lijm
    Ford doet deze onthulling in zijn boek Secret Weapons: Technology, Science And The Race To Win World War II. Daarin worden meer bizarre plannen om de Nazi’s onschadelijk te maken uit de doeken gedaan. Deze informatie is verkregen uit geheime documenten die niet eerder beschikbaar waren.
    Zo werd er serieus overwogen om lijm te droppen op de Duitse troepen zodat ze werden vastgeplakt aan de grond. Ook wilde men bommen vermommen als fruitblikken en die laten importeren naar Duitsland

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Voedselbank krijgt cocaïneperziken van overheid
    Laatste update: 19 augustus 2011 11:34 info
    AMSTERDAM - De overheid heeft 1935 in beslag genomen dozen met perziken op sap aan de Voedselbank geschonken.
    De blikken dienden als dekmantel voor een scheepslading met cocaïne uit Equador.
    De vruchten zijn niet in aanraking gekomen met de pakken cocaïne, verzekert de Dienst Regelingen. De blikken zijn houdbaar tot en met 29 januari 2014.
    Het agentschap van het ministerie van Economische Zaken is verantwoordelijk voor de opslag van in beslag genomen goederen. Die worden doorgaans vernietigd, maar zo mogelijk wordt een nuttige herbestemming gezocht

    BeantwoordenVerwijderen
  20. ma 22 aug 2011, 11:52 |
    Katwijk zoekt poepzakjestesters

    KATWIJK - De gemeente Katwijk is hard op zoek naar hondenbezitters die een nieuw poepzakje willen testen.
    Jaarlijks deelt de gemeente honderdduizenden zakjes gratis uit. Omdat dat een beetje duur werd, komt Katwijk nu met nieuwe, goedkopere poepzakjes, meldt RTV West. Dat moet een besparing opleveren van duizenden euro's per jaar.
    Geïnteresseerde Katwijkse baasjes kunnen zich per e-mail melden bij de gemeente.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. ma 22 aug 2011, 14:11
    Onderbroekenprotest tegen castratie varkens

    AMSTERDAM - Uit protest tegen de onverdoofde castratie van varkens moeten mannen op 9 september geen onderbroek dragen. Onder het motto Laat Ze Hangen roepen Belgische dierenactivisten van Gaia op tot de campagne.
    De mannen moeten solidariteit tonen met de 5 miljoen biggen die elk jaar onnodig onverdoofd worden gecastreerd, terwijl er pijnloze alternatieven bestaan, stelt Gaia op haar website. Vrouwen kunnen meedoen door het ondergoed van hun man „per ongeluk” te doen verdwijnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Nestlé maakt ijs voor honden met melkallergie
    22 augustus 2011 16:11

    AMSTERDAM – De Zwitserse levensmiddelenproducent Nestlé heeft in de Verenigde Staten een nieuw product op de markt gebracht. Het bedrijf voegt roomijs voor honden met een lactose-intolerantie toe aan zijn assortiment.
    Het ijs zou volgens het concern proteïnen, vitaminen en mineralen bevatten, maar geen melk. Het roomijs is verkrijgbaar in de smaken vanille en pindakaas en overdekt met een laagje yoghurt.Volgens Nestlé is uit onderzoek gebleven dat pindakaas een van de favoriete smaken van honden is.
    De hondendelicatesse valt onder het merk Frosty Paws, dat al langer ijs voor honden verkoopt in de Verenigde Staten. In 1979 lanceerde een onderzoeker de eerste ijsjes voor honden, onder de naam Pet79.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Kangoeroe steelt vrouwenondergoed van waslijnen
    22 augustus 2011
    AMSTERDAM - Een kangoeroe die ontsnapt was in Praag, gebruikte zijn herwonnen vrijheid door tuinen langs te gaan waar aan de waslijnen lingerie hing, om vervolgens met het ondergoed vandoor te gaan.
    De eigenaar van het tweejarige buideldier had de politie geïnformeerd van de ontsnapping. Tegelijkertijd kreeg de politie ook melding van vermist vrouwenondergoed.
    "Toen we de meldingen van de diefstallen kregen, legden we nog niet de link met de ontsnapte kangoeroe," zegt een woordvoerder van de politie in de Britse krant Metro.
    Pas toen het beest, Benji genaamd, op heterdaad werd betrapt, viel het kwartje bij de politie. Een vrouw keek toevallig uit het raam terwijl de kangoeroe er vandoor ging met haar favoriete setje ondergoed.
    Petr Hlabovic, de eigenaar van Benji, weet niet waar zijn huisdier de liefde voor lingerie vandaan heeft. "Het jatten van vrouwenondergoed heeft hij in ieder geval niet van mij.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. di 23 aug 2011, 17:21
    Burgemeester betrapt bij seks op toren

    AALST - Tijdens een vakantie geniet de burgemeester van Aalst niet alleen van de omgeving, maar ook van haar echtgenoot. Ilse Uyttersprot wordt door een filmpje op YouTube ernstig in verlegenheid gebracht nadat zij en haar echtgenoot boven op een toren een hoogtepunt bereiken...
    Het filmpje, dat al anderhalf jaar op internet staat en oorspronkelijk 'Papa en mama op vakantie' heette, werd gemaakt door een paar jonge toeristen. Wanneer één van hen een video maakt van het uitzicht, wordt de aandacht naar een vrijend stel getrokken. Het gaat meer dan waarschijnlijk om de Aalsterse burgemeester Ilse Uyttersprot en haar echtgenoot.
    Uyttersprot is niet bepaald een onbesproken blad. Zo vluchtte ze, verkleed als agente, eens weg van de gemeenteraad om te ontsnappen aan woedende brandweermannen. Ze verdedigde ook het lied rond de parachutemoord bij de vorige carnavalsuitgang. De volgende carnaval wordt er alvast eentje om naar uit te kijken...

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Seksburgemeester in actie

    Er circuleert op internet een video van haar waar ze op een burcht op het Griekse Kreta in het openbaar seks heeft met haar ex-man, een chirurg uit Aalst. Enkele jonge vakantievierders zouden de beelden hebben gemaakt.
    De politica, die lid is van de christendemocratische partij CD&V, tilt er niet zwaar aan en reageert koeltjes: „Et alors? De situatie heeft niks met politiek te maken en heeft geen invloed op mijn betrokkenheid bij de stad.”
    Ontslag
    Het filmpje zou volgens haar al een paar jaar oud zijn, en nu naar buiten gebracht om haar politieke carrière te schaden.
    ‘Towergate’, zoals de rel al genoemd wordt, levert talloze reacties in het hele land op. Komieken maken dankbaar gebruik van de situatie. De nieuwe bijnaam voor de burgemeester is ‘Ilse de Torenpoeper’ (poepen wordt in Vlaanderen gebruikt om het hebben van vleselijke gemeenschap aan te duiden).
    Hondjes
    De carnavalsverenigingen in Aalst, waar het jaarlijkse evenement groots wordt aangepakt, kunnen al niet meer wachten tot de dagen voor Aswoensdag. Politici en andere publieke figuren worden dan tijdens de carnavalsstoet flink op de hak genomen. Ze kunnen nu poppen maken van hun eigen burgemeester in verschillende standjes en op zijn hondjes”, lacht Vlaams Belanger Van Bever.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. do 25 aug 2011, 10:12
    Hond verslindt diamanten

    AMSTERDAM - Diamanten zijn niet alleen 'a girl's best friend'. Ook honden lusten er wel pap van.
    Een ondeugende hond uit de Amerikaanse staat Georgia had onlangs een exclusief diner toen hij voor 10.000 dollar aan diamanten naar binnen schrokte. Dat meldden Amerikaanse media.
    Toen Honey Bun bezig was met zijn dagelijkse wandeltocht, stormde het beest een juwelierszaak binnen en deed zich tegoed aan de peperdure edelstenen. Bij de juwelier brak intussen het zweet uit, toen hij ontdekte dat de stenen waren verdwenen in de maag van de kleine viervoeter.
    Gelukkig voor de man kwamen de diamanten de volgende dag via de natuurlijke weg gewoon weer naar buiten...

    BeantwoordenVerwijderen
  27. vr 26 aug 2011, 07:47 |
    Harry Mens woedend op VARA

    door Martijn Koolhoven

    Harry Mens te kakken gezet
    'Ondernemer' Oscar van der Laan kwam op zondag 19 juni in de uitzending zijn 'bedrijf' CAXZA, gespecialiseerd in het 'maken van kleding uit koeienmest' promoten. CAXZA was op zoek naar investeerders.
    De zendtijd werd door 'mediabureau' CCCP ingekocht bij Business Class. Maar CCCP blijkt een kleine tv-producent die voor de VARA-serie ’TV-lab’ het programma RamBam aan het maken was. De hele actie zou zijn opgezet om te kijken of men tegen betaling een nep-product kon promoten in zijn programma.

    Lees alle details vandaag in De Telegraaf.

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Dagboek verraadt Zuid-Koreaanse inbreker
    29 augustus 2011
    SEOUL - Een Zuid-Koreaanse inbreker heeft het de politie heel gemakkelijk gemaakt hem aan te klagen. Bij een doorzoeking van zijn huis vonden agenten een dagboek, waarin hij zijn inbraken minutieus beschreef.
    Ook gaf hij aan hoe succesvol hij was geweest. Dat heeft een rechercheur maandag gezegd.
    Bij inbraken in winkels en huizen maakte hij luxe tassen, juwelen en elektronische goederen ter waarde van 320 miljoen won (192.000 euro) buit.
    De man werd deze maand aangehouden, nadat een camera had geregistreerd hoe hij geld probeerde te pinnen met een gestolen bankpas. De Zuid-Koreaan ontkende aanvankelijk, maar legde een bekentenis af, nadat hij met de gegevens in het dagboek was geconfronteerd.
    De inbreker liet zich leiden door horoscopen op internet. Op die manier bepaalde hij welke de profijtelijkste dagen voor een inbraak waren.

    BeantwoordenVerwijderen
  29. ma 05 sep 2011,
    Borstvoeding achter het stuur

    AMSTERDAM - De politie in Nieuw-Zeeland is een zoektocht gestart naar een vrouw die borstvoeding gaf terwijl ze achter het stuur zat. De moeder viel de andere automobilisten op door haar gevaarlijke rijstijl. Ook de Kinderbescherming is ingeschakeld bij de zoektocht.

    Een getuige heeft de nummerplaat kunnen noteren. Het is dan ook een kwestie van tijd voor de vrouw kan worden gepakt. Volgens getuigen zaten er nog drie andere kinderen in de auto, die op weg was in Kamo vlakbij Whangarei. Dat schrijft Sky News.

    BeantwoordenVerwijderen
  30. ma 05 sep 2011,
    Ikea heeft nu ook een mannencrèche

    SYDNEY - Naast de ballenbak voor kinderen is er nu ook de plezierhoek voor mannen in de Ikea.
    ‘Mänland’ heet de variatie op het ‘Småland’ voor kinderen. Vrouwen kunnen gaan shoppen, terwijl ze de mannen met een gerust hart kunnen achterlaten.
    In ‘Mänland’ kan gebruik worden gemaakt van Xbox-consoles, flipperkasten, tafelvoetbal, een sportkanaal en gratis hotdogs. Na een half uur moeten de mannen weer worden opgehaald.
    In de Australische Ikea in Sydney is gestart met de proef, ter ere van vaderdag. Het is niet duidelijk of andere vestigingen het ook gaan doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Burgemeester weigert excuus voor torenseks
    7 september 2011
    BRUSSEL - Als burgemeester Ilse Uyttersprot van het Belgische Aalst volgend jaar bij de gemeenteraadsverkiezingen weer lijsttrekker wil worden, moet ze excuus aanbieden voor een seksfilmpje waarin ze te zien is.
    Dat eisen leden van haar partij, de christendemocratische CD&V, aldus de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws woensdag. De burgemeester weigert vooralsnog.
    Op internet circuleert een filmpje, opgenomen door onbekenden, waarop te zien is hoe Uyttersprot op een toren in Spanje de liefde bedrijft met haar toenmalige vriend. De beelden zijn al enkele jaren oud, maar leidden enkele weken terug plotseling tot een rel.
    De ex van Uyttersprot heeft zich in het ziekenhuis waar hij als cardioloog werkt, inmiddels wel verontschuldigd bij directie en patiënten. Uyttersprot vindt dat niet nodig. Volgens haar heeft het filmpje niks te maken met haar functioneren als burgemeester.
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    commentaar: een vrouw met ballen...!!
    En een man zonder........!!

    BeantwoordenVerwijderen
  32. wo 14 sep 2011, 13:01
    Aal zwemt penis man in

    HONGHU - Een Chinese man heeft niet veel plezier gehad van zijn beautybehandeling met levende aaltjes. Een van de vissen zwom zijn penis in.
    Vain Zhang Nan (56) had gehoord dat het vissenbad hem een jongere huid zou geven. De vissen knabbelen aan de huid en eten dode huidcellen op.
    Hij kocht tien aaltjes op de lokale markt in Honghu en stopte ze thuis in bad. Vervolgens ging hij er naakt tussen zitten.
    Een van de slijmerige visjes wist echter in zijn urinebuis te kruipen en zijn blaas te bereiken. Een drie uur durende operatie was nodig om de aal te verwijderen, die overigens tegen die tijd dood was.
    "Ik heb nog geprobeerd de aal eruit te trekken, maar hij was te glad. Het deed ongelooflijk veel pijn", zegt Zhang achteraf.

    BeantwoordenVerwijderen
  33. zo 18 sep 2011,
    Roodharigen niet welkom bij spermabank

    KOPENHAGEN - Roodharige mannen in Denemarken kunnen hun sperma niet langer doneren bij spermabank Cryos. De grootste spermabank ter wereld is letterlijk verzadigd.
    Verhoudingsgewijs is de vraag naar sperma van roodharigen te klein. "We hebben meer dan 70 liter sperma en 600 donateurs op de wachtlijst", zegt de directeur Schou van Cryos in het Deens Ekstrabladet.
    Volgens hem wordt er alleen om een roodharige donor gevraagd wanneer de eigen onvruchtbare partner rood haar heeft of als dat een persoonlijke voorkeur is, maar dat gebeurt niet vaak. Volgens Schou is er in Ierland wel veel vraag naar sperma van roodharigen. Daar gaat het zaad van roodharigen als zoete broodjes over de toonbank.
    Het meest populair is het sperma van donoren met bruin haar en bruine ogen vanwege de grote vraag uit Zuid-Europese landen.

    BeantwoordenVerwijderen
  34. di 20 sep 2011, 16:34
    Vrouwen kloppen 'gigolo's' geld uit zak

    MADRID - Meer dan 300 Spanjaarden die dachten dat ze begonnen aan een nieuwe carrière als gigolo, zijn van een koude kermis thuisgekomen. Ze zijn opgelicht door twee vrouwen. Die wisten de hoopvolle mannen zo zeker 124.000 euro af te troggelen, meldden Spaanse media dinsdag.
    De aspirant-gigolo's reageerden op vacatures in landelijke kranten. Daarin beloofden de vrouwen vorstelijke beloningen voor seks met rijke dames.
    Voordat de heren van lichte zeden aan het werk konden, moesten ze 'administratiekosten' betalen aan de twee vrouwen. Die boden echter nooit klussen aan.
    Zeker 310 mannen uit heel Spanje hebben al aangifte gedaan van oplichting.

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Handelaren zijn erger dan psychopaten'
    27 september 2011

    AMSTERDAM – Beurshandelaren nemen meer risico en vertonen meer manipulatief gedrag dan psychopaten.
    Dat blijkt uit onderzoek van de Zwitserse Universiteit Sankt Gallen waarover het Duitse Der Spiegel schrijft.
    De onderzoekers hebben gekeken naar de bereidwilligheid om samen te werken en het egoïsme van handelaren en deze resultaten vergeleken met het gedrag van psychopaten. Daaruit bleek dat handelaren meer egoïstisch zijn en meer bereid zijn risico te nemen.
    Daarnaast blijkt dat handelaren veel waarde hechten aan het behalen van meer winst dan de concurrentie en om dat te bereiken stoppen ze veel energie in het beschadigen van hun concurrenten.

    BeantwoordenVerwijderen
  36. do 29 sep 2011, 18:35
    Bizar! Jurk van 3000 koeienuiers

    LONDEN - Hadden we eerder al Lady Gaga die zich hulde in een jurk gemaakt van lappen vlees, de Britse ontwerpster Rachel Freire heeft een collectie gemaakt die nog een stapje verder gaat. De jurken uit haar serie Nippleocalypse zijn elk gemaakt van 3000 koeienuiers.

    Freire presenteerde haar bizarre lijn deze week op de London Fashion Week. Terwijl de creaties bij de meeste modeliefhebbers voor gefronste wenkbrauwen zorgden, hebben dierenrechtenorganisaties furieus gereageerd. Zij noemen de uierjurken grotesk, misselijkmakend en afstotend.
    Een hysterische reactie, vindt Freire, die de gebruikte uiers ophaalde bij leerlooierijen. “De jurken maken mensen echt bewust van het dier. Ik creëer mode uit materiaal dat anders op de vuilnisbelt terecht zou komen. Mensen die hier kritiek op hebben, zijn zich duidelijk niet bewust van de hoeveelheid leer die dagelijks wordt verspild.”

    BeantwoordenVerwijderen
  37. di 04 okt 2011, 18:16
    Man ziet verloofde en stort in

    SAUDI-ARABIË - Een man uit Saudi-Arabië is zo geschrokken toen hij het gezicht van zijn aanstaande verloofde zag, dat hij instortte en met spoed naar het ziekenhuis moest worden gebracht.

    De man wilde weten hoe zijn aanstaande vrouw er uit zag, voor hij zich met haar zou verloven. Toen het meisje de sluier optilde, schrok de man zo er dat hij een zweetaanval kreeg en in elkaar stortte. Dat schrijft de krant Sharq.
    De man heeft laten weten af te zien van de verloving. Familieleden van de jonge vrouw zeggen dat het kwam door haar betoverende ogen..

    BeantwoordenVerwijderen
  38. LMFAO.

    Altijd leuk om jouw berichten te lezen als de markten in elkaar storten.

    BeantwoordenVerwijderen
  39. G-Member:

    Dat is galgenhumor.........!!!

    Of lachen als een boer met kiespijn.......

    BeantwoordenVerwijderen
  40. verplaatst van Prikbord:
    Tweetie zei:
    Gewoon een heel erg leuk bericht:

    China's tax collectors under fire over £270,000 yacht
    Taxmen in China are in deep water after it emerged they had bought themselves a £270,000 luxury yacht to help them collect income taxes from residents of an inland lake.

    http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/china/8791105/Chinas-tax-collectors-under-fire-over-270000-yacht.html

    Mooi bootje trouwens voor die prijs.
    4 oktober 2011 20:00

    BeantwoordenVerwijderen
  41. @ Precies.

    Haha idd. begin de dag met een lach en sluit em weer af met een lach.

    Alles is relatief.

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Gebraden kip rakelings langs kinderwagen
    5 oktober 2011
    GRONINGEN - Een 55-jarige man uit Groningen die met een kinderwagen een wandeling maakte over het Damsterdiep in de stad, werd dinsdag bijna geraakt door een gebraden kip die uit de lucht kwam vallen.
    Het dier plofte pal naast de kinderwagen op de stoep, meldde de politie woensdag.
    Na enig speurwerk kwamen agenten erachter dat een 20-jarige bewoner van een studentenhuis de kip uit baldadigheid uit het raam had gegooid. Volgens de politie kan de man rekenen op een forse geldboete.

    BeantwoordenVerwijderen
  43. Hallmark maakt ontslagkaarten

    27 september 2011
    AMSTERDAM - Wenskaartenconcern Hallmark speelt in op het stijgende werkloosheidspercentage in de Verenigde Staten.
    Dat schrijft the Chicago Tribune. Naast de traditionele verjaardags- en rouwkaartjes, komt de kaartenfabrikant met een nieuwe productlijn rond werkloosheid.
    “Zie het niet als het kwijtraken van je baan, maar als een periode tussen twee idiote bazen in”, zo luidt het opschrift van een van de kaarten.
    Haarbal
    Een ander exemplaar toont een foto van een kat met de tekst: ”Kan ik ergens een haarbal kwijt? Bijvoorbeeld op het hoofd van een voormalige werkgever?”
    De kaarten worden verkocht via winkels van Hallmark en internet. Volgens het concern gaan de kaarten als warme broodjes over de toonbank.
    Ook andere bedrijven ruiken hun kans. Zo zijn de webshops Zazzle en Greeting Cards Universe ook begonnen met het verkopen van ontslagkaarten.
    © NUzakelijk

    BeantwoordenVerwijderen
  44. NS komt met plaszak in wc-loze Sprinter
    7 oktober 2011 08:38

    AMSTERDAM - De NS denkt de oplossing te hebben voor treinreizigers met hoge nood: een plaszak. Passagiers kunnen zich met het plastic zakje terugtrekken in een lege cabine van de machinist.

    Dat liet de NS vrijdag weten. De plaszakken komen in de wc-loze Sprinters. Mocht een trein stranden in bar weer, dan kunnen de passagiers hun behoefte doen in de afbreekbare zakjes. Het gaat wel echt om reizigers met hoge nood, benadrukt de NS.
    De NS hoopt zo de kritiek van reizigers weg te nemen die niet konden plassen als hun trein gestrand was.

    BeantwoordenVerwijderen
  45. Wedstrijd om heetste chilisaus loopt uit de hand
    Laatste update: 5 oktober 2011 17:21

    AMSTERDAM - Het eten van een zo heet mogelijke chilisaus is uitgelopen op een ziekenhuisopname van twee personen. Tijdens de wedstrijd werd de pijn zo hevig dat het tweetal flauwviel.
    Zaterdag werd in de Schotse plaats Edinburgh in een restaurant een poging ondernomen om een wereldrecord te vestigen, zo meldt The Telegraph.
    Het viel restauranteigenaar Abdul Ali op dat de eerste tien deelnemers verschijnselen als braken en zweten vertoonden. Sommige deelnemers stortten zelfs in. Vervolgens besloten een aantal mensen niet aan de wedstrijd mee te doen.
    De 21-jarige deelnemer Curie Kim had voor zichzelf als doel gesteld om de hoofdprijs te pakken. De Koreaanse student was één van de twee personen die werd opgenomen in het ziekenhuis.
    Ali stelt in een reactie de hoeveelheid chilisaus die deelnemers aankunnen te hebben overschat.

    BeantwoordenVerwijderen
  46. ma 10 okt 2011, 13:04 |
    Dronken Duitser bij vuilnis gekieperd

    KASSEL - Een 22-jarige Duitser was zijn roes aan het uitslapen in een papiercontainer in Kassal toen de ophaaldienst langs kwam.
    De man sliep gewoon door terwijl hij samen met het oud papier in de vuilniswagen werd gekieperd. Hij ontwaakte pas toen bij de volgende stop de drukpers werd aangezet. De man kwam klem te zitten met zijn arm en begon te schreeuwen.
    De vuilnisophalers stopten direct de pers. De man is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. Hij is niet meer in levensgevaar.
    Het is nog onduidelijk hoe de man in de container terecht was gekomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  47. Marathonloper neemt de bus
    13 oktober 2011 09:22

    LONDEN - Marathonloper Rob Sloan heeft zijn bronzen medaille die hij zondag kreeg voor de derde plaats in een wedstrijd in het noorden van Engeland moeten inleveren.

    Na een kilometer of dertig bleek de 31-jarige atleet de bus te hebben genomen. Vlak voor de finish stapte hij uit. Op basis van getuigeverklaringen stelde de organisatie een onderzoek in.
    Hij viel bovendien op dat Sloan als enige deelnemer het tweede deel van het parcours sneller aflegde dan het eerste.
    Steve Cram, directeur van de betreffende marathon: ''Er waren twee opties. Of Sloan is in de slotfase van de wedstrijd ineens een atleet van olympisch niveau geworden, of hij heeft de boel belazerd.'' Dat laatste bleek dus het geval.
    © ANP

    BeantwoordenVerwijderen
  48. do 13 okt 2011, 14:56 |
    Dief hackt bankrekening voor één cent aan porno

    Een Amerikaanse vrouw is slachtoffer geworden van online gelddiefstal, maar stond versteld van het gestolen bedrag en de daarmee aangeschafte goederen. Voor slechts één cent kocht de dief porno via het internet.
    De dief wist in te breken in de online bankdienst van een vrouw uit het Amerikaanse Buffalo Gorve in Illinois. Hij printte cheques uit voorzien van haar naam en telefoonnummer.
    De vrouw ontdekte de diefstal een paar dagen laten en besloot te bellen naar het bedrijf waar de cheques naar waren uitgeschreven, meldt nieuwssite WLS.
    Ze hoorde vervolgens dat haar geld was uitgegeven aan online porno, maar dat was niet de grootste verrassing. De dief bleek slechts een cent uitgegeven te hebben aan erotisch materiaal. De vrouw waarschuwde de politie en liet haar bankrekening afsluiten.

    BeantwoordenVerwijderen
  49. Schotten zonder internet door ratten
    vrijdag 14 oktober 2011

    Niet alleen de BlackBerry had te kampen met netwerkproblemen, in Schotland waren er honderden mensen die het internet niet op konden op maandag en dinsdag. De reden was dat ratten de ondergrondse kabels hadden doorgeknaagd.
    Hoewel de problemen op maandag snel waren opgelost, deden de ratten zich op dinsdag wederom tegoed aan de kabels. Kennelijk houden ze wel van een (glas)vezelrijk dieet. Virgin, die de kabel exploiteert, heeft gezegd maatregelen genomen te hebben zodat het niet meer voorkomt.

    Beren op de weg
    In Idaho waren er onlangs ook problemen met het wegvallen van internetconnecties. Dat kwam doordat beren die jeuk hebben, de zendmasten gebruiken om tegenaan te schuren.

    Misschien dat ratten en beren een eigen hackers-groep moeten oprichten, ze lijken in ieder geval vrij succesvol in het platleggen van internet.

    BeantwoordenVerwijderen
  50. ma 17 okt 2011, 15:50
    Dronkaard vast in wc-bril

    AMSTERDAM - Een uit de hand gelopen caféspelletje heeft een 26-jarige Brit in een wel heel benauwde positie gebracht. De brandweer moest er aan te pas komen om de dronkaard te bevrijden… uit een wc-bril.
    Samen met zijn vrienden probeerde de man uit Tudhoe uit welke dingen er zoal over je hoofd getrokken kunnen worden. Daarom stak hij zijn hoofd ook door een wc-bril en keek meteen hoe ver hij de bril over zijn bovenlijf kon wurmen. Uiteraard ging dat iets te ver en kwam hij klem te zitten.
    Na vervolgens twee lang verwoede pogingen te hebben gedaan om zich los te wrikken, besloot de jongeman brandweer te bellen.
    In de brandweerkazerne kon de wc-bril uiteindelijk in stukken worden gesneden.

    BeantwoordenVerwijderen
  51. wo 19 okt 2011, 11:02
    Minder ongelukken door BlackBerry-storing

    Van een onzer verslaggevers
    Het aantal auto-ongelukken is drastisch teruggelopen tijdens de uitval van verbindingen voor BlackBerry-smartphones. In Dubai werden in die drie dagen 20% minder ongelukken geteld.
    Abu Dhabi, zowat verslaafd aan de beveiligde BlackBerry, zag het aantal auto-ongelukken in diezelfde uitval met 40% dalen, aldus Dahi Khalfan Tamim, hoofd van de politie in Dubai, en Hussein Al Harethi, chef verkeerspolitie in Abu Dhabi.
    De storing bracht de al zwak presterende BlackBerry-producent Research in Motion aan het randje van de afgrond. BlackBerry’s e-maildienst Messenger en internetdiensten waren onbereikbaar in het Midden-Oosten, Afrika en Europa. Vooral jongeren en mannen gebruiken BlackBerry’s en zij bleken die dagen opeens de kleinste schadepost.

    BeantwoordenVerwijderen
  52. Importbruid blijkt miskoop
    12-10-2011 | Gepubliceerd 13:03

    De dromen van een taxichauffeur uit Kuala Lumpur veranderden in een nachtmerrie toen hij via een bemiddelingsbureau voor grof geld een bruid scoorde.
    De man betaalde het bemiddelingsbureau volgens de krant The Sun Daily 18000 Ringgit (4169 euro) voor zijn Vietnamese bruid. Het bleek echter een miskoop want de bruid was niet gediend van de avances van haar kersverse echtgenoot. Ze zou hem in zijn oor hebben gebeten en gedreigd hebben om zijn penis af te hakken als hij haar ook maar met een vinger zou aanraken.

    Aangifte
    Volgens de taxichauffeur, sloot ze hem regelmatig buiten waardoor hij in een tankstation moest slapen. De berooide bruidegom heeft aangifte gedaan bij de politie en wil zijn geld terugclaimen bij het bemiddelingsbureau.
    De Maleisische autoriteiten waarschuwen mannen die via een bureau aan de vrouw willen komen. De bureaus vragen soms wel 5.000 euro en de huwelijken met een importbruid lopen niet zelden uit op een fiasco zoals bovenstaand voorbeeld illustreert.

    BeantwoordenVerwijderen
  53. Onheilsprofeet trekt zich terug
    25 oktober 2011 10:35
    AMSTERDAM - Onheilsprofeet Harold Camping zal niet opnieuw een poging wagen om te voorspellen wanneer de wereld tot een einde komt.
    Maandag besloot de 90-jarige 'doemspredikant' zich terug te trekken, zo meldt The Christian Post.
    Na vier mislukte voorspellingen beweert Camping nu dat niemand kan weten wanneer het einde der tijden precies zal aanbreken. Dit betekent dat de leer van de eigenaar van radiostation Family Radio is gewijzigd.
    Camping voorspelde dit jaar tot twee maal toe het einde van de wereld. Zowel op 21 mei als op 21 oktober gebeurde er niets.
    The Christian Post meldt dat Camping enkele dagen voorafgaand aan 21 oktober al onzeker was over de precieze datum waarop het einde van de wereld zich zou voltrekken. Dat is opvallend, aangezien hij eerder beweerde dat door middel van de Bijbel het einde berekend zou kunnen worden.
    Teleurgesteld
    Camping zou nog steeds teleurgesteld zijn over het feit dat er op 21 mei niets is gebeurd. Later werd de predikant opgenomen in het ziekenhuis vanwege een beroerte. Sinds juni is hij weer thuis.
    Eerder noemde Camping 21 mei 1988 en 6 september 1994 als data waarop het aardse leven tot een einde zou komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  54. wo 26 okt 2011, 15:19
    Kaddafi schreef lied voor Condoleezza Rice

    AMSTERDAM - Hij noemde haar al eens zijn “favoriete zwarte vrouw” en roemde “de manier waarop ze achterover leunt en bevelen uitdeelt aan Arabische leiders.” Nee, de gedode Libische leider Muammar Kaddafi maakte er geen geheim van dat hij een zwak had voor Condoleezza Rice, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken onder George Bush. Zijn bewondering voor Rice ging zelfs zo ver dat hij een liefdeslied voor haar liet componeren.
    Dat onthult Rice in haar memoires, die volgende week verschijnen. De voormalige minister beschrijft daarin hoe ze in 2008 een ontmoeting had met Kaddafi in Libië. Aan het einde van het bezoek liet de dictator haar trots een videofilm zien met tientallen foto’s van Rice in het gezelschap van andere wereldleiders. “Ik dacht alleen maar: hoe lang moet ik hier nog zitten en hoe snel kan ik weg”, vertelt Rice in een interview met ABC News.
    Net toen Rice dacht dat het niet ongemakkelijker kon worden, klonk er muziek. “Kaddafi zei: ‘ik heb de beste en beroemdste componist van Libië opdracht gegeven een nummer voor je te schrijven.’ Het heette ‘Zwarte Bloem in het Witte Huis’”.
    Rice noemt de ontmoeting een van de griezeligste en vreemdste momenten uit haar carrière.
    ---------------------------------------
    commentaar: kun je nagaan wat een idioot Kaddafi was; blijkbaar had hij niet door dat Condolezza lesbisch is..... (lol)

    BeantwoordenVerwijderen
  55. wo 26 okt 2011, 16:27
    Torenhoge boete door tikfout

    AGRIGENTO - Een 45-jarige vrouw heeft van de politie van het Siciliaanse Agrigento een boete gekregen van ruim 32.000 euro wegens fout parkeren.
    Het bedrag was zo hoog vanwege een tikfout waarna een verkeerde berekening werd gemaakt van de rente. Dat melden diverse Italiaanse media.
    De agent die het proces-verbaal opmaakte, schreef als datum per ongeluk het jaar 208 voor Christus op in plaats van 2008, het jaartal waarin de vrouw het delict werkelijk beging. De computer maakte daarna een berekening waardoor het bedrag uitkwam op 32.000 euro.
    'Toen de eigenares van het voertuig de brief met de boete opende, werd zij onwel en moest ze naar het ziekenhuis worden overgebracht', schrijft de Italiaanse krant La Repubblica. Haar echtgenoot ging naar het politiebureau waar de fout werd ontdekt. De man van de vrouw heeft daar ook de boete betaald, die uiteindelijk slechts 102 euro bedroeg.

    BeantwoordenVerwijderen
  56. do 03 nov 2011, 09:02
    Restaurants slaan alarm om rattentekort

    AMSTERDAM - Vietnamese koks zitten met de handen in het haar. Liefhebbers van gegrilde, gekookte of gebakken ratten kunnen voorlopig wel eens weg gaan blijven uit de restaurants, omdat de rattenexport vanuit Cambodja veel te verduren heeft gehad.

    Veel ratten zijn verdronken bij de zwaarste overstromingen in tien jaar in Cambodja, waardoor de rattenexport er in het gedrang komt. Dat heeft de Cambodjaanse premier gezegd.
    Elk jaar wordt een slordige 17 ton levende ratten uitgevoerd naar Vietnam via de grenspost van Chrey Tom. Maar dit jaar is er dus een fors tekort. Veel Vietnamezen zullen het de komende tijd zonder hun favoriete snack moeten stellen.

    BeantwoordenVerwijderen
  57. Always look at the dark side of Hyves

    Door: Julien Althuisius
    Gepubliceerd: gisteren 22:33

    Leuk,handig en bijna onmisbaar. Social media zijn niet meer weg te denken uit ons leven, blablabla, we kennen het riedeltje intussen wel. Maar Facebook cum suis hebben ook een duistere kant waar we ons te weinig van bewust zijn.

    Een oproep op de website van Craigslist, de Amerikaanse variant van Marktplaats: ‘Wegwerkers gezocht voor $28,50 per uur. Verzamelen om 11 uur. Zorg dat je een blauw shirt, geel veiligheidsvest, een veiligheidsbril en een stofmasker draagt.’ Tientallen mensen reageren op de advertentie en komen op de afgesproken tijd en plaats opdagen. Wat de ‘wegwerkers’ niet weten is dat ze een integraal onderdeel vormen van een listig plan. Want op het moment dat iedereen aanwezig is komt een gepantserde geldwagen de hoek om zetten. Een van de wegwerkers houdt de wagen tegen, spuit pepperspray in het gezicht van de chauffeur, stapt de wagen binnen en gaat er vandoor met een zak geld. De politie wordt gebeld en krijgt van de verdwaasde chauffeur een beschrijving van de dader mee: blauw shirt, geel veiligheidsvest, een stofmasker en een veiligheidsbril. Tja. Dit is geen scene uit een slimme misdaadthriller met Edward Norton. Dit is echt gebeurd.

    BeantwoordenVerwijderen
  58. Chinese mine manager smeared coal on his face to avoid prosecution
    Andrew Topf | November 14, 2011

    A Chinese mine manager who smeared coal on his face to appear to be trapped in a mine where 34 workers died has been detained by police, MailOnline reported:
    “After the accident, Qi (Guming) ‘rushed down the shaft and smeared coal on his face to pretend he had escaped from underground,’ the newspaper said. ’On Sunday the public security authority confirmed that Qi did not go down the shaft on that day, and made false claims to the rescue command office.’”
    Under new safety laws passed last year in China, mine bosses who do not go underground with their workers face severe punishments, including fines up to 80% of their previous year’s income and being banned from supervision work.
    Nine miners are still trapped in the Sizhuang Coal Mine in Yunnan province, after an explosion caused the mine to collapse.

    BeantwoordenVerwijderen
  59. do 17 nov 2011, 12:48
    Zoontje (11) geeft verslaafde ouders aan

    MINNESOTA - Een 11-jarig jochie uit Minnesota was het zo zat dat zijn moeder en stiefvader de hele dag door blowend op de bank hingen, dat hij besloot de politie in te schakelen.
    De jongen maakte foto’s van de in huis rondslingerende softdrugs en stuurde die naar de politie. Niet veel later stond er een groep agenten op de stoep met een huiszoekingsbevel. Het blowende echtpaar is daarna opgepakt, zo meldt persbureau AP.
    Volgens de jongen had hij al vaak geklaagd bij zijn moeder over de wietwalmen in het huis, maar wilde ze niet luisteren.

    BeantwoordenVerwijderen
  60. Overvaller druipt af zonder spaarvarkens
    16 november 2011 15:47
    SCHWANEWEDE - Een gewapende overvaller in Noord-Duitsland heeft kennelijk overmand door wroeging een overval op een woning in Schwanewede, ten noordwesten van Bremen, opgegeven.
    Hij bedreigde een oppas met een pistool en eiste geld. Toen twee kleine kinderen vervolgens hun spaarvarkens aanboden, werd het de overvaller te veel. Hij stopte zijn wapen weg en vertrok zonder een woord te zeggen en zonder buit, meldde de plaatselijke politie woensdag.
    De afgebroken overval was maandagavond.

    BeantwoordenVerwijderen
  61. vr 18 nov 2011, 22:59
    Hysterische naakte vrouw sloopt restaurant

    BROOKLYN - Een 60-jarige vrouw heeft in haar nakie Brooklyn op stelten gezet. Ze sloopte een Chinees restaurant en ging daarna de straat op.
    De vrouw werd woedend omdat ze geen gratis lunch kreeg in Dragon China, terwijl buiten op een bordje 'Free free free' stond. Ze begon zich uit te kleden en begon van alles stuk te slaan in de eettent. Noreen Monier zegt in de Daily Mail: "ik zei dat ze moest stoppen, maar ze slingerde een watermeloen naar mijn hoofd."
    Uiteindelijk verliet de hysterische vrouw het restaurant en paradeerde ze naakt rond op straat. Ze sprong zelfs op de motorkamp van een auto en liet zich rondrijden. Later keerde ze terug in het restaurant, waar ze een fruitsapje dronk en opnieuw spullen begon te vernielen. Uiteindelijk heeft de politie haar kunnen overmeesteren.

    BeantwoordenVerwijderen
  62. Auteur: Ruben Munsterman dinsdag 8 november 2011
    VIP-UITNODIGING VAN DE GELIEFDE LEIDER
    De Korean Friendship Association geeft aan 20 mensen de mogelijkheid om de zeventigste verjaardag van ‘De Grote Leider’ in Noord-Korea te vieren. Cadeautip: geld.
    Het feestbezoekje aan het mysterieuze land begint op 11 februari en eindigt op 21 februari. De aanleiding is de zeventigste verjaardag van het staatshoofd. Kim Jong-il verjaart namelijk op 16 februari. Op het verjaardagskaartje staat dat er “unique festive activities will be on display.”
    Journalisten niet toegestaan
    Volgens de organisatie - de Korean Frienship Association - wordt het geen regulier toeristentripje maar een culturele reis. Iedere wereldbewoner is welkom, behalve Amerikanen, Zuid-Koreanen en Japanners. Filmmakers, journalisten en andere “media gerelateerde personen” mogen ook niet op het partijtje van Kim komen. Verder worden bij de grens videocamera’s, mobiele telefoons en pornografisch materiaal ingenomen. Wat wel mag: een fotocamera en een laptop zonder internet.
    Cadeautip: geld
    Het propagandaclubje van Kim Jong-il brengt voor de reis 2050 euro in rekening. Vrienden van de KFA – die al langer dan een jaar lid zijn - betalen maar 1850. Een KFA Card heb je voor 50 euro in huis. De kosten van 480 euro voor een retourvliegticket van Bejing (waar ook een deel van de trip afspeelt) naar de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang komen daar nog bij. Ook de reis naar Bejing moet de participant zelf bekostigen, net als een Chinees visum.
    Activiteiten
    Een onderdeel van de reis is dat de deelnemers met een speciaal chartervliegtuig naar berg Mountain Paektu gaan. Dat is de heilige berg waar de revolutie heeft plaatsgevonden. Ook is de Kim Jong-il daar geboren.
    Of de jarige job zelf ook bij zijn eigen feestje aanwezig is, is niet duidelijk. Wel zijn er “personalities, foreign and local friend.” De visite krijgt ook een gelegenheid om een strak geregisseerd kijkje te nemen in “het dagelijks leven van de Koreaan.” Het gevangeniswezen wordt daarbij waarschijnlijk ontzien. Het moet immers wel een feestje blijven.
    Enthousiast? Er dient alvast 450 euro vooruitbetaald te worden. Mocht het bezoek dan om een of andere reden waar u geen invloed op heeft niet door kunnen gaan, dan houdt de KFA 450 euro voor zichzelf om zo “alle administratiekosten te dekken.” Wees er wel snel bij want er mogen maar twintig mensen mee. Op 10 januari sluit de inschrijving.

    BeantwoordenVerwijderen
  63. Rugbycoach moet 100 varkens aan boete betalen
    23 november 2011
    SYDNEY- De bondscoach van het rugbyteam van Samoa is op ongewone wijze bestraft voor de matige prestaties van zijn team op het wereldkampioenschap in Nieuw-Zeeland.
    Tuala Matthew Vaea moet 100 varkens betalen aan het bestuur van zijn dorp, meldde de Nieuw-Zeelandse televisie.
    Aanvoerder Mahonri Schwaiger is de aanstichter van de boete. Hij rapporteerde hoogstpersoonlijk aan de premier van Samoa dat bondscoach Vaea en veel spelers van het rugbyteam het WK eerder als vakantie dan serieuze sport zagen. Kort gezegd, de coach was vaker in de kroeg te vinden dan op het trainingsveld.
    Samoa werd uitgeschakeld in de groepsfase en volgens aanvoerder Schwaiger was dat vooral te wijten aan het wangedrag van zijn coach en teamgenoten.

    BeantwoordenVerwijderen
  64. ESA-satelliet zoekt mee naar wietplanten
    25 november 2011
    VENLO - European Space Agency (ESA) gaat vanuit de ruimte zoeken naar wietplanten in de Limburgse maïsvelden.
    In het voorjaar van 2012 begint in Noord-Limburg een experiment, waarbij per satelliet naar wiet wordt gespeurd middels het onderscheiden van golflengtes van de verschillende gewassen.
    Deze techniek is in 2007 met succes toegepast in Canada, zei een woordvoerder van de gemeente Venlo vrijdag. De ESA wil een nieuwe proef uitvoeren met deze techniek. Dat gebeurt samen met de politie.

    BeantwoordenVerwijderen
  65. zo 27 nov 2011, 22:29
    Oplichters verkopen wc-papier voor 70 jaar
    FLORIDA - Drie mannen uit Zuid-Florida hebben mensen opgelicht door onnodige producten aan hen te verkopen. Zo verkochten ze in sommige gevallen voor meer dan 70 jaar aan wc-papier.
    De mannen vertelden hun slachtoffers dat ze het speciale wc-papier nodig hadden om te voorkomen dat hun septictank, een waterzuiveringssysteem, werd geruïneerd. De reden daarvan was dat de regering de wetgeving op het gebied van het papier gewijzigd zou hebben. De mannen hebben zo'n miljoen dollar verdiend met hun illegale handeltje. Dat meldt de Miami Herald
    Christopher Lincoln, Maria Moore en Jozef Nouerand hebben afgelopen week bekentenissen afgelegd. Als ze schuldig worden gevonden, riskeren ze tot twintig jaar celstraf. De rechtszaak gaat in februari verder.

    BeantwoordenVerwijderen
  66. di 29 nov 2011, 17:38
    Aap zet studente te kijk

    Een Taiwanese toeriste is door een grijpgraag aapje behoorlijk te kijk gezet. Charmian Chen, een 22-jarige studente en model, bezocht tijdens haar vakantie een tropische tuin in Ubud. Tijdens het voeren van de makaken ging het mis: een opdringerige makaak trok haar topje naar beneden.
    Omdat het voor haar gênante voorval op de gevoelige plaat was vastgelegd en korte tijd later op internet te zien was ontstond er een ware internethype rond de jonge vrouw.
    Ze was de aapjes maïs aan het voeren toen er per ongeluk een maiskorrel in haar topje viel. Een makaak die dat gezien had moest en zou uitgerekend die maïskorrel hebben en trok haar topje naar beneden.
    De verbouwereerde Taiwanese probeerde vervolgens door haar handen voor haar borsten te houden nog te redden wat er te redden viel. Maar helaas voor haar was het gebeuren al gefotografeerd.
    De foto's, die in september op Bali genomen werden, begonnen vervolgens aan een veroveringtocht op het internet. De arme studente kreeg vervolgens volop aandacht op tal van Britse en Amerikaanse blogs en is inmiddels ook al te zien geweest in enkele tv-shows.

    BeantwoordenVerwijderen
  67. wo 30 nov 2011, 13:37
    Man wint voor tweede keer miljoen

    ATLANTA -
    Een 50-jarige Amerikaan heeft voor de tweede keer in drie jaar tijd de jackpot gewonnen met een kraslot.
    Delma Kinney uit Atlanta kocht zijn winnende lot onlangs in een opwelling in een supermarkt. Hij was daar om iets tegen een verkoudheid te halen, maar besloot om ook een kraslot mee te nemen. Terug in zijn auto ontdekte hij dat het lot een miljoen dollar waard was.
    Kinney mag zich met recht een van de grootste geluksvogels ter wereld noemen. In 2008 won hij namelijk ook al eens een miljoen dollar met een kraslot. Gierig is de Amerikaan niet. Een deel van zijn prijs ging destijds naar het studiepotje voor zijn drie kinderen. Zijn nieuwe miljoen zal hij gedeeltelijk weggeven aan een goed doel, zo heeft hij beloofd.

    BeantwoordenVerwijderen
  68. BRUG VERKEERD GEKLEURD
    30-11-2011

    De bevolking van het Britse Upton-on-Severn koos tijdens een zes weken durend publiek debat een nieuwe kleur voor hun historische stadsbrug: een soort vorstelijk blauw met een zilveren randje. Na de schilderbeurt bleek de brug knalgeel.
    De Engelstalige schilder- en verfwebsite PaintSquareNews dook diep in deze kwestie, maar kwam ook niet helemaal achter de oorzaak van de fout. Ten gemeentehuize geeft men wel toe voor een verkeerde kleur toestemming te hebben gegeven, en dat de brug snel geschilderd moest worden in verband met de komende wintermaanden én het verkeersprobleem dat afsluiten van de brug opleverde.
    Bananenbrug
    Maar waarom er voor knalgeel gekozen is, in plaats van voor het gekozen 'duchess blue' (een term die voor zowel een soort turquoise als voor diepglanzend blauw wordt gebruikt) is onbekend. Voorlopig moeten de bewoners van het plaatsje in Worcestershir het maar met deze bananenbrug doen. Een eventuele overschilderbeurt is op zijn vroegst in de zomer van 2012 te verwachten.

    BeantwoordenVerwijderen
  69. Wanhopige vrouw in bikini

    De 20-jarige Arlene Mossa Corona liet half november haar chihuahua Chispita alleen naar buiten gaan, waarna het hondje spoorloos verdween. Omdat ze het vermoeden had dat iemand Chispita had binnengehaald, ging ze langs de deuren. Ook deed ze een amber alert voor dieren uitgaan, maar zonder succes.
    Als laatste poging besloot de studente op hoge hakken en in een weinig verhullende bikini met een reusachtig billboard met foto's van haar verdwenen chihuahua Chispita de straten van San Diego op te gaan. Deze actie was succesvol: na zes dagen had ze haar hondje terug.

    BeantwoordenVerwijderen
  70. vr 02 dec 2011, 13:35 |
    Man overviel al 17 jaar gesloten bank

    BERLIJN - Een rechtbank in de West-Duitse stad Osnabrück heeft een 57-jarige bankovervaller tot 7 jaar cel veroordeeld. De man overviel in mei een gebouw waarin naar hij dacht een bank was gevestigd en nam een vrouw in gijzeling. Het was de man ontgaan dat de bank al 17 jaar geleden was vertrokken en dat er in het pand nu een praktijk van fysiotherapeuten was.

    De krant Bild spreekt van de „stomste bankrover in Duitsland”. De man eiste aanvankelijk 10.000 euro. Toen hij zag dat er geen bank meer in het pand was, ging hij naar buiten en dwong een vrouw geld voor hem te pinnen uit het pinapparaat dat bij het pand is blijven bestaan. Met 400 euro vluchtte hij in een gestolen auto. Die liet hij later achter, maar hij was vergeten het door hem gebruikte speelgoedpistool mee te nemen. Daarop stonden zijn vingerafdrukken.
    De man is sinds zijn 17e voor de 23e keer veroordeeld.

    BeantwoordenVerwijderen
  71. di 06 dec 2011, 13:34
    Park wil advies over liefde schaap en hert

    PEKING - Een wildpark in het zuidwesten van China heeft de half miljard Chinese internetters om advies gevraagd over de liefde tussen een ram en een hinde. De dieren zijn onafscheidelijk, sinds zij elkaar hebben ontmoet.
    Op de Chinese versie van Twitter stelt de leiding van het park de vraag wat de internetgebruikers zouden doen, als zij met zo'n ongebruikelijke relatie zouden worden geconfronteerd. Zij vraagt zich af of zij het „onethisch“ vinden de dieren bij elkaar te houden.
    De liefde van het schaap en het hert haalde deze week alle kranten, nadat een plaatselijk tv-station in de provincie Yunnan erover had bericht. Volgens het station waren alle pogingen om de dieren van elkaar te scheiden, tot nu vruchteloos. De ram, die in het Chinees Changmao (Langhaar) heet, is volgens een krant volledig opgenomen in de hertenfamilie, nadat hij bij die dieren was ondergebracht.

    BeantwoordenVerwijderen
  72. vr 09 dec 2011, 12:12
    Chinezen slapen tijdens congres over luiheid

    PEKING - Vijf hoge ambtenaren van de Chinese belastingdienst zijn geschorst, omdat zij sliepen of de krant lazen tijdens een congres over de aanpak van luiheid op het werk. Dat hebben staatsmedia gemeld.

    De vijf, allen werkzaam op een belastingkantoor in de noordelijke provincie Shanxi, werden geacht actief deel te nemen aan de bijeenkomst die ging over een betere discipline op het werk. De ambtenaren werden eraan herinnerd dat zij hun werkplek niet zomaar kunnen verlaten, geen computerspelletjes kunnen spelen en zich niet moeten overgeven aan wat genoemd wordt „recreatieve activiteiten”.
    Chinese ambtenaren moeten vaak lange, saaie vergaderingen uitzitten, waarin ze moeten luisteren naar gezwollen uiteenzettingen over nieuwe richtlijnen uit Peking of de theorieën van vooraanstaande communisten.

    BeantwoordenVerwijderen
  73. Taiwanese hondenpoeploterij groot succes

    - Een Taiwanese stad looft prijzen uit aan hondeneigenaren die de poep van hun viervoeter opruimen en inleveren bij de gemeente.
    Ze krijgen een lot waarmee prijzen te winnen zijn in de vorm van goudstaven, variërend in waarde van een paar honderd tot 2.200 euro. Dit meldt de BBC vrijdag.
    Woordvoerders van de stad New Taipei City zeggen dat sinds de actie in augustus begon, er 4000 mensen zijn geweest die in totaal 14.500 gevulde poepzakken hebben ingeleverd.
    De loterij zou eigenlijk tot eind oktober zijn, maar is wegens succes verlengd. Er werden steeds meer prijzen verloot.
    Ook de stad zelf komt als winnaar uit de bus. Naar schatting is er nu voor de helft minder hondenpoep in het straatbeeld.
    De actie is inmiddels ten einde, want 'we kunnen het niet veroorloven steeds weer goud uit te delen.' De stad hoopt dat men het opruimen van hondenpoep nu als gewoonte ziet.
    © NU.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  74. ma 12 dec 2011, 22:43
    Botertekort bedreigt Noorse kerstlekkernijen

    OSLO - Veel Noren weten niet hoe ze hun traditionele kerstlekkernijen moeten bakken nu hun land kampt met een groot tekort aan boter. Voor een pond boter vroegen enkele internetaanbieders inmiddels al het reusachtige bedrag van 350 euro.
    De Noorse zuivelgigant Tine schatte het tekort maandag op 500 tot 1000 ton. Het bedrijf verwacht dat het tot in januari duurt voordat de problemen zijn opgelost.
    Het tekort zou deels zijn veroorzaakt door de regenachtige zomer, waardoor niet genoeg diervoeder kon worden geproduceerd. Dat heeft weer geleid tot een lagere zuivelproductie. Ook is de vraag naar boter de afgelopen jaren sterk toegenomen.
    ---------------------------------------
    commentaar: krijgen we binnenkort botersmokkel tussen Nederland en Noorwegen......!!!???

    BeantwoordenVerwijderen
  75. wo 14 dec 2011, 19:15
    Haar Michael Jackson wordt roulettebal

    van onze redactie
    AMSTERDAM - Het plukje haar van Michael Jackson dat uit een doucheputje werd gevist, wordt verwerkt in een rouletteballetje.
    OnlineGamblingPal bood ruim 10.000 dollar voor de zwarte haren van de overleden zanger om die te kunnen verwerken in een rouletteballetje. Dit meldt Rolling Stone.
    "We zijn grote fans van Michael Jackson en we waren heel bedroefd toen hij in 2009 overleed. Om hem te bedanken voor al die jaren dat hij ons entertainde, wilden we een unieke hulde brengen. Op deze manier hopen we dat Michael voor altijd blijft rock 'n rollen."
    De haarbal van 'Wacko Jacko' werd verzameld na een overnachting van de zanger in het Carlyle Hotel in New York.

    BeantwoordenVerwijderen
  76. do 15 dec 2011, 18:17
    Grootste familie van Griekenland bestaat niet

    ATHENE - De vader van het grootste gezin van Griekenland is na 15 jaar door de mand gevallen. De 54-jarige man had 19 kinderen opgegeven bij de burgerlijke stand, maar geen enkel kind bleek echt te bestaan. Hij is gearresteerd. Dat heeft de Griekse politie donderdag bekendgemaakt.

    De man had sinds 1996 jaarlijks een kind aangemeld. Hij vervalste de geboortecertificaten, onder meer door foto's van internet te gebruiken. De politie vermoedt dat hij in de afgelopen 15 jaar zeker 150.000 euro heeft ontvangen, maar waarschijnlijk meer. De man nam in 2001 ontslag als politieagent en leefde sindsdien van de kinderbijslag.
    Eerder dit jaar kwam al een grootschalige fraude met doden aan het licht. Duizenden overleden ambtenaren kregen nog altijd pensioen. Dat kostte Griekenland ongeveer 16 miljoen euro per jaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  77. vr 16 dec 2011,
    Justin Bieber houdt van hoeren, drank en sigaretten

    AMSTERDAM - De populariteit van Justin Bieber kent momenteel geen grenzen, maar daar is niet iedereen even blij mee.
    De 50-jarige timmerman Justin John Bieber heeft besloten zijn middelste naam te gaan gebruiken want als Justin Bieber kan hij niet meer normaal door het leven. Op zijn Facebookpagina vraagt Bieber ‘vriendelijk’ om hem geen vriendschapsverzoeken meer te sturen
    'Kleine meisjes, stop ermee me vriendschapsverzoeken te sturen. Ik ben niet die kleine eikel. Ik ben Justin Bieber, een vijftig jaar oude timmerman uit Ohio. Momenteel woon ik in Maine. Ik hou van hoeren, drank en sigaretten.
    'Mijn naam is Justin Bieber en dat is al vijftig jaar zo. Ik ben geen zingende homo, maar omdat een kleine k***kruiper dezelfde naam heeft als ik, moet ik mijn middelste naam gebruiken. Verdomme, ik ben een mens en ik heb ook mijn rechten.'

    BeantwoordenVerwijderen
  78. wo 21 dec 2011, 11:39 | lees voor
    Zeehondje sluit redder buiten

    TERSCHELLING - Een aangespoelde zeehond heeft zich dinsdag per ongeluk samen met zes andere zeehonden opgesloten in de auto van zijn redder. Het zieke dier dat op Terschelling net in de auto was gezet om naar de zeehondencrèche in Pieterburen te worden gebracht, kroop op de bestuurdersstoel en drukte vervolgens met zijn voorvin het knopje van de centrale deurvergrendeling in.

    De zeehond ligt op zijn gemakje op de voorbank
    Foto: Zeehondencrèche Lenie 't Hart

    Dat meldde Lenie 't Hart van de zeehondencrèche in Pieterburen woensdag. Volgens 't Hart zat de sleutel nog in het contactslot en draaide de motor nog. Pas na een uur, toen er een reservesleutel was gebracht, konden de zeehonden voor de tweede keer die dag worden gered.

    BeantwoordenVerwijderen
  79. wo 21 dec 2011, 11:43
    3D boxershort redt relaties?
    AMSTERDAM - 3D films zijn zó 2011. Wat nu helemaal 'je van het' is in modeland, is de driedimensionale boxershort.

    De 3D boxershort vind je bij Hemdvoorhem.nl en wordt geleverd mét bijbehorende 3D bril. Opvallend veel dames kopen de boxershort voor hun vriend, aldus de vriendin van Hemdvoorhem- eigenaar Michiel Snoek. "Ik kan me niet voorstellen dat je nog naar je scherm kijkt, als je vriend zo'n boxershort draagt."
    De boxers zijn verkrijgbaar vanaf 25,95 voor twee paar, inclusief 3D bril.
    Anti-scheten-slip
    Mocht je niet zo'n behoefte hebben om de hele avond te navelstaren, dan kun je je vent ook gewoon iets anders voor kerst geven. Wat dacht je van de populaire anti-scheten-slip?

    BeantwoordenVerwijderen
  80. vr 23 dec 2011,
    Best blijft zitten met villa zigeunerfamilie

    BEST - De gemeente Best blijft definitief eigenaar van een riante villa die in 2008 werd gekocht van de criminele zigeunerfamilie Moro. Het huis werd in 2008 voor 1,9 miljoen euro gekocht om het vertrek van in totaal 38 familieleden naar het buitenland te bespoedigen.

    Het bedrag dat de gemeente in 2008 betaalde lag hoger dan de taxatiewaarde. In april besloot Best zijn verlies te nemen en de villa te verkopen. Het enige bod à 4,5 ton vond de gemeente niet serieus. „In een gesprek zijn de gemeente en de bieder niet nader tot elkaar gekomen”, schrijft de gemeente vrijdag in een verklaring.
    Leden van de familie Moro werden veroordeeld voor deelname aan een criminele organisatie. Met een eindeloze reeks winkeldiefstallen financierden ze hun luxe levensstijl. Hun schulden en een ontneming van justitie werd van het verkoopbedrag afgetrokken. De zigeunerfamilie vertrok met onbekende bestemming naar het buitenland.

    BeantwoordenVerwijderen
  81. zo 25 dec 2011, 07:14
    Prijs sprinkhanen springt omhoog

    KAMPALA - De Oegandese economie kampt met een bizar tekort aan sprinkhanen. De gevleugelde insecten zijn, gefrituurd met uien, een delicatesse in het land. Maar aanhoudende stroomstoringen bemoeilijken het werk van de sprinkhanenjagers, die felle lichten nodig hebben om de insecten in de val te lokken.
    De prijs van de gevleugde insecten is door de stroomstoringen de hoogte ingegaan. Tot wanhoop van de liefhebbers van de lokale delicatesse, moeten ze tegenwoordig omgerekend 34 eurocent neertellen voor een klein zakje sprinkhanen: een verdubbeling van het normale tarief.
    De Oegandese regering erkent dat het jarenlang te weinig heeft geïnvesteerd in de stroomvoorziening. Oeganda hoopt volgend jaar een nieuwe waterkrachtcentrale te openen. De insectenvangers hopen dat hun duistere tijden dan voorbij zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  82. zo 01 jan 2012,
    Drugstsarin luidt noodklok over bejaarde junks

    BERLIJN - Duitsland dreigt te worden geconfronteerd met een steeds grotere groep belegen junks.
    Die waarschuwing doet de Duitse drugs-tsarin Mechtild Dyckmans in het blad Der Spiegel. De 61-jarige politica die de Duitse regering adviseert over de drugsproblematiek, vreest dat een groot aantal bejaarden toch ook nog eens jointje wil proberen.
    In Duitsland schijnen steeds vaker omaatjes en opaatjes die knetterstoned van de hasjcake voor de rechter staan. In Dortmund werd een 69-jarige drugspusher veroordeeld. Hij hield er de bijnaam Opa Opium aan over.
    Deze categorie komt dan boven op een grote groep veertigers die jong zijn begonnen met drugs en nooit echt de moeite hebben genomen om daar af te komen.
    De Duitse regering gaat het probleem met de zgn Benidorm Stoners aanpakken. Wat eerst opgelost moet worden is het bejaardenhuis. Drugspensionados met mensen die clean zijn zijn onder een dak brengen, is misschien niet zo'n goed idee.

    BeantwoordenVerwijderen
  83. wo 04 jan 2012, 15:53
    Miljardair dood door vergiftigd kattenvlees

    GUANGDONG - China is in de ban van de plotselinge dood van de 49-jarige miljardair Long Liyuan uit de provincie Guangdong. De tycoon, die zijn fortuin vergaarde in de bosbouw, stierf na het eten van een kattenstoofpot, een lokale specialiteit. De politie denkt dat hij vergiftigd is en heeft een provinciale partijfunctionaris opgepakt die bij het fatale diner aanwezig was.
    De opgepakte verdachte was in een zakelijk dispuut verwikkeld met Long Liyuan, zo meldt persbreau AP. Hij zou een giftig kruid door diens kattenvlees hebben gedaan. Direct na de maaltijd werd de miljardair onwel. Hij overleed kort daarna in het ziekenhuis aan een hartstilstand.
    De familie van Long vermoedt dat er sprake is van een grote complot. Ze heeft een beloning uitgeloofd van omgerekend 12.000 euro voor informatie over de zaak.

    BeantwoordenVerwijderen
  84. Italiaanse schapen moeten luier om
    4 januari 2012 14:10
    Rome - De rechtbank in Lecce heeft beslist dat de schapen die in het Zuid-Italiaanse stadje Fasano op de openbare weg lopen, voortaan een luier om moeten.
    Als de schapenhoeder, die in een juridisch gevecht is geraakt met de burgemeester van de stad, de uitwerpselen verzamelt, zijn de luiers niet nodig. Dat melden de Italiaanse media woensdag.
    Burgemeester Lello di Bari had een speciale verordening uitgevaardigd die de herder verplichtte, zoals ook voor eigenaren van honden geldt, de uitwerpselen op te rapen. De herder stapte daarop naar de rechtbank.
    Die stelt nu de burgemeester in het gelijk, omdat de volksgezondheid en de verkeersveiligheid in het geding zijn.
    Andere route
    Overigens stelde de rechtbank ook dat de schapenhoeder zijn weidevelden waar zijn schapen grazen, ook kan bereiken zonder daarvoor de openbare weg te moeten betreden. De herder kan dus ook zijn route wijzigen.

    BeantwoordenVerwijderen
  85. vr 06 jan 2012, 14:19
    Papieren winkeltas van Chanel

    AMSTERDAM - Een papierentas van Chanel aan je arm is de nieuwste trend. Op internet wordt er flink gehandeld in deze een kartonnen exemplaren.
    Haute couture handtassen zijn niet voor iedereen betaalbaar. Slecht een enkeling wil en kan meer dan 1000 euro neerleggen voor een tas. Voor een Birkin van Hermes betaal je zo’n 6000 tot 12.000 euro en voor een 2.55 van Chanel betaal je gemiddeld 1700 euro. De tassen waarin deze dure exemplaren de winkel verlaten zijn een ware rage op internet.
    Versleten en gekreukt
    De kartonnen- en papierentassen met het logo van een designer leveren veel geld op. Op eBay worden de papierenexemplaren van Chanel, Gucci, Burberry of Louis Vuitton voor zo’n 170 euro geveild. Niet alleen worden er tassen in goede staat verkocht, ook versleten of gekreukte exemplaren gaan onder de hamer. Zolang het merk zichtbaar is, is de tas te verkopen. De papieren versies worden niet alleen gebruikt als handtas, liefhebbers zetten de tas ook in hun interieur.
    Namaak
    Net zoals de echte tassen worden ook de kartonnen tassen vervalst. Er zijn al namaakexemplaren uit China en Zuid-Korea opgedoken. De kwaliteit van de nep exemplaren is aanzienlijk minder dan die van de echte.

    BeantwoordenVerwijderen
  86. za 14 jan 2012, 15:15
    Britse dieven graven maanden naar flappentap

    LONDEN - Dieven hebben er 6 maanden over gedaan om een tunnel te graven naar een pinautomaat, meldde de politie in het Britse Manchester zaterdag. De dieven maakten waarschijnlijk echter slechts 6000 pond (7250 euro) buit.
    De tunnel was circa 30 meter lang en lag onder een parkeerplaats. Hij liep vanuit een videozaak naar de flappentap. De dieven hadden verlichting en plafondversterking aangebracht. „In al mijn jaren bij de politie heb ik nog nooit zoiets gezien”, zei inspecteur Ian Shore. „Deze mensen hebben duidelijk lang gewerkt aan de voorbereiding.”
    Toen beveiligingsmensen geld kwam bijvullen in het apparaat, ontdekten ze het gat onder de machine.

    BeantwoordenVerwijderen
  87. LOSSE FLODDERS
    Landje pleegt zelfmoord in waanzinnige oorlog
    In een opwelling van grootheidswaanzin verklaart een landje de oorlog aan drie grote buurlanden. Opbrengst: totale vernietiging en de halve bevolking in het graf. Welkom bij de bizarre Paraguyaanse oorlog (1864-1870).
    We schrijven 1864 in Paraguay, Zuid-Amerika. De dictator van dienst heet Francisco Solano López. Hij heeft een visioen: wereldheerschappij voor Paraguay! Hij verklaart Brazilië en Argentinië de oorlog, en krijgt Uruguay er gratis bij.
    Maf genoeg wint Paraguay de eerste veldslagen. López & Co annexeren hele provincies van Brazilië en Argentinië. Ze hebben dan ook een groot en professioneel leger van 50.000 man. Best veel, op een bevolking van een half miljoen.
    En dan gaat het mis...
    Het tij keert als Brazilië de vloot van Paraguay naar de bodem stuurt. De drie landen zijn nu heer en meester over Paraguay en sturen op hun beurt invasielegers. Maar de übergemotiveerde Paraguayanen knokken onwaarschijnlijk hard voor elke meter grond. Bij de belegering van loopgraven bij Curupayty stoppen vijfduizend Paraguayanen een enorme overmacht. Voor slechts honderd eigen doden veroorzaken ze zo’n vierduizend slachtoffers bij de vijand.
    Uiteindelijk verslaan de gecombineerde legers van Brazilië, Argentinië en Uruguay de horzel. Maar ook het bezetten van de hoofdstad breekt de geschifte Paraguayanen niet. Vanuit de bergen start dictator López vrolijk een guerilla-oorlog.
    Het geduld van de drie landen is nu op. De bezetters doden praktisch elke Paraguayaan die ze tegenkomen. Bloedig en onaardig, toegegeven, maar wel de effectiefste manier om guerilla’s te bestrijden. In 1870 sneuvelt dan eindelijk López. De droom van wereldheerschappij voor Paraguay is over.
    Crisis op de huwelijksmarkt
    Er zijn trouwens ook weinig Paraguayanen over. Over het aantal doden bestaat wat onenigheid. Maar de oorlog was voor Paraguay geen pretje, daarover zijn de diverse lijkentellers het eens. Van een half miljoen inwoners zijn na zes jaar oorlog zo’n driehonderdduizend dood. Drie van de vijf.
    En oorlog blijft een mannending, dus doodgaan ook. In het naoorlogse Paraguay zijn mannen schaarser dan homo’s in het betaalde voetbal. In 1871 telt Paraguay nog 221.000 inwoners. Waarvan 106.000 vrouwen en 86.000 kinderen – en een schamele 29.000 mannen. In het hele land.

    Rinze Benedictus 3
    7 januari 2012 - 10:00 uur

    BeantwoordenVerwijderen
  88. di 17 jan 2012, 08:59
    Schaapscheerders willen sport op Spelen

    WELLINGTON - De Nieuw-Zeelandse Federatie van Boeren wil dat het scheren van schapen in competitieverband een olympische sport wordt. Een woordvoerster van de federatie zei dinsdag dat de schaapscheerders een atletische topprestatie leveren en dat de sport daarom internationale erkenning verdient.

    Woordvoerster Jeanette Maxwell van de Nieuw-Zeelandse federatie liet weten dat schaapscheerders bij een wedstrijd in een periode van 8 uur tot 700 schapen scheren. Ze vergeleek die prestatie met het rennen van twee marathons.
    Volgens Nieuw-Zeelandse statistieken zijn er in Nieuw-Zeeland ongeveer 40 miljoen schapen op een bevolking van 4,4 miljoen mensen.

    BeantwoordenVerwijderen
  89. do 19 jan 2012,
    Peuter belt politie om dronken babysitter

    AMSTERDAM - Een Amerikaanse peuter heeft de politie gebeld, omdat de babysitter die op hem moest passen zich laveloos had gedronken.

    De ouders van het 3-jarige jongetje hadden hem toevertrouwd aan de zorgen van Jacqueline Campbell (40). Maar in plaats van haar verantwoordelijkheid te nemen als babysitter, zette de vrouw het op een drinken. Nadat ze meer dan een fles wijn op had, vond de peuter het welletjes en belde hij de alarmdiensten.
    Agenten die poolshoogte kwamen nemen zagen direct dat Campbell stomdronken was. Een van de agenten kreeg zelfs een glas naar haar hoofd gegooid.
    De rechter heeft Campbell een voorwaardelijke straf opgelegd.

    BeantwoordenVerwijderen
  90. New Zealand reveals high-octane arrest in Internet fraud case

    By Mantik Kusjanto
    WELLINGTON | Sat Jan 21, 2012 9:42am EST
    (Reuters) - New Zealand police on Saturday revealed bizarre details of the arrest of the suspected kingpin of an Internet copyright theft case against the James Bond-like backdrop of a country mansion hideaway with electronic locks, a safe room and a pink Cadillac.
    German national Kim Dotcom, also known as Kim Schmitz, was one of four men arrested on Friday, a day before his 38th birthday, in an investigation of the Megaupload.com website led by the U.S. Federal Bureau of Investigation.
    The group was accused of engaging in a scheme that took more than $500 million away from copyright holders and generated over $175 million in proceeds from subscriptions and advertising.
    A police official said dozens of officers, backed by helicopters, forced their way into the mansion, nestled in lush, rolling farmland, after Dotcom refused them entry, a scene more reminiscent of a high-octane spy drama than the usual policeman's lot in rural New Zealand.
    "Despite our staff clearly identifying themselves, Mr Dotcom retreated into the house and activated a number of electronic-locking mechanisms," said Detective Inspector Grant Wormald from the Organised and Financial Crime Agency New Zealand.
    Officers broke the locks and Dotcom barricaded himself into a safe room which officers had to cut their way through to gain access.
    "Once they gained entry into this room, they found Mr Dotcom near a firearm which had the appearance of a shortened shotgun," he said. "It was definitely not as simple as knocking at the front door."

    BeantwoordenVerwijderen
  91. 2)
    ROLLS-ROYCE PHANTOM
    Two firearms were seized and a 55-year-old New Zealand man has since been charged with illegal possession of a pistol. Computers and documents were also retrieved and more than NZ$10 million ($8 million) was seized from financial institutions.
    Television footage showed vehicles, including a pink Cadillac and a Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe, being removed from the property.
    The house where Dotcom was arrested was one of the largest and most expensive in the country, worth around NZ$30 million.
    Located in hills northwest of New Zealand's largest city, the mansion is surrounded -- at suitably discreet distances -- by other substantial country homes and luxury lifestyle blocks complete with stables, swimming pools and tennis courts.
    Dotcom leased the property after being blocked from buying it last year by the government after failing to meet a "good character" test for migrants, although he was granted residency in 2010.
    Dotcom has previous convictions for insider trading and embezzlement from his time in Germany and Thailand, according immigration authorities, leading some opposition politicians to question why he was allowed to settle in the first place.
    "New Zealand is under the radar, away from Interpol and a better lifestyle than Eastern Europe," Jeffrey Carr, an Internet security expert founder of Taia Global Inc, said of Dotcom's decision to settle in New Zealand.
    "They obviously weren't aware how closely the FBI has been building its international relationships over the past few years."
    The FBI said Dotcom personally made $42 million from Megaupload in 2010 alone.
    Standing some 6'7" tall and reportedly weighing around 300 pounds (136 kg), Dotcom appeared to revel in his outlaw reputation.
    Personalized number plates on some 20 vehicles seized from the site included KIMCOM, HACKER, STONED, GUILTY, MAFIA, GOD and POLICE, according to the indictment.
    One video on YouTube shows him racing a Mercedes in the Gumball 3000 road rally and talking about bribing a Moroccan official.
    Another clip shows a 2011 New Year's Eve fireworks display over Auckland organized and paid for by Dotcom to celebrate his family being granted residency. The display was reported to have cost $500,000.

    BeantwoordenVerwijderen
  92. 3)
    PIRACY DEBATE
    The arrests were made as the debate over online piracy reaches fever pitch in Washington where Congress is trying to craft tougher legislation.
    Lawmakers stopped anti-piracy legislation on Friday, postponing a critical vote in a victory for Internet companies that staged a mass online protest against the fast-moving bills.
    The movie and music industries want Congress to crack down on Internet piracy and content theft, but major Internet companies like Google and Facebook have complained that current drafts of the legislation would lead to censorship.
    Dotcom and the other men made a brief court appearance on Friday will appear again on Monday. They face extradition and a trial in the United States.
    On Friday, in a show of support, hackers attacked and temporarily disabled a number of government and entertainment company websites, including the U.S. Justice Department's website.
    U.S. Justice Department officials have said that the estimate of $500 million in economic harm to copyright holders cited in a U.S. indictment was at the low end.
    The allegations included copyright infringement as well as conspiracy to commit copyright infringement, conspiracy to commit money laundering and conspiracy to commit racketeering. Two of the offences carry a maximum penalty of 20 years.
    The companies charged, Megaupload Ltd and Vestor Ltd, were both registered in Hong Kong and owned either in large part or solely by Dotcom.
    Some 100 officers raided four premises in Hong Kong on Friday including luxury hotel rooms, seizing computer equipment and freezing HK$330 million ($42.5 million) in financial assets, according to Hong Kong Customs.
    Megaupload has boasted of having more than 150 million registered users and 50 million daily visitors, according to the indictment. At one point, it was estimated to be the 13th most frequently visited website on the Internet.
    Users could upload material to the company's sites which then would create a link that could be distributed. The sites, which included video, music and pornography, did not provide search capabilities but rather relied on others to publish the links, the U.S. indictment said.
    Megaupload's U.S. lawyer said the company would "vigorously defend itself" and was trying to recover its servers and get back online.
    The Megaupload group used more than 1,500 computer servers in Virginia, Washington D.C., France and the Netherlands to host its sites, according to the FBI.

    BeantwoordenVerwijderen
  93. Dief steelt krat met houten penissen
    27 januari 2012 21:00

    BERLIJN - Een dief in Duitsland zal vermoedelijk lelijk op zijn neus kijken als hij zijn buit aan een nader onderzoek onderwerpt.
    Volgens de politie in Göttingen heeft de dief vrijdag een plastic krat uit de achterbak van een auto ontvreemd. De inhoud van het krat: zeven houten penissen, honderd condooms en instructiemateriaal voor lessen seksuele voorlichting.
    In een verklaring zei de politie dat het materiaal ongeveer tweehonderd euro waard is. De politie heeft een beroep gedaan op de dief om het krat ergens neer zetten, zodat de autoriteiten het terug kunnen geven aan de eigenaar.
    De sterke arm raadt het gebruik van de condooms af. Ze zijn gemaakt voor 'instructiedoeleinden'. "Doe het voorzichtig!", aldus de politie.

    BeantwoordenVerwijderen
  94. Big Holes:

    http://pics-hosting.com/files/of0tj8bwiir1uhzonrv3.jpg

    BeantwoordenVerwijderen
  95. di 31 jan 2012,
    Nieuw-Zeelandse vogelverver bestraft

    WELLINGTON - Een Nieuw-Zeelandse boer is dinsdag veroordeeld omdat hij arenden roze en rood heeft geverfd. Hij moet een boete van 5000 Nieuw-Zeelandse dollar (ruim 3100 euro) betalen wegens dierenmishandeling. Nietsvermoedende vogelkundigen zagen de vogels en raakten in rep en roer, omdat ze dachten een nieuw soort roofvogel te hebben gezien.
    Volgens Nieuw-Zeelandse media hoopte de man met zijn actie media-aandacht te krijgen. Bij hem thuis lagen tal van krantenknipsels over de vogels.

    De eerste geverfde vogel werd begin 2009 gesignaleerd. Anderhalf jaar later kwam de waarheid aan het licht, toen een arend werd doodgereden door een auto. Dierenartsen ontdekten dat de veren met verf waren bespoten. Via een video kwam de recherche bij de boer terecht. De boer beschilderde graag dieren. Op zijn computer stond een foto van een koe waarop de woorden gelukkig kerstfeest waren geverfd.

    BeantwoordenVerwijderen
  96. do 02 feb 2012,
    Brandweerman zet vliegtuig aan de grond

    TIRUPATI - Naar nu blijkt heeft zich begin januari in India een bizar vliegtuigincident voorgedaan.

    De piloot van het betreffende vliegtuig van de Indiase maatschappij Jet Airways, kon geen contact krijgen met de verkeerstoren. De reden: de man die dienst had was vergeten naar zijn werk te gaan.

    Een beveiliger die zijn ronde deed, ontdekte dat de verkeerstoren in Tirupati niet bemand was en belde de plaatsvervangend manager, die op dat moment geen dienst had.
    Een dienstdoende brandweerman werd met spoed naar de verkeerstoren gebracht. Hij ontving via zijn mobiele telefoon instructies van de manager en wist het vliegtuig, dat met 70 passagiers opgestegen was in Hyderabad, eveneens in India, na veertig minuten van 'bloed, zweet en tranen' veilig aan de grond te krijgen. De passagiers hebben er niets van gemerkt.
    Even na dit voorval meldde zich een ander vliegtuig, dat ook opgestegen was in Hyderabad. Dit toestel, van de eveneens Indiase maatschappij SpiceJet, had 106 passagiers aan boord. Ook dit toestel werd met behulp van de brandweerman veilig aan de grond gezet.
    Hoe het met de dienstdoende luchtverkeersleider is afgelopen, is niet bekend. Waarschijnlijk is hij zijn baan kwijt.

    BeantwoordenVerwijderen
  97. do 02 feb 2012, 16:01
    Wellicht UFO op bodem van de zee

    Door Tessa Heerschop
    AMSTERDAM - Duikers hebben een vreemd object op de bodem van de Oostzee gevonden in de buurt van Zweden, zo meldt CNN.

    “Dit ding ligt vreemd gedraaid. Mijn eerste reactie was om de jongens te vertellen dat we een UFO hadden gevonden op de bodem”, aldus Peter Lindberg, leider van de oceaanonderzoekers.
    Het mysterieuze object werd gevonden door sonarmetingen, waaruit bleek dat het 60 meter lang is, de afmeting van een jumbojet. Maar het heeft een bredere, rondere vorm dan een vliegtuig. In de buurt ligt ook nog een ander klein object, met een vergelijkbare vorm. Achter de objecten liggen sleepsporen, waaruit blijkt dat ze 400 meter over de zeebodem zijn gegleden.
    Volgens sommige experts gaat het simpelweg om een gezonken schip, maar de duikers spreken dit tegen, omdat de vorm en grootte niet overeen zouden komen. Het team kan vanwege de weersomstandigheden nu niet duiken, maar zal in mei het wrak opnieuw bezoeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  98. do 02 feb 2012,
    Schatzoeker claimt vondst schip met platina

    BOSTON - Een Amerikaans bedrijf van schatzoekers, Sub Sea Research, claimt dat het voor de kust van de Amerikaanse staat Massachusetts het wrak van een in de Tweede Wereldoorlog gezonken Brits schip heeft gevonden. De SS Port Nicholson vervoerde een voorraad platina, die vandaag de dag 3 miljard dollar (bijna 2,3 miljard euro) waard zou zijn.

    Greg Brooks, een vennoot in Sub Sea Research, zei dat woensdag tegen de Amerikaanse krant Boston Globe. De SS Port Nicholson werd door een Duitse onderzeeër getorpedeerd toen het in 1942 van Halifax in Canada naar New York voer. De voorraad platina zou een betaling zijn van de Sovjet-Unie aan de VS voor geleverde voorraden.
    Brooks zei dat in de SS Port Nicolson circa 30 kisten zijn gevonden. Daar zou platina in zitten. „Het is goed mogelijk dat er ook ongeveer 10 ton goud in zit”, zei Brooks. „En misschien ook industriële diamanten.”
    Hij voegde eraan toe dat onderhandelingen over het eigendomsrecht nog altijd niet zijn afgerond.

    BeantwoordenVerwijderen
  99. do 02 feb 2012,
    Miljonair adopteert vriendin

    FLORIDA - Een Amerikaanse multimiljonair heft zijn eigen vriendin geadopteerd, waardoor de vrouw nu officieel zijn dochter is.

    Een rechter heeft de adoptieaanvraag goedgekeurd, maar sprak wel van een surrealistisch verzoek dat de rechtbank in een juridisch schemergebied heeft gebracht. De 48-jarige John Goodman uit Florida adopteerde zijn 42-jarige vriendin Heather Laruso Hutchins in een poging zijn fortuin veilig te stellen. Tegen de man loopt namelijk een rechtszaak wegens een fataal auto-ongeluk in 2010.
    Goodman zat toen dronken achter het stuur en veroorzaakte een botsing waarbij de 23-jarige Scott Patrick Wilson omkwam. De ouders van de jongen hebben Goodman aangeklaagd en maken kans op een aanzienlijke schadevergoeding. Om zijn miljoenen veilig te stellen, heeft Goodman eerder al een deel van zijn vermogen ondergebracht in een fonds voor zijn twee minderjarige kinderen. Juridisch behoort dat geld daardoor nu toe aan zijn kinderen en kunnen de nabestaanden van Wilson er bij een eventuele schadevergoeding geen aanspraak op maken.
    Probleem voor miljonair Goodman is alleen dat zijn kinderen pas bij het geld kunnen als ze 35 jaar zijn. Een obstakel dat is weggenomen nu zijn 42-jarige vriendin Hutchins officieel zijn dochter is. Zij kan direct een derde van het geld opnemen.
    Door de even bizarre als sluwe manoeuvre is overigens wel een nieuw obstakel geboren voor Goodman: het is zeer twijfelachtig of hij volgens de wet nog wel het bed mag delen met Hutchins.

    BeantwoordenVerwijderen
  100. 102-jarige Belg mag naar kleuterschool
    Laatste update: 4 februari 2012

    BRUSSEL - Een 102-jarige man uit de Belgische plaats Retie heeft afgelopen week een brief van vier kleuterscholen gehad. De man kreeg een uitnodiging om binnenkort in de eerste klas aan zijn schoolloopbaan te beginnen.
    Dat hebben de kranten Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg zaterdag gemeld. De uitnodiging was het gevolg van een administratieve fout.
    In Retie in de Antwerpse Kempen ontvangen kinderen die in 2009 zijn geboren een brief van de kleuterscholen. Bij het zoeken naar dat jaartal zijn waarschijnlijk alleen de twee laatste cijfers van het geboortejaar, 09, bekeken. Daardoor kreeg ook de in 1909 geboren 102-jarige een brief.

    BeantwoordenVerwijderen
  101. wo 08 feb 2012, 16:13
    'Muffinman' vrijgesproken van diefstal

    GENT - De zogenoemde muffinman hoeft niet achter Belgische tralies. Rechters in Gent spraken de 51-jarige Steven De Geynst vrij van de diefstal van twee zakken muffins uit een afvalcontainer van een supermarkt. Dat meldden Vlaamse media woensdag.

    De rechters vernietigden de straf van zes maanden cel voorwaardelijk die een lagere rechtbank had opgelegd. De Geynst was in beroep gegaan, omdat hij vond dat het mogelijk moet zijn weggegooid voedsel te stelen. Hij had jarenlang toestemming gekregen om voedsel mee te nemen dat over datum was.
    De Geynst wilde na de diefstal wegfietsen, maar hij werd tegengehouden door personeel van de winkel. Hij werd vervolgd voor diefstal met geweld, omdat hij zich had verzet.

    BeantwoordenVerwijderen
  102. vr 10 feb 2012, 21:17
    Gerucht: Kim Jong-un vermoord

    PEKING - Op Twitter gonst het momenteel van de geruchten dat de nieuwe Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un niet meer in leven zou zijn. Slechts enkele maanden nadat de 28-jarige zoon van wijlen Kim Jong-Il de macht kreeg, zou hij zijn vermoord.

    Althans, dat beweren gebruikers van Twitter en de Chinese equivalent Weibo. “Noord-Korea’s hoogste leider Kim Jong-un is vanochtend in Bejing, 2.45 uur lokale tijd vermoord door onbekende mensen nadat deze hebben ingebroken in een woning waar hij zich bevond. De inbrekers zijn vervolgens doodgeschoten door bodyguards van de leider", zo staat er te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  103. ma 13 feb 2012,
    Botox-bedenker droomt van gemiste miljarden

    NEW DELHI (AFN) - Als hij ooit had kunnen bedenken waar zijn uitvinding voor gebruikt kon worden, had hij zijn middeltje nooit voor 'maar' 4,5 miljoen dollar (ongeveer 3,4 miljoen euro) verkocht. Dat zei Alan Scott, de bedenker van het rimpelwondermiddel Botox, in een maandag gepubliceerd interview met de Times of India.

    Behalve dat de Botox niet aan te slepen is voor cosmetische doeleinden, wordt het middel ook ingezet voor talloze spiergerelateerde kwalen, waar het voor bedacht werd. ,Als ik me had gerealiseerd hoe groot het zou worden, had ik het in 1991 nooit aan chemiebedrijf Allergan verkocht', zei Scott.
    Destijds was Scott wel content met de deal waarbij hij de rechten van Botox, wat toen nog Oculinum heette, overdeed aan het Californische bedrijf. 'Maar als ik het had gehouden, zou ik nu misschien wel een miljard per jaar binnenhalen.'
    Botox, dat dodelijk kan zijn, is een spierontspanner. Sinds 1989 mag het gebruikt worden voor medische doeleinden. Pas in 2002 werd het goedgekeurd als anti-rimpelmiddel en daarvoor wordt het nu in meer dan 80 landen gebruikt.

    BeantwoordenVerwijderen
  104. ma 13 feb 2012,
    Vrouw eet al 31 jr. alleen pizza

    AMSTERDAM - Berichtten we onlangs nog over het meisje dat sinds 15 jaar niets anders eet dan kipnuggets, nu is daar een vrouw voor wie al 31 jaar alleen maar pizza op het menu staat.

    Claire Simmons heet ze. Deze 33-jarige Britse student meldde zich onlangs zelf met haar verhaal bij boulevardkrant The Sun, nadat die een artikel had over het kipnugget-meisje. Simmons leidt aan Selective Eating Disorder, een ziekelijke voorkeur voor bepaalde voedingsmiddelen. In het geval van Simmons is dat dus pizza. Iets anders verdraagt ze niet. “Ik ben zelfs fysiek bang van groente en fruit”,zo vertelt ze.
    Artsen hebben Simmons gewaarschuwd voor de gevaren van haar eenzijdige dieet. “Het gebrek aan vitamines en mineralen kan leiden tot een beroerte of een hartaanval. Ik probeer daarom gezond te blijven door regelmatig te sporten en veel water te drinken.”

    BeantwoordenVerwijderen
  105. Boete voor tonen blote kont aan Queen Elizabeth
    Laatste update: 14 februari 2012

    BRISBANE - Een Australische man van 22 heeft dinsdag van de rechtbank in Brisbane een boete gekregen van 750 Australische dollars, omgerekend ruim 600 euro.

    Die kreeg hij omdat hij vorig jaar zijn blote kont liet zien aan de Engelse koningin Elizabeth tijdens het staatsbezoek van de vorstin aan Australië.
    Liam Warriner, barman van beroep, liet zijn broek zakken en rende ongeveer 50 meter mee met de auto waar de Queen in zat.
    Dat deed hij terwijl hij een Australische vlag tussen zijn billen had geklemd. Warriner gaf tijdens de rechtszaak aan op die manier te willen protesteren tegen de monarchie en andere elite-groepen.
    Eenmaal buiten de rechtszaal gaf hij aan het zo weer te doen. ''Ik toon mijn blote kont met liefde aan elke zich belangrijk voelende elitair."

    BeantwoordenVerwijderen
  106. di 14 feb 2012,
    Nederlander reist op treeplank snelle trein

    HANNOVER - Een krap bij kas zittende Nederlander heeft geprobeerd om op de treeplank van een locomotief terug te reizen van Berlijn naar Amsterdam. Tijdens de rit in de nacht van maandag op dinsdag haalde de trein een snelheid van 200 kilometer per uur.

    Een woordvoerder van de politie zei dinsdag dat de 27-jarige Nederlander op de treeplank werd gesignaleerd toen de trein al een half uur onderweg was. In de buurt van de Rathenow in het oosten van Duitsland maakte de trein een noodstop, waarna het treinpersoneel de volledig verkleumde en uitgeputte man van de treeplank haalde.
    In Hannover is de man aan de politie overgedragen.

    BeantwoordenVerwijderen
  107. wo 15 feb 2012, 13:11 |
    Angels willen kerk in Landsmeer

    AMSTERDAM - Onrust in Landsmeer. De Hells Angels Amsterdam zouden namelijk van de voormalige Nederlands-hervormde kerk hun nieuwe clubhuis willen maken, meldt Het Parool.

    De Angels, die in Amsterdam hun clubterrein moesten opgeven, zouden al een bod hebben gedaan. Het pittoreske kerkje, een rijksmonument dat schuin tegenover het gemeentehuis van Landsmeer staat, is in handen van Stadsherstel Amsterdam NV. Het bedrijf nam het pand ooit voor 3 ton over van Landsmeer.
    Een woordvoerster van Stadsherstel wil bevestigen noch ontkennen dat er met de Hells Angels wordt gepraat. Ze laat wel weten dat een motorclub belangstelling heeft om de kerk te kopen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Brommerclubje wordt aangezien voor Hells Angels
      Regio | 16 februari 2012 |

      LANDSMEER - Het blijft een spannende soap; waar gaan de Hells Angels zich vestigen nu ze niet meer welkom zijn in Amsterdam? Woensdag ging er een gerucht dat de motormuizen zich wildenvestigen in een kerk in Landsmeer. Dit bleek achteraf niet te gaan om de stoere motorclub, maar een enig brommerclubje.
      Eerder circuleerden al verhalen dat de Angels zich in Den Ilp wilden vestigen; leden van de motorclub worden ook geregeld gesignaleerd in Landsmeer en Den Ilp.

      Adjunct-directeur Jaap Hulscher van Stadsherstel reageert in het Parool op de berichten dat de Hells Angels zelfs al een bod zouden hebben gedaan op de kerk.
      “Het gaat niet om een motorclub, maar om een 'brommerclub'. Puchrijders en zo. Het zou vanuit onze achtergrond, gezien onze relatie met de gemeente Amsterdam, natuurlijk ondenkbaar zijn dat wij op wat voor manier dan ook in zee zouden gaan met de Hells Angels,” zegt Hulscher nu.

      Verwijderen
  108. 'Jongeren verwachten gouden bergen'
    Gepubliceerd op 16 feb 2012 om 18:15 |

    UTRECHT (AFN) - Veel jongeren hebben een wel heel rooskleurig beeld van hun financiële toekomst. Van de 12- tot 15-jarigen verwacht 40 procent op zijn 35e een maandinkomen te hebben van 5000 euro netto. Dat blijkt uit een onderzoek van het Nibud en EenVandaag waarvan de resultaten donderdag zijn gepresenteerd.
    Hoewel de meeste jongeren doordrongen zijn van de slechte staat waarin de economie nu verkeert, verwacht een ruime meerderheid (62 procent) later makkelijk aan een goede baan te komen. De groep boven de 21 is daar wel wat somberder over. 44 procent van de jongeren denkt meer te gaan verdienen dan de ouders.
    Het onderzoek is in december en januari gehouden onder 1996 jongeren tussen de 12 en 24 jaar, afkomstig uit het 1V Jongerenpanel van EenVandaag. Zij vulden een digitale vragenlijst in.

    BeantwoordenVerwijderen
  109. do 16 feb 2012, 19:29
    Goudschat in plafond

    LES RICEYS - Bouwvakkers hebben in een plafond in Frankrijk oude gouden muntstukken gevonden met een - omgerekend naar nu - waarde van rond de 750.000 euro.

    Tijdens werkzaamheden in het champagnehuis in Les Riceys vielen zakjes met geld uit het plafond.
    Waarschijnlijk is het geld ooit verstopt tijdens de drooglegging in de jaren '30. Het gaat om 17 kilo (497 munten) aan gouden dollarmunten uit de Verenigde Staten. Toen waren de munten twintig dollar per stuk waard.
    Het is nog niet duidelijk wie het geld mag houden. Mogelijk wordt het gedeeld door de eigenaar van het pand en de bouwvakkers.

    BeantwoordenVerwijderen
  110. ma 20 feb 2012, 12:20
    Stuntman doet valutatransactie

    AMSTERDAM - De Zweedse stuntman Martin Rosen heeft tijdens een riskante basejump bij Saxo Bank een valutatransactie op zijn mobiele telefoon uitgevoerd.

    De stuntman kocht tijdens de val voor €1 miljoen dollars. De transactie vormt onderdeel van een wereldwijde marketingcampagne van Saxo Bank die vandaag van start gaat. De reclame zal vooralsnog niet bij Nederlandse tv-zenders te zien zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  111. di 21 feb 2012, 17:09
    Duitse labrador niet schuldig aan moord

    L;SSELDORF - Een Duitse vrouw is niet om het leven gebracht door haar hond, maar door haar echtgenoot. Die probeerde tevergeefs de schuld af te schuiven op de labrador. De rechtbank geloofde dat echter niet en veroordeelde hem dinsdag tot 8 jaar cel.

    De vrouw was in november 2010 dood gevonden in haar badkamer in Düsseldorf. Ze bleek te zijn gewurgd. Volgens de advocaat van haar echtgenoot was het mogelijk dat de 35 kilo zware hond op haar nek was gaan liggen. Daardoor kon ze zijn gestikt. De advocaat vroeg daarom om vrijspraak.
    De echtgenoot verklaarde tijdens het proces dat zijn 'volslanke' vrouw 's nachts van de wc was gevallen. Hij zou hebben geprobeerd haar overeind te helpen. Toen dat niet lukte, zou hij haar een kussen en een deken hebben gebracht en zelf naar bed zijn gegaan. Naar eigen zeggen ontdekte hij de volgende middag dat ze dood was.

    BeantwoordenVerwijderen
  112. di 21 feb 2012,
    Torenseks-burgemeester neemt zichzelf op de hak

    AALST - De Belgische burgemeester Ilse Uyttersprot, bekend van de internetvideo waarop ze al seksend op een toren in Griekenland is te zien, heeft zichzelf tijdens de carnavalsoptocht in haar gemeente Aalst flink op de hak genomen. Uyttersprot verscheen verkleed als jonkvrouw en droeg een torentje op haar rug.
    Ook tijdens de optocht zelf werd er naar hartenlust verwezen naar het pikante filmpje. Zo deed er een praalwagen mee die de beruchte seksscene op treffende wijze verbeeldde.
    De outfit van de burgemeester is extra opvallend, omdat ze onlangs nog eiste dat de beruchte video offline wordt gehaald. Uyttersprot, die begonnen is aan haar verkiezingscampagne voor de gemeenteraadsverkiezingen, is het beu dat het filmpje overal blijft opduiken. Ze vindt de beelden "geen goede reclame".
    De torenseksvideo bestaat al enkele jaren, maar staat vanaf vorig jaar augustus online.

    BeantwoordenVerwijderen
  113. do 23 feb 2012, 17:31 |
    Politiepet als door wonder terug

    BERGHEM - Door een wonderlijke speling van het lot heeft een Brabantse agent zijn gestolen politiepet donderdagochtend teruggevonden.

    De agent werd afgelopen zaterdag tijdens carnaval in Berghem van zijn pet beroofd, zo meldt Omroep Brabant. Een man griste de pet van zijn hoofd en verdween in het feestgedruis. Toen de diender vanochtend voor een ander onderzoek een woning in datzelfde Berghem binnenging, vond hij daar tot zijn eigen verbazing de pet terug.
    De 22-jarige bewoner van het huis is aangehouden voor heling. Hij zit nog vast en wordt verhoord.

    BeantwoordenVerwijderen
  114. do 23 feb 2012, 20:37
    Bijstandsuitkering voor 95-jarige herder

    BOEKAREST - Een Roemeense uitkeringsinstantie heeft een 95-jarige schaapherder een tijdelijke bijstandsuitkering verstrekt, totdat hij met Pasen weer aan de slag kan. Dat meldde het Roemeense persbureau Mediafax.

    De man werkt al ruim 70 jaar als herder. Hij kreeg in 2008 een arbeidscontract, het eerste in zijn arbeidzame leven. Daarmee heeft hij recht op een uitkering in de wintermaanden wanneer hij wegens de kou niet kan werken.
    De man meldde zich keurig bij de uitkerende instantie. Daar hadden medewerkers eerst geen idee wat ze met hem aanmoesten. „Ze sloegen een kruis, toen ze hoorden hoe oud ik ben”, zei de hoogbejaarde herder.
    Begin april gaat de man weer bij zijn baas aan het werk. „Herder Stefan rent nog als een jonge geit en beheerst het vak als geen ander”, aldus de eigenaar van de kudde, die ruim duizend schapen telt.

    BeantwoordenVerwijderen
  115. za 25 feb 2012, 22:22
    Kathy Ireland is rijkste supermodel

    van onze redactie
    AMSTERDAM - Kathy Ireland, voormalig supermodel uit de jaren '80, is uitgeroepen tot het rijkste supermodel van de wereld.

    Het vermogen van Kathy wordt geschat op twee BILJOEN dollar, zo meldt de Engelse krant Daily Mail.
    Ireland begon op haar zeventiende als model en werd in de jaren tachtig erg populair. Ze stond meerdere malen op de cover van Sports Illustrated.
    De 48-jarige zette in 1999 haar eigen merk op dat meteen een succes werd. Het merk bevat kleding en verschillende woon- en kantooraccessoires. Ook schreef Kathy zes boeken en heeft ze een reeks trainingsvideo's geproduceerd.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Veel journalisten kennen nog steeds niet het verschil tussen billiard en miljard.......

      Verwijderen
  116. ma 27 feb 2012, 16:05 |
    Geldregen in Rotterdam

    ROTTERDAM - Het gebeurt niet vaak, maar woensdag gaat het in Rotterdam vrijwel zeker geld regenen. Naar aanleiding van de film Man on a Ledge wordt van een hoog gebouw aan het Schouwburgplein geld naar beneden gegooid.

    Dat heeft filmdistributeur Entertainment One Benelux maandag bekendgemaakt. Het bedrijf strooit met 400 briefjes van 5 euro en nog eens met 100 bioscoopbonnen ter waarde van 8 euro. Hiermee kunnen mensen de film Man on a Ledge zien.
    Het uitkomen van de film is ook de aanleiding voor deze actie. In de film strooit een ex-politieagent onder luid gejuich van het publiek geld van een wolkenkrabber.

    BeantwoordenVerwijderen
  117. wo 29 feb 2012,
    Meisje verorbert 4000 schuursponzen

    AMSTERDAM - Smaken verschillen natuurlijk, maar het lievelingseten van Kerry Trebilcock (21) is wel heel apart. De Britse tandartsassistente heeft namelijk een onstilbare honger naar schuursponzen. De afgelopen jaren heeft ze zeker 4.000 sponsjes verorberd.

    Kelly lijdt aan de zeldzame ziekte pica, waarbij patiënten een onbedwingbare trek hebben in non-foodproducten. In het geval van Kelly zijn dat behalve schuursponzen ook stukken zeep. Ze besmeert ze met ketchup en mosterd of doopt ze in haar thee.
    De problemen begonnen nadat Kelly in 2008 tijdens een vakantie in Marokko een infectie opliep. Aanvankelijk kreeg ze uitzonderlijke trek in junk food, maar al snel was dat niet bevredigend genoeg meer, zo vertelt ze tegen boulevardkrant The Sun. “Nadat ik een dubbele portie lasagna had gegeten en een hele bak ijs, had ik nog steeds honger. Ik besloot om ter afleiding de afwas te gaan doen. Toen ik een nieuw schuursponsje uit de verpakking haalde, voelde ik plots de onbedwingbare behoefte om dat op te eten.” Ze vervolgt: “Het smaakte nergens naar, maar naderhand voelde ik me eindelijk voldaan.”
    Inmiddels volgt ze therapie en een vitaminekuur om van haar stoornis af te komen. “Ik boek vooruitgang”, zo zegt ze strijdbaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  118. vr 02 mrt 2012, 17:43
    Cyprus laat aanklacht tegen gok-oma's vallen

    NICOSIA - Justitie in Cyprus laat de aanklacht vallen tegen enkele tientallen oudere vrouwen die waren beschuldigd van illegaal gokken, meldde de advocaat-generaal vrijdag. De 42 vrouwen van 60 tot 98 jaar waren in 2009 betrapt op een kaartspelletje bij iemand thuis. Ze speelden om geld. De politie nam circa 100 euro in beslag van de speeltafel.

    De gok-oma's hing een half jaar celstraf boven het hoofd op het EU-land in het oosten van de Middellandse Zee.
    De oma's zelf zeggen dat hun hobby hen geestelijk scherp houdt. „Wat hadden ze dan gedacht dat we moeten doen op onze leeftijd?”, zei Eftychia Yiasemidou (98). De voormalige schoolleidster noemt kaartspelen haar favoriete hobby.

    BeantwoordenVerwijderen
  119. zo 04 mrt 2012, 09:20
    Vrouwen krijgen loon militairen om overspel tegen te gaan

    AMSTERDAM - Duizenden mannelijke militairen van het Indonesische leger krijgen hun maandelijkse loon niet meer op hun bankrekening gestort. De regering wil voorkomen dat ze het uitgeven om vreemd te gaan, dus zetten ze het loon voortaan op de rekeningen van de vrouwen van de soldaten.

    Het leger op het noordelijke eiland Sulawesi bestaat uit 3200 militairen. Zij zouden veel geld uitgeven aan hun minaressen.
    "Als mannen zoveel geld op zak hebben kunnen ze hun gedrag vaak niet meer onder controle houden", zegt een woordvoerder van de regering tegenover persbureau AFP. "Ik ben er vrij zeker van dat we met deze maatregel kunnen voorkomen dat gezinnen uit elkaar vallen". Zo'n negentig procent van de soldaten doet 'vrijwillig' mee aan het nieuwe beleid.
    De woordvoerder denkt dat het vrouwen bovendien kan helpen om te leren het huishoudboekje te managen. Veel vrouwen zouden geklaagd hebben bij de gouverneur dat hun mannen verzwijgen hoeveel geld ze maandelijks in het laatje brengen. Meestal gaat het om een bedrag tussen de 85 en de 330 euro per maand.
    Het is niet bekend hoeveel militairen hun vrouwen bedriegen.

    BeantwoordenVerwijderen
  120. wo 07 mrt 2012, 20:37
    Mega-zonnestorm nadert de aarde

    AMSTERDAM - De grootste zonnestorm sinds vijf jaar is op weg naar de aarde. Dinsdagavond werd door een krachtige uitbarsting op de zon een wolk elektrisch geladen deeltjes de ruimte in geblazen.

    Astronomen zijn in rep en roer sinds de vlammen de zon dinsdag hebben verlaten en op weg zijn naar onze planeet. Het Solar Dynamics Observatory programma van de NASA heeft de zonnevlam vastgelegd.
    De NASA verwacht dat de storm de aarde vrijdag zal bereiken. Als de plasmawolk sterk genoeg is, kan deze satellietelektronica, energienetwerken en radiocommunicatie verstoren.
    Eind januari veroorzaakte de zon ook al een grote storm. Toen werden uit voorzorg verschillende vliegtuigen omgeleid. Volgens NASA moeten we ons opmaken voor een veel zwaardere zonnestorm in 2013, die onder meer stroomnetwerken langdurig plat zou kunnen leggen.

    BeantwoordenVerwijderen
  121. di 13 mrt 2012, 17:40
    Verloren nummerbord snel terug uit Sahara

    L;NCHEN - Een 27-jarige Duitse motorrijder heeft op een avontuurlijke tocht door de Sahara, een wereld van zand en stammenstrijd, zijn nummerbord verloren. Geen nood. Er zijn meer gemotoriseerde avonturiers in de woestijn. Een 47-jarige motorrijder uit Beieren zag slechts een paar weken later het nummerbord uit het zand steken en nam het mee naar huis.

    Hij overhandigde het aan de gemeentepolitie in zijn woonplaats München. De verliezer van het nummerbord heeft het daar inmiddels opgehaald, meldde het Duitse persbureau DPA dinsdag.

    BeantwoordenVerwijderen
  122. Ophef om gebruik van daklozen als wifi-hotspot
    Laatste update: 13 maart 2012 10:22 info

    AMSTERDAM – In Groot-Brittannië en de VS is ophef ontstaan omdat een advertentiebedrijf daklozen wil gebruiken als wandelende wifi-hotspots.

    Tijdens de SWSX-conferentie in Texas maakte Bartle Bogle Hegarty (BBH) meer bekend over het project waarbij daklozen uitgerust worden met mifi-apparaten die een 4G-verbinding mogelijk maken.
    Burgers kunnen op die manier inloggen op de wifi-hotspot voor 2 dollar per 15 minuten. BBH ziet het als vervanging voor de kranten die daklozen uitdelen. Gebruikers kunnen even het nieuws checken, mail lezen of social media bijwerken, aldus het bedrijf.
    Als test werden diverse daklozen in Austin uitgerust met een mifi-apparaatje. De test is inmiddels stopgezet en kan rekenen op flinke kritiek. Critici noemen het plan smaakloos en verkeerd. Er zijn ook positieve reacties.
    In een blog benadrukt BBH dat er geen commercieel belang achter het plan zit en dat alle opbrengsten naar de daklozen gaan. Het bedrijf zegt inspiratie te hebben gehaald uit de verslechterende positie van kranten door de opkomst van online media.
    Of het initiatief wordt doorgezet, is niet duidelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  123. di 13 mrt 2012, 18:50
    Jailhouse sex

    AMSTERDAM - In een variant op de bekende song van Elvis Presley, Jailhouse rock, hebben twee bewoners van een gevangenis in de Verenigde Staten een 'gezellige avond' beleefd.
    Arien L'Italien (23) zit wegens agressief gedrag en gewapend verzet bij zijn aanhouding gevangen in de Cumberland County Jail in Portland in de staat Maine. In dezelfde gevangenis zit Karla Wilson (25) in afwachting van haar proces wegens seksuele intimidatie en agressief gedrag.
    Even voor één uur 's nachts ontdekte een dienstdoende officier de op de grond voortkruipende Arien op de tweede verdieping van het cellenblok, zich bewegend van een cel naar een andere cel.
    De beelden van de bewakingscamera werden er nog eens op nagekeken en daaruit bleek dat Arien een uurtje eerder 'op visite' gegaan was bij Karla. Het laat zich uiteraard raden wat die visite inhield.
    Uit onderzoek bleek dat Arien en Karla contact hadden via het ventilatiesysteen van het cellenblok. Hij wist zijn celdeur zo te manipuleren dat het net leek of die op slot was, terwijl dat niet het geval was. Via hun communicatiemiddel legde hij aan Karla uit hoe je dat moest doen en zij deed hetzelfde. Op de afgesproken avond zag Arien kans ongezien haar cel te bereiken. Er hangen wel videocamera's in het complex, maar daar wordt slechts 'iedere 15 minuten' op gekeken. In die tijd moet Arien kans gezien hebben de cel van Karla te bereiken. Op de terugweg was hij dus minder fortuinlijk. Al had hij zijn pleziertje natuurlijk al gehad.
    De twee zouden elkaar hebben leren kennen via vrienden. De twee zijn nu verder uit elkaar gehouden, Arien in de super beveiligde afdeling van het complex en Karla heeft een andere cel gekregen.

    BeantwoordenVerwijderen
  124. 14-jarig meisje verhuurt woning
    Uitgegeven: 13 maart 2012 13:53

    AMSTERDAM – Een 14-jarige Amerikaanse heeft een huis gekocht voor 12.000 dollar. Zelf woont ze nog thuis; de woning wordt verhuurd voor 700 dollar per maand. Dat meldt de Amerikaanse leverancier van radioprogramma's NPR.

    De 14-jarige Willow Tufano heeft flink kunnen profiteren van de crisis op de Amerikaanse woningmarkt. Haar moeder werkt voor investeerders die woningen op executieveilingen kopen. Willow mocht het meubilair verkopen en verdiende daar maandelijks een leuk zakcentje aan, zo’n van 500 dollar.
    Toen een woning ter waarde van 100.000 dollar voor 12.000 dollar werd aangeboden, besloot Willow zelf een huis te kopen. Haar moeder hielp mee met de financiering, maar Willow wil voor haar achttiende het pand volledig in haar bezit hebben. Tot die tijd verhuurt ze het huis voor 700 dollar per maand.

    BeantwoordenVerwijderen
  125. wo 14 mrt 2012, 13:52
    Indiërs hebben nu meer gsm's dan toiletten

    NEW DELHI - Door de snelle opmars van gsm's in het opkomende India hebben inmiddels meer huishoudens een mobiele telefoon dan een toilet. Van de huishoudens beschikt 53,2 procent over een mobieltje, blijkt uit statistieken die woensdag zijn gepubliceerd. In minder dan de helft van alle huishoudens (46,9 procent) kunnen de bewoners een toilet gebruiken, aldus de meest recente volkstelling uit 2011.

    India heeft grote vooruitgang geboekt met zowel communicatie als sanitair. In 2001 bezat nog slechts 9,1 procent een telefoon, de vaste verbindingen meegeteld. Destijds had amper 37 procent een wc.
    Talrijke Indiërs doen hun behoefte in de openlucht, zoals op velden. De gebrekkige hygiëne is een groot probleem in het land.

    BeantwoordenVerwijderen
  126. do 15 mrt 2012, 16:04
    Boer zoekt kat en vindt ufo-gat

    NEUHOFEN - Een Oostenrijkse boer zal zich vast achter zijn oren hebben gekrabt toen hij in plaats van zijn vermiste kat een enorme ondergrondse tunnel aantrof in zijn achtertuin. Franz Knoglinger (47) claimt bovendien dat het geheime gat van buitenaardse makelaardij is.

    Honderden nieuwsgierigen, waaronder ufo-fanaten, archeologen en geologen zijn inmiddels op de bijzondere ontdekking van boer Franz afgekomen in het Oostenrijkse Neuhofen. Dat meldt Austrian Times donderdag.
    Het gat, dat de boer vond toen hij op zoek was naar zijn weggelopen kat, is perfect rond en acht meter diep. Ook ontdekte de Oostenrijker dat er een metalen voorwerp op de bodem ligt. Een camera die in het gat werd gestopt om foto's te maken, weigerde om mysterieuze redenen dienst.
    Volgens archeologen gaat het om de overblijfselen van een oud graf. De lokale bevolking houdt het op een krater van een bom uit de Tweede Wereldoorlog. Maar ufo-gelovers weten het zeker: het is een begraven ruimteschip. Een enkeling gaat nog een stapje verder en gelooft dat het om de hellepoort gaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  127. Een Fransman die Google aanklaagde omdat hij plassend op Street View is te zien, baalt als een stekker. In plaats van een schadevergoeding, moet hij Google juist betalen.
    De Fransman dacht in zijn tuin in Vern-d'Anjou ongestoord een plasje te kunnen plegen. Slechte timing, want net op dat moment kwam de auto van Google Street View voorbij.

    Pispaaltje van het dorp
    Dorpsgenoten herkenden de man, ondanks dat zijn gezicht is geblurd. Hij werd het pispaaltje van alle grappenmakers in het 3000 inwoners tellende dorp. De tuinman baalde zo dat hij Google aanklaagde en 10.000 euro schadevergoeding eiste.

    Balen!
    Helaas, bleek zijn advocaat niet bijster intelligent. Die had Google Frankrijk voor de rechter gesleept, maar Street View is onderdeel van Google Inc., het Amerikaanse moederbedrijf. De rechter besloot daarom de man te veroordelen tot het betalen van de proceskosten aan Google Frankrijk: 1200 euro.

    De onfortuinlijke Fransman heeft één troost: Google heeft inmiddels zijn foto van Street View gehaald.

    BeantwoordenVerwijderen
  128. wo 21 mrt 2012, 16:10
    Nokia patenteert vibrerende tattoo

    Telefoonproducent Nokia heeft een opmerkelijke patentaanvraag ingediend. Het bedrijf wil graag het octrooi op een vibrerende tatoeage die in verbinding staat met een mobiele telefoon.
    Nokia heeft een patentaanvraag ingediend omtrent vibrerende tatoeages.
    De tattoo kan de eigenaar op een inkomend telefoongesprek, sms'je of emailtje attenderen door een magnetische puls af te geven. Dit wordt ervaren als een trilling. In de aanvraag wordt gesproken over zowel zichtbare als onzichtbare tatoeages waarbij allerlei vormen en figuren mogelijk zijn.
    De vraag is natuurlijk of Nokia echt van plan is om zijn klanten te gaan tatoeëren. Grote bedrijven vragen tenslotte talloze patenten aan op technieken waar ze vervolgens nooit iets mee doen.
    Wel wordt in dit specifieke geval ook gesproken over vibrerende stickers, die bijvoorbeeld op een kledingstuk bevestigd kunnen worden en daardoor dezelfde functie als een vergelijkbare tattoo kunnen vervullen.

    BeantwoordenVerwijderen
  129. Tom Cruise bang om haar te verliezen
    Laatste update: 21 maart 2012 17:53 info

    LOS ANGELES - Tom Cruise heeft weer een nieuwe manier gevonden om zijn jeugdige uiterlijk te behouden. De acteur gebruikt een speciale helm tegen haarverlies.
    Dat meldt In Touch.
    Het apparaat, dat op een helm lijkt, stimuleert de haargroei door middel van lasers, zegt een vriend van de wereldster. ''Tom draagt het elke dag 25 minuten lang.'' Eerder werd bekend dat de 49-jarige acteur placenta op zijn gezicht smeert in een poging er jong uit te blijven zien.
    De helm schijnt een nieuw hebbedingetje te zijn onder celebrities. De Hands Free Hair Rejuvenator gaat voor 699 dollar (530 euro) over de toonbank.

    BeantwoordenVerwijderen
  130. ma 26 mrt 2012, 09:09
    Traplift voor te dikke honden

    AMSTERDAM - Het is een bekend probleem: huisdieren met overgewicht. Te veel verwend door hun liefhebbende baasjes, die ondertussen te weinig zorgen voor lichaamsbeweging. Ook in Nederland is bij de helft van alle honden en katten te zwaar, zo bleek een paar jaar terug uit onderzoek. Een groep slimme ondernemers is daar nu op ingesprongen. Zij ontwikkelen een traplift speciaal voor dikke honden.

    Er is alleen nog een prototype van het apparaat, maar de uitvinders erachter hopen dat een grote fabrikant de lift binnenkort in productie wil nemen, zo schrijft The Daily Mail. De lift is uitgerust met een plastic mand waar de hond zelf in kan klimmen. Met één druk op de knop (die heel handig op poothoogte zit) wordt de elektrisch aangedreven lift vervolgens de trap op of af gestuurd. Ideaal dus voor als uw te dikke hond vanwege rugklachten of gewrichtspijn zelf de trap niet meer opkomt.
    De lift moet ongeveer 6000 euro kosten. Voor hondeneigenaren die dat te duur vinden , zit er maar één ding op: hun obese viervoeter toch wat vaker uitlaten.

    BeantwoordenVerwijderen
  131. Gemeente laat 120 kilo wormen vrij
    28 maart 2012 | Door Priscilla Tienkamp, dichtbijredacteur

    AMSTERDAM-OOST - De Gemeente Amsterdam heeft 120 kilo pieren besteld. De wormen worden ingezet om de nieuw aangeplante bomen in de Wibautstraat te helpen aan een actief bodemleven.
    Dit meldt Amsterdam FM. In de bodem bij de bomen is het nu nog een saaie boel. Voor de groei van 262 platanen is het belangrijk dat er wat leven in de brouwerij komt.

    Woensdagmiddag werden de 100.000 wormen vrij gelaten op de Wibautstraat. Ze gaan nu een ondergronds gangenstelsel graven. Dat houdt de bodem vruchtbaar.
    Ellen ten Damme was er ook bij en zette een handje wormen uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  132. ma 02 apr 2012, 12:30
    Tekening van 1,5 mln op rommelmarkt

    DEVON - Het is de droom van elke rommelmarktbezoeker: al snuffelend tussen de oude lp’s en kitscherige fabrieksschilderijtjes, een waardevol kunstwerk aantreffen. En dat dan voor een habbekrats mee naar huis nemen. Het lukte Andy Fields op een vlooienmarkt in Las Vegas. De Britse zakenman kocht daar voor nog geen vier euro een op het oog waardeloze tekening. Het blijkt echter om een authentieke Any Warhol te gaan. Geschatte waarde: ten minste 1,5 miljoen euro!

    Fields kocht het kunstwerk al in 2010, maar maakte zijn vondst vandaag pas wereldkundig. Kenners schatten dat Warhol de tekening rond 1938 gemaakt moet hebben, toen de kunstenaar 10 jaar oud was. Het is een portret van de destijds populaire zanger en acteur Rudy Vallee en wordt beschouwd als het eerste werk in Popart-stijl, de kunststroming die Warhol later wereldberoemd zou maken. “Het is een ontzettend belangrijk stuk, omdat het aantoont dat Warhol al veel vroeger in deze stijl begon te tekenen dan altijd gedacht”, aldus de dolgelukkige Fields. Volgens hem is de geschatte waarde van 1,5 miljoen nog aan de zuinige kant en zou het werk wel eens het tienvoudige kunnen opleveren.
    Toch is niet iedereen overtuigd van de authenticiteit. Zo is de tekening ondertekend met ‘Andy Warhol’, de artiestennaam die de kunstenaar, wiens echte naam Andrej Varhola was, pas veel later voor zichzelf zou hebben bedacht.
    De verkoper van het kunstwerk was volgens Fields een drugsdealer, wiens tante vroeger werkte als Warhols babysitter. Fields heeft hem later nog proberen te traceren, om meer te weten te komen over de achtergrond van het werk, maar de man is inmiddels spoorloos.
    De Britse zakenman zegt voorlopig geen plannen te hebben om de tekening te verkopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  133. ma 02 apr 2012, 13:23
    ‘Medewerker McDonald’s wint 160 mln'

    BALTIMORE - Een medewerkster van een McDonald’s in de Amerikaanse staat Maryland beweert een van de drie gelukkige winnaars zijn van de grootste jackpot in de Amerikaanse geschiedenis. De vrouw ontvangt de duizelingwekkende som van 160 miljoen euro.
    Mirlande Wilson (37) is een Haïtiaanse immigrante en een alleenstaande moeder van zeven kinderen, zo schrijft The New York Post. Bij McDonlad’s verdient ze een uurloon van 7,50 dollar. De vrouw belde haar collega’s van het fastfoodrestaurant na de trekking hysterisch op om het goede nieuws te delen.
    Maar de medewerkers zijn woest. Wilson speelde namelijk met veertien collega’s mee in een gezamenlijke loterijpoule. Afgelopen vrijdag gaf de manager van de vestiging haar geld om nog wat extra loten te kopen. De vrouw beweert dat ze toen van haar eigen geld nóg een lot heeft gekocht- inderdaad- het winnende. Tot ontzetting van haar collega’s is Wilson niet van plan ook maar een cent te delen van de 160 miljoen.
    The New York Post houdt overigens een slag om de arm. Wilson moet haar ticket nog verzilveren en weigert het lot voor die tijd aan iemand te laten zien. Volgens de krant is het daarom nog niet helemaal zeker dat ze daadwerkelijk een van de winnaars is.
    De loterij zorgde afgelopen dagen in Amerika voor totale gekte vanwege de ongekend hoge hoofdprijs van 640 miljoen dollar (bijna 480 miljoen euro). Mensen stonden op sommige plekken in de rij om mee te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  134. wo 04 apr 2012, 10:59|
    VU in greep poepterreur

    Van een onzer verslaggeefsters
    AMSTERDAM - Op de Vrije Universiteit hebben ze te maken met een poepterrorist. Elke donderdagmiddag legt hij in hetzelfde toilet een grote hoop náást het toilet neer. Wie het is en waarom hij het doet, weet niemand.

    Volgens Ad Valvas, het campusmagazine, is dit één van de redenen dat de schoonmakers zo lang hebben gestaakt en sommigen nog steeds staken. Want dit smerige voorval is niet het enige waar de werklui mee te maken krijgen.
    Op de campus circuleert een document met daarin een opsomming van alle ranzigheid die studenten en misschien ook wel werknemers achterlaten. Zo worden toiletruimtes volgestort met papieren handdoekjes en is er zelfs een foto van iemand die een bureaustoel boven op de wc-pot heeft geplaatst „Er is totaal geen respect voor ons”, aldus een woedende schoonmaker tegen het studentenblad. „Wij zijn toch maar buitenlanders. Ze pissen en schijten hier naast de toiletpot, kladden de deuren vol, want het Afrikaantje ruimt het wel weer op.”

    BeantwoordenVerwijderen
  135. vr 06 apr 2012, 15:39
    Bijna ontsnapt in kleren echtgenote

    AMSTERDAM - Een gevangene in Brazilië is het bijna gelukt te ontsnappen uit de gevangenis.
    Ronaldo Silva, die vastzit voor drugssmokkel, dacht de meest simpele en doeltreffende manier gevonden te hebben om uit de gevangenis te ontsnappen: de kleren van zijn vrouw. En het was bijna gelukt.
    De echtgenote van Silva komt één keer in de week op bezoek bij haar man. Tijdens dat bezoek ruilden zij van kleren: Hij zette een pruik op, had lipstick op, gelakte valse nagels en de beha van zijn vrouw aan, die hij opvulde. Hij had zelfs zijn armen en benen geschoren. Hij trok de jurk van zijn vrouw aan en liep op hoge hakken naar buiten, de gevangenis uit, even nadat zijn vrouw de gevangenis verlaten had in een bermuda van hem en een blouse die zij in haar tas meegenomen had.
    Zowel de voorbereiding als de uitvoering waren bijna perfect. Bijna... Waar Silva niet aan gedacht had, was dat een man niet gewend is op hoge hakken te lopen. Dus is het zaak van te voren flink te oefenen. En juist dat laatste had hij niet gedaan. Daarom liep hij op een wat eigenaardige manier op die hoge hakken en dat laatste viel een agent buiten de gevangenis op.
    Terwijl hij met andere vrouwen van medegevangenen gewoon de gevangenis uit kon lopen, zag de bewuste agent dat de vrouw in de blauwe jurk wel heel eigenaardig op haar hoge hakken liep. Hij volgde hem/haar naar het busstation, waar hij/zij door twee motoragenten werd ingerekend en terug werd gebracht naar de gevangenis.
    Ronaldo Silva zat eerder in een andere gevangenis, maar werd vorige maand overgeplaatst na een ontsnappingspoging, waarbij gewapende mannen de gevangenis binnendrongen om hem te bevrijden. Dit was dus de tweede ontsnappingspoging. En weer lukte het niet...

    BeantwoordenVerwijderen
  136. do 12 apr 2012, 14:55|
    Man verwijdert tattoo met schuurmachine

    VEENENDAAL - Een man uit Veenendaal heeft geprobeerd met een schuurmachine een getatoeëerde naam van zijn hand te verwijderen.

    Hij liep zaterdag met een bebloede hand door Veenendaal. Verontruste wijkbewoners waarschuwden daarop de politie, meldt de Gelderlander.
    Agenten constateerden dat de man met behulp van een schuurmachine had geprobeerd de tatoeage met de naam van zijn ex-vriendin weg te halen. Daarin was hij maar matig geslaagd, aldus een politiewoordvoerder donderdag in de krant.

    BeantwoordenVerwijderen
  137. do 12 apr 2012, 16:10
    Schoonmaakster mag niet werken in lingerie

    AMSTERDAM - Een schoonmaakster in Texas heeft de politie in grote verlegenheid gebracht. De vrouw doet in opdracht van klanten het huishouden in pikante kledij. De vraag hiernaar blijkt enorm, en inmiddels is de 26-jarige vrouw een eigen 'fantasie schoonmaak-service' begonnen. Omdat deze werkzaamheden tegen de 'reguliere arbeidsvoorwaarden' ingaan, verbiedt de politie haar nog langer op deze wijze door te werken.

    BeantwoordenVerwijderen
  138. Drie dagen cel voor afzakkende broek
    11 april 2012 21:56

    PRATTVILLE - Een rechter in de Amerikaanse staat Alabama heeft een man tot drie dagen gevangenisstraf veroordeeld voor belediging van het hof wegens het dragen van een afzakkende broek.

    De 20-jarige LaMarcus D. Ramsey was dinsdag in de rechtbank omdat hij werd aangeklaagd voor heling.
    Rechter John Bush was niet te spreken over de manier waarop Ramsey zijn spijkerbroek droeg - op half zeven - en gaf hem een celstraf van drie dagen. Hij vond Ramsey's kledingstijl getuigen van gebrek aan respect.
    Ramsey moet, zodra hij uit de gevangenis komt, een riem kopen of een broek die past, aldus de rechter.

    BeantwoordenVerwijderen
  139. wo 18 apr 2012, 17:18
    Oostenrijkse plaats blijft Fucking heten

    FUCKING - De naam van de Oostenrijkse plaats Fucking wordt voorlopig niet veranderd. Dit heeft burgemeester Franz Meindl besloten.

    De plaatsnaam zorgt steeds weer voor discussies. Veel burgers storen zich aan de betekenis van het woord in het Engels. Ook zijn er zijn grapjassen die zich in niet mis te verstane poses langs de weg laten fotograferen bij het plaatsnaambord. Tevens worden de plaatsnaamborden regelmatig gestolen.
    Het zijn dan ook vooral burgers die in de buurt van de Fucking-borden wonen die willen dat de plaatsnaam wordt gewijzigd. Anderen tillen er niet zo zwaar aan, maar denken meer aan de kosten voor nieuw briefpapier. Zolang er geen consensus is tussen de Fuckingers, wil de burgemeester niet beginnen aan een naamsverandering, aldus Oostenrijkse media.

    BeantwoordenVerwijderen
  140. wo 25 apr 2012, 16:05
    Koe ontsnapt en gaat naar McDonald's

    BRUSH - Melkkoe Darcy heeft een wel hele ongelukkige plek gekozen om naartoe te gaan na zijn ontsnapping. Hij wandelde naar McDonald's in het Amerikaanse stadje Brush.

    Darcy brak los en liep naar de plaatselijke fastfoodketen. Werknemers van de zaak wisten de koe op de foto te zetten terwijl zij met haar neus tegen het bestelraam van de McDrive stond.
    De eigenaren van Darcy wisten pas van de ontsnapping toen de politie hen opbelde om te vertellen dat het rund bij de McDonald's stond. Sandy Linn tegen 9 News: "Ik denk niet dat ze wegliep om iets te bestellen. Misschien wilde ze een bezoek brengen aan een aantal familieleden."
    Het dier werd uiteindelijk opgehaald en naar huis gebracht. Ook de politiewoordvoerder Vivian Llewellyn wilde het nog even bevestigen: "Ze heeft geen hamburger gekregen."

    BeantwoordenVerwijderen
  141. di 01 mei 2012, 13:59|
    Fraude met afvalzakken in Maastricht

    MAASTRICHT - Maastricht loopt jaarlijks ongeveer 400.000 euro mis door het massale gebruik van illegale afvalzakken, met name in de armere wijken. De fraude is al vijf jaar aan de gang, zegt privédetective Ben Zuidema die is ingehuurd door de gemeente.

    De gemeente verkoopt de vuilniszakken, de enige die officieel zijn toegestaan, voor 11 euro en dat is inclusief stortkosten. De illegale zakken kosten 5 euro. Per jaar worden ongeveer 70.000 illegale zakken verkocht. Deze zijn afkomstig uit China en Turkije. De illegale zakken zijn nauwelijks van echte te onderscheiden. De gemeente heeft aangifte gedaan.
    Politie en gemeente willen niets zeggen.

    BeantwoordenVerwijderen
  142. wo 02 mei 2012, 12:29
    Parkiet weer thuis na opgave adres

    TOKIO - Een Japanse parkiet kon woensdag met zijn eigenaar worden herenigd, nadat hij politieagenten het adres van zijn bazin had verteld. Dat meldde een politiewoordvoerder.

    De vogel, die zondagochtend ontsnapte uit een huis in de westelijke stad Samigahara, werd gevangen door een bezoeker van een hotel in de buurt en naar het lokale politiebureau gebracht. Daar stootte het beestje, tot grote verbazing van de aanwezige agenten, plotseling het thuisadres van zijn eigenaar uit.
    De eigenaar, een 64-jarige vrouw, was eerder al een parkiet kwijtgeraakt. Om herhaling te voorkomen leerde de vrouw haar nieuwe parkiet haar adres.

    BeantwoordenVerwijderen
  143. do 03 mei 2012, 12:24
    Taakstraf na klacht over te weinig mayonaise

    HASSELT - Een Belgische gevangene die een cipier in elkaar had getimmerd omdat hij te weinig mayonaise had gekregen, is veroordeeld tot een werkstraf van 50 uur. Dat meldden Vlaamse media donderdag.

    De veroordeelde moet de bewaker een schadevergoeding van 3825 euro betalen. Hij ging door het lint omdat hij niet genoeg mayonaise op zijn friet kreeg. Hij trok de cipier die het eten rondbracht, zijn cel in de gevangenis in Hasselt in en sloeg hem zeker 15 keer.
    De man uit Maaseik kreeg ook nog eens 50 uur taakstraf omdat hij eerder een medegevangene halfdood had geslagen. De veroordeelde raakte bekend door het Vlaamse tv-programma Het Rechte Pad over de loutering van probleemjongeren.

    BeantwoordenVerwijderen
  144. Rinehart’s latest legal move means her kids probably won’t see a dime of her $18 billion fortune
    Frik Els | May 9, 2012

    Perth-based Georgina Rinehart’s true wealth is hard to guage as the vast majority of it is tied up in a private firm Hancock Prospecting which controls her empire, but the latest estimates put it at $18 billion and counting.
    Rinehart’s coal and iron ore wealth is also the subject of a bitter family feud. Three of her four children are currently suing her over control of the family trust.
    The Herald Sun reports that through a clever legal move Rinehart on Wednesday ensured that the three – Bianca Rinehart, John Hancock and Hope Welker – would never see any real cash from the fortune.
    Initially she moved the vesting date of the trust to 2068 when the children would be in their 80s, but now the provisions have been changed so that the trust vested on 30 April this year (also the 25th birthday of her daughter Ginia, who’s the one not suing her.)

    The Herald Sun explains what this means for the three other children:
    The move means Mrs Rinehart can no longer use her own discretion to divide up the wealth of the trust as she sees fit, as was a condition of the 1988 Hope Margaret Hancock trust.
    But as she controls 75 per cent of the family’s premier mining company Hancock Prospecting, she can decide if they are to receive dividends.
    If the children apply for their shares in the company, they could face multi-million dollar tax complications which may bankrupt them.
    And even if they got control of them, they would be unable to sell the shares because of a deed that prohibits anyone but “lineal descendants” of Mrs Rinehart having ownership of Hancock Prospecting.
    She now holds her children’s 25 per cent share of the Hancock Prospecting empire in a “bare trust”.
    In January Rinehart also handed Ginia (sic) directorships of three companies, including Hancock Prospecting. The shake-up was the biggest in a long time at the Rinehart group of companies and elevated Ginia in place of her siblings to the top ranks in the world of mining.
    Rinehart, 58, inherited Hancock Prospecting from her father Lang Hancock who discovered the world’s largest iron deposit in the Pilbara region in 1952.
    When Rinehart took over 20 years ago following the death of her second husband (she has not remarried since) the family firm was debt-ridden and struggling and she built it into the world’s number one private mining business.
    Hancock Prospecting has prospered mainly thanks to royalty streams from Rio Tinto’s operating iron ore mines in the Pilbara. Rinehart in April announced that she is taking Rio to court to seek 2.5% of sales from two additional mines in the region.
    Some predict that Rinehart, a vociferous opponent of Australia’s carbon and mining taxes, would become the world’s richest person as her coal and iron projects start producing by 2014 and earn her annual profits of as much as $10 billion.
    Although the publicity-shy Rinehart has never granted a media interview, she has invested heavily in media and in February Rinehart increased her newspaper and television investments in Australia prompting one observer to comment that Big G is “gonna be the whole shooting match”.
    Big G, as she is sometimes referred to in the media, ranks number 4 on the MINING.com 2012 list of mining billionaires.

    BeantwoordenVerwijderen
  145. do 17 mei 2012, 18:56
    Diamantslikker te kakken gezet

    WINDSOR, ONTARIO - Een Canadese juwelendief die ervan wordt beschuldigd een diamant ter waarde van 20.000 dollar te hebben ingeslikt, blijft vastzitten tot het bewijs geleverd wordt. Agenten wachten inmiddels al een week tot het juweel er op natuurlijke wijze uit komt.

    Richard Mackenzie Matthews (52) wordt ervan verdacht een diamant van 1,7 karaat in een juwelierszaak te hebben verwisseld voor een nep-exemplaar. De echte steen besloot hij in te slikken. In het politiekantoor waar hij vastzit is hij al tientallen keren naar de wc geweest, maar een diamant bleef uit.
    Matthews kreeg in eerste instantie laxerend voedsel voorgeschoteld, maar mag nu eten wat hij wil - alles om ervoor te zorgen dat de dure steen zo snel mogelijk zijn lichaam verlaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  146. o 20 mei 2012, 12:39
    Vloek over overspeligen

    NAIROBI - Een Keniaan die door zijn vrouw bedrogen werd, heeft flink wraak genomen.

    De man sprak een vloek uit, waardoor de vrouw en haar minnaar in een innige omstrengeling aan elkaar vast bleven zitten. Niets bleek te helpen. Te hulp geroepen agenten bleken het paar niet te kunnen helpen, evenmin als de toegestroomde mensenmassa, die overigens wel op de eerste rang zat. De vrouw en haar minnaar werden pas uit hun benarde positie bevrijd nadat de minnaar aan de bedrogen echtgenoot 240 dollar betaald had en de vloek verbroken werd.
    Of de vrouw nog een keer zoiets zal doen, is niet bekend. Zij moet dan wel minnaars met geld uitzoeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  147. wo 30 mei 2012, 08:12|
    Koeien krijgen zwangerschapsgym

    LELYSTAD - Zwangere koeien in Lelystad krijgen zwangerschapsgym. Op het terrein van de Wageningen Universiteit in Lelystad staat een stapmolen waarin de koeien met een snelheid van 3,5 kilometer per uur bij toerbeurt rondjes lopen.

    Onderzoekster Roselinde Goselink wil met de proef nagaan of een betere conditie tijdens de zwangerschap leidt tot minder ziekte na de geboorte en een hogere melkproductie. Het experiment duurt tot eind september.

    BeantwoordenVerwijderen
  148. ‘Hurktoiletten zullen koers Nomura opkrikken’
    Uitgegeven: 4 juni 2012 09:58

    AMSTERDAM – De Japanse investeringsbank Nomura moet alle kantoortoiletten vervangen door hurktoiletten om de beurskoers van het concern op te krikken, zo vindt een aandeelhouder van het bedrijf.

    “Alle toiletten binnen het bedrijf moeten aangepast worden naar de Japanse stijl, zodat benen en heupen van de werknemers krachtiger worden”, schreef de belegger volgens Reuters op de website van de bank in aanloop naar de aandeelhoudersvergadering.
    Het bedrijf zou door de hurktoiletten sterkere onderlichamen bij zijn personeel kweken en zo mislukkingen kunnen vermijden.
    Voorstellen
    Volgens de Japanse wet mogen aandeelhouders die gedurende zes maanden of langer minimaal 30.000 aandelen in hun bezit hebben eigen voorstellen indienen voor de jaarlijkse aandeelhoudersvergaderingen.
    De belegger deed in totaal 100 voorstellen. Zo zou verder de naam van de onderneming gewijzigd moeten worden in ‘Vegetable Holdings’. Ook zou de traditionele ‘banzai’ groet bij de vergadering afgeschaft moeten worden vanwege de sterke okselgeur van veel aandeelhouders.
    Slechts 18 van de voorstellen voldeden aan de eisen van de bank om te worden voorgelegd aan de aandeelhouders, maar het bestuur heeft ze allemaal verworpen.

    BeantwoordenVerwijderen
  149. Laatste update: 6 juni 2012 14:07

    Stadjes Boring en Dull gaan samenwerken

    AMSTERDAM – Het Amerikaanse stadje Boring gaat de samenwerking aan met het Engelse stadje Dull. Dit doen ze om trans-Atlantische relaties op te bouwen 'in het kader van toerisme en humor.'
    Zo kunnen de plaatsen bijvoorbeeld toeristische artikelen verkopen en uitwisselingsbezoeken organiseren. Ook zijn er plannen voor naamborden als 'Dull, in association with Boring'.
    De Boring Gemeenschap Planning Council heeft gestemd voor het partnerschap, dat de Dull Vrouwenboekclub had voorgesteld, melden Engelse media.
    Marjorie Keddie, voorzitter van de Dull gemeenschapsraad, zegt dat de stadjes zeker niet 'saai' en 'vervelend' zijn. "Extra toerisme aantrekken is de reden voor het nieuwe verbond. De naamborden zullen zeker mensen lokken voor een fotootje."

    BeantwoordenVerwijderen
  150. do 07 jun 2012, 15:55
    Nog niet klaar met het mierenneuker-arrest

    DEN HAAG - Het 'zero tolerance'-beleid tegen belediging, intimidatie en mishandeling van politiemedewerkers wordt onverkort voortgezet, ook als het gaat om relatief lichtere zaken. Dat schrijft minister Ivo Opstelten (Veiligheid, Justitie) donderdag aan de Tweede Kamer in zijn antwoord op vragen over de zaak van een man die een agent 'mierenneuker' noemde.

    De Hoge Raad heeft geoordeeld dat deze betiteling in het algemeen niet beledigend is, maar laat een gerechtshof nu nog eens naar de specifieke omstandigheden van dit geval kijken. Een agent kreeg in 2010 in Enschede het woord naar zijn hoofd geslingerd toen hij een man een blikje bier afpakte.

    BeantwoordenVerwijderen
  151. do 07 jun 2012, 13:16
    Rare wending -Waar schijt de koe-

    LEIDEN - Het spelletje 'waar schijt de koe' is in Leiden iets anders gelopen dan de deelnemers dachten.

    Bij het spelletje wordt een veld opgedeeld in vakken en daar waar de koe zijn vlaai neerlegt, is het winnende vak. De omstanders stonden gek te kijken toen er geen vlaai, maar een kalf uitkwam.
    Even daarvoor had de organisator de koe met een veewagen opgehaald bij de boer, schrijft het Leidsch Dagblad. Die wist dat het dier drachtig was maar de bevalling zou volgens hem nog zes weken duren, vertelde de boer achteraf. Het kalf kwam sneller, waarschijnlijk doordat de koe gestresst was geraakt van het tochtje. Verschillende omstanders maakten zich zorgen en belden met de dierenbescherming en de politie.
    Volgens de boer gaat het goed met moeder en kalf.

    BeantwoordenVerwijderen
  152. di 19 jun 2012, 14:50
    Politicus betrapt op seks in bos

    AMSTERDAM - Een Oostenrijkse politicus is gefotografeerd terwijl hij seks had in het bos. De verborgen camera met bewegingssensoren was geïnstalleerd om het leven van wilde dieren in kaart te brengen.
    Degene die de beelden openbaart, kan een boete verwachten van 20.000 euro voor schending van de privacy.
    Het betreffende stukje bos in de streek Karinthië ligt goed verscholen voor mensen. Er staat ook een infraroodcamera om nachtelijke opnames te maken.
    De naam van de politicus - en de foto's - houdt de organisatie vooralsnog geheim maar Oostenrijkse media speculeren al volop.
    Dit is al de tweede keer dat een bekende politicus in de bossen van Karinthië op een dergelijke manier is betrapt.

    BeantwoordenVerwijderen
  153. wo 20 jun 2012, 14:55
    Vrouw vastgeplakt aan toilet

    AMSTERDAM - Een vrouw die in de Amerikaanse supermarkt Walmart naar het toilet ging, kon er met geen mogelijkheid meer van af.

    Een nog onbekend persoon had superlijm op de toiletbril gesmeerd. De vrouw heeft meer dan een uur vastgezeten. Hulpdiensten hebben haar bevrijd. Ze is overgebracht naar het ziekenhuis.
    De politie onderzoekt de zaak. Het is niet de eerste keer dat iemand op het toilet in een Walmart was vastgelijmd. In maart overkwam een man hetzelfde.

    BeantwoordenVerwijderen
  154. Leerling-hypnotiseur krijgt publiek niet meer wakker
    BEWAAR
    Door: redactie
    20-6-12 - 11:22 bron: Daily Mail

    Het eindejaarsfeestje op een Canadese meisjesschool is net niet uitgedraaid op een fiasco. Hoogtepunt moest het optreden van een hypnotiseur worden, maar die kreeg een deel van zijn publiek niet meer wakker. Eén meisje verkeerde vijf uur lang in trance.
    De show in het Collège du Sacre-Coeur in Sherbooke, Quebec, zou verzorgd worden door Maxime Nadeau. Deze amper 20-jarige leerling-hypnotiseur bracht een groep meisjes van 12 en 13 jaar met zijn kunstjes in trance.

    Hulp van de meester
    Maar de onervaren man kreeg vijf leerlingen niet meer wakker. Nadat een meisje vijf uur in een andere wereld had vertoefd, besloot Nadeau zijn leermeester Richard Whitbread om hulp te vragen. Die bracht in een mum van tijd iedereen weer bij bewustzijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  155. ma 25 jun 2012, 08:47|
    Archeoloog vindt bier

    ASSEN - De Drentse archeoloog Peter Frikken stond wel even te kijken toen hij een 'bierschat' aantrof met zijn metaaldetector.

    De 58-jarige Frikken uit Nieuw-Weerdinge geloofde zijn ogen niet toen hij vrijdag begon te graven op het terrein van het motorspektakel TT Assen, nadat zijn metaaldetector zowat op tilt sloeg. Hoewel de archeoloog wellicht dacht op een grote schat te zijn gestuit, kwam hij bedrogen uit. "Tot mijn grote verbazing zag ik een koelkast, met zo'n dertig sixpacks," vertelt hij lachend aan het AD.
    Frikken kent de geruchten over geheime biervoorraden waarmee TT-bezoekers de hoge bierprijzen zouden omzeilen, maar dacht in eerste instantie aan een broodjeaapverhaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  156. di 26 jun 2012, 13:11
    Jennifer Lopez vertoont divagedrag

    van onze redactie
    AMSTERDAM - Jennifer Lopez (42) kan dan wel zingen dat ze nog steeds Jenny from the Block is, maar in werkelijkheid loopt dat vaak net ietsje anders…

    De Amerikaanse zangeres zou namelijk niet met haar waardevolle kont op een willekeurig een toilet zitten, meldt een bron aan The Sun. "Jen zit alleen maar op een speciaal voor haar gemaakte bacteriebestendige toiletbril."
    “Ze is echt een clean-freak en Jennifer neemt de bril echt overal mee naartoe”, vertelt de bron verder. “De bril is zo gemaakt dat deze op iedere toilet past!”
    Daarnaast zou Jenny from the Block alleen haar beroemde billetjes afvegen met een rol toiletpapier van het fijnste kasjmier.

    BeantwoordenVerwijderen
  157. di 17 jul 2012, 21:55
    Schrik op vliegveld door geslachtsdeel

    SAN FRANCISCO AIRPORT - Beveiligingsmedewerkers op het vliegveld van San Francisco hebben een passagier getest op de aanwezigheid van explosieven omdat ze niet konden geloven dat de man zo'n enorm geslachtsdeel had.
    De 41-jarige Jonah Falcon, die volgens officiële statistieken de grootste penis ter wereld heeft, is verontwaardigd over zijn behandeling op het vliegveld. Hij werd eerst uitgebreid gefouilleerd en daarna werd zijn broek besprenkeld met een speciaal wit poeder om te checken of hij explosief materiaal bij zich droeg. "Ze bleven ook maar doorzeuren dat ik mijn broekzakken moest leegmaken, maar er zat niets in", vertelde hij in The Sun.
    Het geslachtsdeel van Falcon meet bijna 23 centimeter in slappe toestand en ruim 34 centimeter in erecte toestand.
    Falcon is een bekende New Yorker sinds hij in 1999 in een documentaire vertelde over hoe het is om te leven met een enorme penis.

    BeantwoordenVerwijderen
  158. Gepubliceerd:
    Laatste update: 21 juli 2012 00:20

    Engelse middelvingerstruik moet worden gesnoeid
    AMSTERDAM - Een Britse tuinman die een struik in de vorm van een middelvinger knipte, moet die vernietigen.

    Dat schrijft de Daily Mail. Zijn buren klaagden bij de gemeente, die de conclusie trok dat de man met de struik de openbare orde verstoort.
    Tuinman Richard Jackson zegt geen gehoor te geven aan het bevel van de gemeente.
    "Hij staat hier al acht jaar en ik snap niet waarom iemand mij vertelt wat ik met mijn tuin moet doen", aldus Jackson.
    De tuinman is door zijn kunststukje een bekend gezicht geworden in het dorp Tamworth. Enkele buren die de struik niet aanstootgevend vinden zijn een campagne begonnen om de middelvinger van de snoeischaar te redden.

    BeantwoordenVerwijderen
  159. Gepubliceerd: 21 juli 2012 00:28

    Amerikaanse politie zoekt man in geitenkostuum
    SALT LAKE CITY - Boswachters in de Amerikaanse staat Utah zijn op zoek naar een man die in de bergen rondloopt in een geitenkostuum.

    De natuurliefhebber zou zich mengen in een groep wilde geiten.
    Volgens boswachter Phil Douglass heeft de geitenfanaat geen wet overtreden. Douglass zei echter bang te zijn dat de man zich niet bewust is van de gevaren van zijn daden.
    Zo worden in september zestig jachtvergunningen voor geiten afgegeven in het gebied. Daarnaast kunnen de geiten zelf ook gevaarlijk zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  160. ma 23 jul 2012, 16:10|
    Arrestatie 'tuinkabouterdief'

    DELFT - Agenten hebben een 44-jarige vrouw opgepakt omdat ze mogelijk tuinkabouters en stenen kikkers uit tuinen heeft gestolen.

    Agenten spraken de vrouw gisteravond aan omdat ze zich verdacht gedroeg. Ze had een aantal tuinkabouters en decoratiekikkers bij zich. De agenten denken dat ze die kort daarvoor had gestolen, maar daar is nog geen bewijs voor.
    Uit diverse tuinen werden afgelopen week in Delft verschillende ornamenten meegenomen. Gedupeerden worden opgeroepen zich te melden bij de politie.

    BeantwoordenVerwijderen
  161. di 21 aug 2012, 05:30 |
    Dagobert Duck en Boris Boef tegen de lamp
    door Edwin van der Schoot

    AMSTERDAM - Twee frauderende ex-directeuren van energiebedrijf Greenchoice noemden zichzelf Oom Dagobert en Boris Boef. Hun klanten zetten ze in de hoek als ’lomp’ omdat die geld dat ze te veel hadden betaald, niet terugvroegen.

    De twee drukten omgerekend ruim 8 miljoen euro achterover. Klanten die een te hoog voorschot op hun energierekening betaalden, konden naar hun geld fluiten, op het moment dat ze Greenchoice weer verlieten. De ex-directeuren Michiel Rexwinkel en John Appeldoorn kregen onlangs al persoonlijke boetes opgelegd van 450.000 euro en hun bedrijf kreeg eveneens een miljoenenboete.
    Gisteren publiceerde toezichthouder NMa de boetebesluiten, waarin alle details van de zaak zijn opgenomen, inclusief een uitermate pikante e-mailwisseling tussen beide directeuren. Daaruit doemt een onthutsend beeld op van steeds schaamtelozere grepen in de portemonnee van klanten door de twee, vaak voor duizenden euro’s per keer, ’tussen de hertenbiefstuk en de calvados door’.
    Beide directieleden zijn al enige tijd onbereikbaar voor commentaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  162. do 23 aug 2012, 05:30|
    Witwassers opgelicht

    door Bart Olmer
    SCHIPHOL - Hilarische taferelen op Schiphol, waar drie witwassers bij de neus werden genomen door drie oplichters.

    De witwassers wilden 270.000 euro in kleine coupures en een berg gouden sieraden ter waarde van ruim 100.000 euro inwisselen voor bankbiljetten in grote coupures.De witwassers dachten de deal van hun leven te maken, want ze zouden 600.000 euro in nieuwe biljetten van 500 terugkrijgen van een trio criminelen met wie ze hadden afgesproken.
    Wat ze niet beseften was dat de biljetten van 500 euro vals waren. De witwassers zijn twee Nederlandse mannen (64 en 50 jaar) uit Bemmel en Kranenburg (Duitsland) en een Nederlandse vrouw (37) uit Arnhem.
    De drie oplichters, twee vrouwen van 27 en 18 jaar oud, afkomstig uit Kroatië en Italië, en een 38-jarige man, hadden voor de geldwisseltruc een vergaderruimte op Schiphol gehuurd, waarbij gebruik werd gemaakt van een geldtelmachine, enkele echte briefjes van 500 euro en een ’geldwisselmachine’.
    In de zogenaamde wisselmachine zat een loze ruimte, waarin het meisje van 18 verborgen zat op kussentjes, die het echte geld omwisselde voor nepgeld. „Ze zat daar opgevouwen om het echte geld, 270.000 euro, om te wisselen voor 600.000 euro aan grote, maar valse coupures. Het moest lijken op een echt geldwisselapparaat, heel bijzonder”, lacht een woordvoerder van de marechaussee.

    BeantwoordenVerwijderen
  163. do 06 sep 2012, 08:12
    Ben & Jerry's klaagt pornobedrijf aan

    NEW YORK (AFN) - IJsmaker Ben & Jerry's heeft een Amerikaanse pornoproducent aangeklaagd wegens het vermeende gebruik van de namen van zijn populaire ijssmaken voor een serie seksfilms met de titel Ben & Cherry's.

    Volgens Ben & Jerry's, onderdeel van Unilever, gebruikte de Californische pornoproducent Rodax namen van bekende ijssmaken voor de titels van zijn films. Zo werd Boston Cream Pie veranderd in Boston Cream Thighs, Chocolate Fudge Brownie werd Chocolate Fudge Babes en Peanut Butter Cup werd Peanut Butter D-Cups, staat in de klacht. Bovendien zouden de hoesjes van de porno-dvd's veel lijken op de verpakkingen van Ben & Jerry's.
    De zaak werd aangespannen bij de rechtbank van New York. Ben & Jerry's wil dat Rodax stopt met het schenden van patentrechten en eist een schadevergoeding.

    BeantwoordenVerwijderen
  164. vr 07 sep 2012, 13:35
    Jongetje (8) schenkt prijs aan ziek buurmeisje

    EDWARDSVILLE - De kleine Wyat Erber is pas acht jaar oud, maar heeft nu al bewezen het hart op de goede plaats te hebben. Het jongetje won 1.000 dollar bij een prijsvraag van een lokale bank in het Amerikaanse Edwardsville en geeft het geld aan zijn 2-jarige buurmeisje dat aan leukemie lijdt.

    De moeder van de twee jaar oude Cara Keilty wist pas sinds een week dat haar dochtertje kanker had, toen de bank de prijsvraag uitschreef. Wyatts moeder Noelle Erber vroeg haar zoon of hij geen zin had om mee te doen aan de wedstrijd. Meteen was de jongen vastbesloten: "Als ik win, geef ik het geld aan Cara."
    Wonderlijk genoeg won Wyatt 1.000 euro. Moeder Noelle belde meteen naar haar buurvrouw met het goede nieuws. Trisha Keilty wilde het geld eerst niet aanvaarden, maar Noelle kon haar toch overtuigen. Trisha: "Wyatt had Noelle gevraagd hoeveel chemobehandelingen mijn dochter met dat geld kon krijgen. Hij stond er absoluut op om zijn prijzengeld weg te schenken om zijn buurmeisje te helpen. Cara is trouwens weg van Wyatt. Hij komt vaak bij mijn zoon spelen. Als Wyatt langskomt, heeft Cara een lach tot achter haar oren."
    Wyatt is met zijn gebaar een inspiratie gebleken voor anderen. Een plaatselijke liefdadigheidsinstelling was dusdanig onder de indruk van het jochie, dat ze ook 1.000 dollar aan de familie Kielty schonken. Een Canadese man stuurde Wyatt en brief om zijn trots te uiten en stak daar 100 dollar bij.

    BeantwoordenVerwijderen
  165. di 11 sep 2012, 17:10
    Klokkenluider vangt 104 miljoen dollar

    AMSTERDAM - De Amerikaanse belastingdienst keert een bedrag van liefst 104 miljoen dollar uit aan klokkenluider Bradley Birkenfeld, die de misstanden bij Zwitserse zakenbank UBS aan de overheidsinstanties verklikte.

    Het megabedrag is het hoogste bedrag dat ooit werd uitbetaald aan een klokkenluider. Birkenfeld bracht in 2009 een groot belastingschandaal rond UBS aan het licht, die de zakenbank uiteindelijk een boete van liefst 780 miljoen dollar opleverde. De zaak vormde een belangrijke doorbraak voor de Amerikanen om grootschalige belastingontwijking naar Zwitserland en andere fiscale paradijzen aan te pakken.

    BeantwoordenVerwijderen
  166. di 18 sep 2012, 20:26|
    Gouden staven onder bed steuntrekker

    PURMEREND - Een man uit Purmerend die jarenlang op een uitkering leeft, had meerdere gouden staven onder zijn bed liggen.

    De gouden staven hebben hebben een waarde van 250.000 euro, weet Noord Hollandsdagblad.
    De man is veroordeeld wegens bijstandsfraude. Hij moet 90.000 euro terugbetalen aan de gemeente.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze man volgt slechts de adviezen van Schmull op.......!

      Verwijderen
  167. Boze wandelaar krijgt elke dag 20 euro van gemeente

    19-9-12 - 10:18

    Al ruim twee jaar stort het gemeentebestuur van de Belgische plaats Haaltert elke dag 20 euro op de bankrekening van een van zijn inwoners. Luc Beeckman eiste via de rechter dat dertien oude wandelpaden in ere worden hersteld en kreeg gelijk. Hij ontving intussen al zo'n 14.000 euro.
    Beeckman startte in 2008 een gerechtelijke procedure tegen het gemeentebestuur van Haaltert en de rechter gaf hem gelijk. Binnen de vier maanden moesten de dertien verdwenen of afgesloten voetpaden weer bruikbaar zijn. Zoniet zou het gemeentebestuur Beeckman een dagelijkse dwangsom moeten betalen. Aan de paden gebeurde nadien niets.

    Ook in beroep kreeg Beeckman gelijk. Het gemeentebestuur van Haaltert gaat nu in cassatieberoep tegen de laatste uitspraak van de rechtbank. 'Het kan toch niet dat één inwoner zich zo verrijkt op kosten van de gemeente en haar inwoners, we vinden dat schandalig,' aldus burgemeester Roger Coppens.

    BeantwoordenVerwijderen
  168. -BOREN NAAR GAS ZORGT VOOR SYFILIS-
    24.09.2012
    Tegenstanders van het boren naar schaliegas - 'fracken' in het Amerikaans - willen koste wat het kost voorkomen dat dat ook in New York gaat gebeuren. Een groepje milieuliefhebbers wil dat er onderzoek wordt gedaan naar het verband tussen 'fracken' en... syfilis. Huh?

    De wereldverbeteraars denken dat de toestroom van mannen die in de stad komen boren een uitbraak van de geslachtsziekte teweegbrengt, omdat zij zich op de New Yorkse dames storten, meldt NY Daily News. Niet alleen krijgt iedereen straks zweertjes op de geslachtsdelen, maar ook zou het boren naar gas tot een tekort aan woonruimte kunnen leiden. De huizenprijzen zouden namelijk wel eens omhoog kunnen schieten en dan wordt het helemaal lastig om je eigen stekkie in The Big Apple te vinden. De argumenten worden steeds beter.

    Maar er is meer: door 'fracking' gaan er ook meer vrachtwagens rijden en dat betekent dat er meer verkeersongelukken gebeuren. Verder zijn de activisten bang dat al die vrachtwagens ervoor zorgen dat mensen geen zin meer hebben om naar buiten te gaan, bijvoorbeeld om te sporten. De volksgezondheid is dus op meerdere fronten in gevaar. We gaan het zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  169. 50-million year old tree fossil uncovered in Canadian diamond mine
    Marc Howe | September 25, 2012

    A 50 million year old fossil has been uncovered in the Ekati diamond mine in Canada's Northwest Territories.
    The fossilized piece of redwood was preserved by solidified magma from a prehistoric eruption, and indicates that Canada's frigid north was once host to a far warmer climate which permitted rich forest growth.
    According to Live Science the fossil was uncovered 315 meters below the Earth's surface in a kimberlite pipe – a volcanic pipe formed when magma pushes through fractures in the Earth's crust and which is a frequent source of diamond deposits.

    Scientists say the site of the mine, which is located just south of the Arctic Circle, would have once been covered with a forest of prehistoric redwoods, some of which were engulfed by an eruption of magma from deep below the earth's surface over 50 million years ago.

    The specimen is believed to be the oldest of its type ever uncovered in the region, exceeding northern Canada's Axel Heiberg fossil forest by millions of years in age.

    BeantwoordenVerwijderen
  170. do 04 okt 2012, 12:33|
    Schadevergoeding na drol in helm

    EDE - Een pizzabezorger heeft een schadevergoeding gekregen van een paar klanten die in zijn helm hadden gepoept.

    Het incident gebeurde vorige maand, meldt Omroep Gelderland. De bezorger kwam een pizza afleveren bij een bedrijf in Ede. Na betaling gingen enkele klanten er met zijn helm vandoor. De man vond de helm later terug op het bedrijventerrein. Er bleek een drol in te liggen.
    Mede dankzij bemiddeling van een wijkagent is de zaak afgehandeld met een schadevergoeding. Onbekend is hoeveel geld er is betaald.

    BeantwoordenVerwijderen
  171. di 09 okt 2012, 15:22
    DNA partner testen op vreemdgaan

    AMSTERDAM - Je verdenkt hem al maanden van het hebben van een affaire, maar hebt geen hard bewijs. Nu kun je eigenhandig voor bewijs zorgen!

    Bij het Amerikaanse bedrijf 'Paternity Lab Center' is het mogelijk naast de standaard vaderschaptesten ook de Ontrouw DNA test te doen. Een wantrouwende echtgenoot kan materiaal opsturen, waarna het getest wordt op sporen van een buitenechtelijke affaire. "Normaliter nemen mensen contact met ons op als ze geen andere weg meer zien. Dit is simpelweg de manier om hun angsten te bevestigen", aldus Kip Charles, specialist bij Paternity Lab Center tegen The Huffington Post.
    "Stuur ons gewoon een kledingstuk op, het liefst een onderbroek of string, en wij doen de rest. Wij analyseren of er sperma of vrouwelijk DNA aanwezig is en bepalen of het vatbaar is voor DNA extractie."
    Eigen DNA testen
    Maar dat is natuurlijk nog niet alles. Want hoe weet je nu dat het gevonden DNA niet jóuw DNA is? Nadat de eerste test positief is teruggekomen, kan de achterdochtige echtgenoot een extra test laten uitvoeren waarbij ze haar eigen DNA vergelijkt met het gevonden DNA. Kijk, dán heb je pas bewijs!
    Kostenplaatje
    Maar daar hangt wel een prijskaartje aan. Wil je echt koste wat kost weten of jouw partner weleens buiten de deur snoept, dan betaal je $200 (€154) voor een test. De tweede test kost nog eens $215 (€166).

    BeantwoordenVerwijderen
  172. do 11 okt 2012, 17:06
    Diamanten planeet ontdekt

    TOULOUSE - Wetenschappers hebben een planeet ontdekt die voor een groot deel bestaat uit diamant. De rotsachtige planeet is tweemaal zo groot als de aarde. De opmerkelijke planeet cirkelt rond een zonachtige ster die met het blote oog te zien is.

    Een derde van de planeet bestaat waarschijnlijk uit het kostbare materiaal. Een gelukzoeker die even wat diamanten wil ophalen, zal moeite moeten doen. De diamanten planeet vliegt op 40 lichtjaar en gaat ontstellend snel (een jaar duurt er 18 uur). Het is er bovendien ondraaglijk heet: de temperatuur bedraagt 1648 graden Celsius.
    „Het is een eerste glimp van een rotsachtige wereld met een fundamenteel verschillende samenstelling dan de aarde”, zei Nikku Madhusudhan van de universiteit Yale in het Amerikaanse New Haven. Zijn bevindingen verschijnen binnenkort in het vakblad Astrophysical Journal Letters. Hij deed de studie samen met met Olivier Mousis van het Institut de Recherche en Astrophysique et Planetologie in het Franse Toulouse.
    De planeet heet '55 Cancrie'. Astronomen hebben vaker diamanten planeten ontdekt, maar dit is de eerste die rond een soort ster draait en gedetailleerd is bestudeerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  173. 19 oktober 2012 18:44

    IJzerdief steelt brug in Bosnië
    SARAJEVO - Een ijzerdief in Bosnië dacht de zaken wat grootser aan te pakken. Hij ging ervandoor met een complete ijzeren brug.

    Het gevaarte van 12 meter lang en enkele duizenden kilo's verdween woensdagavond.
    De brug lag over een kleine rivier en werd gebruikt door enkele afgelegen wonende boerengezinnen. De stomverbaasde boeren alarmeerden de politie over de ongebruikelijke diefstal.
    De dief werd daarop al snel in de kraag gevat. De brug lag in zijn tuin, in twee stukken. Hij had het gevaarte losgeschroefd van de fundamenten en op een vrachtwagen geladen.
    Bosnië is een van de armste landen van Europa. De werkloosheid is circa 40 procent. Hele families verzamelen dakgoten en ander oud ijzer voor circa 20 eurocent per kilo.

    BeantwoordenVerwijderen
  174. wo 24 okt 2012, 17:26
    Joop van den Ende zag niks in bedrijf Borsato

    AMSTERDAM - Theatermagnaat Joop van den Ende (70) zag een paar jaar geleden niets in een overname van The Entertainment Group, waarvan zanger Marco Borsato mede-eigenaar was.

    Dat onthult hij in een biografie die woensdag over hem is verschenen. Het boek is geschreven door Henk van Gelder, op initiatief van Van den Ende zelf.
    Borsato hoopte een faillissement uit de weg te gaan door aan te kloppen bij Stage Entertainment, het musicalbedrijf van Van den Ende. Maar de producent paste een tactiek toe die hij al vaker hanteerde bij de acquisitie van buitenlandse dochterondernemingen: hij keek naar het parkeerterrein om te zien wat voor directieauto's daar stonden.
    "Je struikelde over de Porsches en binnen over de dames met korte rokjes”, vertelt Van den Ende. Algauw zeiden mijn algemeen directeur en ik tegen elkaar: dat doen we niet.” Daarna was een faillissement van The Entertainment Group onafwendbaar.
    Ook werd er bij Van den Ende tevergeefs aangeklopt vanuit het West-Friese Wognum, waar de bouw van een museum voor de kunstcollectie van Dirk Scheringa was stopgezet wegens het debacle van diens DSB Bank.

    BeantwoordenVerwijderen
  175. do 25 okt 2012, 19:03|
    Frikandelwerper opgepakt

    LEEUWARDEN - Een bezoeker van een snackbar was woensdag zo ontevreden over zijn frikandel dat hij zijn pasgekochte snack woedend teruggooide in het frituurvet.

    Personeel van de snackbar in Leeuwarden kon het opspattende gloeiendhete vet maar nipt ontwijken, zo schrijft Waldnet. Wel kwam een groot deel van de keuken onder het vet te zitten, waardoor die gereinigd moest worden.
    De 33-jarige frikandelwerper uit Kollumerzwaag ging er vandoor in zijn auto, maar hij kon later worden aangehouden door de politie. Na verhoor op het bureau werd proces verbaal opgemaakt en mocht hij weer gaan. Een medewerker deed namens de snackbar aangifte.

    BeantwoordenVerwijderen
  176. ma 29 okt 2012, 08:49
    'Lelijke' baby ontmaskert verbouwde moeder

    PEKING - Toen een Chinese man erachter kwam dat zijn echtgenote stukken minder knap ter wereld was gekomen dan ze deed voor komen, sleepte hij haar voor de rechter. En met succes.

    Jian Feng en zijn vrouw kregen vorig jaar een dochtertje. Feng schrok echter zo van het tegenvallende uiterlijk van zijn kind, dat hij zijn vrouw beschuldigde van vreemdgaan. Feng wist niet dat de looks van zijn echtgenote niet bepaald cadeau waren gedaan door moeder natuur. De vrouw kon, toen Feng haar confronteerde met zijn verdenkingen, niet anders dan opbiechten dat ze flink aan zichzelf had laten sleutelen. In totaal betaalde ze 100.000 dollar aan de plastisch chirurg.
    Helaas kon de Chinese niet rekenen op enkele emphatie van haar man. Sterker nog, Feng sleepte haar voor de rechter omdat zij hem onder valse voorwendselen in hun huwelijk had gelokt. De rechter veroordeelde de Chinese, die niet met naam wordt genoemd, tot het betalen van een schadevergoeding van 120.000 dollar.

    BeantwoordenVerwijderen
  177. do 01 nov 2012, 11:50
    -NY moet zich opmaken voor rattenplaag-

    NEW YORK - De inwoners van New York moeten zich gaan opmaken voor een ware rattenplaag nadat de orkaan Sandy de dieren uit de metrotunnels heeft verjaagd.

    Die waarschuwing komt van rattenverdelger Benett Pearlman van de Positive Pest Management Corp. De ratten zoeken voedsel nu hun ondergrondse holen onder water zijn gezet.
    De rattenbestrijder zegt in de National Geographic dat de zwakkere en oudere ratten dood zijn gegaan maar dat de sterkere ratten zich nu onder vuilnisbakken en auto’s verschuilen, tot de nacht valt. "Sandy verschaft hen een feestmaaltijd nu onder meer rottend afval en dode duiven door de straten zijn gespoeld."

    BeantwoordenVerwijderen
  178. vr 09 nov 2012,
    Adje-theater kost Tilburg fortuin

    TILBURG - Tien miljoen betaalde de gemeente Tilburg voor het Midi-theater van Paul de Leeuws rechterhand Adje. Nu staat het een jaar te koop, voor een prikkie van 1,5 miljoen.

    De gemeente vond de exploitatie van het theater, met 450 stoelen, te duur en zette het te koop. Er kwamen twee biedingen binnen, die het bestuur niet financieel toereikend vond. Dat het inmiddels al een jaar te koop staat, ligt vooral aan een geluidsprobleem, zegt VVD-wethouder Joost Möller in de Volkskrant. Het theater grenst aan enkele woningen die geluidsoverlast hebben. "Hierdoor is de toegestane geluidsproductie beperkt."
    Geluidsisolatie wordt te duur gevonden, waardoor er nu een opmerkelijk plan klaar ligt om aangrenzende woningen om te toveren tot kantoren, zodat 's avonds de volumeknop voluit kan worden opengedraaid. Voormalig gemeenteraadslid Hans Smolders noemt het een 'soap'. "De gemeente staat compleet voor joker. Ze hebben de oude bioscoop voor 2,75 miljoen gekocht en het voor 7 miljoen laten verbouwen. Nu staat het voor 1,5 miljoen te koop. Het is te zot voor woorden."

    BeantwoordenVerwijderen
  179. vr 16 nov 2012, 09:27
    Japanse bejaarden steeds crimineler

    TOKIO -
    Japanse gepensioneerden kiezen steeds vaker het criminele pad. Volgens cijfers van het Japanse ministerie van Justitie is het aantal 65-plussers dat een misdaad begaat, in twee decennia ongeveer zes keer zo groot geworden. Afgelopen jaar werden bijna 50.000 bejaarden gearresteerd na een misdrijf.

    De politie arresteerde de meeste ouderen voor winkeldiefstal. Maar volgens het ministerie zat er ook een geweldige groei in het aantal geweldsmisdrijven, 50 keer zoveel als in 1992. Een extreem voorbeeld daarvan vormde de 97-jarige man achter een rollator die in april met een Japans zwaard een 84-vrouw te lijf ging en wegens poging tot moord achter de tralies belandde.

    BeantwoordenVerwijderen
  180. za 17 nov 2012, 00:15
    Fraudeur: Slaapwandelend geld versnipperd

    ASSEN -
    Een opmerkelijk verweer van de 65-jarige penningmeester van Stichting Terre des Hommes in Assen. De inwoner van Wijnjewoude, die verdacht wordt van verduistering: ''Ik slaapwandelde veel en terwijl ik dat deed, stopte ik geld in de papierversnipperaar."

    In de zomer van 2010 verduisterde de man ruim 3300 euro: geld dat vrijwilligers van de kinderhulporganisatie in Assen hadden ingezameld, schrijft RTV Drenthe.
    De rechter in Assen geloofde echter helemaal niets van het slaapwandelverhaal en veroordeelde de oud-penningmeester tot zeventig uur werkstraf, waarvan dertig voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. De penningmeester moet 2400 euro terugbetalen aan de Stichting.

    BeantwoordenVerwijderen
  181. wo 05 dec 2012, 17:07
    Vogels dankbaar voor peuken

    MEXICO CITY -
    Wie dacht dat uitgedrukte sigaretten op straat slecht zijn voor het milieu, heeft het ten dele mis. Vogels zijn dankbaar voor de rondslingerende peuken. Ze maken er een warm nest mee, dat bovendien bacteriëen buiten de deur houdt.

    Werden eerst planten naar het nest gesleept die pesticiden tegen moesten gaan, nu maken vogels gebruik van sigarettenpeuken, zeggen wetenschappers uit Mexico - die talloze nesten onder de loep namen.
    Wat blijkt? De tabak in de peuken werkt erg goed tegen bacteriëen. De ontwikkeling is vooral zichtbaar bij vogels in drukke steden. Die moeten het doen met alles dat voorhanden is.
    In sommige nesten werden vijftig peuken aangetroffen. De sigaretten helpen ook om het nest te isoleren en de jonge vogels warm te houden.

    BeantwoordenVerwijderen
  182. 'Stinkend' rijk door knoflooksmokkel
    woensdag 9 jan 2013, 20:05

    De Zweedse justitie is op zoek naar twee Britse knoflooksmokkelaars. Zij zouden voor meer dan 10 miljoen euro aan invoerrechten hebben ontdoken.
    Knoflooksmokkel uit China is al jaren populair bij criminelen. De handel is erg winstgevend, omdat knoflook in China bijna niets kost. De EU heft bijna 10 procent invoerrechten op Chinese knoflook plus een extra bedrag van 1200 euro per duizend kilo. De EU doet dat om de eigen markt in onder meer Spanje te beschermen.
    Ontduiking
    De smokkelaars kunnen zo'n 25.000 euro verdienen op een container als zij de Europese importheffingen ontduiken. De smokkel loopt meestal via Noorwegen, dat geen invoerrechten heft op Chinese knoflook. De grens tussen Noorwegen en Zweden wordt niet al te streng bewaakt en met vrachtwagens of schepen komt de knoflook de EU binnen.
    De mannen naar wie de Zweedse justitie nu op zoek is, zouden in 2009 en 2010 voor zo'n 10 miljoen euro aan invoerrechten hebben ontdoken. Onlangs werd in Groot-Brittannië een man veroordeeld tot 6 jaar cel voor knoflooksmokkel. Hij had er ruim 2,5 miljoen euro mee verdiend.

    Brussel schat dat de EU sinds 2005 zo'n 60 miljoen euro per jaar aan invoerrechten misloopt door het werk van knoflooksmokkelaars.

    BeantwoordenVerwijderen
  183. do 31 jan 2013, 18:10
    Juttersvondst van halve ton

    Een werkloze Brit heeft een fortuin overgehouden aan een strandwandeling met zijn hond. Het dier vond een wasachtige klomp amber, oftewel kostbaar walviskots.

    Walvissenkots blijkt geld waard
    Toen zijn viervoeter het stinkende goedje besnuffelde, besteedde Ken Wilman er in eerste instantie nauwelijks aandacht aan. Eenmaal thuis besloot de man het spul toch te googelen. Zo ontdekte de Brit dat hij een fortuin op het strand had achtergelaten. De man besloot meteen terug te gaan om de 2,5 kilo zware klomp op te halen.
    Het spul wordt gemaakt in het darmstelsel van potvissen en is een zeldzame en dus kostbare basisstof voor parfum. Verse amber kan flink stinken, maar eenmaal gerijpt krijgt het een muskusachtige geur. Het spul wordt ook wel drijvend goud genoemd.
    Wilman heeft inmiddels een bod van 50.000 euro gekregen voor zijn strandvondst. De Brit zegt een belangrijke les te hebben geleerd: "Als je hond ergens aandacht aan besteedt, moet jij dat ook doen. Je weet immers maar nooit."

    BeantwoordenVerwijderen
  184. do 31 jan 2013, 17:10
    Oost-Europeanen veroorzaken Noors luiertekort

    OSLO -
    In het zuiden van Noorwegen is er een tekort aan luiers. Supermarkten voeren een prijzenoorlog en Oost-Europeanen profiteren daarvan. Pakken vol gaan de grens over, hebben douaniers en detailhandelaren donderdag gezegd.

    De prijzen in Noorwegen behoren normaalgesproken tot de hoogste in Europa. De prijzenoorlog maakt het echter voor buitenlanders aantrekkelijk naar het Scandinavische land te reizen en in eigen land in de luiers te gaan handelen. „Ze kopen alle pakken op. Ze werpen ze in hun auto en gaan ermee naar huis, waar ze het voor een zacht winstje verkopen”, zegt Terje Ragnar Hansen van het supermarktketen Rema 1000. „Zij stelen niet en ze zijn niet crimineel maar zij laten niets over voor onze gewone klanten”, zei Hansen.
    Helge Breilid, hoofd van de douane in de zuidelijke havenstad Kristiansand, zegt dat sommigen met 80.000 luiers aan boord stappen van een veerboot die hen naar het Europese continent brengt. De meesten zijn Polen en Litouwers. De luiers kosten nu ongeveer 30 kroon (4 euro) per 50, minder dan de helft van wat er in bijvoorbeeld Litouwen voor moet worden betaald.

    BeantwoordenVerwijderen
  185. The €20bn mystery: Could Iran be the owner of huge cash stash at Moscow’s Sheremetyevo airport?

    Fraudsters including Armenians, Turks, Kurds, Japanese, members of al-Qa’ida and the Knights of Malta have tried to claim the money, but no one is sure who it belongs to
    Alec Luhn

    Moscow
    Wednesday 02 October 2013

    Moscow’s Sheremetyevo airport, until recently the home of whistleblower Edward Snowden, has now been reported to hold another secret: €20bn in cash unclaimed for the past six years.
    That’s enough money to cover the EU’s predicted budget shortfall for 2013. Nonetheless, no one is sure who it belongs to, and many doubt its very existence. Some sources have said it was sent by Saddam Hussein, while others offer the government of Iran as the owner. Those trying to claim it allegedly include Ukrainian spies, Chechen gangsters, al-Qa’ida members and even the Knights of Malta.
    On 7 August, 2007, security company Brink’s flew from Frankfurt to Moscow and delivered 200 wooden pallets with €20bn in €100-notes owned by one “Farzin Koroorian Motlagh”, according to a Sheremetyevo delivery document printed by the newspaper Moskovsky Komsomolets, which broke the story. The document does not list a recipient. Several Russian intelligence agencies took control of the shipment, which has not yet been claimed, the newspaper reported.
    A source in a Russian intelligence agency reportedly told Moskovsky Komsomolets that the money could belong to Saddam Hussein, who allegedly had $12bn in cash brought to Moscow in 2002 and invested in real estate. But the source warned against digging too deep, saying: “This is more dangerous than you can imagine.”
    In a subsequent article, an intelligence agency source calling himself “Ivan” reportedly told the newspaper that the US government had long ago sent two Federal Reserve officers to Iran with a money-printing press to pay for oil it had bought. When US-Iranian relations went sour, the Iranians were left with $6 trillion in cash they couldn’t use. The $6 trillion was transported to Frankfurt, Ivan continued, where it was converted at a disadvantageous rate into €3 trillion. Brink’s then delivered this money to 27 countries, including Russia.
    Motlagh was one of three people the Iranian government entrusted with picking up the money, but he tried to steal one of the shipments in Abu Dhabi and then suffered a suspicious heart attack in the custody of Iranian intelligence, Ivan said.
    A Facebook page for “Farzin Kororian Motlagh” created in 2012 shows a man resembling the one shown on an Iranian passport published by Moskovsky Komsomolets.
    Fraudsters including Armenians, Turks, Kurds, Japanese, members of al-Qa’ida and the Knights of Malta tried to claim the money, as did a foundation called “World of Kind People” run by Ukrainian intelligence agents, according to Ivan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. http://www.independent.co.uk/news/world/europe/the-20bn-mystery-could-iran-be-the-owner-of-huge-cash-stash-at-moscows-sheremetyevo-airport-8854563.html

      Verwijderen
  186. PvdA-raadslid besteelt straatkrant
    Update: dinsdag 8 okt 2013

    Het Utrechtse PvdA-gemeenteraadslid Bert van der Roest is opgestapt. Hij heeft zo'n 40.000 euro verduisterd van de plaatselijke daklozenkrant, waar hij penningmeester was. In een verklaring zegt hij dat hij het in hem gestelde vertrouwen heeft geschonden.

    De krant ontdekte de fraude een paar weken geleden. Van der Roest moest het binnenkomende geld aan de bank afdragen maar stak een deel in eigen zak. Van der Roest, ook theatermaker, zou het hebben gebruikt voor zijn theaterprogramma.

    Met de PvdA'er is afgesproken dat hij het geld binnen een jaar terugbetaalt. Daarom doet de krant geen aangifte.

    BeantwoordenVerwijderen
  187. wo 09 okt 2013, 15:10
    Jaloerse man sluit broek vriendin af
    Zacatlan, Mexico -

    Een Mexicaan was zo bang dat zijn vriendin vreemd zou gaan dat hij haar broek op slot deed met een hangslot.
    De verdachte beloofde het nooit meer te doen.

    De 25-jarige vrouw stapte naar de politie omdat ze veel pijn leed omdat ze urenlang niet naar de wc had kunnen gaan, meldt CNN.
    Ze vertelde dat het niet de eerste keer was dat ze in haar broek opgesloten werd en dat ze te bang voor haar vriend was om de schaar in haar broek te zetten.

    De 40-jarige vriend werd opgepakt, waarna hij de sleutel van het slot overhandigde. Zijn vriendin diende geen aanklacht tegen hem in, maar hij tekende wel een verklaring waarin hij beloofde nooit meer een slot aan de broek van zijn vriendin te hangen of haar op een andere manier te mishandelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  188. Steeds minder mensen met zwaard op zak

    http://www.speld.nl/2013/12/11/steeds-minder-mensen-met-zwaard-op-zak/

    BeantwoordenVerwijderen
  189. Ik heb nog nooit iemand gezien of gehoord, zoals Heer Bubuza, Heer Bubuza is een God in menselijke vorm. Mensen noemen hem de God op aarde. Mijn man bedriegt mij altijd en elke keer als ik hem zeg om te stoppen met vals spelen, zal hij overstuur raken en dreigen het huis te verlaten, hij blijft maanden bedriegen omdat hij de andere vrouw naar huis zal brengen als ik er niet ben...Ik hield zoveel van hem en wilde hem niet kwijtraken, maar tot mijn grote verbazing kwam ik op een dag terug van zijn werk en ontdekte dat hij zijn spullen nam en bij de andere vrouw ging wonen. Ik huilde en bleef een lange tijd alleen totdat mijn vriend op kantoor me vertelde hoe Lord Bubuza haar hielp om haar man terug te brengen na 6 jaar scheiden, dus ik nam onmiddellijk contact op met Lord Bubuza via WhatsApp en vertelde hem mijn situatie en hij zei tegen mij: hij zal me helpen en mijn man zal terug komen en smeekt me op zijn knieën binnen 12 tot 16 uur. Ik deed alles wat Lord Bubuza me vertelde en tot mijn grootste vreugde gebeurde alles binnen 13 uur, precies zoals Lord Bubuza eerder zei. Mijn man kwam bij me terug en viel op zijn knieën huilend en smeekte hem hem te vergeven. Heb je hulp nodig? Neem nu contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me of via WhatsApp: +1 518 558 5109

    BeantwoordenVerwijderen
  190. I constantly like to read a top quality content having accurate info pertaining to the subject and the exact same thing I found in this article. Nice job.zwangerschapsgym amsterdam

    BeantwoordenVerwijderen