vrijdag 3 december 2010

Mooie tips voor 2011

#
vr 03 dec 2010, 15:56
VEB-econoom tipt aandeel BP voor 2011
door onze redactie
Het door de olieramp zwaar getroffen Britse olieconcern BP kan volgend jaar een mooie inhaalslag maken. Dat stelt Patrick Beijersbergen, hoofdeconoom bij beleggingsclub VEB in de nieuwste uitgave van VEB Beleggingstips 2011. Wouter Weijand, fondsmanager van BNP Parisbas, gaf in de afgelopen 12 maanden de best renderende aandelentips.

De beurskoers van BP halveerde in de nasleep van de olieramp in de Golf van Mexico op 20 april 2010, waarbij miljoenen liters olie in zee stroomden door een explosie op een boorplatform. Het Britse bedrijf zette onder dwang van de Amerikaanse president Obama een fonds op ter waarde van €20 miljard om schadeclaims te compenseren. Volgens Beijersbergen is al het slechte nieuws nu wel in het aandeel verwerkt. Vanwege de jaarlijkse operationele kasstroom van tientallen miljarden dollars is het in zijn ogen ook niet ondenkbaar dat BP al weer snel dividend gaat uitkeren. Daarnaast wijst hij op de zeer solide balans van het olieconcern.
Weijand behaalde in de afgelopen 12 maanden met zijn drie tips een totaal rendement van 56,5% en versloeg daarmee Beijersbergen met een klein verschil. Vooral de Taiwanse St. Shine Optical was een lucratieve belegging. De waarde van de lenzenfabrikant verdubbelde ruimschoots in de waarde. Ook het Canadese oliebedrijf Provident was een schot in de roos met een winst van 68%. De keuze voor bouwbedrijf Bam was wat minder gelukkig. Het bouwaandeel leverde een negatief rendement op van 22%.
Voor de komende twaalf maanden gaat zijn voorkeur onder meer uit naar het Amerikaanse levensmiddelenconcern Sara Lee, bekend van de koffiemerken Douwe Egberts en Senseo. Het bedrijf slankte onlangs af door de verkoop van Ambi Pur aan Procter & Gamble en diverse personal-caremerken aan Unilever. Volgens Weijand is het aandeel sterk ondergewaardeerd. Bovendien is de leiding van het bedrijf aandeelhoudersvriendelijk.
Het Zwitserse farmacieconcern Roche heeft een fors opwaarts potentieel, stelt Weijand. De balans van het bedrijf werd een paar jaar geleden aangetast door de overname van Genentech in de VS, maar hij verwacht dat Roche in 2013 weer schuldenvrij is. Ook de vrees voor de overheidsbezuinigingen is volgens hem wel in de koers verdisconteerd.
Last but not least ziet de BNP-fondsbeheerder brood in het Japanse conglomeraat Mitsubishi. Het bedrijf is actief in tachtig landen, twee derde van de winst komt uit de handel in grondstoffen, maar in Nederland is het bedrijf vooral bekend als automerk.
#

29 opmerkingen:

  1. -------------------------------------------
    wo 08 dec 2010, 13:17
    Theodoor Gilissen ziet zes overnameprooien
    AMSTERDAM (AFN) - Theodoor Gilissen (ThG) ziet zes Nederlandse bedrijven als overnameprooi in 2011. Dat stelden het effectenhuis woensdag in een rapport met de titel 'Perspectief 2011'.

    ASMI, Brunel, Grontmij, KPN, Macintosh en Wolters Kluwer lopen volgens ThG de meeste kans om het komende jaar overgenomen te worden. In het complete rijtje is ook Gamma opgenomen, dat inmiddels al een openbaar bod heeft ontvangen.
    Telecombedrijf KPN staat volgens ThG al lang op lijstjes van overnamekandidaten. Het Spaanse Telefonica is de meest waarschijnlijke partij al heeft dit bedrijf op korte termijn genoeg aan de problemen op de Spaanse thuismarkt, zo weet ThG.
    Wolters Kluwer wordt al heel lang genoemd als overnamekandidaat ,,en Reed Elsevier deed al twee pogingen (in 1987 en in 1997)''. ,,Drie maal is scheepsrecht!'', zo concluderen de analisten dan ook.
    -----------------------------------------

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als lid van IEX heb ik ontvangen het IEX Magazine. Dit blad staat propvol met concrete aandelentips en zeer interessante artikelen.
    Een absolute 'must' voor iedere stockpicker!
    Ook te koop bij de kiosk voor 4,95...!!

    De nieuwe IEX-website is absoluut de beste financiële website geworden die ik ken, het zou me niet verbazen als volgend jaar de IEX voor veel geld wordt overgenomen door de Telegraaf, die dan z'n eigen DFT-website kan opdoeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. -------------------------------------------
    AF-KLM koersdoel omhoog naar EUR19,90 - MS
    9 december 2010, 8:45 uur |

    AMSTERDAM (Dow Jones)-- Morgan Stanley verhoogt het koersdoel voor Air France-KLM (AF.FR) naar euro 19,90 van euro 17,20, waarbij de zakenbank voor de Frans-Nederlandse luchtvaarder de komende 12 tot 18 maanden een terugkeer voorziet naar een piekniveau qua winstgevendheid. Vanwege de aantrekkelijk waardering van het aandeel blijft de luchtvaarder een van de 'toppicks' van Morgan Stanley. Het advies wordt gehandhaafd op overweight. Het aandeel sloot woensdag op euro 14,13. (PBU)

    -----------------------------------------

    BeantwoordenVerwijderen
  4. -----------
    Vooruitblik Wim Zwanenburg voor 2011
    AEX-stand 31-12-2011: 435
    Euro-dollar 31-12-2011: 1,23
    Top-3:
    Grontmij
    Vivendi
    Wisdom Tree Emerging Markets Smal Cap Dividend Fund.

    De AEX-waarderingen kunnen oplopen en ook de gemiddelde stijging van de winst per aandeel van de AEX-fondsen van 18,5% kan bijdragen aan een hogere AEX. Ik verwacht een soorgelijk scenario voor 2011 als in 2005. Valuta zijn uiterst ongewis. De euro en de dollar zijn tegenwoordig ook een soort vertrouwensindicatoren. Monetaire verruiming kan leiden tot verzwakking van de dollar, maar er zijn meer krachten die op elkaar inspelen.
    Hoge schulden bij eurolanden kunnen ook de euro onder druk zetten. In de internationale deviezenvoorraden blijft de dollar een kernvaluta. Kijkend naar de inflatieverschillen tussen de Verenigde Staten en Europa koerst de euro af op 1,23 (eurodollar-koers).
    Na een moeilijk 2010 blijkt de orderportefeuille van Grontmij redelijk gevuld. Het winstherstel in 2011 zet in 2012 waarschijnlijk door en ook de internationale expansie zal positief bijdragen. Mediabedrijf Vivendi zal profiteren van het relatief hoge dividend en het onderschatte winstherstel in 2011 en 2012. Wisdom Tree Emerging Markets Smallcap Dividend Fund is een ETF die een fundamenteel gewogen index volgt van consistent dividend betalende ondernemingen uit de emerging markets en daarvan de 10% selecteert met de kleinste beurskapitalisatie.

    Drie Amerikaanse favorieten
    Oracle laat een indrukkende winstmarge en -groei zien en de waardering van het aandeel kan ook nog wel wat toenemen. De productiviteitsverbeterende bedrijfssoftware blijft toenemen en Oracle is steeds meer de one-stop IT-leverancier.
    De koers van Pfizer weerspiegelt het verlies van patenten op enkele miljarden genererende geneesmiddelen in de periode 2010-2012 in meer dan voldoende mate. Na deze periode zal de winstgroei zich herstellen door introductie van nieuwe geneesmiddelen, verdergaande kostenbesparingen en uitbreiding van de belangen in producenten van generieke geneesmiddelen in emerging markets.
    Peabody Energy zal profiteren van de toenemende export van kolen uit de Verenigde Staten en Australië naar China.
    -----------------------------------------

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Beste Precies,
    Ook ik heb je weten te traceren en zal je berichten gaan volgen (en reageren als ik iets toe te voegen heb). Ik ben erg benieuwd naar jouw visie op NWT.V; mijn vermoeden is, dat je van mening bent dat dit fonds op 0,50 zou moeten staan.
    Groet,
    Deleeuw

    BeantwoordenVerwijderen
  6. DeLeeuw,

    grappig dat je naar NWT vraagt, na ze 3x gekocht en met flinke winst verkocht te hebben, heb ik ze net weer teruggekocht op 20 cent.
    Ur, Extract en Kalahari, zijn allemaal met ca 50% gestegen en NWT helemaal niks.
    Ik acht NWT een mooi (indirect) uraniumgokje met weinig risico en veel kansen naar boven.
    Geduld is echter vereist.
    Ik had gehoopt dat ze het van Niger Ur ontvangen geld en de aandelen Kalahari zouden uitbetalen als dividend, helaas hebben we daar niets over gehoord.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Afwachten is dus het devies. Volgens mij geldt hetzelfde voor NI. Helaas gebeurt daar ook weinig, terwijl ik er nog steeds redelijk zwaar inzit.
    Ben je ook nog positief over NI?
    Ik denk dat 2011 economisch een goed jaargaat worden en dat de commodities het goed gaan doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Deleeuw dus

    Hoe werkt overigens profiel selecteren?

    BeantwoordenVerwijderen
  9. DeLeeuw,
    Om met je laatste vraag te beginnen: ik weet slechts dat je of anoniem of met een Google-account een bericht kunt plaatsen , van de andere keuzes weet ik niks.
    Ik weet ook nog steeds niet hoe ik foto's kan plaatsen, als iemand mij dat kan vertellen, dan hoor ik dat graag.

    Victory Nickel (NI) was zeer winstgevend omdat ik meerdere malen gedeeltelijk heb verkocht en goedkoper weer heb teruggekocht, ik zit nu weer flink overwogen omdat ik net op 9 cent heb bijgekocht.
    De nikkelprijs staat weer boven de 11 USD en NI heeft wel degelijk heel veel werk verricht en heeft bovendien winst gemaakt met z'n deelnemingen (vooral Prophecy).

    Alle nikkelbedrijven zijn een beetje uit beeld, ook Mindoro en European Nickel b.v.
    Maar dat kan iedere dag veranderen; zo gaat dat nu eenmaal in de grondstoffen sector.
    De productie van frac-zand kan worden gestart binnen 20 maanden na het begin van de mijn-ontwikkeling.
    De laatste vergunningen worden binnenkort verwacht.
    Ik hou nog steeds rekening met een zeer lucratieve samenwerking voor het frac-zand.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. De Leeuw,
    Je kan ook een yahoo-account gebruiken, en ik meen AOL.

    Verder weet ik nog steeds niet hoe ik de nieuwe berichten in mijn mail krijg. Kan iemand daar iets over zeggen. Het aanmelden als friend heeft slechts 2 maal een bericht in de mail opgeleverd, en daarna is deze service zonder ingrijpen mijnerzijds gestopt.
    Rober

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Rober,

    ik denk dat je het beste jezelf kunt afmelden als volger en daarna weer aanmelden.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. TomTom koersdoel omhoog naar EUR10 - TGB
    21 december 2010, 11:03 uur | DJ

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Theodoor Gilissen Bankiers verhoogt het koersdoel voor TomTom (TOM2.AE) naar euro 10,00 van euro 7,50, volgend op een bezoek aan het bedrijf. Het advies blijft kopen. Analist Jos Versteeg ziet de komende jaren weer groei en een verder herstel van de marges. "De markt beseft geleidelijk dat de concurrentie van gratis navigatie op smartphones maar weinig impact heeft. De onderwaardering kan daardoor verdwijnen", aldus de analist. Omstreeks 10.45 uur noteert het aandeel 0,5% hoger op euro 7,75, terwijl de AEX met 0,7% stijgt. (HJL)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. 11 voorspellingen voor 2011:


    http://netto.tijd.be/sparen_en_beleggen/beleggen/11_voorspellingen_voor_de_beurs_in_2011.8996858-2213.art

    BeantwoordenVerwijderen
  14. do 30 dec 2010, 16:30 |
    Groeitijgers en prooidieren moeten 2011 gaan kleuren

    door Johan Wiering
    AMSTERDAM - De Nederlandse zakenbanken zien DSM, Fugro, Philips, Randstad en CSM als de grote favorieten voor volgend jaar. Beleggers die vooral uit zijn op vette overnamepremies, doen er echter beter aan zich op TomTom, TNT, Brunel, USG People en Ordina te storten.

    Afgaande op de voorspellingen van veel Nederlandse experts belooft 2011 een mooi beursjaar te worden. „Gezien de gunstige vooruitzichten voor de bedrijfswinsten, de lage rente en de huidige historisch gezien bescheiden koers-winstverhoudingen kan de AEX-index zeker de 400 punten aantikken,” zo meent hoofd aandelenresearch David Tailleur van de Rabobank.
    DSM en Philips topfavorieten
    DSM en Philips prijken op vier van de zeven favorietenlijsten en zijn daarmee het meest geliefd onder de zakenbanken. Philips wordt momenteel onvoldoende gewaardeerd voor zijn sterke positie in opkomende markten en in de gezondheidszorg, zo is de algemene opvatting. Analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen heeft ook hoge verwachtingen van de aantrekkende markt van duurzame LED-verlichting.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Technisch analist Royce Tostrams verwacht dat 2011 meer vuurwerk gaat brengen dan dit jaar. Volgens hem is het afgelopen jaar bepaald geen verloren jaar geweest, daar de AEX een rendement van ruim 6% heeft laten zien. Daar tekent hij wel bij aan dat de winst pas in de laatste weken is geboekt. „Wie in andere beurzen heeft belegd heeft het veel beter kunnen doen, want de DAX won zelfs ruim 16% en op Wall Street de S&P500 13%.”
    Voor 2011 is Tostrams overigens positief gestemd. „Let wel op, want tussentijds hou ik rekening met stevige dips. Die bieden dan weer wel mooie instapmomenten. Per saldo ga ik uit van een eindstand voor de AEX van zo’n 450 punten, mogelijk dat 500 wordt gehaald. Voor de eerste maanden ga ik uit van een stand van 400 tot 420.”
    Tostrams ziet de chemie, transport/leasure en vastgoed als de meest kansrijke sectoren. DSM, Shell, SBM Offshore, Air France-KLM en Corio zijn de favoriete aandelen van hem voor volgend jaar. En Tostrams rekent er op dat 2011 het jaar wordt van de comeback voor de euro. „Waar je volgens mij niet in moet beleggen zijn staatsleningen. Er zit in het begin van het jaar wel een stevig herstel in, maar dat zal niet duurzaam blijken,” stelt hij.
    -------------------------------------
    commentaar: Ik ben geen fan van Tostie, maar wat hij hier zegt, klinkt heel redelijk en niet echt gebaseerd op TA, maar meer op gezond verstand.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. DFT:
    ma 03 jan 2011, 11:56
    Beursexperts voorzien beperkt januari-effect

    Na de rally in december is het optimisme van beursexperts over de vooruitzichten van de Amsterdamse beurs in januari enigszins getemperd. Voor het gehele jaar voorspellen de professionals gemiddeld wel een mooie plus.
    Dat komt naar voren in een enquête van vermogensbeheerder Corné van Zeijl van SNS Asset Management
    De AEX kreeg er de laatste maand van 2010 maar liefst 8,3% bij. Ook de eerste handelsdag van januari zit de stemming er al weer goed in. Traditioneel komt er aan het begin van het jaar veel geld vrij dat belegd moet worden.
    Een ruime meerderheid van de experts houdt er ook nog rekening mee dat de AEX per saldo januari hoger afsluit. Een kwart van de ondervraagden voorziet echter een terugval van de hoofdgraadmeter onder meer vanwege een technische correctie op de sterke stijging in december. Een maand eerder was slechts 11% negatief gestemd. Bijna 20% verwacht dat de AEX per saldo niet van zijn plaats komt.
    Ook voor de komende zes maanden kijken de experts iets minder zonnig naar het beursklimaat in Amsterdam. De pessimisten zijn met 11% nog ver in de minderheid, maar het aantal optimisten daalde van 70% naar 55%.
    In januari hebben Philips, SBM Offshore, KPN en TNT de favorietenstatus. Aan de andere kant zijn Air France-KLM, Wolters KLuwer, Unilever en Heineken uit de gratie.
    Voor geheel 2011 verwachten de experts gemiddeld een stijging van de AEX met 11,2% naar een stand van 394,39 punten. De grootste optimist onder de respondenten verwacht zelfs een niveau van 499 punten, een plus van 41%. Bij de somberste voorspelling gaat de AEX op een stand van 288 punten (min 19%) het jaar uit.
    In het favorietenlijstje van de professionals voor geheel 2011 neemt Philips de koppositie in. Ook SBM Offshore en BAM scoren hoge ogen. Verder zijn Arcelor Mittal en ING gewild.
    Aandelen die beleggers volgens de experts dit jaar moeten mijden zijn onder meer de mediaconcerns Reed Elsevier en Wolters Kluwer. Heineken, Unibail Rodamco en Air France-KLM worden ook genoemd in de lijst met floppers.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Nog een leuke tip voor beleggers die zonder veel risico toch kans willen maken op een winst tussen de nul en de 100% (ik denk speciaal aan Chiel..!!):
    3% converteerbare obligaties USG People.
    Kost ca 104%, lost af in okt 2012 tegen 100%.
    Als de koers flink stijgt (b.v. door een bod) voor okt 2012, dan kan dit een flinke winst opleveren.
    In het ergste geval levert dit slechts een paar % rente op.
    Met een faillissement van USG houden we geen rekening.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Harry Geels:

    3. Markten bewegen altijd in cycli
    Ook een oude les, die eigenlijk ieder jaar opgaat, ook weer in 2010, is dat markten in cycli bewegen. Ze overdrijven naar beneden (zoals in 2008), herstellen weer krachtig (zoals in 2009) en komen daarna vaak in een overgangsperiode, waarin het herstel als het ware moet consolideren, waarna de markt weer verder omhoog kan, totdat we weer overdrijven naar boven.
    Emoties spelen bij die cycli een belangrijke rol. De economische ontwikkelingen zijn van ondergeschikt belang. Dat zag je ook in 2010 toen de markten per saldo toch omhoog gingen, ondanks alle ellende, met de euro, overheidstekorten, stijgende grondstofprijzen, angst voor inflatie. ‘Bull markets always climb a wall of worries’.

    4. ‘Never fight the Fed’
    Een heel oud gezegde zegt dat we niet tegen de Fed moeten beleggen. Als de centrale bankiers in tijden van stress sterk de monetaire vleugels laten vieren, komt vroeg of laat de (positieve) kentering. Ze hebben in 2010 (samen met de Europese monetaire autoriteiten overigens) laten zien coûte que coûte de markten van geld te willen voorzien en de rente laag te houden, met als doel de economie een slinger te geven.
    Er moest wel heel veel geld en een extreem lage rente tegenaan worden gegooid - dat moeten we ruiterlijk toegeven – maar het lijkt nu te werken. Het vertrouwen komt langzaam weer terug en economisch gaat het steeds beter. De andere kant van het verhaal is er ook. Als de Fed gaat afremmen dan zijn de goede tijden vroeg of laat voorbij. Eigenlijk zagen we dit in 2010 in China al: Chinese aandelen hebben niet goed gepresteerd, mede omdat de Bank of China op de rem trapt.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Mottige Gek:
    -------------
    What you've all been waiting for
    It's from this vantage point that we look ahead to 2011. Our writers selected stocks they thought were not only priced for profits, but had platforms that are made to last. With the new year fast approaching, here our top tech stocks for 2011:
    1. Google
    Google is on our list again this year; Anders Bylund explains why Google is unbeatable, cheap, and still a rule breaker.
    2. LivePerson
    You may not know it, but LivePerson is the nation's leader in Web-based live chat support with thousands of clients. Rick Munarriz explains why he thinks LivePerson will be a big winner in 2011.
    3. Qlik Technologies
    Tim Beyers explains how this disruptive analytics company has growth momentum, a huge market, and hidden value.
    4. IPG Photonics
    A perfect storm has sent the fiber laser business skyrocketing. Eric Jhonsa explains why IPG Photonics has room to run.
    5. EMC
    EMC has been steady while its 80%-owned subsidiary VMware is taking off. Eric Bleeker explains how EMC is a cash generator that stands to benefit from explosive data storage trends and has a powerful cloud computing kicker on top.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Harry Geels:

    6. Houdt vast aan een langetermijndoel / ontwikkel een bredere visie
    Wie niet sterk op zijn benen staat, wordt in de financiële wereld makkelijk weggevaagd. Ontwikkel daarom een goede visie en formuleer een langetermijndoelstelling. Hoe denkt u over de financiële markten in het algemeen, wat verwacht u de komende jaren in het bijzonder en wat wilt u als belegger bereiken? Wie dat niet doet, wordt als een kip zonder kop geslacht.
    In 2010 hadden niet-standvastige beleggers het erg zwaar. De crisis rond de euro, de overheidstekorten, het pensioen, je zou als belegger je ogen gemakkelijk kunnen sluiten voor de kansen die er altijd zijn. Vaak worden we bang gemaakt door allerlei doemdenkers en onheilsprofeten. De dubbele dip zou er in 2010 komen, weet u nog?
    In meer dan 95% van de gevallen krijgen onheilsprofeten geen gelijk, of hoogstens tijdelijk. De bekende belegger Peter Lynch zegt dat er altijd en overal zorgen zijn. We hebben echter oorlogen, diepe depressies, moordaanslagen op presidenten, terrorisme met het zwaarste geschut allemaal overleefd. De wereld gaat niet verloren. Beleggen doe je ook voor de lange termijn. Laat je daarbij niet door de krantenkoppen, die meestal de aandacht op het negatieve vestigen, beïnvloeden.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. De 10 favoriete Benelux-aandelen van ING
    VRIJDAG 7 JANUARI 2011, 17:15 uur
    Door Joost van Kuppeveld

    AMSTERDAM (Belegger.nl) – Het researchteam van ING Financial Markets is optimistischer voor 2011 dan de gemiddelde marktverwachting. Dat bleek donderdag op een perslunch die de bank organiseerde in Amsterdam. ING denkt dat de winsten in de Benelux gemiddeld met 15 procent zullen toenemen, terwijl de markt 10 procent incalculeert. ‘Voor onze top picks is dat zelfs 23 procent.’
    AkzoNobel
    ‘Akzo is een schreeuwende koop’, zegt analist Jan Hein de Vroe, ‘vorig jaar maakten zij maar een klein plusje, terwijl de sector 25 procent steeg. Dat kwam omdat Akzo geen exposure had naar automotive en wel naar de bouwsector. Voor dit jaar heeft Akzo dezelfde groeiperspectieven als de rest voor de sector, maar het aandeel is veel goedkoper.’
    AMG
    ‘AMG is the odd man out’, zegt De Vroe, ‘het is onze joker’. Volgens de analist profiteert het bedrijf van stijgende prijzen voor de metalen die het produceert. ‘En een 25 procents-belang dat boven de markt hing is inmiddels geplaatst. Veel upside, weinig risico.’
    Arseus
    Volgens ING is de Fagron-divisie van het bedrijf de belangrijkste reden om het aandeel op de lijst te zetten. ‘Het bedrijf werpt zich op als de consolidator van de sector. Het bedrijft heeft veel overnames gedaan en kent een gestage groei en hoge marges.’
    Bekaert
    Volgens de bank heeft deze ‘star performer’ een upside van 20 procent. Het bedrijf is in de lijst opgenomen vanwege de blootstelling aan emerging markets, de hoge marges, de sterke balans en de multiple die hetzelfde is als de laatste 15 jaar, terwijl de geografische spreiding nu veel beter is.
    Boskalis
    ‘Het orderboek van Boskalis is aardig overeind gebleven in de crisis, terwijl de marges zelfs zijn gestegen’, zegt analist Tijs Hollestelle. ‘De markt prijst nu lage marges in, maar je moet je afvragen hoe laat-cyclisch Boskalis eigenlijk is. De marges kunnen ook stabiel blijven. Overheden gaan nu ook echt niet bezuinigen op havens, want dan zijn ze echt het haasje als de economie aantrekt. Verder heeft het bedrijf midden in de crisis Smit gekocht. Er zijn allerlei risico’s nu door de markt ingeprijsd, maar de kans is groot dat dat niet nodig was.’

    BeantwoordenVerwijderen
  22. deel 2:

    Brunel
    ‘Brunel is de vreemde eend in de bijt van de uitzenders’, zegt Marc Zwartsenburg. ‘Het unieke van Brunel is dat ze 100 procent specialist zijn. Ik verwacht een dubbelcijferige groei in de aankomende 5 jaar. Een pure specialist verdient een premie op de sector en die premie gaan we zien.’ Een overname van Brunel ziet hij niet snel gebeuren. ‘Dat bod zou boven de 50 euro moeten zijn. Adecco gaat geen nieuwe acquisities doen, Manpower groeit liever autonoom en Randstad heeft aangegeven dividend te gaan betalen.’
    Imtech
    ‘Het meeste defensieve fonds op onze lijst’, zegt Hollestelle. ‘In de downturn waren de omzetten stabiel en de marges gingen omhoog. Reden om het aandeel op de lijst op te nemen is dat Imtech veel groei acquireert. De markten zijn gefragmenteerd, zodat Imtech veel bedrijven kan opvegen en als hoofdaannemer kan fungeren. Het management heeft de strategie van het bedrijf tot 2015 bevestigd, maar we weten van Imtech dat die doelstellingen altijd eerder bereikt worden. Een echt ‘sleep well at night’-aandeel.’
    Philips
    ‘Het door Kleisterlee in gang gezette transformatieproces is in een vergevorderd stadium’, zegt analist Sjoerd Ummels, ‘van een in zichzelf gekeerd technologisch bedrijf en sterk cyclisch, naar een klantgericht commercieel bedrijf dat minder cyclisch is. Het bedrijf heeft een sterke exposure naar opkomende markten, een sterke balans, een substantiële vrije kasstroom, een gezonde dividendgroei en een share buy back-programma. Waardering is goedkoop en dit is een goed moment om de positie verder uit te bouwen. De koers heeft het afgelopen jaar weinig gedaan en handelt nu 30 procent onder het historisch gemiddelde.’
    TNT
    ING ziet voor TNT een upside van 20 procent en ziet een cyclisch herstel door het herstel van de wereldeconomie. “Met de huidige waardering op de beurs krijg je bij de splitsing de Post er gratis bij.’
    USG
    ‘Een laat-cyclische uitzender binnen de laat-cyclische Nederlandse markt’, zegt Zwartsenburg. ‘USG heeft een grote exposure naar het MKB. USG heeft hogere marges dan andere uitzenders en dus gaat extra groei meteen door naar de bottom-line. Die groei is nog lang niet ingeprijsd, het aandeel is 20 procent achtergebleven. Dat discount liep er vroeger uit, maar we verwachten dat er nu wel een premie kan komen. De taxaties van analisten zullen worden bijgesteld.’ Ook USG ziet hij niet snel overgenomen worden. ‘Dat kan eigenlijk alleen Manpower’.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Commentaar op bovenstaande top 10 van de ING voor 2011:

    Met deze lijst kun je met gemak de AEX-index verslaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Saxo Bank vast op aandelen ondanks grote risico's voor 2011
    12 januari 2011, 15:54 uur | DJ
    AMSTERDAM (Dow Jones)--Saxo Bank adviseert klanten dit jaar vooral te beleggen in aandelen en goud, blijkt woensdag uit de presentatie van de jaarlijkse vooruitblik van de Deense bank.
    In de outlook 2011 spiegelt Saxo beleggers dit jaar rendementen op aandelen voor, uiteenlopend van 10% voor Japan tot bijna 20% voor opkomende landen. Voor de Europese breed samengestelde Eurostoxx 600 ziet de bank een stijging van 12,5% in het vat zitten.
    Aandelenmarkten weten zich gesteund door "solide" economische groei, licht strateeg Mads Koefoed van de bank toe. Belastingverlaging door de regering Obama en stimulering door de Federal Reserve hebben de groeiramingen doen stijgen. Daarnaast hebben bedrijven in hun kosten gesneden, zodat omzetstijging zich direct vertaalt in meer winst.
    Het grootste deel van het opwaarts potentieel voor aandelen ziet Saxo echter komen uit een stijging van koerswinstverhoudingen. Na een recessie klimmen deze over het algemeen als ook de winstverwachtingen weer in de lift zitten.
    Koefoed adviseert dan ook vooral cyclische fondsen in te slaan, zoals producenten van consumentengoederen. Daarbij zullen ook Royal Dutch Shell (RDSA.LN) en SBM Offshore nv (SMBO.AE) het volgens hem goed doen vanwege de aantrekkende vraag naar olie, vooral vanuit de VS. Vervolgens ziet de strateeg kansen in de farmaceutische sector.
    Hij waarschuwt echter ook voor instabiliteit op de financiele markten. "Blijf in elk geval weg bij de financials", raadt hij aan.

    BeantwoordenVerwijderen
  25. 20-1-11 FD
    Beleggen in het jaar van het konijn: koop metaal- en scheeptvaartaandelen
    Er is niets zo leuk en zinloos tegelijk om in een glazen bol te kijken. De toekomst voorspellen is van ale tijden en zelfs in 2011 houden hele volksstammen zich nog bezig met het uitvogelen van wat er morgen, overmorgen of volgend jaar gaat gebeuren. Kennelijk hebben mensen iets met voorspellingen. Helemaal leuk is het natuurlijk als de voorspellingen over de richting van de aandelenkoersen gaan, omdat er veel geld mee te verdienen is.

    Het gerenommeerde effectenkantoor CLSA in Hong Kong brengt elk jaar een rapport uit, dat met een hele grote knipoog op basis van de Chinese dierenriem, voorspelt hoe het het komend jaar op de aandelenbeurs zal vergaan. Op 3 februari begint het nieuwe Chinese jaar en maakt het jaar van de Tijger plaats voor het jaar van het Konijn.

    Nu weten we allemaal dat een konijn een nogal schuchter beestje is en flink huppelt. Voilà. Het wordt een volatiel jaartje op de beurs in Hong Kong, zo blijkt uit het 36 pagina’s tellende rapport van CLSA Asia Paific Markets over de Feng Shui-index voor 2011. Konijntjes zijn heel voorzichtig. ‘Elke keer als het rondspringt, kijkt het even om om de omgeving in de gaten te houden - “is het wel veilig?” - voordat het verder huppelt’, aldus analist Philip Chow van CLSA. ‘De markt zal omhoog gaan, maar af en toe neemt het even gas terug om de omgeving in zich op te nemen om daarna weer verder omhoog te gaan. Het wordt een zigzagmarkt dit jaar’, voorspelt Chow, zo bericht Associated Press.

    Feng Shui betekent letterlijk “wind water” en is een Chinees gebruik om aan de hand van data, klassieke Chinese teksten en het gebruik van tijd en het juist plaatsen van objecten geluk af te dwingen en te voorspellen. Metaal en water zijn de elementen die - vreemd genoeg - met het konijn worden geassocieerd dit jaar en daarom wordt het een goed jaar voor sectoren als metaal, luchtvaart, financiële waarden, scheepvaart en spelletjes, volgens CLSA.
    https://www.clsa.com/pdf.cfm?link=/assets/files/reports/CLSA-FSI-2011.pdf
    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    commentaar: astrologische onzin hou ik niet van, maar de conclusie zou best uit kunnen komen (om welke reden dan ook).

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Hoi Precies, Mindoro was altijd een favoriet van jou, weet jij meer over Mindoro te vertellen, buitenom het feit dat ze nog circa $ 9,- miljoen dollar aan cash hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Anoniem,

    het is nog nooit zo goed gegaan met Mindoro, alleen de koers doet het niet zo goed......

    BeantwoordenVerwijderen
  28. vr 11 mei 2012, 18:11
    André Brouwers wint analistendebat
    AMSTERDAM - Het gisteren door online broker Lynx georganiseerde beleggersdebat is succesvol verlopen. In totaal hebben ruim 3400 beleggers het debat, dat live vanuit Beursplein 5 werd uitgezonden, online bekeken. Vier analisten presenteerden hierin hun favoriete beleggingen en gingen hierover stevig met elkaar in discussie. De kijker kon ondertussen zijn mening geven door te stemmen op de kwaliteit van de verschillende tips.

    De analisten Willem Middelkoop, Marc Langeveld, Geert Schaaij en André Brouwers hadden ieder twee minuten per beleggingstip de tijd om de internetkijkers en de overige panelleden te overtuigen van hun drie persoonlijke favoriete beleggingen. Na afloop van elk betoog werd door de analisten stevig gediscussieerd en kon het publiek interactief meestemmen over de gegeven tips. Uit de stemming bleek dat de tips van André Brouwers de meeste punten had verzameld, waarmee hij als officieuze winnaar van het debat is gekroond.
    Hieronder ziet u een overzicht van de gegeven tips tijdens het debat:
    De tips van Willem Middelkoop (mede-oprichter Commodity Discovery Fund):
    Tip 1 - Silver Wheaton (SLW): Meest winstgevende zilverbedrijf, gevestigd in de Verenigde Staten. Koers/winstverhouding van slechts 11.
    Tip 2 – New Gold (NGD): Snelgroeiende goudproducent uit Canada. Management bezit groot gedeelte van de onderneming en koers/winstverhouding van slechts 8.
    Tip 3 – Selwyn Resources (SWN): Bezit onder andere 50% in het grootste onontwikkelde zinkproject ter wereld en gaat dit jaar haar belang verkopen. Marketkapitalisatie van rond de $50 miljoen.
    De tips van Marc Langeveld (mede-oprichter hedgefonds Antaurus)
    Tip 1 – ASM International (ASMI): De markt waarin ASM International actief is (tablets, smartphones) groeit snel. Herstructurering net afgerond en een zeer sterke balans met veel netto cash.
    Tip 2 – ASM Lithography (ASML): Marktleider op gebied van chipequipment met een marktaandeel van meer dan 85%. Omzetgroei in 2012 naar €7 miljard.
    Tip 3 – DSM (DSM): Actief op het gebied van gezondheid, voeding en materialen. Zeer ambitieuze targets tot 2015. Zeer sterke balans en een te lage waardering van de aandeelprijs.

    BeantwoordenVerwijderen
  29. 2)
    De tips van Geert Schaaij (directeur Beursgenoten)
    Tip 1 – Brunel (BRNL): Actief op onder andere de Duitse olie en gas markt. Zonder te investeren een groei van iets minder dan 30% in Nederland verwezenlijkt. Waardering van het aandeel ligt 11% lager dan sectorgenoten.
    Tip 2 – ING (ING): Bank die ver onder haar boekwaarde staat. De waarschijnlijke verkoop van de Aziatische verzekeringstak kan de koers een extra boost geven.
    Tip 3 – Owens-Illinois (OI): Amerikaans verpakkingsbedrijf waarin insiders en hedgefunds positie innemen. Aandeel heeft een stijgingspotentieel van 50%.
    De tips van André Brouwers
    Tip 1 – VIX (VIX): Laat je koopmoment afhangen van de stand van de VIX. Een lage stand van de VIX (<15) is een mooi moment om long te gaan in volatiliteit door middel van VIX futures, opties of trackers.
    Tip 2 – Langlopende calls AEX: Vervang de aandelen die u in uw bezit hebt voor langlopende calls op de AEX. Combineer dit met een gekochte ratio putspread waarmee het risico aan de onderkant grotendeels wordt afgedekt. Het maximale verlies van deze strategie wordt beperkt tot de betaalde optiepremie of een AEX stand onder de 135 in december 2013. Een stijgende AEX levert een hoog rendement op.
    Tip 3 – Strangle/Straddle Apple: Maak de kans op rendement zo groot mogelijk door het gebruik van de juiste optiecombinaties. Zo kan er bij iedere markt (opwaarts, neerwaarts, zijwaarts) rendement worden behaald door een lang lopende strangle Apple te kopen en daarbij een kort lopende straddle te schrijven.
    Jaarlijks terugkerend evenement
    Organisator Lynx was na afloop zeer tevreden over het verloop van het debat. Jeroen Kramer, directeur van Lynx: “Een online beleggersdebat in deze vorm en grootte heeft nog niet eerder in Nederland plaatsgevonden. Wij proberen beleggers naast het aanbieden van ons handelsplatform op een leuke en interactieve manier te informeren over alles wat met de beurs te maken heeft. Door de vele kijkers en positieve reacties gedurende en achteraf het debat kunnen we van een groot succes spreken.”

    http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/12114543/__Andr_Brouwers_wint_debat__.html

    BeantwoordenVerwijderen