dinsdag 8 februari 2011

Arrowhead Research: medische nanotech


Brun zegt:
Ik had nog een ARWR-bijdrage beloofd. Wel, hierbij.
Arrowhead Research (ARWR), marketcap op dit moment circa 65 miljoen dollar. De aandelenkoers sukkelt al maanden net iets onder de dollar heen en weer. Het is een ontwikkelingsmaatschappij waar een handjevol nanotechnologiebedrijven onder hangt. Al die bedrijven richten zich op de ontwikkeling van nanotechnologie voor medische toepassingen, zoals het bestrijden van kanker en obesitas. 
Wat maakt ARWR nu zo interessant in vergelijking tot al die overige nano-ontwikkelaars die al jaren verlies draaien? Welnu, dat vind je hier:

http://gizmodo.com/#!5501103/this-is-the-future-of-the-fight-against-cancer

http://media.caltech.edu/press_releases/13334

Het komt erop neer dat het UCLA-universiteitsziekenhuis sinds vorig jaar klinische tests uitvoert met de medicijntechnologie van Calando Pharmaceuticals. Dat bedrijf is voor 79 procent eigendom van ARWR. Deze Calando-nanotechnologie kan, zo beweert het bedrijf, RNAi-medicijnen afleveren in kankercellen, zonder bijeffecten voor de patiënt. Als dat inderdaad zo is, wordt een geheel nieuwe en veel effectievere kankerbestrijding mogelijk.
De klinische tests lopen al een tijdje. Ruwweg een jaar geleden zijn de eerste resultaten in Nature gepubliceerd. Die resultaten waren opmerkelijk positief en het onderzoek is sindsdien een nieuwe fase ingeslagen. Zie onder meer hier: 
http://www.genengnews.com/gen-news-highlights/arrowhead-ups-ownership-in-rnai-subsidiary-calando/81243965/

Die resultaten waren in maart 2010 en zorgden ervoor dat de koers van ARWR steeg van 54 dollarcent naar 1,85. Door het ontbreken van verder significant nieuws is het aandeel sindsdien weer gedaald naar rond de 90 cent.
Tot voor kort had ARWR ook het bedrijf Unidym in het portfolio, dat met heel behoorlijk succes nanotechnologietoepassingen voor bijvoorbeeld touchscreens ontwikkelde. Die technologie is al min of meer productierijp. Maar ARWR heeft Unidym verkocht, naar eigen zeggen om geld vrij te maken en een groter belang in Calando te nemen.
Downside-risico ARWR is vrij klein. De koers schommelt al maanden rond de huidige waarde. Upside-kansen zijn erg groot. 
Is er een ‘maar’? Ja. In december kreeg ARWR de waarschuwing dat het de aandelenkoers op 1 dollar of meer moet brengen, omdat het aandeel anders van de Nasdaq vliegt. Dus ergens in mei, begin juni moeten we gaan oppassen of dat ook is gebeurd.

Dat was het tot nog toe...


http://www.arrowheadresearch.com/



Bij 'klikken' op de plaatjes worden deze vergroot (geldt ook voor andere draadjes met plaatjes).

10 opmerkingen:

  1. Dank Precies. Ik zal 't bijhouden zodra er nieuws is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. http://finance.yahoo.com/news/Arrowhead-Reports-Fiscal-2011-bw-2834313632.html?x=0&.v=1

    BeantwoordenVerwijderen
  3. For the record: ik ben er voorlopig even uitgestapt, met de bedoeling dit aandeel later voor minder terug te kopen. Hun technologie en resultaten zijn nog steeds zeer veelbelovend, de klinische tests ook, maar 't zal nog maanden duren voor er serieus nieuws komt. En ik verwacht dat de koers daardoor langzaam omlaag zal driften (zoals nu al gebeurt).

    Arrowhead wil de komende maanden een derde serie tests uitvoeren, om de maximale veilige dosis definitief vast te stellen en zo een uitontwikkeld product te kunnen presenteren bij onderhandelingen met mogelijke partners.

    Kortom: dit is er eentje om in de gaten te houden.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. "In december kreeg ARWR de waarschuwing dat het de aandelenkoers op 1 dollar of meer moet brengen, omdat het aandeel anders van de Nasdaq vliegt. Dus ergens in mei, begin juni moeten we gaan oppassen of dat ook is gebeurd."

    Het is overmorgen 1 mei en ik dacht ik breng dit topic (en aandeel) weer even onder de aandacht!

    Zelf geen positie momenteel.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Yahoo forum:

    Re: ARWR is Dead 14-Apr-11 04:21 pm
    ALL information from Company remains good.
    No need for additional funds through 2011 and into 2012.
    ABSOLUTELY NO TALK about R/S... except from jackasses who like to bray.
    ABSOLUTELY NO LETTER OR WARNING FROM NASDAQ... just more braying from the jackasses... and even if a letter is ever received, the normal appeals process would take us into 2012... well past expected developments.
    When I said "frivolous"... I was being polite - JACKASS! I will not make that mistake again. Now... go comb your hair, dress up in your impersonator costume... look in the mirror and realize - ELVIS IS DEAD.

    putnamrvdal

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik blijf 't volgen, maar verwacht dat de koers pas ergens in 2012 weer gaat aantrekken. Als ik me de conference call van eerder dit jaar herinner, werd daarin gezegd dat pas rond die tijd weer nieuws naar buiten zou komen. Vandaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het is ondertussen weer een maandje verder op het laatste bericht. Aandeel lijkt structureel te zakken steeds, staat nu op 0.55 (net als het vóór de publicatie in maart 2010 stond). Op 8 februari, het begin van dit topic, stond het aandeel op 0.92.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Yep, ik sta ook nog steeds aan de zijlijn en wacht tot het nog wat dubbeltjes is gezakt om dan misschien weer in te stappen.

    Hoofdreden van het zakken is het gebrek aan nieuws over de tests van Calando en de toenemende ontevredenheid van beleggers. Dat was ook te horen op de conference call, eerder deze maand.

    Verder schijnt de kasbodem bij ARWR zo langzaam in zicht te komen.

    Ik ben zelf ook sceptischer over ARWR dan begin dit jaar. Niet over de technologie - die is nog steeds veelbelovend - maar over het management.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Het aandeel LIJKT zo rond de 0.50 zijn bodem te hebben bereikt, althans voorlopig.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Nano-lifters vallen kankercellen aan
    Laatste update: 6 april 2012 17:32 info
    AMSTERDAM - Onderzoekers hebben een nanodeeltje ontwikkeld dat voor het eerst een medicijn rechtstreeks in een kankercelkern kan brengen.

    Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor een effectievere behandeling van kanker.
    In het vakblad ACS Nano schrijven de onderzoekers van Northwestern University deze week hoe dit in z’n werk gaat.
    De nanodeeltjes zijn kleine lifters. Ze worden aangetrokken door een eiwit op het celoppervlak. Het eiwit vervoert het deeltje vervolgens naar de celkern toe.
    Eenmaal daar aangekomen laat het deeltje het medicijn vrij. Doordat het medicijn in de celkern z’n werk kan doen, gaan de kankercellen dood. Dit effect bleek hetzelfde bij 12 verschillende soorten kankers.
    Dikte
    Het nanodeeltje is ongeveer 25 nanometer groot. Ter vergelijking: de dikte van een menselijke haar is 80.000 nanometer. Het deeltje ziet eruit als een ster met vijf tot tien punten, om het oppervlak relatief groot te maken. Hierdoor past een vrij grote dosis van het medicijn op een nanoster.
    De benodigde dosis medicijnen is lager dan bij de huidige therapieën, waarbij vrije moleculen worden gebruikt. Het medicijn wordt hier immers veel gerichter afgegeven.
    De onderzoekers denken dat deze medicijnafgifte in de kankercelkern nuttig kan zijn wanneer de tumor zich dichtbij de huid bevindt, zoals het geval is bij huidkanker en sommige borstkankers.
    De reden hiervoor is dat de medicijnafgifte pas gebeurt nadat de onderzoekers van buitenaf, dus buiten het lichaam, supersnelle lichtflitsen op de nanoster hebben gericht.

    BeantwoordenVerwijderen